Profesyonel Fotograf Çekmeyi Sevenler Buraya !

hoşbulduk,

bende nikon d300 var. 50mm, 24-70mm, 70-200mm ve 12-24mm lenslerim var, bir de sb900 flaş var.

Kitap konusunda önerilerim aşağıdaki gibi.

1) Kitap Adı: Photography
Yazarlar: Barbara London Upton ve John Upton
Bu kitap İngilizce bilmeyenlere bile fotoğrafı çok iyi anlatacak fotoğraf ve şemalara sahip.Kitabı satan iki sitenin linki aşağıdaki gibi.

Amazon.com: Photography (9780321011084): Barbara London, John Upton: Books

Photography by Barbara London Upton & John Upton - CameraBooks

2) Kitap Adı: Fotoğraf Sanatı
Yazar: Edouard Boubat
M. Nejat Özcan tarafından Türkçeye çevirilmiş. İnkılap Yayınevi basmış.
İlk başlayanlar için uygun bir kitap.

3) Kitap Adı: Siyah-Beyaz Fotoğraf Sanatı ve Karanlık Oda Teknikleri
Yazar: John Hedgecoe
Ercan Tuzcular tarafından Türkçeye çevirilmiş. Remzi Kitabevi basmış.
Biraz ilerlemiş kişiler için uygun bir kitap.

4) Kitap Adı: Türk Fotoğrafında 101 Kompozisyon 101 Yorum
Yazar: Gültekin Çizgen
Say Yayınevi basmış.
Biraz ilerilemiş ve fotoğraf karesini daha etkileyici hale getirmek isteyenler için uygun.Bir konuyu çekmeden önce hangi açıdan ve hangi şartlarda fotoğraflamak gerektiği konusunda yol gösteren iyi bir kitap.

5) Kitap Adı: Renk Dünyamız 101 Kompozisyon 101 Yorum
Yazar: Gültekin Çizgen
Say Yayınevi basmış.
Biraz ilerilemiş ve fotoğraf karesini daha etkileyici hale getirmek isteyenler için uygun.Bir konuyu çekmeden önce hangi açıdan ve hangi şartlarda fotoğraflamak gerektiği konusunda yol gösteren iyi bir kitap.

Daha pek çok kitap olabilir.Kütüphanelerde veya sahaflarda bile bazen güzel kitaplar denk gelebiliyor.Kitapçılardan da edinebilirsiniz.Son seçenek ise bir yakınınızdan ödünç almak olabilir :))

demetargun bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Kitap notlarını aldım . Yakın zamanda temin etmeye çalışacağım.

Kimsecikler yokmu? :26: Arkadaşlar istanbulda olanlarla bir görüşme günü belirlesek ve tanışsak ,paylaşımlarımız daha da güçlenmiş olur . Ne dersiniz?

Profesyonel olarak bu işle uğraşan bu kadar kişi umarım bana fotoğraf mak.ne konusunda yardımcı olabilir.Canon Eos 500d alacağım ancak fiyat aralığı çok farklı.En ucuzu değil de en kullanışlısı olsun istiyorum.Bin den başlıyor 2bin 500 'e kadar canon eos 500 d var.Hangisini almalıyım,poff...:84:

Fotoğraf makinası internet üzerinden de alınabilir ama satıcının güvenilirliğini bilmek bazen zor olduğu için yeri belirli bir firmadan almak daha iyi olabilir.Makina fiyatları yüksek olduğu için risk almak zor oluyor.

Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız Sirkeci semti fotoğraf makinaları ve ekipmanlarının kalbi diyebiliriz.Orada pek çok firmadan alabilirsiniz.Ben fikir olsun fiye iki tanesini yazıyorum.
www fotografdunyasi com tr
www macrofoto com tr

Gittiğiniz herhangi bir dükkanda genelde iki farklı ürün oluyor.Biri Türkiye'de geçerli garanti belgesi olan fotoğraf makinası diğeri ise Türkiye'de geçerli garanti belgesi olmayan fotoğraf makinası (buna spot makina diyorlar). Aralarında yüzde otuz civarı fiyat farkı oluyor.Burada ya baştan fiyat farkını verip sorun çıkarsa ücretsiz karşılanmasını sağlıyorsunuz ya da risk alıp makinada sorun çıktığında tamir ücretini karşılıyorsunuz.Tercih size kalmış.Spot ürünlerde taksit yapmıyorlar ve peşin satış var.

İnternet üzerinde bazen az kullanılmış fotoğraf makinaları birinci elmiş gibi satılıyor.Bunu bizlerin anlama şansı yok.Gerçi servisinde Nikon marka makinalar için makinanın toplam kaç kare çektiğini ölçebiliyorlarmış ama Canon'da bu mümkün değilmiş.

merhaba,
hangisi almalıyım dediğin fiyat herhalde, makina kesin 500d. açıkçası fiyatlarını bilmiyorum ama bu kadar farklılık sıfır veya 2. el olmasından kaynaklanıyor ya da faturalı faturasız olmasından sanırım. eğer 2.el alacaksan makinanın temiz olmasına ve kaç poz kullanıldığına dikkat etmeni öneririm, bu sorunu güvenilir bir satıcıyla halledebilirsin diye düşünüyorum.

İki linkteki ürün aynı ve gerçekten aralarında 400 tl gibi bir fiyat farkı var.Ürünü alırken garanti belgesinin işlerliğe sokulduğundan emin olmanızı ve faturası ile birlikte saklamanızı öneririm.Başka önemli bir öneride daha bulunmak isterim.Fotoğraf makinları genellikle beraberinde zoom objektiflerle birlikte (kit) satılıyor.Ama bu beraberinde verilen objektif nitelik olarak düşük oluyor.Ben sizin yerinizde olsam fotoğraf makinasını tek gövde olarak (objektifsiz) alırdım ve yanında kendi seçeceğim bir objektifi ilave olarak alırdım.Bu sayede kaliteli bir objektifiniz olur.Kişisel fikrim şu.Bir fotoğrafın kalitesinde makina % 40, objektif ise %60 oranında etkili olabiliyor.Böyle kesin bir ölçüm hiç yapılabildi mi bilmiyorum ama bu benim düşüncem.
Eğer objektifi ayrı olarak almak isterseniz objektif önerebilirim.Bunun için ne tarz fotoğraflar çekmek istediğnizi söylerseniz ona uygun bir objektif seçebilirim.

Açıkçası anlattıklarınız hakkında bilgim yoktu.Teşekkür ederim.Evde 3-4 tane ftğ makinesi var hepsini toplasanız kaliteli markalar da olsa çok kötü çekiyor.İyi bir şey olsun istedim.Günlük ftğ çok çekerim,eş-dost,gezmelerimizde bile haftasonları ftg mak.ile dolaşmayı seviyorum.Kendi ftg larımız güzel çıksın ilk amaç bu.Onun dışında hayvan ve doğa ftg ları çekerim.

Sizin alacağınız Canon EOS 500D için lens odak uzunluğu çarpan katsayısı: 1.6x'miş.Yani siz sabit açılı bir objektif aldığınızda örneğin objektif 50 mm ise , sizin makinanızda bu objektif 50 x 1,6= 80 mm'lik bir objektifin kapsadığı alanın fotoğrafını çeker.

Ben size diyafram değerleri düşük objektifler öneririm.Bu objektifler daha hızlıdırlar.Burada hız şu şekilde ortaya çıkar.Makina düşük diyafram değerinde iken örneğin diyafram f/1.2 iken objektifin içindeki mekanizma çok açılabilir ve objektiften içeri çok ışık girer.Çok ışık alabilmesi makinanın fotoğraf çekimini kolaylaştırır ve hızını da arttırır.Ayrıca falaşsız çekimlerde iyi sonuçlar elde edersiniz.

1) Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM --- bu değişken açılı bir objektif ve siz olduğunuz yerde kalarak fotoğrafın kadrajını değiştirebilirsiniz.Toplu fotoğraf çekimlerinde kadraja birilerini daha sığdırmak için ileri geri yürümeniz gerekmez :) Bu objektif kaliteli ama pahalı bir objektiftir.İlerleyen yıllarda almanız daha uygun olabilir.

2) Günlük hayatınızdan fotoğraflar için 50 mm güzel bir açı (açı olarak insan gözünün gördüğü sonuçları verir).Sizin makinanız 1,6 çarpanlı olduğu için Canon EF 35mm f/2.0 alırsanız 35 x 1,6 = 56 mm'ye denk gelir.Yani yaklaşık olarak 50 mm almış sayılırsınız.

3) Canon EF 50mm f/1.4 USM veya EF 50mm f/1.8 II olabilir.Düşük diyafram değerine sahip objektifler.Sizin makinanızda bunlar 50 x 1,6 = 80 mm'ye denk gelecek.Portre için en ideal açı olarak 85 mm önerilir.Yani siz 50 mm alınca portre objektifinin işlevini de kısmen görmüş sayılır.

4) Portre fotoğrafları için özel üretilen Canon EF 85mm f/1.8 USM güzel bir objektif.Sizin makinanızda bu 85 x 1,6 = 136 mm'ye denk gelir.Bu objektif gayet güzel sonuçlar veriyor.

Sabit açılı objektiflerde zoom yapamazsınız.Yani örneğin objektif 50 mm ise 50 mm'dir.Kadrajı genişletip daraltamazsınız.Kareye daha çok şey sığdırmak için sizin geri yürümeniz gerekir.Ama çok güzel objektiflerdir çünkü içindeki mercek sayısı zoom yapmaları gerekmediği için daha azdır ve düşük diyafram değerlerine sahiptirler.Bu ise bir fotoğrafçının en çok işine yarayacak şeydir.
Bence siz makinayı almaya gidince (ya da alacağınız yerden değil ama herhangi başka bir yerden) yukarıdaki objektifleri alacağınız makinaya taktırıp vizörden görüntülerine bakın.İstediğiniz açıya hangisi sahipse onu seçin derim.

ilgn için teşekkurler benm makınam bu dııl fujı 2800 hd aama az cok benzzıyordur ıcerıklerı dıye ındırdım suan ınceleyecegım makınamdakı problem hafıza kartı problemıyms cozdum:)
hosgeldın buarada

Hoşbuldum :)

Verdiğim linkteki sitede pek çok makina için kılavuz var.Sitenin sol tarafından makina tercihi değiştirilerek sizin makinanıza ait kılavuza ulaşabilirsiniz belki.

saol aslnda daha oncede bakmstm buraya bulamamıstmm.
ama bunla arasnda cok fark yoktr dıye dusnyrm bakcm =)
Hoşbuldum :)

Verdiğim linkteki sitede pek çok makina için kılavuz var.Sitenin sol tarafından makina tercihi değiştirilerek sizin makinanıza ait kılavuza ulaşabilirsiniz belki.

merhaba kızlar bende de fotoğraf çekme hevesi var.bazen bu konuyla ilgili sitelere girip fotoğrafları seyrediyorum içim gidiyor vallaama maalesef ne bu konuda tecrübem var nede makinem varbu durumu gören eşim de sana çok pahalı olmayan bir makine alayım eğer çok sever ve geliştirirsen daha profosyonel bişey alırım dedişimdi ben makine araştırıyorum ne almamı tavsiye edersiniz? nette şunu buldum bu nasıl kızlar?Canon EOS 1000D EFS 18-55 Kit 10.1MP SLR Dijital Fotoğraf Makinesi.fiyatıda1.016 dan 999 liraya düşmüş yani bin lira diyelim.ben pek anlamadığım için bilmiyorum sizce bu para edermi bu makine:44:veya başka ne tavsiye edersiniz?yardımcı olursanız sevinirim kızlar

Bir başlangıç makinası için uygun bir model ve alınabilir.Fotoğraf makinları genellikle beraberinde zoom objektiflerle birlikte (kit) satılıyor.Ama bu beraberinde verilen objektif nitelik olarak düşük oluyor.Ben sizin yerinizde olsam fotoğraf makinasını tek gövde olarak (objektifsiz) alırdım ve yanında kendi seçeceğim bir objektifi ilave olarak alırdım.Bu sayede kaliteli bir objektifiniz olur ve fotoğraf çekerken daha iyi sonuçlar alırsınız.
Birkaç yazışma önce bir başka arkadaşa objektif tavsiyelerinde bulunmuştum.İsterseniz o objektifler arasından bir seçim yapablirsiniz.

keşke daha önce cevap alabilseydimben siparişi verdim birkaç güne kadar gelir sanırım.neyse şimdilik bununla öğreneyim şuan bulunduğum yer nedeniyle eğitim alma şansımda yokyaz tatilinde memlekete gidince kursa gitmeyi düşünüyorum.şimdilik internetten eğitim cd si indiriyorum.onlardan biraz yardım almaya çalışacam.birde anlamadığım konuları sizede danışmak isterim yardımcı olursanız sevinirim

hangi makinayı aldın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…