- 11 Aralık 2014
- 690
- 768
bişey daha söleyim fakülte çok inceliyor sorun vardır belki ama büyütüyor mesela biz gittik eşimde sorun yoktu var deyip tekrar baktılar sonra yok tamam dediler insanı strese sokuyolar en azından beni..sıkma canını keçiboynuzu ve ceviz eşin denedimi?Canım eşimin değerlerinde düşüklük var biraz. Özelde yaptırdığımız testlerde hareket gayet iyi sayı biraz düşük çıktı ama son fakülte testinde hareket de düşük çıktı. Amannnnn ne bileyim sorundan dolayı mı yoksa vakti gelmediğinden dolayı mı olmuyor bilemiyorum artık. Eşinde falan bir sorun yok de mi senin? 2 senedir olmamasının sebebi neymiş peki,hsg falan çekildin de mi?
Ya canım benim en büyük korkum amh testi,yaptırmadığım bir o kaldı ondan da korkuyorum açıkcası. Benim arkadaşım her ay düzenli adet görüyordu eşindeki sorundan dolayı tüp bebek yaptırdılar,normalde 15 yumurta falan gelişmesi gerekirken onda 6-7 tane oluşuyordu amh testi yaptırdı ve sonuç düşük çıktı,ard arda tüp yaptırdılar bu kez sonra yumurtanın dna sına bakıldı ki aslında her ay boş yumurtluyormuş. Şimdi hamile ama farklı bir şekilde yaptırmak durumunda kaldı. Onun için bence fazla oyalanmayın,2 sene olmuşsa diğer tedavi yöntemlerine geçin,yumurta çatladığında zaten yumurtanın bile sıvısının senin ıslaklığını sağlaması lazım. Dr bir şey dedi mi kuruluk sorunun için?doktor doktoru tutmuyor anlıyorum seni ama sorunu en iyi sen bilirsin,kendimizin doktoru olmalıyız en başta doktor sonra devreye girip sorunu sölersek hııı tamam deyip çaresine bakıyor.... mesela beni örnek alalım eşimin sorunu yok benimde kan testinde fsh yüksek çıktı ama doktor da dediki tamam kan testin kötü ama her ay baktığımda (muayenede)yumurtan var çatlıyor dedi buna göre dedi ben teknik olarak gözümle gördüğüme inanırım dedi dolayısıyla şunu sölemek istiyorum bence benim olmamasının sebebi benim kuruluk var ben beraber olamazken nasıl sperm hareket etsinde kanallara geçsin mantığına vardım kayganlaştırıcı yani pressed kullanmaya karar verdim sen
Ya canım benim en büyük korkum amh testi,yaptırmadığım bir o kaldı ondan da korkuyorum açıkcası. Benim arkadaşım her ay düzenli adet görüyordu eşindeki sorundan dolayı tüp bebek yaptırdılar,normalde 15 yumurta falan gelişmesi gerekirken onda 6-7 tane oluşuyordu amh testi yaptırdı ve sonuç düşük çıktı,ard arda tüp yaptırdılar bu kez sonra yumurtanın dna sına bakıldı ki aslında her ay boş yumurtluyormuş. Şimdi hamile ama farklı bir şekilde yaptırmak durumunda kaldı. Onun için bence fazla oyalanmayın,2 sene olmuşsa diğer tedavi yöntemlerine geçin,yumurta çatladığında zaten yumurtanın bile sıvısının senin ıslaklığını sağlaması lazım. Dr bir şey dedi mi kuruluk sorunun için?
anlıyorum peki eşin ceviz yiyormu hiç,, bunu rahmetli babam sölermiş anneme erkekte özelllikle çok faydalı diye sölermiş çok okurdu babamEşimin özelde yapılan değerlerinde biraz sayı düşüktü o da ml de 16 milyondu ve hareket %70 di morfoloji de %11 di. Ama fakültede sayı ml de 20 milyon hareket %35 çıktı morfoloji de %7 eşimde lökosit var ama bir sürü antibiyotik kullanmasına rağmen geçmedi fakültedeki Dr bu kadar antibiyotiğe rağmen geçmemişse eğer yeni oluşmakta başlayan spermlerdir onlar ilk oluşmaya başlarken lökosit gibi görünür deri. Aradayız yanı artık kime inanacağız bilemiyorum
Bunu yapacağım kesin. Bi de senin yazdigim bir post u okuyunca bi an heveslendirip benim esimde özelde yaptı test düşük çıktı. Kadın doğumcu istemişti benim şöyle bi sonuca baktı hemen çok dusuk sizin nunaranizi bir uzmana vereceğim konuşun dedi meğer özel tüp bebek merkezine vermiş adam aradı bir saat pazarlamacı gibi konuştu bi de doktor hanım bize yönlendiriyor sağolsun demez mi. O yüzden şüphelendik sonuçtan devlette yaptırmayı dusunuyoruz bir aya bende bıraktım zaten o doktoru başkasına gitcem.Cicişlerim sperm için çook faydalı bir besin daha öğrendim. Zaten antioksidan bakımından zengin diye tüketiyordu eşim ama sperm sayısı ve kalitesi bakımından da çok iyi geliyormuş. Narrrrrrr!!! Eşlerinize hazır mevsimindeyken bol bol yedirin,temizleyin 1 büyük kase koyun kaşığı yesin hepsini. kabuklu verirseniz çabuk sıkılırlar yemekle uğraşmazlar belki ama temizlerseniz daha çok yerler.
Yemez olur mu canım,özellikle son zamanlarda incirin içerisine koyup yiyoruz,çok da güzel oluyor,sade olsa inciri yiyemem de cevizle lezzetli oluyor.anlıyorum peki eşin ceviz yiyormu hiç,, bunu rahmetli babam sölermiş anneme erkekte özelllikle çok faydalı diye sölermiş çok okurdu babam
Canım biz özelde yaptırdık,ilkinde acayip bir değer çıktı,çöktük falan sonra başka bir hasthane başka bir dr bulduk ve 3 kere yaptırdık orada da 5 ay içinde,değerler birbirine yakın çıktı hep üç aşağı beş yukarı,sonra çatlak bir dr a denk geldim bir sürü test istedi hormon enfeksiyon falan. Dedim ki ben gidip bu testleri yaptırayım fakültede eşimle beraber,hiç değilse aradan çıksınlar acaba hormonlarda bir sorun var mı diye,gittik yaptırdık sınıra yakın değer bile çıkmadı. Özeldeki normal olur bekleyin dedi hep,fakültedeki de 3 ay daha bekleyin normal için sonra aşılama düşünülebilir ama değerler normal dedi,lökosit çıkıyor hep deyince de o kadar antibiyotikten sonra geçmesi gerekirdi,spermler ilk oluşmaya başlayınca lökosit gibi görünebilir,onlar spermdir dedi yani. Ne bileyim canım yaaa bekliyoruz işte,adetim zamanında gelseydi eğer aşılama için dr a gidecektim ama biliyorsunuz ki ilk defa gecikti adetim hem de 10 gün. Sürekli aklıma geliyor,Ben bu ay adet olursam aşılamaya gideceğim kesin dedim durdum hep,ama allahın hikmeti işte,ilk kez gecikti adetim,vardır bunda da bir hayır diyorum,belki rabbim normal yoldan verecek o yüzden beni bekletti diye. İnşallah öyledir rabbim hepimizi daha fazla bekletmeden bebişlerimizin müjdesini almamızı nasip etsin inşallahhhhhhhhhBunu yapacağım kesin. Bi de senin yazdigim bir post u okuyunca bi an heveslendirip benim esimde özelde yaptı test düşük çıktı. Kadın doğumcu istemişti benim şöyle bi sonuca baktı hemen çok dusuk sizin nunaranizi bir uzmana vereceğim konuşun dedi meğer özel tüp bebek merkezine vermiş adam aradı bir saat pazarlamacı gibi konuştu bi de doktor hanım bize yönlendiriyor sağolsun demez mi. O yüzden şüphelendik sonuçtan devlette yaptırmayı dusunuyoruz bir aya bende bıraktım zaten o doktoru başkasına gitcem.
Vallahi canım bilmiyorum ben progesteron yaptırmadım hiç,drlar gerek görmedi, Kafana takma ya söylediğimi yoktur öyle bir şey,Unut söylediğimi benim.çok iyi bende kuru incir kaynatıyorum bununda faydasını gördüm .bişey sormuştum sanırım görmedin, benim progesteron 25 ti yani diğer ay da 17 idi buna rağmen içi boş olma ihtimalim olabilirmi ? bi arkadaşından bahsetmiştin hani içi boş yumurtaları oldu diye ??
değerler nasıl çıktı canım yazar mısınBunu yapacağım kesin. Bi de senin yazdigim bir post u okuyunca bi an heveslendirip benim esimde özelde yaptı test düşük çıktı. Kadın doğumcu istemişti benim şöyle bi sonuca baktı hemen çok dusuk sizin nunaranizi bir uzmana vereceğim konuşun dedi meğer özel tüp bebek merkezine vermiş adam aradı bir saat pazarlamacı gibi konuştu bi de doktor hanım bize yönlendiriyor sağolsun demez mi. O yüzden şüphelendik sonuçtan devlette yaptırmayı dusunuyoruz bir aya bende bıraktım zaten o doktoru başkasına gitcem.
ama hamilelik gerçekleşmedi kuruluğum haddinden fazla var, kuzenimde diyor , spermler yüzecekki kanallara gidip yumurtayı bulsunlarson iki aydır progesteron biri 25 idi diğeri 17 dr. güzel dedi..
Aaaa pardon,ben eşimin durumunu öğrendiğim ay adetimin 21.günü gittim test yaptırdım,değer 0,2 çıkmaz mı bir şokkkk!!! Başka bir dr a gittim dedim değerim düşük çıktı dedi her ay çatlayacak diye bir şey yok,baktı ve 16 mm yumurtan var dedi çatlamamış dedi,halbu ki ben 31-32 günde bir adet oluyorum meğerse adete 1 hafta kala gitmem gerekmiş. O ay 5 gün geç çatladı yumurtam ve 5 gün geç adet oldum. Sonrasında da gitmedim dr a zaten progesteron için,zaten ovülasyon yapıp akıntı takip ediyorum,çok şükür yumoşların ustası olduk bir de şu spoşları eğitip gitmesi gerekn yeri öğretseydik derdimiz bitecektidoktor progesteron testi yaptı ilk iki ay yumurta çatlamadı son üç aydır da yumurtam çatlıyor progesteron 25 de çıktı 17 de çıktı doktora söledim çok kuruluk var diye bişe demedi. ama çok fazla kuruluk anlatamam yani.... sölediğin şey aklıma takıldı benim yumurta boş olsa progesteron bu şekillde çıkarmıydı merak ettim şimdi??
bu arada ayrıca bişey sölicem amh değişmeyen bir değer diyor ya doktorlar bazı makalelerde de değişir diyor bir prof. benim anladığım ne biliyomusun çok güzel beslenmek ve stresten uzak durmak gerekli....
Canım eğer aşırı kuruluk varsa östrojen eksikliği vardır,isteksizlik,ağrılı ilişki falan da oluyor mu.Bana kuruluk ve yumşların daha iyi gelişmesi için estrofem vermişti dr.ama hamilelik gerçekleşmedi kuruluğum haddinden fazla var, kuzenimde diyor , spermler yüzecekki kanallara gidip yumurtayı bulsunlar
Canım ben estrofemi kullandıktan sonra kuruluğumun biraz azaldığını fark ettim. İstersen gidince söyle dr una hocam aşırı kuruluk var isteksizlik de,östrojen eksikliğim olabilir mi,estrofem kullansam olur mu de bakalım ne diyecek. Çünkü bazı drlar teşhis yapamıyor,sen teşhisi koyup söylüysun o da sana tamam ya da hayır diyorevet sölediklerin hepsi fazlasıyla var ama bi ilaç vermedi ..
Ml de 11 milyon çıktı maalesef. Hareketlilik yüzde 40 onunda yarısı ileri hareketli sadece. Bilmiyorum şimdi sigarayı azalttı bırakma yolunda günde 1 paket içiyordu. Birşeyler yedirmeye çalışıyorum ama hep kızıyor uğraşma benle diye daha tedavinin ilk ayından bıktı. Bende pko onun için istedi doktor tedaviye başlamadan esin de kontrol olsun diye.değerler nasıl çıktı canım yazar mısın