Prof.Dr.Erkan Topuz'un önerileri

E

EU3

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU3
MAİTAKE MUSHROOM
MANTARLARIN KRALI

Mantarın şapkası ve sapından elde edilir.Mantarların kralı veya dans eden mantar olarak adlandırılır.Asya ,Avrupa ve Kuzey Amerika’da ılıman bölge ormanlarında yetişir.Günümüze kadar yapılan araştırmalarda,maitake mantarının özellikle T hücrelerini,makrofajları harekete geçirerek vücudun doğal bağışıklığını öne çıkarabilmektedir.Maitekenin fraksiyonları akciğer,kolon,karaciğer ,prostat,beyin tümörlerinde büyümeyi yavaşlatan bir potansiyel olarak görülüyor.Diabet,kolesterol,hipertansiyon,immun sistem uyarıcısı olarak ve kilo kaybına karşı kullanımı önerilmektedir.
Kanserden korunmada,kanser tedavisinde destek olarak ve kanser kemoterapisinin yan etkilerini azaltmada kullanılabilir.internetten maitake mantarını search edin daha bir sürü yararı var.90lık kapsülünü yapmıslar eczanelerde satıyolar,ineternette arama motorlarında maitake diye arattıırıp diger ozelliklerie bakın

REİSHİ (LİNGHZİ) MUSHROOM
ÖLÜMSÜZLÜK MANTARI

Japonya'da Japon Sağlık Bakanlığı'nın kanserin tek bitkisel ilacı olarak kabul ettiği "Tanrının Bitkisi"
Çinde gençlik pınarının, uzun yaşamın kaynağı olarak kabul edilen "Ölümsüzlük Mantarı”
Anti-aging, antioksidan, anti-allerjik, anti-hipertansif, anti-diyabetik özellikleri vardır.
Bağışıklılık sistemi güçlendiricisidir.
Karaciğer koruyucusu ve sinir toniği olarak kullanımları vardır.
Linghzi kelimesi Çince'de manevi gücün bitkisi anlamına gelmekle birlikte ölümsüzlük mantarı olarak ün yapmıştır.Latince adı Ganoderma lucidum olan mantar Japonya'da Reishi olarak bilinir.İnsan sağlığına olan sayısız faydalarından ve bugüne kadar herhangi bir yan etkisi görülmediğinden, Doğu'da şifalı bitkiler arasında ün yapmıştır. Linghzi'yi bu kadar ünlü yapan uzun yaşamın sırrını vaat etmesi ve anti-kanser özelliğidir.

Astımlı bireylerde öksürük ve diğer solunum şikayetlerinde, bronşitin önlenmesinde,kardiyovasküler tedavide, yüksek trigliserit ve kan basıncı tedavisinde, karaciğer hastalıklarının tedavisinde, alerjilerde, HIV tedavisinde, radyoterapi ve kemoterapinin yan etkisinin azaltılması ya da elimine edilmesinde faydalıdır.
Kullanım Önerisi : Günde 2 defa 1’er kapsül, yemeklerden sonra.eczanlerde satıyorlar

‘LENTİNAN İÇERİĞİ SAYESİNDE KANSER DÜŞMANI'

Asyada ormanlarda büyüyen veya kültürde yetişebilen, yemekleri yapılabilen bir mantar türüdür.Mantar içinde bulunan lentinon sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek kanser ve AİDS'in yayılımını interferon oluşturarak engellediğinden, kullanımı tavsiye edilir. Shiitakenin içerdiği lentininin kanser tedavisinde yan etkileri azalttığı ileri sürülür.Yüksek kolesterolde, bağışıklık sistem uyarıcısı olarak ve enfeksiyonlarda destek tedavidir. Kanserden korunmada, kanser tedavisinde ve kanser kemoterapisinin yan etkilerini azaltmada beslenme desteği olarak etkili olabilecek bir üründür.Yayımlanan makalelerde özellikle mide kanserinde,kolon kanserinde ve prostat kanserinde lentininin, sağkalım ve bağışıklığa önemli katkıları olduğu gösterilmiştir.

Kullanım Önerisi: Günde 2 defa 1'er kapsül, yemeklerden sonra.

Yeni Bir Bitkisel Keşif Daha ,boswellia Serrata Yani Akgünlük Ağaci.zayiflamak Için Süper Bir Doğal Yöntem Kesfettim.vücüttaki ödemi 3 Gün Icinde Sifira Indiriyor.sonrada Yaglari Yakiyor.sanirim Eczanelerde Bir Amerikadan Firmasi Tarafinda Ithal Edilmis.bitkinin Latince Adi "boswellia Serrata" Firmanin Adini Hatirlamiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Konu Sahibi EU3
evet eczanelerde 90 lık kapsül seklinde ,amerikadan ithal edilmiş

• Konu Sahibi EU3
sen kullandınmı bu dediğin şeyi kullandıysan ne gibi değişiklik oldu bilgilendirirsen sevinirima.s

• Konu Sahibi EU3
Eczanelerden temin edilebiliyo mu?

• Konu Sahibi EU3
..ASTRAGALUS
[HERBAL SUPPLEMENT]
ASTRAGALUS , ÇİN GEVENİ

Astragalus, bağışıklık sistemini güçlendirici ve stresle mücadele özellikleri nedeniyle Çin'de yüzyıllardır rağbet gören bir bitkidir. Astragalus'un bir adaptojen olarak tanımlanması bilim adamları arasında kabul görmüştür. Bu da, bu ürünün vücudun strese ve enfeksiyonlara tepki düzeylerinde artışlar sağlayabildiği anlamına gelmektedir. Astragalus bitkisi, kökünden standardize edilmiş bir öz elde edilmesi yoluyla değerlendirilmektedir.
• Bağışlık sistemini güçlendirir.
• Vücudu kansere karşı korumaya yardımcı olur, özellikle akciğer kanserlerinin tedavisi esnasında kemoterapinin etkisini pozitif yönde arttırır.
• Enerji düzeylerini arttırmaya yardımcı olur.

Kullanım Önerisi: Günde 3 defa 1'er kapsül, yemeklerden sonra.bitkisel destek olarak 90lık kapsül eczanelerde satıyorlar.arama motrlarından astragalus diye arattırıp daha ozelliklerini arastırın inanılmaz bir bitki

NETTLE
[HERBAL SUPPLEMENT] 500 mg 90 Kapsül

BİTKİSEL MUCİZE
Isırgan otu, demir ve magnezyum açısından zengindir. Geleneksel olarak sıklıkla kullanılan bir bitkidir.

Anne sütü eksikliğinde kullanılabilir.
Kansızlığa karşı destek olabilir.
Romatizma, gut, damar sertliği gibi rahatsızlıklarda tedaviye destek olarak kullanılabilir.
Diüretik olarak fayda sağlayabilir.
Adet düzensizlikleri ve şiddetli kanamalara karşı kullanılabilir.
Bahar nezlesine ve alerjilere karşı etkili olabilir.
Vücuttan toksinlerin arındırılmasına destek olabilir. (Kanda ve deride biriken zehirli maddelerin temizlenmesine, oluşmuş ödemin azaltılmasına yardımcı etkisi olabilir).
Saç, deri ve tırnak güzelliğine yardımcı olabilir.
Özellikle prostat şikayetlerinin azalmasına, prostat kanserinde, prostat hipertrofisinde beslenme desteği olarak etkili olabilecek bir üründür.
Kullanım Önerisi: Günde 3 defa 1'er kapsül, yemeklerden sonra.

piyasada latince adıylan NETTLE olarak satılıyor.eczanelerde var .

..BOSWELLIA SERRATA

Hindistan'daki geleneksel Ayurveda hekimliğinde, Çin’de ve Kuzey Afrika'da binlerce yıldır bilinen ve kullanılan bir eczadır.

Eklemler ve solunum yollarındaki iltihaplara, bağırsak iltihabı bozukluklarına sivilce ve yaralara, mantar enfeksiyonlarına, çıbanlara karşı kullanılır.

Romatizma, osteoporoz, sindirim, astım, kadınların periyodik dönemlerindeki rahatsızlıklarla ilgili ağrı ve şikayetlere karşı etkilidir.
Kanser Üzerine Etkisi: Kanserden korunmada, beyin tümörleri, meme kanserleri, akciğer kanserleri, gastrointestinal kanserler, mide kanserlerinin tedavisinde ve kemoterapinin yan etkilerinden korunmada kullanımı tavsiye edilir.

Kullanım önerisi: Günde 2 kapsül, yemeklerden sonra.

Ünlü Kanser uzmanı Prof.Dr.Erkan Topuz hocanın TV DE ONERDİGİ BİTKİLERİN LİSTESİ:
1)MAİTAKE MANTARI
2)SHİİTAKE MANTARI
3)REİSHİ MANTARI
4)BOSWELLİA SERRATA
5)BROMELAİN
6)DANDEİON
7)ASTRAGALUS
8)NETTLE

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Konu Sahibi EU3
aranızda naturallife reishi mushroom - mantarı kullanan varmı? anti - aging etkisi varmıs?yaslandırmayı durdurup cild guzellestiriyormus diyorlar

• Konu Sahibi EU3
amanııııınnn hemen kkoşup pazara alayımmm
bunlar ne ki acepppppp nerde bulunurrrrrrrr
ağaçta mı suda mı yetişirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

• Konu Sahibi EU3
tatlışko cum heyecanlandırdın beni.ben obezim birazcık da....:) nedir bu kullandığın şey,biraz daha ayrıntılı anlat ne olur.merakla bekliyorum.

• Konu Sahibi EU3
iki haftadır kullanıyorum,gercekten inanılmaz durumdayım.eczanelerde satılıyor.boswellia serrata bitkisi ,nautilus eczanesi internetten satıyor,amerikadan getirtmiş

eeeeeeeeee söylesene nasıl kullanılıyor yemeğe devammı yoksa diyetlemi kaç kilo verdin en önemlisi canım aç sana biraz daha şu konuyu:uhm:

Evet Esra Ceyhandaki Doktor,bu Bitkiler Naturallife Adinda Bir Firmanin Btikileri Amerikadan Ithal Edilmis,bunlari Yemegekalkarsak Kizlar Bir Oda Dolusu Yememiz Lazim

netten biraz baktım sadece romatizmal hastalıklarda ve ishalde kullanılır diyor.başka da bir bilgi yok.zayıflama ile ilgili bir bilgiye rastlamadım.

ve sanırım tatlışko bunları bu kadar tanıttığına göre satıyormusun desem

Ben Firmaylan Konustum ,internettte Niye Boyle Diye ?cunku Bende Aldim Internette Boyle Bir Bilgi Yokdiye.onlarin Aciklamasi Su :bu Firma Amerikanin Turkiye Distributoru Ve Amerika Diyet Ve Zayiflama Konusunda Bilgi Konulmasini Istemiyormus.bana Taylan Kümeli önerdi Bu Firmayi Ve Ilaclari

Hayir Bunlari Sadece Eczanelr Satiyor,inanmiyorsaniz Firmayi Arayip Sorun

Ben Sadece Kendimde Etkili Olan Birseyi Insanlarlan Paylasmak Istedim

prof.erkan topuzu daha önce defalarca izledim,hiç birinde programın sonuna kadar izlemeye tahammül edemedim.son derece katı,bitkilere ve bitkisel tedavi ile uğraşanlara son derece ön yargılı ,çok antipatik biriydi

bugün görünce çok şaşırdım,resmen ağzından bal damlıyor,espri bile yaptı:bbo:acaba kendini tv de izledi aklı başına mı geldi ?yoksa herşeyin batı tıbbıyla halledilemediğini,en azından tamamlayıcı olarak bitkilere de yer vermenin önemini mi keşfetti bilmemCADIARZU

ama çok memnun oldum bu değişime,

tebrik ediyor ve "GÜNAYDIN" diyorum:hooray:​

bilmiyorum ama ben hep izliyorum ve hep bilimsel tedavinin yanında tamamlayıcı olarak hep bitkilerinde kulllanılmasını oneriyor

:çok üzgünüm:esradaki proğramını ağlayarak izledim valla.gelecek beni çok korkutuyor 3 kadından 1 kanser olacakmış yaa...benim 2.5 yaşında bir kızım var ve onu nasıl bir geleceğin beklediğini görmek hiçte zor değil.allah sonumuzu hayır etsin kızlar.biz ailece 1 yıldır nutriwayin beslendme destek ürünlerini kullanıyoruz zaten dışarıdan aldığımız hiç bir şeyede güvenmiyoruz.bu beslenme destek ürünleri harika sizde kullanın derim.:enbuyukkk:

dogru soyluyosunuz,ben bu dunyaya cocuk gtirmeye korkuyorum.bende nutriwayi kullanıyodum simdi naturallife ın urunlerini kullanmaya basladım,özellikle mantaları cunku bagısıklık sistemini cok guclendiriyormus.sonuc olarak kanser bagısıklık sıstemınız zayıfladıgında ortaya cıkıyor

Reishi Mantarı Kansere Karşı Etkili Olabilir

Latince adı Ganoderma lucidum olan mantar Japonya'da Reishi olarak bilinir.İnsan sağlığına olan sayısız faydalarından ve bugüne kadar herhangi bir yan etkisi görülmediğinden, Doğu'da şifalı bitkiler arasında ün yapmıştır.

"Shen Nong's Herbal Classic” adlı 2000 yıllık Çin'e ait tıbbi eser bugün Doğu'nun en eski tıbbi bitkiler kitabı olarak kabul ediliyor.Bu kitapta tıbbi bitkiler 3 kategoriye ayırılarak anlatılıyor. “Superior” adlı birinci kategoride çoklu hastalıklarda etkili olan,vücut dengesinin sağlanması ve devamından çoğunlukla sorumlu olan bitkilerden bahsediliyor.Bu bitkilerin neredeyse hiç yan etkileri olmadığı da söyleniyor.Lingzhi bu kategoride 1. sırada yer almış ve bu yüzden eski zamanlarda en çok övgü olan bitki olmuştur.Günümüzde ise Amerika Bitkisel farmakopesi'nde yerini almıştır.
Lingzhi'yi bu kadar ünlü yapan uzun yaşamın sırrını vaat etmesi ve anti-kanser özelliğidir.Yaşamız ilerledikçe vücudumuzda bazı değişiklikler olmaya başlar.Dolaşım,bağışıklık,sinir,solunum,vb. sistemlerle ilgili problemlerle karşılaşmaya başlarız
Yaşımız ilerledikçe karşılaştığımız ilk problemlerden biri dolaşım sistemimizle ilgilidir: kanın viskozitesi artar ve dolaşım güçleşir, ayrıca kan yağlarının(kolesterol, trigliserit) miktarı ve damarlarda birikme eğilimi artar. Bütün bu faktörler kalp-damar sistemi hastalıklarına yol açar. Lingzhi dolaşımı güçlendirmekte, kan yağları miktarını belirgin derecede azaltmakta, trombositlerin kümeleşmesini önlemekte yardımcı rolü vardır.
Yaşlanmayla sinir sistemindeki değişikler sonucu mental kapasitede düşme olur, öğrenme ve hatırlamada güçlük ortaya çıkar. Erken yaşlanmanın sebepleri arasında yetersiz uyku, beslenme bozuklukları, stres de vardır. Araştırmalar Lingzhi'nin sinir sistemi üzerine yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisini ortaya koymuştur. Uyku ve iştah azalmasını düzeltmede, yaşam enerjisini arttırmada, hafızayı güçlendirmede yardımcıdır.
İlerleyen yaşa bağlı olarak bağışıklık sistemi zayıflamaktadır. Önlem alınmazsa bu gerilemeyi diğer yaşlılık belirtileri ve hastalıklar takip eder. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi kendimizi iyi hissetmemizi, iyi görünmemizi ve enerjimizi daha iyi kullanmamızı sağlar. Bizi enfeksiyonlardan, kanserden ve çevresel zararlardan korur, yanık ya da ameliyat sonrası iyileşmeyi çabuklaştırır. Lingzhi çok güçlü bir bağışıklık sistemi güçlendiricisidir.
Bitkinin moleküler yapısı steroid hormonlara benzeyen ganoderik asit olarak bilinen bir triterpen grubunun bilinen tek kaynağıdır. Tedavi edici biyolojik olarak aktif polisakkaritlerin bir kaynağıdır.
Lingzhi anti-tümör,immünmodülatör ve immunoterapötik aktivite gösterir ve bu mantardan izole edilen polisakkaritler,terpenler ve diğer biyoaktif bileşikler üzerine allerjik ve anti-hipertansif özellik gösterirler.Bu özelliklerin dışında anti yapılan çalışmalarla desteklenir. Triterpenlerin varlığından dolayı adaptojen, antienflamatuar,antiviral,antiparazitik,antifungal,antidiyabetik ve hepatoprotektif özellikleri bulunmuştur.Ayrıca platelet agregasyonunu(kan sulandırıcı etki) önleyici etkisi vardır.
Bu özelliklerinden dolayı,Lingzhi'nin kan basıncı dengeleyicisi, antioksidan, analjezik, böbrek ve sinir toniği olarak kabul edilir.Bugüne kadar bronşitin önlenmesinde,kardiyovasküler tedavide,yüksek trigliserit ve kan basıncı tedavisinde,hepatit,alerji,kemoterapide,HIV tedavisinde destekleyici hatta yorgunluk ve mide bulantısı için bile kullanılmıştır.
Farelerle yapılan çalışmalarda virüsler ve diğer toksik ajanların sebebiyet verdiği karaciğer hasarına karşı ganoderik asidin koruyucu etkileri gözlendiğinden insanlarda karaciğer hastalıklarının tedavisinde yararı olabileceğini ileri sürer.
Lingzhi ekstraktıyla yapılan araştırmalar tümörlerin gerilemesinde etkili olduğunu kanıtlar niteliktedir.Sonuçlar kanserin tipine ve şiddetine göre değişkenlik göstermiştir. Diğer reçeteli ilaçlarla kombinasyonu önerilir. Ganoderma ekstraktı radyoterapi ve kemoterapinin yan etkilerini azaltmak ya da elimine etmek için tedavi öncesinde,sırasında ve sonrasında kullanılır. Saç dökülmesi,bulantı,kusma,ağız iltihabı,boğaz ağrısı,iştah kaybı ve iştah kaybı gibi yan etkilerin azalılmasına yardımcı olur.Bu kullanım için bilinen yan etkisi yoktur.
Lingzhi solunum sistemini kuvvetlendirdiği,akciğerler üzerinde iyileştirici etkisi olduğu ve özellikle astımlı bireylere öksürük ve diğer solunum şikayetlerinde yararlıdır,1970lerde en az bir populasyonla yürütülen çalışmalar bunu kanıtlamıştır.
2000 den fazla kronik bronşitli Çinliye Lingzhi şurubu içirildiğinde %60 dan %90 a varan sayılarda birey 2 hafta içinde kendini daha iyi hissetmiş ve iştahları arttığı rapor edilmiştir, Medicinal Mushrooms adlı makale 1997 yılında Herbs for Health'de yayınlanmıştır.
Japonya'da kanserli farelere günlük enjeksiyonla 10 gün içerisinde %50 hayvanın tümörlerinde gerileme gözlenmiştir

1. Huang K. The Pharmacology of Chinese Herbs, 2 nd ed. New York: CRC Press; 1999.
2. Hobbs C. Medicinal Mushrooms, 3 rd ed. Loveland (CO): Interweave Press; 1996.
3. Mao T, et al. Two mushrooms, Grifola frondosa and Ganoderma lucidum, can stimulate cytokine gene expression and proliferation in human T lymphocytes. Int J Immunother 1999;15:13-22.

arkadaşlar,
bu mantarların ülkemizde de kültürü yapılıyor. Orijinleri Çin ve Japonya olmasına rağmen yapılan araştırmalar toz halinden çok konsantresini kullanmak çok daha etkili....ayrıca içindeki polisakkaritlerin vücuda yarayışlı forma gelmesi için günde 1000 mg C vitamini ile birlikte alınmalı...önemli olan güvenilir bir kaynaktan elde edilmesi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…