Problem bizde mi acaba

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.515
En iyi cevaplar
1
53.627
798
32
Selam kızlar çok fena bunaldım dertlerimi anlatıp rahatlamak istiyorum şuan
Oğlum 2.5 yaşına gelmek üzere 2 yaş derdi hala bitmedi hızı azalmadı bile . 2 yaş kontrolünden sonra birkaç sorunumuz için çocuk psikiyatristine gittik. Doktor normalin üzerinde hareketli buldu ki biz hep kendimiz abartıyoruz zannediyorduk . Krizleri için geçecek zaman lazım dedi okey dedik ay hala geçmiyor ya kabus gibi . Birde olaylar boyut değiştirmeye başladı . Aklınıza gelecek herşeye hayır diyor . Anneni seviyor musun hayır babanı hayır karnım acıktı mı hayır kaka yaptın mı Hayır birde üzerine bize parmağını sallıyor ki biz asla böyle birşey yapmıyoruz kimden öğrendi bilinmiyor . Makinaya çamaşır atmam sorun ağlıyor yediğimiz yemeğin tepsisini kaldırmam sorun arabayı açık otoparka park etmem sorun ağlıyor arabada sevdiği müziği bulmam sorun çünkü hergün başka müzik seviyor oluyor yapmaması gereken şeyi 100 kere sebebleri ile anlatıyoruz illa yapacak Eşim deseniz çok stresli işi var şuan oda perişan. Günde 3 saat kesinlikle parktayız . Parka inerken scooter filan indirilmiyor başka çocuklar dokunuyor diye kedileri köpekleri yakalayıp sarılıyor öpüyor kuş almaya karar verdik 3 gündür gündem kuş rengi siyah olacakmış Bu imkansız doğal olarak kriz çıkacak diye korkuyorum . Kuşu alsak ( daha önce aldık bize alışmadığı için vazgeçmek zorunda kalmıştık ) nasıl olacak bilmiyorum ama bir hayvanla büyüsün istiyoruz . En son dişlerini çıkarıyor oda gerginlik sebebi bence tabi . Aşırı sabırlıyız eşimde bende ve çevremizdeki herkes şaşırıyor ama tabi bir süre sonra eşimle birbirimize düşüyoruz tartışma çıkıyor . Dün durduk yere babasını odasından itip çıkarttı kapıyı suratına kapattı .Annemlerle telefonda filan konuşamıyoruz asla izin vermiyor kendi ilacımı bile ağzıma götüremiyorum o verecekmiş sifona kendim basamıyorum o basacak gibi gibi bin tane şey. Şimdi böyle gülüyorum bazen gülüyorum ama sinirlerimiz yıprandı artık . Kazara onun yapmak istediği birşeyi ben veya eşim yaparsak bittik tüm günü rezil ediyor bize . Bayramda ailemizin yanındaydık bir banka noter işim için 1 saat halasına bıraktım geldiğimde görümcem bu çocuğa sen yanlız nasıl bakıyorsun beni perişan etti dedi .oyuncak oynamıyordu hemde hiç şimdi günde toplam 1 saat oynuyoruz en azından . Sürekli parkta oyun alanlarında koltuk tepelerinde benim tepemde vs vs hep böyleyiz. Kızlar ya çok yorgunum ne zaman geçecek bu zor günlerimiz ne zaman gün yüzü göreceğim 3 yaş krizleri de varmış birde ona ne kaldı ki hiç dinlenmeyecek miyim sakince oyuncak oynayalım filan istiyorum ama hiç olmuyor. Anlattım rahatladım şuan teşekkür ediyorum

Son düzenleme:
En iyi cevap
Yaaa allah sizin yardımcınız olsun umarım bir an önce geçer
Benimkinin Evden çıkarken beni cildirtip, her tribi atıp okulda tam bir şeker parçası olması gibi
Bi doktor var daha önce tuvalet eğitimi için online seminer almıştım . Şimdi ebeveyn öfke kontrolü için semineri almış yine zoomdan katılacağım ben

Artık dişler eskısı gibi zorlamaz, yada bizde öyle oldu.. Ikıncı azılar farketmeden çıkıvermiş..

Tucecim yanlıs anlama ama katı davrandığın konuları degostırmek le işe baslayabılırsın.. Tabı Kı uykusu yemegı duzenlı olcak cocugun ama velev ki Bı gun parkta cok oynadı, aksam oldu gelincede sızdı.. Yemek yıyemedı.. Ölüm yokkı ucunda.. Demek istedgm katı oldugun konular titizlendiğin konular seni daha iyi ebeveyn yapmıyor.. Ben bu zmna kadar ogluma ne giymek ıstıosun dıye sormadım bıle.. Hangı tur muzık dinlemekten hoslanır bilmem.. Cunku benım sözum gecer oglum uzerınde.. Bana şımaramaz bu sekılde.. Bizde de ınatlastgı cok konu oluyo.. Ama aglaya Aglaya susuyo.. Bu duyguyu onun ogrenmesi lazım.. Hayatta her ıstedgı olmuycanı.. Mesela o muzık acılmaycak o kadarr.. Senın hatan yemegıne uykusuna titizlenmen, halbukı cocuk senın ustunde hakimiyet kurmaya senı yonlendırmeye calısıo.. Valla benım düsturum vardır, erkek cocugu pamuklara saramam bıraz dirayetli olsun dıye..

Valla benim açımdan gordugum kadarıyla durum bu.. Objektif bakmaya calısıorm inanki.. Ama bakış açını degıstırırsen belkı biseyler duzelır.. Ne dersin?

Bence bu bir denge işi diye düşünüyorum ne çok sıkmak lazım ne serbest bırakmak lazım tabii aglaya aglaya susuyor benimkide neticede sonsuza kadar ağlamıyor. Sustuktan sonra onun sinirleri bozulmuş oluyor ve tüm güne yaşanıyor benimde kafam kaldırmaz oluyor çocuğa sabrım bitmiş sert davranıyor oluyorum konuda anlatmak istediğim şey bu ki yukarıda bir üye de aynı konudan bahsetmisti. Hangi muzigi sevdiğini bilmem onun üzerinde hakimiyet bende sözüne katılmıyorum çünkü onlarda birer birey ne onlar bizim sahibimiz nede biz onların ince çizgiyi geçmemek gecirmemek lazım bence. Yani ne o beni kullanmali nede ben onu

Tabıkı de o Bı birey.. Bunun aksini iddia eden yok.. Dedıgıe katılıorm kımse kımseyı kullanmamalı ama inan cocuklar o kadar zeki ki, ne zmn neyı kullandırcagını cok ıyı biliyorlar.. Cocuklarla bilmemiz gereken ilk mesele bu bence.. Bende şeye hiç Katılmıyorum mesela, cocuk ebeveyn olmuş ebeveyn çocuk pozisyonunda.. Bana o kadar tuhaf geliyor Kı.. Herkes hayattaki rolu neyse onu oynamalı hayatta.. Cocuk cocuk olcak anne baba anne baba olcak.. Neyse cok uzattım.. Sonuc olarak sen farklı bir model annesin ben farklı.. Konumda sordugun ıcın acıklama ıstedm belkı bakıs acını degıstırırsen bazı seyler degısır dıye ama sen bence kendı yontemlerinle mutlu gibisin bu surecler de geçecek, sabır dıyelım o halde

Bir ağlayıp iki ağlayıp üçüncüde susan bir çocuğum olsaydı ben de böyle konuşurdum açıkçası.

Bir ağlayıp iki ağlayıp üçüncüde susan bir çocuğum olsaydı ben de böyle konuşurdum açıkçası.

Üçüncüde susmaz beşincide susar. Beşincide susmaz onuncuda susar. Sizin kararlı olduğunuzu ağlamakla istediğini elde edemeyeceğini anlayınca illa ki susar. Ha susmuyorsa da ağlamak istiyorsa da ağlasın istediği kadar. Ben çocuğum sustuğu için böyle konuşmuyorum. Hep net olmasam benim çocuğum da susmazdı

Her çocuk ayrı bir birey yani bireysel farklılıklar söz konusu . Sizin çocuğunuza davrandığınız biçimde başka çocuğa davransaniz aynı tepkiyi alamazsınız o yüzden böyle net net konuşmayın

Bilgilendirme için teşekkürler. Başkasının çocuğuna neden kendi çocuğuma davrandığım şekilde davranayım ki ne alaka? Beni hiç ilgilendirmez, herkes kendi çocuğuna bakmaktan, eğitmekten kendisi mesul

Ayrıca şuda var her bireyin anne karnından itibaren bir karakteri var şekillendirilemeyeceğimiz durumları tabi . Şuradan örnek vereyim size oğlum daha 1.5 yaşındaydı ve saç traşı olması lazımdı eşim kendisi yapmak istedi çocuk kestirmek istemedi eşim zorla biraz kesmiş duşta oğlum saatlerce ağladı . Ardından günlerce eşimin yüzüne dahi bakmadı küstü yani . İştah sorunu yaşıyordu bir gün ben yemeğini yemesi için zorladım ve bana küstü günlerce suratıma bakmadı . Bu onun karakteri herşeyine otorite kuracağım diye müdahale edemiyoruz . Sizin çocuğunuz demekki böyle net tavırları yokmuş siz yaşamamış olabilirsiniz ama herkes siz ve sizin çocuğunuz değil .

Ya ne demek istediğimi anlamak istemiyorsunuz gerçekten şaşırıyorum okuduğunuzu anlamakta zorlanıyorsunuz sanırım . Başkasının çocuğuna kendi çocuğunuz gibi davranmak derken kastettiğim şey diyelim ki benim oğlum sizin oğlunuz olsa sizin şimdiki çocuğunuza davrandığınız gibi ona da aynı şekilde davransanız demeye çalışıyorum

Arkadaşlar 2 den 3 ten bildirmeyin hepsi birbirinden beter.
Minimum 4 gibi geçecek dedim en başında ben
Ha 4 ten sonra sakin munis mükemmel birşeye donusmuyorlar.
Sorunlar elbette yine oluyor, olacak.
Hangimizin saçma şeylere mizmizlandigi olmuyor ki.
Demek istediğim artık 4 5 yaşında bir çocuk da makine sesine ağlamıyor, yada ne bileyim bir arkadaş demiş, pilavı ben saricam vs diye o yaşta bu kadar sacmalamalari mümkün değil, en azından biz de öyle oldu.
Anlatıyorsunuz, diretseler de anlıyorlar.
Mesela oğlum bir gün dışarda sokak köpeğine su vermek istedi verdik, eve döndük su istedi.
Köpeğe verdiğimiz şişe den istiyorum diye bogurmeye başladi, yanımda annemle eve yaka paca zor sokmuştuk kendisini
Şunu 4 yaşında yaparsa ben aklı dengesinden şüphe ederim zaten.
Yine bir gün ayakkabimin önce sagini giydirdin, önce solu giydirecektin diye aglamisti, tamam hadi önce sagini giydirelim desem de ağlıyordu gibi deli saçması zorluklar geçecek, geçiyor.
Biz atlatali baya oldu aklımda yer edenleri yazıyorum yoksa anlatmakla bitmez,.bir dönem deftere de not etmiştim.
Rüyasında teyzesi gevregini yemiş, buna ağlayarak uyanmıştı ve sabahın 5 i falandı eşim açık fırında gevrek ariyordu
Bunları yaşamayan disiplin eksikliği vs diyebilir, ama değil.
Her çocuk gerçekten böyle değil, ama böyle olanlarında mizacı böyle olduğu için boyleler.
İki çocuğum var ikincisinde hiç böyle şeyler yaşamıyoruz.
Sadece standart.normal bebe yaramazliklari yapıyor minnoskom.

Bence 4 iyi ya en azından biraz daha dinler hale gelir diye düşünüyorum birde neyin tehlikeli olduğunu neyi yapmaması gerektiğinin farkına verir diye düşünüyorum yani inşallah

Herkes ben ve benim çocuğum demiyorum zaten. Bana göre çok farklı bir tarzınız var sadece bana garip gelen bu. Çocuğunuz sizi yönetiyor resmen. Kendi çocuğumdan örnek vermemin tek sebebi de bu yollardan geçtiğimi anlatmaktı. Ha yine hoşunuza gitmeyecek belki ama örnek bereyim kendi çocuğumdan bir kere bile yemekte ısrar etmemişimdir acıkınca kendisi yer neticede. Belki ben ısrarcı olsam benim çocuğum da küserdi bana. Çocuğun saçı zorla kesilirse elbette ki küser, ağlar bu da normal geldi bana. Verdiğiniz karakter örnekler bana geçmedi o yüzden. Evet her bireyin bir karakteri var mesela içe kapanıklık veya dışa dönüklük doğuştan gelen bir karakter özelliği ama çocuğun annesinin içeceği ilaca müdahale etmesi, babasını odadan kovması, açık otoparka araba park edildi diye sorun çıkartması karakter özelliğiyle açıklanamaz. Madem ki yapılan her şeyi normal buluyorsunuz karakter özelliği diye görüyorsunuz eleştiri kabul etmediğinize, emojilerle güle güle anlattığınıza göre ortada bir mesele de olmamalı.

Ayrıca da çocuk sağ ayakkabıyı giydirecektin solu giydirdin diye ağlıyorsa bu durumda nasıl disiplin eksikliğinden ağlıyor olabilir mi durumla disiplinin yakından uzaktan alakası yok ki anlattığım şeyler aklıma gelenler ve disiplinle bağımsız durumlar .

Bence 4 iyi ya en azından biraz daha dinler hale gelir diye düşünüyorum birde neyin tehlikeli olduğunu neyi yapmaması gerektiğinin farkına verir diye düşünüyorum yani inşallah
Tabi ki az buçuk farkına varır, varmaz olur mu, algıları gelişiyor, beyni ve tepkileri gelişiyor.
Mesela yine aklıma geldi, biz oğlumun yanında çay vs icemezdik, bişeye kizmasi an meselesi idi, ve kızıp da bardağı alıp yere fırlatması.
Sıcaklığını geçtim boş bardak bile olsa kırıp elini kesebilirdi çünkü.
He bir günde teyzesi çok tatlısın diye sevdi buna nedense sinirlendi, sadece masum bir sevgi sozcuguydu oysa ki,. küfür falan edilmedi
Gozumun önünde kendini ziplatip aynı hızla eğilip çenesini önündeki sandalyeye çarpıp yardı çocuk.
Dikiş atılacak kadar hemde.
Bunu yaptığında da ben yeni doğum yapmış idim
Bir anda korkudan sütüm bile gitmişti.
Yani neymiş 4 dediysem de birden bire şey etmeyin, yavaş yavaş

Ben okuduğumu anlıyorum da siz ne yazdığınızı bilmiyorsunuz galiba. Göndermeden bir kez daha okusanız yararınıza olur. Yani bu saçma örneği ikinci kez veriyorsunuz. İlkinde de anlamsız bulduğumu belirtmiştim. Belki de sizin çocuğunuz benim çocuğum olarak doğsa ona da aynı şekilde davransam sonuç daha iyi belki daha kötü olacaktı. Bilebilir miyiz bunu bilemeyiz. Oturup acabayı mı konuşalım?

Derdimi anlatıp rahatlamak istiyorum bu benim en doğal hakkım öyle değil mi ? Bdv onun için var . Çocuğun açık otopark kapalı otopark diye ağlıyor olmasında nasıl bir disiplin eksikliği var ? O durumda ne yapmam lazım bir yardımcı olur musunuz ? Annemle konuşmak istiyorum mesela ben konuşmaya başladığım zaman çocuk masanın üzerine çıkmış ve düşecek indiriyorum ağlıyor kendini yerlere atıyor bu durumda ne yapmam lazım telefonu kapatmam mı yoksa çocuk bağıra çağıra ağlarken annemler veya başkasıyla telefonda konuşmaya devam mı etmem lazım? Buradaki disiplin eksikliğimden bahseder misiniz

Aynen canım, ben sana bişi demedim zaten
Hani genelde böyle derler, şımartılmış çocuk vs vs.
Ama öyle olmuyor.
Nerden esecegini kestiremediginiz fırtınaları oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…