• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Problem bizde mi acaba

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.515
En iyi cevaplar
1
53.627
798
32
Selam kızlar çok fena bunaldım dertlerimi anlatıp rahatlamak istiyorum şuan 🤦🏻‍♀️
Oğlum 2.5 yaşına gelmek üzere 2 yaş derdi hala bitmedi hızı azalmadı bile 😢. 2 yaş kontrolünden sonra birkaç sorunumuz için çocuk psikiyatristine gittik. Doktor normalin üzerinde hareketli buldu ki biz hep kendimiz abartıyoruz zannediyorduk . Krizleri için geçecek zaman lazım dedi okey dedik ay hala geçmiyor ya kabus gibi 😦. Birde olaylar boyut değiştirmeye başladı . Aklınıza gelecek herşeye hayır diyor . Anneni seviyor musun hayır babanı hayır 🤣 karnım acıktı mı hayır kaka yaptın mı Hayır birde üzerine bize parmağını sallıyor 😁 ki biz asla böyle birşey yapmıyoruz kimden öğrendi bilinmiyor . Makinaya çamaşır atmam sorun ağlıyor yediğimiz yemeğin tepsisini kaldırmam sorun 🤣 arabayı açık otoparka park etmem sorun ağlıyor arabada sevdiği müziği bulmam sorun çünkü hergün başka müzik seviyor oluyor🤣 yapmaması gereken şeyi 100 kere sebebleri ile anlatıyoruz illa yapacak🤦🏻‍♀️ Eşim deseniz çok stresli işi var şuan oda perişan. Günde 3 saat kesinlikle parktayız . Parka inerken scooter filan indirilmiyor başka çocuklar dokunuyor diye 🤦🏻‍♀️🤣kedileri köpekleri yakalayıp sarılıyor öpüyor 😎 kuş almaya karar verdik 3 gündür gündem kuş rengi siyah olacakmış 🤦🏻‍♀️ Bu imkansız doğal olarak kriz çıkacak diye korkuyorum 😨. Kuşu alsak ( daha önce aldık bize alışmadığı için vazgeçmek zorunda kalmıştık ) nasıl olacak bilmiyorum ama bir hayvanla büyüsün istiyoruz . En son dişlerini çıkarıyor oda gerginlik sebebi bence tabi . Aşırı sabırlıyız eşimde bende ve çevremizdeki herkes şaşırıyor ama tabi bir süre sonra eşimle birbirimize düşüyoruz tartışma çıkıyor . Dün durduk yere babasını odasından itip çıkarttı kapıyı suratına kapattı .Annemlerle telefonda filan konuşamıyoruz asla izin vermiyor kendi ilacımı bile ağzıma götüremiyorum o verecekmiş 🤣sifona kendim basamıyorum o basacak gibi gibi bin tane şey. Şimdi böyle gülüyorum bazen gülüyorum ama sinirlerimiz yıprandı artık . Kazara onun yapmak istediği birşeyi ben veya eşim yaparsak bittik tüm günü rezil ediyor bize . Bayramda ailemizin yanındaydık bir banka noter işim için 1 saat halasına bıraktım geldiğimde görümcem bu çocuğa sen yanlız nasıl bakıyorsun beni perişan etti dedi .oyuncak oynamıyordu hemde hiç şimdi günde toplam 1 saat oynuyoruz en azından . Sürekli parkta oyun alanlarında koltuk tepelerinde benim tepemde vs vs hep böyleyiz. Kızlar ya çok yorgunum ne zaman geçecek bu zor günlerimiz ne zaman gün yüzü göreceğim😢 3 yaş krizleri de varmış birde ona ne kaldı ki hiç dinlenmeyecek miyim sakince oyuncak oynayalım filan istiyorum ama hiç olmuyor. Anlattım rahatladım şuan teşekkür ediyorum 😍💋

Son düzenleme:
En iyi cevap
Oğlum 3.5 yaşında,biz de tam rahat ettik derken yine başladı krizler.Odadan çıkarken önce o çıkacak,tabağını odaya o götürecek,obur çocuk iken yemek reddi de başladı hayır dediyse bitti,sabah sabah pilav tarhana çorbası makarna istemeler,olmayınca tepinerek ağlamalar,bu arada her şeye ama her şeye hayirrrr, onun uzandığı koltukta kimse oturnayacak vs kök söktürüyor yani 🙄
Allah yardımcımız olsun
Yaaa allah sizin yardımcınız olsun umarım bir an önce geçer 😔
Hala kuş alma deme sebebinizin kuşun alışmaması olduğunu sanıyor,çocuk seveyim derken azıcık fazla sıksa kuşu öldürür, kuş küçücük bir sıkmalık canı olan bir hayvan ama kuşun canı kimin umrunda değil mi? Çocuğu oyalayacak bir oyuncak bulundu sonunda...
Ya cahil miyiz 🤦🏻‍♀️? Nasıl temas ettireceğimizi vs biliyoruz merak etmeyin . Ayrıca da dünyada 2.5 yaşında olup evinde kuşu olan tek çocuk benimki mi ? Hayret birşey ya

Son düzenleme:
Bence problem olayları çok fazla uzatması ve duygularını kontrolde zorluk yaşaması, kendini ifade edememesi. Bunları öğrendiğinde sorunlar da çözülür.

Kuşu aldık kuş mutlu oğlum mutlu . Daha önce aldığımız kuş malesef ki baya büyükmüş ve bize asla alışmamıştı . Yeni kuşumuz daha bebek ve oğlumla çok iyi anlaştılar . Yemek masalarında bile bizimle günde 3 kere kafesten çıkıyor yani evimizin bireyi oldu ♥️🥰
Bunu duyduğuma gerçekten sevindim👍🏻☺️

Hala kuş alma deme sebebinizin kuşun alışmaması olduğunu sanıyor,çocuk seveyim derken azıcık fazla sıksa kuşu öldürür, kuş küçücük bir sıkmalık canı olan bir hayvan ama kuşun canı kimin umrunda değil mi? Çocuğu oyalayacak bir oyuncak bulundu sonunda...
Eğer anne baba dikkat ediyorsa sorun değilde daha önce kuş verdikleri için uyarmak istedim mesela benim yakınımın çocuklarına almışlar hiç ilgilenmemişler valla hayvan bize geldiğinde o kadar korkaktı ki yeni ailesinde hayvan yeniden doğdu resmen.benim şahsi fikrim bu ama çocuklara en az 5-6 yaşında hayvan almak daha mantıklı geliyor.

Bunu duyduğuma gerçekten sevindim👍🏻☺️
İlk kuşumuzun karakteri çok sertmiş aylarca alıştırmak için uğraşmıştık elimize gelmiyordu kafesten çıkartmak çok zordu geri koymak çok zordu asla alışmak istemedi ve aylarca birlikte yaşadık birde . Arkadaşımıza verirken üzülmüştüm ama bizimle yaşadığında da inanılmaz huzursuzdum .ilgilenmemiz gerekiyordu ama gelmiyor dokundurmuyordu vs vs ki gerçekten çok sakin düzgün davranıyor olmamıza rağmen . Ki o zaman oğlum daha küçüktü ve kuşu görünce çok mutlu oluyordu . Şimdi sabah gözümüzü kuşun yanında açıyoruz kahvaltımızı onunla yapıyoruz oyun oynarken oda bizimle oluyor . Oğlum mutlu ve zaten gerçekten hiç bir kötü davranışı yok ne insanlara ne eşya nede hayvanlara karşı . Sadece yukarıda Koalina Koalina belirttiği gibi bir durum var . Ki inanın her gün de aynı durum olmuyor mesela bugün çok iyiydi çok az tutturdu üzmedi yani . Ama mesele dün ve tuvalete gitmek istesem bile ağladı .

Benim bebede 3 yaş 2 aylık inadım inat totom iki kanat modunda. 3 yaşla birlikte ben merkezcilik başladı. Artık saldım çayıra valla bitmiyo sendromlar 😁

Benim bebede 3 yaş 2 aylık inadım inat totom iki kanat modunda. 3 yaşla birlikte ben merkezcilik başladı. Artık saldım çayıra valla bitmiyo sendromlar 😁
Totom2 kanat mıhahah 🤣🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ay şuanda 2 yaşta aynı demekki arada bir fark yok ki 😃

Totom2 kanat mıhahah 🤣🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ay şuanda 2 yaşta aynı demekki arada bir fark yok ki 😃
Üzmek istemem ama 3 yaş daha fena. Herşeye bir cevap bir itiraz herşeyi reddetmek. Sabrımın son raddesine gelip kızdığım zaman bana bağıramazsın diyo ahahah 😂 öyle yani çok şeyapma bitmeyecek çünküm

Üzmek istemem ama 3 yaş daha fena. Herşeye bir cevap bir itiraz herşeyi reddetmek. Sabrımın son raddesine gelip kızdığım zaman bana bağıramazsın diyo ahahah 😂 öyle yani çok şeyapma bitmeyecek çünküm
Hahaha şimdi de herşeye hayır diyor birde parmağını sallıyor bana 🤣🤦🏻‍♀️ Herşey ağıt birşeye evet dediğini görsem dişimi kıracağjm 😃 . Önümdeki 2 seneyi daha yok saydım şuan 😂😂😃

Birde ben ona bağırsam ( itiraf ediyorum ki nadirde olsa sesim yükseliyor ) o bana 10 kat daha fazla bağırıyor 😩 bu demek oluyor ki senin çocuğun özelliklerini gösteriyor dil gelişimi ilerleyince bana seninki gibi şeyler söyleyecek😜. Birde geçen öyle sesim yükseldi sonra pişmanlıktan ağladım gelmiş sırtıma pat pat yapıp güya beni teselli ediyor

Son düzenleme:
Birde ben ona bağırsam ( itiraf ediyorum ki nadirde olsa sesim yükseliyor ) o bana 10 kat daha fazla bağırıyor 😩 bu demek oluyor ki senin çocuğun özelliklerini gösteriyor dil gelişimi ilerleyince bana seninki gibi şeyler söyleyecek😜. Birde geçen öyle sesin yükseldi sonra pişmanlıktan ağladı gelmiş sırtına pat pat yapıp güya beni teselli ediyor
Çocuklar gerçekten çok akıllılar ve algıları çok açık. Bazen güzellikle anlıyor ama çoğu zaman anlamak istemiyor 😁 iki yaştan sonra baktım sinir hastası oluyorum saldım ben. Birde benimki yemek yemez uykuyu sevmez herşeyi ama herşeyi ağlayarak ister. Ama bir gelip alnımdan öper annecim seni çok özledim der yavrummm anan kurban olsun der yelkenleri indiririm 😂😂😂

Back
X