Merhaba.
Ben tansiyonla gebelik zehirlenmesi sebepli 30 haftalıkken erken doğum yaptım. 1440 gram doğdu kızım. Tam 32 gün küvette kaldi. 1750 gram iken kucağıma verdiler. Verir vermez artik emebilir ama uzun emzirme cok enerji harcar yorulur kilo kaybeder kilo verirse onu yoğun bakıma geri almak zorunda kaliriz dediler.
Sağıp biberon ile ya da şırınga ile vererek araliklı emzirerek devam etmeliydim. Ancak ben beceremedim yani o şekilde almadi.
Sadece meme ile ilerledi bir kaç gün. Zaten hep uyuyordu. Uyanik oldugu kısımlarda da hep meme ile beslendi. 1 hafta sonra kontrole gittik kilo vermis mi korkusuyla. 100 gram kadar almisti cok şükür.
Ama o kadar kısa emiyordu ki beşer dk.. Hos benim kiz hep öyle hızlı hızlı kisa emer
1 buçuk yaşında hala öyleyiz.
Anne sütüne karıştırılan zenginleştirici bir mama verdi dr. 4 kilo olana kadar onu kullandık. Bir emdi bir biberonla onu alarak devam etti.
4 kilo olduktan sonrasi daha kolay.
Mamayi bırakınca sadece emmeye döndü.
Annelik acemilikte zor prematüre bebek sahibi olunca daha zor ancak. Okuya, arastira uzman çıkıyorsunuz. :)
Lütfen üzülmek yerine dua ile bekleyin demisti yogunbakim doktorum. Bir damla sütünüzü bile sağın onun için yapabileceğiniz en iyi şey bu demisti. Şifa olacak.
Siz de sütünüz için üzülmeyin.
Saglikla kavuşmanizi ve büyütmenizi dilerim.
Bana her türlü sorunuzu sorabilirsiniz.