• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematüre Bebekler ve Fotoğrafları

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
benim kendime guvenim kalmadi dogru soyluyorsun simdiye kadar yasdiklarimin cok payi var kendime olan guvensizligimden
ben herkeze karsi cok guclu gorunsemde asil kimligim icimde sakli utangac kendine guveni olmayan sevgiye muhtac hayatimda kimse bana deger vermiyor gibi hisseden bir insanim bunlari soyledigim icin cok uzgunum
beni boyle tanimanizi istemezdim

Canım güzel sözlerin için teşekkür ederiz. Katılma talebin onaylandı:)) Orda bizim bıdışların videoları da var. Senden de tecrübelerini yazmanı bekliyoruz.
Elvincik hissediyor seni artık evine gelecek annesi. Çok iş yaptırıp da yormayasın kızımızı:))

teşekkür ederim efendim beni de kabul ettiğinz için :) ama tecrübe henüz yok pek bende, ben sizin tecrübelerinizden bişeyler öğreniyorum, ben çok memnunum da doktorum çok şikayetçi, sorularımdan yakında bayılcak adam:) Elvincik pek memnun gibi halinden yaw ohh gerine gerine yatıo sarayında, biraz büyüsün sorcam hesabını ona.. ayrıca iş yaptırmayı bırak,benim kız bana benzerse yandık bir deil iki yardımcı bile toplayamaz bizi:))

benim kendime guvenim kalmadi dogru soyluyorsun simdiye kadar yasdiklarimin cok payi var kendime olan guvensizligimden
ben herkeze karsi cok guclu gorunsemde asil kimligim icimde sakli utangac kendine guveni olmayan sevgiye muhtac hayatimda kimse bana deger vermiyor gibi hisseden bir insanim bunlari soyledigim icin cok uzgunum

ya canım... böyle hissetmen çok kötü, lütfen çok iyi düşün yavaş yavaş hayatına farklı bir yön vermek için çaba harca... bu zamana kadar hep kabullenmişsin, herşeye tahammül etmişsin ama bence bir yerde durmak lazım... tabi herşeyi yakıp yık demiorum, bunlar zor şeyler ama birşeyler elbet yapılabilir.. seygiye muhtaç kendine güveni olmayan,kimsenin değer vermediği biri gibi sakın hissetme, muhakkak etrafında sevilen birisindir ama kimse sevmese bile iki yawrunun en değerli insanısın... onlar için silkelenmen gerek... hem ala ala hepimiz seni sevios ya cıkk cıkk insan söler mi öle hiççç:)

Canım bak öncelikle kendine güven. Sen çok güçlü bir annesin. Sadece biraz desteğe ihtiyacın var. Bugüne kadar yaşadıkların seni biraz yıpratmış sadece. Öncelikle kendine çok değer ver. Sen çok değerli bir insansın, çok iyisin, çok güzelsin ve çok akıllısın. Hayatta istediğin herşeyi yapabilecek güce sahipsin bence.

teşekkür ederim efendim beni de kabul ettiğinz için :) ama tecrübe henüz yok pek bende, ben sizin tecrübelerinizden bişeyler öğreniyorum, ben çok memnunum da doktorum çok şikayetçi, sorularımdan yakında bayılcak adam:) Elvincik pek memnun gibi halinden yaw ohh gerine gerine yatıo sarayında, biraz büyüsün sorcam hesabını ona.. ayrıca iş yaptırmayı bırak,benim kız bana benzerse yandık bir deil iki yardımcı bile toplayamaz bizi:))

Hastane tecrübeleri de önemlidir canım. Gördün mü orada 210 günden fazladır küvezdeki bebeğini bekleyen bir anne var. Birbirimize hep destek olalım.
Elvin kahve yaparmış da annesiyle karşılıklı içerlermiş bak şimdi sizi böyle hayal ettim. İnşallah ilerde hepsi olacak canım.

Canım bak öncelikle kendine güven. Sen çok güçlü bir annesin. Sadece biraz desteğe ihtiyacın var. Bugüne kadar yaşadıkların seni biraz yıpratmış sadece. Öncelikle kendine çok değer ver. Sen çok değerli bir insansın, çok iyisin, çok güzelsin ve çok akıllısın. Hayatta istediğin herşeyi yapabilecek güce sahipsin bence.

Hastane tecrübeleri de önemlidir canım. Gördün mü orada 210 günden fazladır küvezdeki bebeğini bekleyen bir anne var. Birbirimize hep destek olalım.
Elvin kahve yaparmış da annesiyle karşılıklı içerlermiş bak şimdi sizi böyle hayal ettim. İnşallah ilerde hepsi olacak canım.

evet daha öncede o anneyle görüşmüştük.... çok zor valla herkese allah yardım etsin...

kahve konusunu çok tuttum ben ahhh ahhh bir an önce büyüse de bana arkadaşlık etse.. ben görev yerimde yalnızdım, ailem de eşimde izmirdeydi... hep o zamanlar derdim yalnız değilim merak etmeyin kızım arkadaşlık edio bana diye, sonra birden çok yalnız hissetmiştim kendimi ... şimdi aklıma o zamanlar geldi...

kornelyacim valla okadar guzel cevaplar yaziyorsunki boyle espirirli insan butun dertlerini unutuyor valla
mehtapcim sende bana boyle guzel seyler yazdigin icin tesekkur ederim

benim aslinda tek bir sorunum var hayatimi baskalarina gore yasiyorum hepsine restimi cekemiyorum restimi cekip hayatima bastan baslayabilirim aslinda ama sonra ppisman olursam kimsem kalmaz diye korkuyorum

Mehtap bizim bir komuşumuz var ..
bugün onunla bebeklerimizi sitede gezdirdik..
onun ailesinin çokkkkk büyük çiftlikleri varmış ve süt işiyle uğraşıyorlarmış..
(babası Ata ya el yapımı saf pekmez verdi)
neyse, kızı var yarın 1 yaşına girecek..o labne vermemiş hiççç kızına..
kendi kullandıkları sert peynirler varya onu akşamdan suya koyuyormuş..
öyle veriyormuş..
labnenin içinde güzel şeyler söylemedi katkı falan varmış..
çokta kafanı karıştırmayayım dedi...
ama karıştı ..bunu paylaşmak istedim...
sen yap dedi bana sütü kestirerek...

kornelyacim valla okadar guzel cevaplar yaziyorsunki boyle espirirli insan butun dertlerini unutuyor valla
mehtapcim sende bana boyle guzel seyler yazdigin icin tesekkur ederim

benim aslinda tek bir sorunum var hayatimi baskalarina gore yasiyorum hepsine restimi cekemiyorum restimi cekip hayatima bastan baslayabilirim aslinda ama sonra ppisman olursam kimsem kalmaz diye korkuyorum

Canım kendi ayaklarının üzerinde durabilirsen yani maddi olarak kimseye muhtaç olmazsan böyle düşünmezsin.

Mehtap bizim bir komuşumuz var ..
bugün onunla bebeklerimizi sitede gezdirdik..
onun ailesinin çokkkkk büyük çiftlikleri varmış ve süt işiyle uğraşıyorlarmış..
(babası Ata ya el yapımı saf pekmez verdi)
neyse, kızı var yarın 1 yaşına girecek..o labne vermemiş hiççç kızına..
kendi kullandıkları sert peynirler varya onu akşamdan suya koyuyormuş..
öyle veriyormuş..
labnenin içinde güzel şeyler söylemedi katkı falan varmış..
çokta kafanı karıştırmayayım dedi...
ama karıştı ..bunu paylaşmak istedim...
sen yap dedi bana sütü kestirerek...

Canım ben de duymuştum ne kadar doğru bilemiyorum ama labnenin içinde artık peynirler varmış diye. Ben iki gün önce eve dönerken fırına uğramıştım orada sordum tanıdığınız süt satan birileri var mı diye bir yer tarif ettiler. Bu hafta süt alıp önce kendimiz bir denemeyi düşünüyoruz. Yani süt aldığımız kişiyi de iyice tanımak gerekir temiz midir değil midir emin olmak için.

canim mehtapcim burda maddi olarak biseyin yoksa bile devlet sana issizlik maasi veriyor
yani o okonuda sikintim yok aslinda

canim mehtapcim burda maddi olarak biseyin yoksa bile devlet sana issizlik maasi veriyor

canım bence olay maddi açıdan rahatlamaktan çok, bir iş bir meslekle ayakta durman... sonuçta senin en çok ihtiyacın olan şey de bu

Canım kendi ayaklarının üzerinde durabilirsen yani maddi olarak kimseye muhtaç olmazsan böyle düşünmezsin.

evet tabiki temizlik önemli..sütü kaynatacaksın değilmi..yani kestirerekmi yapacaksın..
annen ne diyor ?? biliyormu ??

biz bugün doktora gittik..ona sordum..
sizin yediğiniz peyniri suya koy tuzun gitmesi için öyle ver dedi (yağlı sert ve az tuzlu peynirlerden dedi)
sende yapabilirsen yap dedi..

Canım ben de duymuştum ne kadar doğru bilemiyorum ama labnenin içinde artık peynirler varmış diye. Ben iki gün önce eve dönerken fırına uğramıştım orada sordum tanıdığınız süt satan birileri var mı diye bir yer tarif ettiler. Bu hafta süt alıp önce kendimiz bir denemeyi düşünüyoruz. Yani süt aldığımız kişiyi de iyice tanımak gerekir temiz midir değil midir emin olmak için.

evet tabiki temizlik önemli..sütü kaynatacaksın değilmi..yani kestirerekmi yapacaksın..

sizin yediğiniz peyniri suya koy tuzun gitmesi için öyle ver dedi (yağlı sert ve az tuzlu peynirlerden dedi)
ben de deniyeceğim ya kefirle..
yada kestirerek (bunu bilmiyorum ama belki yardımcımız bilir )
su alayını sordum
ben halen damacana suyunu kaynatıp mamasını öyle hazırlıyorum..
gerek yok küçük şaşal kullan dedi..
herşeyi ver dedi...

Canım devletin verdiği işsizlik maaşı senin kendine güvenini getirmez ki yani çalışıp birşeyler üretmelisin ki ayaklarımın üzerinde durabilirim güveni gelsin. Bütün bunlardan sonra senin bu kadar çektiklerinden sonra senin yaşadığın ızdırabı görüp boşandığında ailen senden kopacaksa da kopsun. Şunu düşün baban da boşanmış annen de bu konuda seni sorgulamaya hakları yok ki?? Hem belki de bu konuda seni desteklerler. Hangi anne ya da baba çocuğunun bir başkası tarafından şiddet görmesine tahammül edebilir ki?
Soraya ben hep kendi fikirlerimi söylüyorum ama bence senin öncelikle yapman gereken bir meslek edinmektir. İnan o şekilde kendini çok daha iyi hissedeceksin.

ben de deniyeceğim ya kefirle..
yada kestirerek (bunu bilmiyorum ama belki yardımcımız bilir )
su alayını sordum
ben halen damacana suyunu kaynatıp mamasını öyle hazırlıyorum..
gerek yok küçük şaşal kullan dedi..
herşeyi ver dedi...

Canım biz içme suyunu erikli kullanıyoruz ve kaynatmıyoruz bir yerde okumuştum galiba kaynatılınca mineralleri gidiyormuş diye hafif ılıtıp o şekilde veriyoruz.
Mama suyunu damacana kullandığımız için kaynatıyoruz.
Canım peyniri annem biliyor ama peynir mayası lazım diyor. Süt satan yere onu da soracağım. Bahsettiği şey kefir mi yoksa ayrıca peynir mayası mı var diye.
Peynir şöyle yapılıyormuş: Önce süt ısıtılıyormuş içine yoğurt mayalar gibi peynir mayası konulup hafif topaklanıncaya kadar mayalanıyormuş. Daha sonra kaynatıp süzülüyormuş vallahi artık herşey katkılı olduğu için bunu da bir deneyeceğiz. Bakalım başarabilecek miyiz. Aslında benim doğal kefirim vardı ama bir süre mayalamayınca ölüyor tekrar biryerlerden bulmaya çalışacağım.

Atanın gelişimi nasıl? Neler söyledi doktor?

kızlar ne kadar yazmışsınız öyle:) hepsini okuyamadım ama aklımda kaldığı kadarıyla yazayım sorayacım eşim kızını yada beni kıskandığı için deyil net ortamı diyo bazı bilgilerimi ve foto eklememmi istemiyo yoksa aramızda güven sorunu yok yada takıntılı biri deyildir eşim onu belirteyimde:)ama gördüyüm kadarıyla fıstık annelerle paylaşımlarımız olması gerekiyomuş topicin adı:) vavvvvvv çok güzelsiniz mehtap nınım soraya bayıldım kızlar sizlere sorayacım sende tesettürlüsün galiba bende öyleyim:)

ecrin uyanacak diye tamda okuyamadım ama sorayacım eşinin maillerinimi okudun başka kız adreslerimi varmış ayy sen çok güçlüklerin üstesinden geliyosun gerçekten hayran olunacak bi kadın ve annesin güzel deyilim demişsin bence çok farklı duru bi güzelliyin var keşke bende yaşımı göstermesem:)

mehtap facede eşimin kaydı var onunla baktık bi akşam bulamadık sizin grubu bikaç tane var ama

buda benım kızları m30 haftalık dogan allahım hepimiizn bebklerini koruusn

Eklentiler

• $DSCN4558.jpg
    $DSCN4558.jpg
    11,2 KB · Görüntüleme: 30
oooooo annesi çok şekerler rabbim bağışlasın nazarlardan saklasın :):nazar:

Back