Gebeliğe Hazırlık Pro women kullananlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Pco ne demek arkadaşlar

Polikistik OVER

Polikistik over nedir?

Polikistik over kadın östrojen ve progesteron hormonlarında bir dengesizlik olması durumudur. Bu hormonal dengesizlik polikistik over sendromuna (PCO), yumurtalıklarda birçok küçük iyi huylu kist oluşmasına neden olur.

Polikistik over sendromu belirtileri nelerdir?

Polikistik over sendromu belirtilerinin şiddeti ve türü kişiden kişiye değişir. En sık rastlanan belirti düzensiz regl görülmesidir. Polikistik over sendromu belirtileri ilk regl döneminden sonra da görülmeye başlayabilir. Hamile kalmakta sıkıntı da polikistik over sendromu belirtilerindendir.

-Yüz, göğüs, karın, parmak üstü bölgelerinde tüylenme

-Göğüslerde küçülme

-Seste kalınlaşma

-Saç dökülmesi

-Akne

-Kilo alma

-Yoğun ağrılı regl dönemi

-Kısırlık

Polikistik over tedavisi

Sağlıklı beslenmek

Polikistik over hastalarına sağlıklı beslenmeleri ve düzenli egzersiz yapmaları tavsiye edilmekte. Sağlıklı beslenme ve egzersiz regl döneminizi düzenlemenizde size yardımcı olacaktır.

Hamilelik planlanmadığında, doğum kontrol hapı kullanımı

Doğum kontrol hapları, polikistik overin neden olduğu; düzensiz regl dönemi, akne ve hormon dengesizliğine engel olur. Bu haplar polikistik over sendromunu tedavi etmemekle birlikte hastalığın neden olduğu rahatsız edici belirtileri önler.

Polikistik over hamileliğe engel mi?

Hayır. Polikistik over sendromu hamile kalmanıza bir engel değildir. Polikistil overin neden olduğu gebe kalma sorunu kolayca tedavi edilebilen bir kısırlıktır. Polikistik overin neden olduğu hormonal bozukluk tedavi edildiğinde hamile kalabilirsiniz.

Polikistik over sendromu neden olur?

Polikistik over sendromunun asıl sebebi bilinmemesine rağmen, doktorlar bu hormonal dengesizlikte genetiğin ve beslenmenin etkili olduğuna inanmaktadırlar. Anne ya da kız kardeşte polikistik over sendromu görülüyorsa kişide polikistik over görülmesi ihtimali artıyor.

Polikistik over sendromunun etkilerini en aza indirmek için ne yapılmalı?

Polikistik over hastalarının en çok merak ettiği soru ise, nasıl beslenilerek bu hastalığın etkileri en aza indirilir.

- Günde beş porsiyon değişik renkte olan sebze-meyve tüketilmeli. Tabağınızda renk çeşitliliği besinlerin yarar çeşitliliği ile doğru orantılıdır.

- Aşırı yağlı besinlerden kaçınılmalı, hazır ve paketli gıdalar tüketilmemelidir.

- Yüksek lif alımı sağlamak için baklagil tüketilmelidir.

- Düzenli egzersiz de insülin metabolizmasında en az diyet kadar etkili olmaktadır. Günlük 30-40 dakika egzersiz kilo kontrolünde fayda sağlar.

Kızlar prowomenı başlama zamanı var mı adetin 6. Günündeyim klomeni tekrar kullanmak istemiyorum prowomenı yeni duydum dr la görüşmeden sizlere sorayım dedim bu ay için geç kalmış mı sayılıyorum hiç bir bilgim yok :110:

Kızlar prowomenı başlama zamanı var mı adetin 6. Günündeyim klomeni tekrar kullanmak istemiyorum prowomenı yeni duydum dr la görüşmeden sizlere sorayım dedim bu ay için geç kalmış mı sayılıyorum hiç bir bilgim yok :110:
Bende adetimden sonra başladım bu ay 2. Deyim inş faydasını görürüm

benim çok karışık 3 tüp geçmişim var sıfır transfer sonrasında aşılama ile hamile kaldım kimaysal oldu şubatta doğal yolla hamile kaldım 6 haftalıkken kürtaj oldum kesede sorun vardı gelişmemiş gebelik denildi. benim bu süreçte deneyimlediğim birçok ilaç var . tüp dr yumurtaların kalitesiz dedi . bunun için qenzim kullandım e vitamini kullandım 3.tüpe öyle başladık 5.güne 1 embriyo gitti transfer tutunmaz diye iptal oldu . sonra aşılama oldum o dönemde keçi boynuzu pekmezi içtim hayıt tohumu çayıda içtim aslan pençesi çayı da içeriği karışık bitki çayının. sonra doğal yolla hamile kaldığımda omepa 3 kullandım. inofolic combi kullandım birde bence son 2 ilaç bana çok iyi geldi birde pekmezi unutmamak lazım ayrıca kilo da verdim 78lerden 68 e her düştüğümde hamile kaldım çok uzun oldu
merhaba,o son iki ilacın birisi inofolic sanırım diğeri nedir arkadaşım,bir de inofolic kaç ay kullandın,günde kaç kere içtin,

kist olayını duymadım hiç
bende burda okumuştum,inofolic kullandım kist oldu diye,ondan korktum 1 tane içtim,zaten bugün doktorada sordum kist yaparmı diye yapmaz folic asit bu neden yapsın dedi,bende günde 2 tane içmeye başlayacağım,teşekkürler canım

Selam kızlar,
Benim de son 2 aydır adet düzensizliğim vardı. AMH değerim düşük çıktı 0.45 doktorum adet söktürücü verdi bunun yanında Prowomen'i önerdi. Dün içmeye başladım. Bunun yanında adet olunca 15. gün ve 25.gün arasında içmem gerekn bir ilaç daha var. Allah hayırlısını nasip etsin. Öncelikle kafamızın sakin olması gerekiyor sonrasında tevekkül... Allah hepimiz için hayırlı olanı versin inş... Bir gelişme olursa mutlaka buradan yazarım...
MERHABA ARKADAŞIM BENİMDE AMH 0,42 ÇIKTI 38 YAŞINDAYIM AYNI DURUMDAYIZ DURUMUNU MERAK ETTİM YAZARMISIN BİRDE ADETİNİN 15.GÜNÜ 25 GÜN ARASI KULLANDIĞIN İLACI SÖYLERMİSİN

MERHABA ARKADAŞIM BENİMDE AMH 0,42 ÇIKTI 38 YAŞINDAYIM AYNI DURUMDAYIZ DURUMUNU MERAK ETTİM YAZARMISIN BİRDE ADETİNİN 15.GÜNÜ 25 GÜN ARASI KULLANDIĞIN İLACI SÖYLERMİSİN

Şuan doğal yollardan ikiz bebeklere hamileyim. 17.haftam bitti. 15-25 gün arası Duphaston içitim.

Bende prowomen kullanıyorum doktor doğum kontrol hapıyls beraber verdi adet düzenleme ve yumurtlama kalitesi artması için ama ben düzenli içmedim doğum kontrol hağını ama prowomeni düzenli içtim şimdi 1 hafta var adetime bu gün pembemsi bi leke gördüm yine umutlandım

Selam kızlar. Bende bu ay prowomen kullanmaya başladım. Aralık ayında laparaskopi ile kapalı olan iki tüpümde açıldı. Bugün adetimin 28. Günü. İki gün önce iki damla kan gelmişti. Şimdide her an adet olcak gibi belirtilerim var. Rabbim kimseyi çok bekletmesin. Çok yıpratıcı bi süreç gerçekten her ay hayal kurup beklemek:KK43:

Selam kizlar bende ilk defa adet baslancindan 16-25. Gunleri aarasinda duphaston kullandim ilac biteli 3 gun oldu yarin bugun yarin adet olmam lazimdi bugun olmadim bakalim yarin olucak miyim asiri bel agrim var kasik agrim var gogusler hafif aciyo sizliyo dislerimin etleri cekiliyo resmen agzimda damaklarim sisti zaten bu ilacin boyle etkileri varmiki ilk defa oluyo bende gebeliktende suphelenip umitlenmek istemiyorm sonra aglamaktan helak oluyorum iki seneyi geckindir deniyoruz hic kalamadim hamile :110::KK42:

Selam kizlar bende ilk defa adet baslancindan 16-25. Gunleri aarasinda duphaston kullandim ilac biteli 3 gun oldu yarin bugun yarin adet olmam lazimdi bugun olmadim bakalim yarin olucak miyim asiri bel agrim var kasik agrim var gogusler hafif aciyo sizliyo dislerimin etleri cekiliyo resmen agzimda damaklarim sisti zaten bu ilacin boyle etkileri varmiki ilk defa oluyo bende gebeliktende suphelenip umitlenmek istemiyorm sonra aglamaktan helak oluyorum iki seneyi geckindir deniyoruz hic kalamadim hamile :110::KK42:

Selam, ben Duphaston kullanırken hiç bu tarz şeyler yaşamadım. Acaba bir doktora sorsanız? Belki sizde olan etkileri farklıdır ve başka ilaca yönlendirir. Prowoman kullandınız mı hiç?

Selam kızlar. Bende bu ay prowomen kullanmaya başladım. Aralık ayında laparaskopi ile kapalı olan iki tüpümde açıldı. Bugün adetimin 28. Günü. İki gün önce iki damla kan gelmişti. Şimdide her an adet olcak gibi belirtilerim var. Rabbim kimseyi çok bekletmesin. Çok yıpratıcı bi süreç gerçekten her ay hayal kurup beklemek:KK43:

Allah yardımcınız olsun... size naçizane tavsiyem nolur çok kafaya takmayın... yani ne kadarlık rahatlık o kadar rahat bir süreç...

Selam, ben Duphaston kullanırken hiç bu tarz şeyler yaşamadım. Acaba bir doktora sorsanız? Belki sizde olan etkileri farklıdır ve başka ilaca yönlendirir. Prowoman kullandınız mı hiç?
Yok canim kullanmadim zaten ganola basladim asilama icin bakalim nasip

Benım ilk cocugum tup bebek. İkinci kendiliğinden oldu. İkisi de erkek. Ben 3.yu cok istiyordum ıkı yıldır deniyorduk olmuyordu. Dra gittim rezerv azlıgı dedı amh ilk yıl 1.00 cıktı son yaptırdığım bu gecen Aralık 0.5 çıktı. Hemen tedavı tup bebek dediler. Bir tup bebekcı hıc ugrasmam yumurta kaliten 0.5 lik bıle degıl ben 1 tane yumurtayı zor göruyorum dedı. Cok agladim. Bır tup bebek ı omega 3 quanzım 10 kullan sonra tedavıye baslayalım dedı. Kullanmadım. Kafada bitirdim zaten ıkı cocugum var. Adetlerim ıyıce 30 gune cıkınca normal bir dra gittim. Anlattım herseyı nıye umutsuz oluyorsun ki 0.5 ve 0.2 amh ile cok hastam gebe kaldı. Kafandan cocuk duduncesını cıkar ve yeni bir ılac cıktı prowoman al kullan 3 ay dedı. Eczaneye sordum pahalı netten daha uygun aldım. Sadece 1 kutu bitirdim. 2.yı de al ayacaktım o kadar kafamdan cıkarmustım. Adet gecikince test yaptım allahım hamileyim. Bu prowoman bence cok faydalı 1 ay ıctım suya katılıyor portakal tadı var vitamin ılacı gıbı. Simdi 7 haftalık hamileyim kızlar.. Doktorum bu ılac la sende dahil 9 hastam gebe kaldı.. Hele ıkı tanesi 42 yasında. Tup bebekcıler bizim gıbı rezerv azlıgını hemen tedavıye almak ıcın ugrasıyor. Önce inanın ve cocuk fikrini cıkarın aklınızdan.. Çok bebek dıye kafaya taktıkça olmuyor

Benım ilk cocugum tup bebek. İkinci kendiliğinden oldu. İkisi de erkek. Ben 3.yu cok istiyordum ıkı yıldır deniyorduk olmuyordu. Dra gittim rezerv azlıgı dedı amh ilk yıl 1.00 cıktı son yaptırdığım bu gecen Aralık 0.5 çıktı. Hemen tedavı tup bebek dediler. Bir tup bebekcı hıc ugrasmam yumurta kaliten 0.5 lik bıle degıl ben 1 tane yumurtayı zor göruyorum dedı. Cok agladim. Bır tup bebek ı omega 3 quanzım 10 kullan sonra tedavıye baslayalım dedı. Kullanmadım. Kafada bitirdim zaten ıkı cocugum var. Adetlerim ıyıce 30 gune cıkınca normal bir dra gittim. Anlattım herseyı nıye umutsuz oluyorsun ki 0.5 ve 0.2 amh ile cok hastam gebe kaldı. Kafandan cocuk duduncesını cıkar ve yeni bir ılac cıktı prowoman al kullan 3 ay dedı. Eczaneye sordum pahalı netten daha uygun aldım. Sadece 1 kutu bitirdim. 2.yı de al ayacaktım o kadar kafamdan cıkarmustım. Adet gecikince test yaptım allahım hamileyim. Bu prowoman bence cok faydalı 1 ay ıctım suya katılıyor portakal tadı var vitamin ılacı gıbı. Simdi 7 haftalık hamileyim kızlar.. Doktorum bu ılac la sende dahil 9 hastam gebe kaldı.. Hele ıkı tanesi 42 yasında. Tup bebekcıler bizim gıbı rezerv azlıgını hemen tedavıye almak ıcın ugrasıyor. Önce inanın ve cocuk fikrini cıkarın aklınızdan.. Çok bebek dıye kafaya taktıkça olmuyor
Gözün aydın...
Bende internette güvenemiyorum ordan daha ucuza geliyor

Gözün aydın...
Bende internette güvenemiyorum ordan daha ucuza geliyor
Aldım faturası berseyıyle geldi. Ilacı eczaneye gösterdim orjinal dedi zaten ılac firmasının sayfasından aldım.. Benım de aklıma gelmedi değil. Ama tup bebek 10 bini gecmiş bir de stres sıkıntıyı saymıyorum bile. Simdi baktım ılac deposundan 139 tlye almısım

X