Yaaa allah sizin yardımcınız olsun umarım bir an önce geçerOğlum 3.5 yaşında,biz de tam rahat ettik derken yine başladı krizler.Odadan çıkarken önce o çıkacak,tabağını odaya o götürecek,obur çocuk iken yemek reddi de başladı hayır dediyse bitti,sabah sabah pilav tarhana çorbası makarna istemeler,olmayınca tepinerek ağlamalar,bu arada her şeye ama her şeye hayirrrr, onun uzandığı koltukta kimse oturnayacak vs kök söktürüyor yani
Allah yardımcımız olsun
Yaaa sormayın aşırı hoşuma gidiyor bayılıyorum bu HalineEmojilerden anladığım kadarıyla sizin de ufaktan hoşunuza gidiyor bu durumlar ne diyelim ipleri 2 yaşında çocuğa vermişsiniz oynatıyor sizi
Benimkinin Evden çıkarken beni cildirtip, her tribi atıp okulda tam bir şeker parçası olması gibiParka gittiğimiz zaman bir kuzuya dönmesi ve etrafımdaki kimsenin bana inanmıyor olmasına ne demeli
Bi doktor var daha önce tuvalet eğitimi için online seminer almıştım . Şimdi ebeveyn öfke kontrolü için semineri almış yine zoomdan katılacağım benBenimkinin Evden çıkarken beni cildirtip, her tribi atıp okulda tam bir şeker parçası olması gibi
Bizim evde ikimizde aynıyız eşimle ama ben daha katıyım uyku yemek giyinmek alt değiştirmek vs hepsi bende iyibazı günler çok iyi bazı günler böyle saçmalıyor sebebi gece ki uyku kalitesi diş derdi ( bizi hep bu perişan ediyor ) gündüz kendini ifade çabası yukarıda da birkaç üye yazmış eşimle de bugün bunu konuştuk . 6 ayı var toparlanmak için bizce
Bence bu bir denge işi diye düşünüyorum ne çok sıkmak lazım ne serbest bırakmak lazımArtık dişler eskısı gibi zorlamaz, yada bizde öyle oldu.. Ikıncı azılar farketmeden çıkıvermiş..
Tucecim yanlıs anlama ama katı davrandığın konuları degostırmek le işe baslayabılırsın.. Tabı Kı uykusu yemegı duzenlı olcak cocugun ama velev ki Bı gun parkta cok oynadı, aksam oldu gelincede sızdı.. Yemek yıyemedı.. Ölüm yokkı ucunda.. Demek istedgm katı oldugun konular titizlendiğin konular seni daha iyi ebeveyn yapmıyor.. Ben bu zmna kadar ogluma ne giymek ıstıosun dıye sormadım bıle.. Hangı tur muzık dinlemekten hoslanır bilmem.. Cunku benım sözum gecer oglum uzerınde.. Bana şımaramaz bu sekılde.. Bizde de ınatlastgı cok konu oluyo.. Ama aglaya Aglaya susuyo.. Bu duyguyu onun ogrenmesi lazım.. Hayatta her ıstedgı olmuycanı.. Mesela o muzık acılmaycak o kadarr.. Senın hatan yemegıne uykusuna titizlenmen, halbukı cocuk senın ustunde hakimiyet kurmaya senı yonlendırmeye calısıo.. Valla benım düsturum vardır, erkek cocugu pamuklara saramam bıraz dirayetli olsun dıye..
Valla benim açımdan gordugum kadarıyla durum bu.. Objektif bakmaya calısıorm inanki.. Ama bakış açını degıstırırsen belkı biseyler duzelır.. Ne dersin?
Bence bu bir denge işi diye düşünüyorum ne çok sıkmak lazım ne serbest bırakmak lazımtabii aglaya aglaya susuyor benimkide neticede sonsuza kadar ağlamıyor. Sustuktan sonra onun sinirleri bozulmuş oluyor ve tüm güne yaşanıyor benimde kafam kaldırmaz oluyor çocuğa sabrım bitmiş sert davranıyor oluyorum konuda anlatmak istediğim şey bu ki yukarıda bir üye de aynı konudan bahsetmisti. Hangi muzigi sevdiğini bilmem onun üzerinde hakimiyet bende sözüne katılmıyorum çünkü onlarda birer birey ne onlar bizim sahibimiz nede biz onların ince çizgiyi geçmemek gecirmemek lazım bence. Yani ne o beni kullanmali nede ben onu
Bir ağlayıp iki ağlayıp üçüncüde susan bir çocuğum olsaydı ben de böyle konuşurdum açıkçası.İzim istemekten ne kastettiğimi anlamadınız sanırım komiğinize gittiğine göre. Elbette karşısına geçip izin veriyor musun diye sormuyorsunuz. Kastettiğim iki buçuk yaşındaki çocuğun iznine tabi olmanızın garipliği. Parmak kadar çocuk yönetiyor sizi resmen. Çocuğu dövmek ne alaka ayrıca? Tehlikeli şeylerden kastınız nedir ona göre cevap vereyim. Ağlıyorsa diye sormuşsunuz bırakın ağlasın. Çocuğunuz sussun diye kendinizden habire taviz vermişsiniz sanırım ağlıyorsa ne yapayım dediğinize göre. Bir ağlar iki ağlar üçüncüde susar. Teşekkür ederim kendimce iyi yetiştirdiğime inanıyorum evet, size akıl veremem artık olan olmuş. Hem uygulayabileceğinizi düşünmüyorum hem hem geç kalmışsınız.
Bir ağlayıp iki ağlayıp üçüncüde susan bir çocuğum olsaydı ben de böyle konuşurdum açıkçası.
Her çocuk ayrı bir birey yani bireysel farklılıklar söz konusu . Sizin çocuğunuza davrandığınız biçimde başka çocuğa davransaniz aynı tepkiyi alamazsınız o yüzden böyle net net konuşmayınÜçüncüde susmaz beşincide susar. Beşincide susmaz onuncuda susar. Sizin kararlı olduğunuzu ağlamakla istediğini elde edemeyeceğini anlayınca illa ki susar. Ha susmuyorsa da ağlamak istiyorsa da ağlasın istediği kadar. Ben çocuğum sustuğu için böyle konuşmuyorum. Hep net olmasam benim çocuğum da susmazdı
Her çocuk ayrı bir birey yani bireysel farklılıklar söz konusu . Sizin çocuğunuza davrandığınız biçimde başka çocuğa davransaniz aynı tepkiyi alamazsınız o yüzden böyle net net konuşmayın
Ayrıca şuda var her bireyin anne karnından itibaren bir karakteri var şekillendirilemeyeceğimiz durumları tabi . Şuradan örnek vereyim size oğlum daha 1.5 yaşındaydı ve saç traşı olması lazımdı eşim kendisi yapmak istedi çocuk kestirmek istemedi eşim zorla biraz kesmiş duşta oğlum saatlerce ağladı . Ardından günlerce eşimin yüzüne dahi bakmadı küstü yani . İştah sorunu yaşıyordu bir gün ben yemeğini yemesi için zorladım ve bana küstü günlerce suratıma bakmadı . Bu onun karakteri herşeyine otorite kuracağım diye müdahale edemiyoruz . Sizin çocuğunuz demekki böyle net tavırları yokmuş siz yaşamamış olabilirsiniz ama herkes siz ve sizin çocuğunuz değil .Üçüncüde susmaz beşincide susar. Beşincide susmaz onuncuda susar. Sizin kararlı olduğunuzu ağlamakla istediğini elde edemeyeceğini anlayınca illa ki susar. Ha susmuyorsa da ağlamak istiyorsa da ağlasın istediği kadar. Ben çocuğum sustuğu için böyle konuşmuyorum. Hep net olmasam benim çocuğum da susmazdı
Ya ne demek istediğimi anlamak istemiyorsunuz gerçekten şaşırıyorum okuduğunuzu anlamakta zorlanıyorsunuz sanırım . Başkasının çocuğuna kendi çocuğunuz gibi davranmak derken kastettiğim şey diyelim ki benim oğlum sizin oğlunuz olsa sizin şimdiki çocuğunuza davrandığınız gibi ona da aynı şekilde davransanız demeye çalışıyorumBilgilendirme için teşekkürler. Başkasının çocuğuna neden kendi çocuğuma davrandığım şekilde davranayım ki ne alaka? Beni hiç ilgilendirmez, herkes kendi çocuğuna bakmaktan, eğitmekten kendisi mesul
Bence 4 iyi yaArkadaşlar 2 den 3 ten bildirmeyin hepsi birbirinden beter.
Minimum 4 gibi geçecek dedim en başında ben
Ha 4 ten sonra sakin munis mükemmel birşeye donusmuyorlar.
Sorunlar elbette yine oluyor, olacak.
Hangimizin saçma şeylere mizmizlandigi olmuyor ki.
Demek istediğim artık 4 5 yaşında bir çocuk da makine sesine ağlamıyor, yada ne bileyim bir arkadaş demiş, pilavı ben saricam vs diye o yaşta bu kadar sacmalamalari mümkün değil, en azından biz de öyle oldu.
Anlatıyorsunuz, diretseler de anlıyorlar.
Mesela oğlum bir gün dışarda sokak köpeğine su vermek istedi verdik, eve döndük su istedi.
Köpeğe verdiğimiz şişe den istiyorum diye bogurmeye başladi, yanımda annemle eve yaka paca zor sokmuştuk kendisini
Şunu 4 yaşında yaparsa ben aklı dengesinden şüphe ederim zaten.
Yine bir gün ayakkabimin önce sagini giydirdin, önce solu giydirecektin diye aglamisti, tamam hadi önce sagini giydirelim desem de ağlıyordu gibi deli saçması zorluklar geçecek, geçiyor.
Biz atlatali baya oldu aklımda yer edenleri yazıyorum yoksa anlatmakla bitmez,.bir dönem deftere de not etmiştim.
Rüyasında teyzesi gevregini yemiş, buna ağlayarak uyanmıştı ve sabahın 5 i falandı eşim açık fırında gevrek ariyordu
Bunları yaşamayan disiplin eksikliği vs diyebilir, ama değil.
Her çocuk gerçekten böyle değil, ama böyle olanlarında mizacı böyle olduğu için boyleler.
İki çocuğum var ikincisinde hiç böyle şeyler yaşamıyoruz.
Sadece standart.normal bebe yaramazliklari yapıyor minnoskom.
Ayrıca şuda var her bireyin anne karnından itibaren bir karakteri var şekillendirilemeyeceğimiz durumları tabi . Şuradan örnek vereyim size oğlum daha 1.5 yaşındaydı ve saç traşı olması lazımdı eşim kendisi yapmak istedi çocuk kestirmek istemedi eşim zorla biraz kesmiş duşta oğlum saatlerce ağladı . Ardından günlerce eşimin yüzüne dahi bakmadı küstü yani . İştah sorunu yaşıyordu bir gün ben yemeğini yemesi için zorladım ve bana küstü günlerce suratıma bakmadı . Bu onun karakteri herşeyine otorite kuracağım diye müdahale edemiyoruz . Sizin çocuğunuz demekki böyle net tavırları yokmuş siz yaşamamış olabilirsiniz ama herkes siz ve sizin çocuğunuz değil .
Tabi ki az buçuk farkına varır, varmaz olur mu, algıları gelişiyor, beyni ve tepkileri gelişiyor.Bence 4 iyi yaen azından biraz daha dinler hale gelir diye düşünüyorum birde neyin tehlikeli olduğunu neyi yapmaması gerektiğinin farkına verir diye düşünüyorum yani inşallah
Ya ne demek istediğimi anlamak istemiyorsunuz gerçekten şaşırıyorum okuduğunuzu anlamakta zorlanıyorsunuz sanırım . Başkasının çocuğuna kendi çocuğunuz gibi davranmak derken kastettiğim şey diyelim ki benim oğlum sizin oğlunuz olsa sizin şimdiki çocuğunuza davrandığınız gibi ona da aynı şekilde davransanız demeye çalışıyorum
Derdimi anlatıp rahatlamak istiyorum bu benim en doğal hakkım öyle değil mi ? Bdv onun için var . Çocuğun açık otopark kapalı otopark diye ağlıyor olmasında nasıl bir disiplin eksikliği var ? O durumda ne yapmam lazım bir yardımcı olur musunuz ? Annemle konuşmak istiyorum mesela ben konuşmaya başladığım zaman çocuk masanın üzerine çıkmış ve düşecek indiriyorum ağlıyor kendini yerlere atıyor bu durumda ne yapmam lazım telefonu kapatmam mı yoksa çocuk bağıra çağıra ağlarken annemler veya başkasıyla telefonda konuşmaya devam mı etmem lazım? Buradaki disiplin eksikliğimden bahseder misinizHerkes ben ve benim çocuğum demiyorum zaten. Bana göre çok farklı bir tarzınız var sadece bana garip gelen bu. Çocuğunuz sizi yönetiyor resmen. Kendi çocuğumdan örnek vermemin tek sebebi de bu yollardan geçtiğimi anlatmaktı. Ha yine hoşunuza gitmeyecek belki ama örnek bereyim kendi çocuğumdan bir kere bile yemekte ısrar etmemişimdir acıkınca kendisi yer neticede. Belki ben ısrarcı olsam benim çocuğum da küserdi bana. Çocuğun saçı zorla kesilirse elbette ki küser, ağlar bu da normal geldi bana. Verdiğiniz karakter örnekler bana geçmedi o yüzden. Evet her bireyin bir karakteri var mesela içe kapanıklık veya dışa dönüklük doğuştan gelen bir karakter özelliği ama çocuğun annesinin içeceği ilaca müdahale etmesi, babasını odadan kovması, açık otoparka araba park edildi diye sorun çıkartması karakter özelliğiyle açıklanamaz. Madem ki yapılan her şeyi normal buluyorsunuz karakter özelliği diye görüyorsunuz eleştiri kabul etmediğinize, emojilerle güle güle anlattığınıza göre ortada bir mesele de olmamalı.
Aynen canım, ben sana bişi demedim zatenAyrıca da çocuk sağ ayakkabıyı giydirecektin solu giydirdin diye ağlıyorsa bu durumda nasıl disiplin eksikliğinden ağlıyor olabilir mi durumla disiplinin yakından uzaktan alakası yok ki anlattığım şeyler aklıma gelenler ve disiplinle bağımsız durumlar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?