İnşallah çok sağolunValla canım bu yaptiklari korkunç birsey bebeği anneden ayirmak ve dokundurmamak izin veriliyorsa kokun senen basotru falan birsey koysunlar yanında kokunu alsın.. bizde dedim gibi eksik günü tamamlaması lazım ve bebeğin durumunda göre emme denemedim başlanır eğer bunyesi güçlendi se solunum takilan kuvezden sonraki gecilen oda da başlanır o odaya geçer gelmez başlanır ama emzik verilerdir ağzıma şu parmağını gecirilen varya onda kontrol değerler ediyor mu diye ediyorsa bibaronla denerler ondada içip kilo kaybı olmasa bu sefer başka bir odaya gecilir açık kuvez üstü açık ve sadece ayaginda nabiz kontrolu için kablo yapistirilir o zaman denemeler başlanır emmesi için senin sampyonun 900 gr olduğu için bu süre çok daha yorumu ve uzun olur hastaneden konsutum başka kadinlardan gördüm 6 aylık doğal bebeği 90 gün hastanedeydi ve ikinci odaya gecmemisti daha.. rabbim yardımcın olsun canım ama bebeğin iyi kilo almış MaşaALLAH rabbim esirgesin.. önemli olan kilo olmuyor bebeğin kas gücü artması etmek için çok ador sarfediyor o yüzden kilosu iyi verirler diye birsey yok emmeye başlarsa o zaman çıkar hastaneden ama bibaron ama memeden farketmez yeterki besleniyor olsun.. ama bazen sorunu olan cocuklar emmesede burnun da tuple cika biliyor hastaneden tupu sürekli degistirirler hastaneye gelip valan o hasari olan bebekler için gecerli rabbim Tüm bebekleri sağlıklı ve güçlü etsin ve ailelerinin kavustursun amin amin
Israr etseniz? Versinler biberon ne farkedecek yani? Ya da baska bir hastaneye nakil filan mumkun degil mi? Diyorum ya bazi prensipleri olabilir hastanenin kabul, ama bu cocugun kilo almasi lazim, yutma emme reflekslerinin gelismesi lazim.. bunun icin icmesi lazim.. belki biberonu sever yani bilemeyizBen de anlayamıyorum şuan sadece bu bekleniyor ve çok yoruldum
İnşallah en kısa zamanda alırsınız kucağınızaMerhaba hanımlar inşallah bana yol gösterecek birisi çıkar.Bebeğim 27+3’te 900 gram doğdu şuan küvözde 94. Günümüz 2300 gram , gelişimi vb herşey iyi durumda çok şükür, yenidoğan yoğunbakımı da gayet güzel herhangi bir şikayet amacıyla yazmıyorum fakat emme ve yutma koordinasyonu için henüz bekleniyor yani 2500 gramdan sonra denemeye başlayacağız diye söylendi biraz damaklama yapmayı denediler 30 gram kilo verdi enerji sarfettiği için o yüzden bekleyelim gerilemesin dediler, emzik ve biberon da artık kullanılmıyormuş bebeklerde meme reddi çok fazla yaşadığı için, benim durumumu yaşayan var mı ya da benzerini yaşayan var mı? Emme ve yutma olunca hemen verdiler mi bebeğinizi ya da ne zaman verdiler?
Burdan çıkınca sizi reddetmesin sizi emsin istiyoruz sizin iyiliğiniz için vermiyoruz diyorlar, Nakil düşünemiyorum çünkü artık büyüdüIsrar etseniz? Versinler biberon ne farkedecek yani? Ya da baska bir hastaneye nakil filan mumkun degil mi? Diyorum ya bazi prensipleri olabilir hastanenin kabul, ama bu cocugun kilo almasi lazim, yutma emme reflekslerinin gelismesi lazim.. bunun icin icmesi lazim.. belki biberonu sever yani bilemeyiz
Çok teşekkür ederim güzel önerileriniz için , inşallah sıkıntısız ilerler bu süreçSağlıcakla evinize götürün bebeğinizi. Benim ikizlerim 34+1 de 2şer kilo doğdu. Emme refleksleri yoktu 15er gün küvezde kaldılar. Ama emme refleksi gelişmesi için küvezde emzik veriyorlardı hatta sütümü de wee nin minnak hızlı akışlı biberonu ile veriyorlardı o da emme refleksini geliştiriyor diye. Biz de koronadan dolayı ten teması yapamadık sadece taburcu olmadan önceki gün emzirmeme izin verdiler.
Yani hastanenizi yargılamak bana düşmez ama yıllarca yapılan bir şey meme reddi yapıyor diye yapmamak biraz saçma geldi.
Sonrasında ise tavsiyelerim şu şekilde olabilir. Önce emzirin hatta memeyi daha iyi tutması için silikon uç deneyin ardından da sağılmış sütünüzü/mama verin. Zamanla refleks artıyor ve emebiliyorlar. Bu şekilde biz hiç meme reddi yaşamadık. Bu biraz da bebekle alakalı bence.
İnşallah yakın zamanda güzel mesajlarınızı okuruz bebeğimle evdeyiz diye
MerhabaMerhaba hanımlar inşallah bana yol gösterecek birisi çıkar.Bebeğim 27+3’te 900 gram doğdu şuan küvözde 94. Günümüz 2300 gram , gelişimi vb herşey iyi durumda çok şükür, yenidoğan yoğunbakımı da gayet güzel herhangi bir şikayet amacıyla yazmıyorum fakat emme ve yutma koordinasyonu için henüz bekleniyor yani 2500 gramdan sonra denemeye başlayacağız diye söylendi biraz damaklama yapmayı denediler 30 gram kilo verdi enerji sarfettiği için o yüzden bekleyelim gerilemesin dediler, emzik ve biberon da artık kullanılmıyormuş bebeklerde meme reddi çok fazla yaşadığı için, benim durumumu yaşayan var mı ya da benzerini yaşayan var mı? Emme ve yutma olunca hemen verdiler mi bebeğinizi ya da ne zaman verdiler?
Birde benim en büyük tavsiyem önce biraz tokluk sonra meme olur. Çocuk aciktikca güçsüz kaldıkça ztn emmeyi beceremiyor sinir stres ile meme kodlaniyor. Sagilmis sut ile sırınga vs mutlaka azıcık doymali
Çok teşekkür ederim gerçekten, inşallah ben de bu günleri unuturumMerhaba.
Ben tansiyonla gebelik zehirlenmesi sebepli 30 haftalıkken erken doğum yaptım. 1440 gram doğdu kızım. Tam 32 gün küvette kaldi. 1750 gram iken kucağıma verdiler. Verir vermez artik emebilir ama uzun emzirme cok enerji harcar yorulur kilo kaybeder kilo verirse onu yoğun bakıma geri almak zorunda kaliriz dediler.
Sağıp biberon ile ya da şırınga ile vererek araliklı emzirerek devam etmeliydim. Ancak ben beceremedim yani o şekilde almadi.
Sadece meme ile ilerledi bir kaç gün. Zaten hep uyuyordu. Uyanik oldugu kısımlarda da hep meme ile beslendi. 1 hafta sonra kontrole gittik kilo vermis mi korkusuyla. 100 gram kadar almisti cok şükür.
Ama o kadar kısa emiyordu ki beşer dk.. Hos benim kiz hep öyle hızlı hızlı kisa emer1 buçuk yaşında hala öyleyiz.
Anne sütüne karıştırılan zenginleştirici bir mama verdi dr. 4 kilo olana kadar onu kullandık. Bir emdi bir biberonla onu alarak devam etti.
4 kilo olduktan sonrasi daha kolay.
Mamayi bırakınca sadece emmeye döndü.
Annelik acemilikte zor prematüre bebek sahibi olunca daha zor ancak. Okuya, arastira uzman çıkıyorsunuz. :)
Lütfen üzülmek yerine dua ile bekleyin demisti yogunbakim doktorum. Bir damla sütünüzü bile sağın onun için yapabileceğiniz en iyi şey bu demisti. Şifa olacak.
Siz de sütünüz için üzülmeyin.
Saglikla kavuşmanizi ve büyütmenizi dilerim.
Bana her türlü sorunuzu sorabilirsiniz.
Merhaba 32 haftalık doğum yaptım biberon için 34 hafta yi beklediler 35 haftada emzirdim 3 hafta kuvezde kalıp 2 kiloyla çıktık hastanedenÇok teşekkür ederim güzel önerileriniz için , inşallah sıkıntısız ilerler bu süreçYavrularınıza Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin
merhabalar, uzmanımıza sordum. emme refleksi 28. haftada oluşuyor ancak emme ve yutma koordinasyonu 34. haftada yerleşiyor, daha erken verilirse çocuk sütü aspire eder yani ciğerlerine kaçırır, o yüzden doğrusu 34. haftaya kadar beklemektir. anormal bir durum yok, dedi. merak etmeyin yani,olağan bir süreçten geçiyorsunuzSizin için çocuk uzmanımıza danışacağım bu konuyu. Cevap verince size dönerim
Ben de devlet hastanesinde yaptım doğumymy öyle bir yaklaşımları var ve bu yüzden bebeğim çok kilo vermişti ayrıca biberon vermedikçe göğsümü de alamadı, şimdiki aklım olsa onları dinlemeden biberon verirdim. Acaba imza falan mı verseniz beslenme şekli içinBurdan çıkınca sizi reddetmesin sizi emsin istiyoruz sizin iyiliğiniz için vermiyoruz diyorlar, Nakil düşünemiyorum çünkü artık büyüdü
Yaşadığınız durumu yaşamadım. İkizlerimden kızım 2500 Gr doğmuştu emme yutma refleksini yapıyordu. kiloda önemli ama bildiğim kadarıyla doğum haftasıda önemli. 36. Haftayı tamamlamış bebeklerde oluşmuş oluyor. Tez zamanda kavuşun yavrunuzaMerhaba hanımlar inşallah bana yol gösterecek birisi çıkar.Bebeğim 27+3’te 900 gram doğdu şuan küvözde 94. Günümüz 2300 gram , gelişimi vb herşey iyi durumda çok şükür, yenidoğan yoğunbakımı da gayet güzel herhangi bir şikayet amacıyla yazmıyorum fakat emme ve yutma koordinasyonu için henüz bekleniyor yani 2500 gramdan sonra denemeye başlayacağız diye söylendi biraz damaklama yapmayı denediler 30 gram kilo verdi enerji sarfettiği için o yüzden bekleyelim gerilemesin dediler, emzik ve biberon da artık kullanılmıyormuş bebeklerde meme reddi çok fazla yaşadığı için, benim durumumu yaşayan var mı ya da benzerini yaşayan var mı? Emme ve yutma olunca hemen verdiler mi bebeğinizi ya da ne zaman verdiler?
Çok geçmiş olsun, Rabbim kavuştursun inşallah. Erken doğum sebebiniz neydi acaba?Merhaba hanımlar inşallah bana yol gösterecek birisi çıkar.Bebeğim 27+3’te 900 gram doğdu şuan küvözde 94. Günümüz 2300 gram , gelişimi vb herşey iyi durumda çok şükür, yenidoğan yoğunbakımı da gayet güzel herhangi bir şikayet amacıyla yazmıyorum fakat emme ve yutma koordinasyonu için henüz bekleniyor yani 2500 gramdan sonra denemeye başlayacağız diye söylendi biraz damaklama yapmayı denediler 30 gram kilo verdi enerji sarfettiği için o yüzden bekleyelim gerilemesin dediler, emzik ve biberon da artık kullanılmıyormuş bebeklerde meme reddi çok fazla yaşadığı için, benim durumumu yaşayan var mı ya da benzerini yaşayan var mı? Emme ve yutma olunca hemen verdiler mi bebeğinizi ya da ne zaman verdiler?
Öncelikle merhaba benim kendi çocuğum değilde yeğenim prematüre doğdu yaklaşık 2850 gram olmuştu kilosu emme ve yutma olunca bazen hemen vermiyor olabilirler o bebeğin emmeye başlayınca kilo alıp almadığını takip ediyorlar başta eğer Allahın izniyle eğer bebeğiniz emme ve yutmaya başlayınca kilo alımı başlar ise en fazla 3 veya 4 gün içinde size verilecektir Allah göstermesin enerji sarf edip aksine gram olarak kilo verirse biraz daha zamana ihtiyacı var demektir. Ama sen gönlünü ferah tut inşallah minik yavrun senin sütünü emince gücünü senden alır ve biran önce sana kavuşmak için çaba gösterecektir yeter ki sen birazdaha sabret rabbim tez zamanda kavuşturur sizi inşallahMerhaba hanımlar inşallah bana yol gösterecek birisi çıkar.Bebeğim 27+3’te 900 gram doğdu şuan küvözde 94. Günümüz 2300 gram , gelişimi vb herşey iyi durumda çok şükür, yenidoğan yoğunbakımı da gayet güzel herhangi bir şikayet amacıyla yazmıyorum fakat emme ve yutma koordinasyonu için henüz bekleniyor yani 2500 gramdan sonra denemeye başlayacağız diye söylendi biraz damaklama yapmayı denediler 30 gram kilo verdi enerji sarfettiği için o yüzden bekleyelim gerilemesin dediler, emzik ve biberon da artık kullanılmıyormuş bebeklerde meme reddi çok fazla yaşadığı için, benim durumumu yaşayan var mı ya da benzerini yaşayan var mı? Emme ve yutma olunca hemen verdiler mi bebeğinizi ya da ne zaman verdiler?
Çok zor günler yaşamışsınız ne güzel bir annesiniz maşallahMerhaba ,sağ salim evinize gelir inşallah. Benim oğlumda 36 haftalık doğdu gelişim geriliği ile çok şükür küvözde kalmadı ama hastaneden çıkarken 2 kilodan az fazlaydı. Emmeyi bilmiyordu emzik tutmadı kilo verdi biraz 2nin altına düştü. Memeyi emmeyi bırak tutamıyordu bile, biberonla süt mama karışık verdim. Biberonun emziğini ben sıkardım, 2 damla düşünce ağzını kıpırdatırdım ki yutsun. Çok zor günlerdi, memede uyur kalırdı ayağının altını sıkıp uyandırırdım 2 yudum alsa yine aynı uyurdu.
Sarılık oldu yatış verilecek kadar çok değildi çok zor günlerdi ve hep yalnız başımaydım.
Şimdi nasıl dersen çok şükür 5 aylık olmak üzere,şu ana kadar iyi geldik dedi doktoruda.
Allah size de yardım eder.
inşallah çabucak büyür bebeğiniz. Eve gelince inşallah bol bol fotoğraf çekin özlüyor insan o günleri.
Bilemiyorum ki sanırım o riski alabilecek cesaretim de yokBen de devlet hastanesinde yaptım doğumymy öyle bir yaklaşımları var ve bu yüzden bebeğim çok kilo vermişti ayrıca biberon vermedikçe göğsümü de alamadı, şimdiki aklım olsa onları dinlemeden biberon verirdim. Acaba imza falan mı verseniz beslenme şekli için