Sizin için çocuk uzmanımıza danışacağım bu konuyu. Cevap verince size dönerimMerhaba hanımlar inşallah bana yol gösterecek birisi çıkar.Bebeğim 27+3’te 900 gram doğdu şuan küvözde 94. Günümüz 2300 gram , gelişimi vb herşey iyi durumda çok şükür, yenidoğan yoğunbakımı da gayet güzel herhangi bir şikayet amacıyla yazmıyorum fakat emme ve yutma koordinasyonu için henüz bekleniyor yani 2500 gramdan sonra denemeye başlayacağız diye söylendi biraz damaklama yapmayı denediler 30 gram kilo verdi enerji sarfettiği için o yüzden bekleyelim gerilemesin dediler, emzik ve biberon da artık kullanılmıyormuş bebeklerde meme reddi çok fazla yaşadığı için, benim durumumu yaşayan var mı ya da benzerini yaşayan var mı? Emme ve yutma olunca hemen verdiler mi bebeğinizi ya da ne zaman verdiler?
Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Zor biliyorum ama sabredin inanın en uygun zamanda bebeğiniz kucaginizda olur. Benim kuzumda öyleydi. Çocuk hazır değilse kilosu önemli değildir. Henüz güçsüz çok küçük kiyamamMerhaba hanımlar inşallah bana yol gösterecek birisi çıkar.Bebeğim 27+3’te 900 gram doğdu şuan küvözde 94. Günümüz 2300 gram , gelişimi vb herşey iyi durumda çok şükür, yenidoğan yoğunbakımı da gayet güzel herhangi bir şikayet amacıyla yazmıyorum fakat emme ve yutma koordinasyonu için henüz bekleniyor yani 2500 gramdan sonra denemeye başlayacağız diye söylendi biraz damaklama yapmayı denediler 30 gram kilo verdi enerji sarfettiği için o yüzden bekleyelim gerilemesin dediler, emzik ve biberon da artık kullanılmıyormuş bebeklerde meme reddi çok fazla yaşadığı için, benim durumumu yaşayan var mı ya da benzerini yaşayan var mı? Emme ve yutma olunca hemen verdiler mi bebeğinizi ya da ne zaman verdiler?
Galiba sana en yakın durumu olan benim.. benim 32 haftalık 1250grm doğdu solunum problemi yoktu sadece doğdu gün ona solunum cihazı takıldı...
Şimdi burda ki yazdıklarım tüm prematüre annelere tavsiyem...
Öncelikle ben yurtdışındayim ve olduğum ülke bu konuda birinci.. izledikleri şey öncelikle kesinlikle bebeğin anne ve babasıyla ten teması ( kangaroo care) ismi verilir yani Anne ve bebeğin tenleri birbirine dokunması ( oyleki öldü diye annesine vedalaşırken diye verilen bir bebek geri canlandı ikiz kız kardeşile 6 yaşındalar şuan).
Şimdi bu bebeklerde eme olunca kilo kaybı oluyor ona eğitim verilir günde 2-3 dk emzik verirler bazen ona süt verecekleri zaman emzik verilerdir ve sütü tüple burundan takılı olunca eğitim yapilir ve bun 3-4 güne başlanır senin bebeğin daha minik doğdu için süre daha uzun olur yani benim dedim şeyler senen bebeğin için bir ay sonra başlanır ancak...
benim ilk tavsiyem: benim annem demişti bebek senin kokunu duyarsa kendini güvende hisseder bende bir tülbent koynuma koyar kokum sinmesi için az bekletir onu bebeğimin yatağına veya başının altına koyardım kapali kuvezin içinde oda çok yardımcı oldu bebeğimin toparlanması için ırkçı olan hemşireler bazen çıkarırdı tülbent bende kavga ettim biriyle ki bu bilimsel olarak kanıtlanmış ve bir daha dokunmadilar tulbentime ikitaneydi hergun değiştirir yıkar geri kokumu sendirirdim bunu üzerine süt süre bilirsiniz kendi sütünün yani..
Ikinci tavsiyem hurma ve sutlu ve şekerli nescoffe. . hurma Meryem süresinde geçiyor sütü acayip çoğaltır kahve ise kuvezde olan bebekler nefes almayı unutuyor muş bazen o yüzden onlara kaffeyin verilir serumla ben nescoffe içmeye baslayinca ikinci hafta vermediler o serumu vermemelrini isteme nedenim o kadar minacik ellerinde damar yolu aciyorlar ve bebek onu sanırım Canı yazdığını için yerinden çıkartıyor
Bebek ne zaman serumlardan kurtulursa o zaman emme refleksi için bibaronlada denemeler başlanır kilo kaybı varsa ara verilir.. tekrar toparlayinca denenir.. o zaman kıyafet giydirirler ❤
Açık kuvese kecincede anneye emzirmesi için denemeler başlar kilo kaybı olursa süre azaltilir ve biberonlar karnını duyururlar
Burda kural şu eksik doğdu günleri tamamlamadan hastaneden cikarmazlar.. eğer eme bilmiyorsa o sürenin sonunda eve götürmeye izin veriyorlar.. bizim 2200 olunca eve getirdik..
Bebek için emme eğitimi çok çok önemli..
Rabbim tüm bebekler korusun ve annesinden babasindan ayirmasin amin
İnşallah bebeğiniz tez zamanda sağlığına kavuşur
Birde benim en büyük tavsiyem önce biraz tokluk sonra meme olur. Çocuk aciktikca güçsüz kaldıkça ztn emmeyi beceremiyor sinir stres ile meme kodlaniyor. Sagilmis sut ile sırınga vs mutlaka azıcık doymali
Benim bebeğim de prematüre dogdu beraber kaldık anneyani yenidoğan yogun bakiminda hep siringayla beslendi hatta eve geldik aylarca hastanedeki gibi enjektörle devam ettim bigun bi baktım midesi bulanıp oguruyo meme verdim bidahada şırıngadan almadı
Merhaba o kdr küçük olmasa da 2500 doğan 2300 le taburcu olan bir bebek tanıyorum evet emme refleksi gücü kuvveti yetmiyor o donem tecrubesizlikle cok saskinlik oliuyor. Illa biberon denemek isterseniz calma biberon önerebilirim birde bebekler için kaşık var.
En güzeli eve geçtiğinizde emzirme danışmanı ile çalışmak maddi imkanınız yeterli ise
Hiç üzülmeyin benim tanıdığım bebek 4. Gün sariliktan işin aldı ama şu an çok sağlıklı diş dahil aşı dahil hiç atesi olmadı ilk defa 20 ay civari öğretmen annesinden hastalık kaptı 3 4 aylıkken emmeyi bıraktı en fazla 6 7ay sağarak süt icmistir önemli olan bebeğinizin doymasi sağlıkla mutlulukla büyütün
Sağlıcakla evinize gelsin yavrunuz. Benim oğlum da prematüre bir bebek. Kuvözde kaldığı süre boyunca biberonla beslendi ve meme reddi yaşadık maalesef. Hastaneden çıktıktan sonra çok denedim, uğraştım ama olmadı. Her bebek aynı değil elbette. İnşallah sizin evladınız anne sütüyle büyür. Fakat olmazsa da sakın üzülmeyin, olur mu? Allah can sağlığı versin, gerisi bir şekilde halloluyor. Canınızı hiç sıkmayın. Sevgiyle büyütün yavrunuzu.
Benim kızımda 2300 gr doğdu kan şekeri düşük doğdu 5 gün yenidoğan yoğun bakımda kaldı enjektörle beslediler biberon vermediler taburcu olacağı gün emzirmemi istediler emdi ama bu kadar yeterli deyip aldılar kucağımdan sonra eve çıktık ben asla emziremedim. Kalp problemi vardı diye zorlamadım. Ama biberonla besledim avent ve lansinohla çok çok rahat ettik emzik muhakkak alışmasını sağlayın yutma refleksini geliştiriyor yutma terapistine bile götürdük biz defalarca emzik önerdi oda. Kalp ameliyatı olduğu dönemdede burundan sondayla besledi. Emziğe alışmıştı çok şükür emme refleksini yitirmedi biberona geçtik daha sonradan.
31+5 de doğdu oğlum ikiz eşiydi. 1.800 grm doğdu yaklaşık bir hafta solunuma bağlı kaldı daha sonra farklı Bi odaya çıkardılar durumu iyiye gittiği için solunumdan ayırdılar. Kilosu 2 kiloyu geçince biberon verilmeye başlandı.bir iki defa emzirdim sadece. Kilosu 2400 gibi olunca farklı odaya geçtik kovezden çıktı bir hafta da alışma süreci sonrası 2.600 grmla hastaneden çıktık şükür.
ÝAnladığım kadarıyla sadece bebeğinizin Kilosu için bırakıyorlar solunuma falan bağlı değil artık.
Çok zor süreçler gün gün gram gram topluyor sayıyor insan. Üzmeyin kendinizi Allahın izniyle tam kilosuna sağlığına kavuşup çıkacaksınız.
Oğlum ilk başlarda biberona alıştığı için memeyi emmesi zor oldu alışma süreci.Siz emzirmeye başlayınca hiç pes etmeden tekrar tekrar deneyin.
Sağlıkla evinize götürmek de nasip olur inşallah minik mucizenizi
Emzirme destek sistemi var bir araştırın isterseniz biberona izin verilirse denene bilir böylelikle sütün memeden geldiğini sanıp hem emer hemde refleksi gelişir inşallah.
Konuma cevap yazan ve dua eden herkese çok teşekkür ederim, önerilerin çoğu bebeği hastaneden aldıktan sonraki sürecime yardımcı olacakGaliba sana en yakın durumu olan benim.. benim 32 haftalık 1250grm doğdu solunum problemi yoktu sadece doğdu gün ona solunum cihazı takıldı...
Şimdi burda ki yazdıklarım tüm prematüre annelere tavsiyem...
Öncelikle ben yurtdışındayim ve olduğum ülke bu konuda birinci.. izledikleri şey öncelikle kesinlikle bebeğin anne ve babasıyla ten teması ( kangaroo care) ismi verilir yani Anne ve bebeğin tenleri birbirine dokunması ( oyleki öldü diye annesine vedalaşırken diye verilen bir bebek geri canlandı ikiz kız kardeşile 6 yaşındalar şuan).
Şimdi bu bebeklerde eme olunca kilo kaybı oluyor ona eğitim verilir günde 2-3 dk emzik verirler bazen ona süt verecekleri zaman emzik verilerdir ve sütü tüple burundan takılı olunca eğitim yapilir ve bun 3-4 güne başlanır senin bebeğin daha minik doğdu için süre daha uzun olur yani benim dedim şeyler senen bebeğin için bir ay sonra başlanır ancak...
benim ilk tavsiyem: benim annem demişti bebek senin kokunu duyarsa kendini güvende hisseder bende bir tülbent koynuma koyar kokum sinmesi için az bekletir onu bebeğimin yatağına veya başının altına koyardım kapali kuvezin içinde oda çok yardımcı oldu bebeğimin toparlanması için ırkçı olan hemşireler bazen çıkarırdı tülbent bende kavga ettim biriyle ki bu bilimsel olarak kanıtlanmış ve bir daha dokunmadilar tulbentime ikitaneydi hergun değiştirir yıkar geri kokumu sendirirdim bunu üzerine süt süre bilirsiniz kendi sütünün yani..
Ikinci tavsiyem hurma ve sutlu ve şekerli nescoffe. . hurma Meryem süresinde geçiyor sütü acayip çoğaltır kahve ise kuvezde olan bebekler nefes almayı unutuyor muş bazen o yüzden onlara kaffeyin verilir serumla ben nescoffe içmeye baslayinca ikinci hafta vermediler o serumu vermemelrini isteme nedenim o kadar minacik ellerinde damar yolu aciyorlar ve bebek onu sanırım Canı yazdığını için yerinden çıkartıyor
Bebek ne zaman serumlardan kurtulursa o zaman emme refleksi için bibaronlada denemeler başlanır kilo kaybı varsa ara verilir.. tekrar toparlayinca denenir.. o zaman kıyafet giydirirler ❤
Açık kuvese kecincede anneye emzirmesi için denemeler başlar kilo kaybı olursa süre azaltilir ve biberonlar karnını duyururlar
Burda kural şu eksik doğdu günleri tamamlamadan hastaneden cikarmazlar.. eğer eme bilmiyorsa o sürenin sonunda eve götürmeye izin veriyorlar.. bizim 2200 olunca eve getirdik..
Bebek için emme eğitimi çok çok önemli..
Rabbim tüm bebekler korusun ve annesinden babasindan ayirmasin amin
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun@Kazen sevgili Kazen, hanimefendinin konusu çok hassas.Yanlis hatırlamıyorsam dorduz gebeliği vardı.Ve bir yavrusu var şuanda.Senden rica etsem tam da bilmiorum ama umarım doğru anlatıyorumdur anlatmak istediğimi herkese bildirim gidiyor ya onu yapman mumkun mu acaba?Bilenler,yaşayanlar onun içini rahatlatabilir belki
Ne demek.Cok güzel yorumlar var.Yalniz olmadığınızı bilin.Bu yollardan geçen,zaferle çıkan annelerle dolu etraf.Gonlunuzu ferah tutun.Zaten hastane günlerinin de sonuna gelmişsiniz.Yakinda evinize 3 kişi doneceksiniz.Gaz,mama,uykusuzluk konuşacaksıniz.Saglikla,mutlulukla büyütün inşallahÇok teşekkür ederim Allah razı olsungönlünüzden geçen sizin olsun
Valla canım bu yaptiklari korkunç birsey bebeği anneden ayirmak ve dokundurmamak izin veriliyorsa kokun senen basotru falan birsey koysunlar yanında kokunu alsın.. bizde dedim gibi eksik günü tamamlaması lazım ve bebeğin durumunda göre emme denemedim başlanır eğer bunyesi güçlendi se solunum takilan kuvezden sonraki gecilen oda da başlanır o odaya geçer gelmez başlanır ama emzik verilerdir ağzıma şu parmağını gecirilen varya onda kontrol değerler ediyor mu diye ediyorsa bibaronla denerler ondada içip kilo kaybı olmasa bu sefer başka bir odaya gecilir açık kuvez üstü açık ve sadece ayaginda nabiz kontrolu için kablo yapistirilir o zaman denemeler başlanır emmesi için senin sampyonun 900 gr olduğu için bu süre çok daha yorumu ve uzun olur hastaneden konsutum başka kadinlardan gördüm 6 aylık doğal bebeği 90 gün hastanedeydi ve ikinci odaya gecmemisti daha.. rabbim yardımcın olsun canım ama bebeğin iyi kilo almış MaşaALLAH rabbim esirgesin.. önemli olan kilo olmuyor bebeğin kas gücü artması etmek için çok ador sarfediyor o yüzden kilosu iyi verirler diye birsey yok emmeye başlarsa o zaman çıkar hastaneden ama bibaron ama memeden farketmez yeterki besleniyor olsun.. ama bazen sorunu olan cocuklar emmesede burnun da tuple cika biliyor hastaneden tupu sürekli degistirirler hastaneye gelip valan o hasari olan bebekler için gecerli rabbim Tüm bebekleri sağlıklı ve güçlü etsin ve ailelerinin kavustursun amin aminKonuma cevap yazan ve dua eden herkese çok teşekkür ederim, önerilerin çoğu bebeği hastaneden aldıktan sonraki sürecime yardımcı olacakfakat şuanda Korona var bebeğim 94 gündür küvözde ve ben bebeğime henüz hiç dokunmadım ve emzirme diye bir durum yok yasak, ten teması asla yok ve emzik-biberon vermiyorlar o yöntem de artık kaldırılmış, tamamen anne sütü alıyor boru ile midesine iniyor. Sormak istediğim hastanede emme-yutma refleksi kaçıncı gününüzde denendi ve kaçıncı gün taburcu oldunuz? Anladığım kadarıyla bizim hastanenin meme reddi olmaması için uyguladığı sistemi henüz tecrübe eden yok keşke birilerini bulabilsem
Parmağını gecirilen emziklerle kontrol yapılır telefon değiştirmis ya kusura bakma baz yerler anlasiri inşaALLAHValla canım bu yaptiklari korkunç birsey bebeği anneden ayirmak ve dokundurmamak izin veriliyorsa kokun senen basotru falan birsey koysunlar yanında kokunu alsın.. bizde dedim gibi eksik günü tamamlaması lazım ve bebeğin durumunda göre emme denemedim başlanır eğer bunyesi güçlendi se solunum takilan kuvezden sonraki gecilen oda da başlanır o odaya geçer gelmez başlanır ama emzik verilerdir ağzıma şu parmağını gecirilen varya onda kontrol değerler ediyor mu diye ediyorsa bibaronla denerler ondada içip kilo kaybı olmasa bu sefer başka bir odaya gecilir açık kuvez üstü açık ve sadece ayaginda nabiz kontrolu için kablo yapistirilir o zaman denemeler başlanır emmesi için senin sampyonun 900 gr olduğu için bu süre çok daha yorumu ve uzun olur hastaneden konsutum başka kadinlardan gördüm 6 aylık doğal bebeği 90 gün hastanedeydi ve ikinci odaya gecmemisti daha.. rabbim yardımcın olsun canım ama bebeğin iyi kilo almış MaşaALLAH rabbim esirgesin.. önemli olan kilo olmuyor bebeğin kas gücü artması etmek için çok ador sarfediyor o yüzden kilosu iyi verirler diye birsey yok emmeye başlarsa o zaman çıkar hastaneden ama bibaron ama memeden farketmez yeterki besleniyor olsun.. ama bazen sorunu olan cocuklar emmesede burnun da tuple cika biliyor hastaneden tupu sürekli degistirirler hastaneye gelip valan o hasari olan bebekler için gecerli rabbim Tüm bebekleri sağlıklı ve güçlü etsin ve ailelerinin kavustursun amin amin
Gecmis olsun, umarim en kisa zamanda bebegini sag saglim evine goturursunKonuma cevap yazan ve dua eden herkese çok teşekkür ederim, önerilerin çoğu bebeği hastaneden aldıktan sonraki sürecime yardımcı olacakfakat şuanda Korona var bebeğim 94 gündür küvözde ve ben bebeğime henüz hiç dokunmadım ve emzirme diye bir durum yok yasak, ten teması asla yok ve emzik-biberon vermiyorlar o yöntem de artık kaldırılmış, tamamen anne sütü alıyor boru ile midesine iniyor. Sormak istediğim hastanede emme-yutma refleksi kaçıncı gününüzde denendi ve kaçıncı gün taburcu oldunuz? Anladığım kadarıyla bizim hastanenin meme reddi olmaması için uyguladığı sistemi henüz tecrübe eden yok keşke birilerini bulabilsem
Ben de anlayamıyorum şuan sadece bu bekleniyor ve çok yoruldumGecmis olsun, umarim en kisa zamanda bebegini sag saglim evine goturursun
Bu da simdiki moda sanirim emzik biberon vermemekplastik tadi alinca anne memesini reddediyormus, kismen dogru dedikleri ama hayat memat meselesinde bunu anlayamiyorum.