- Konu Sahibi nehirinannesi2011
19 Eylül 2011, oğlumu kaybettim. Preeklampsi denen şu hastalık onu benden aldı, hayat tepe taklak oldu bir gecede. Ellerimden sabun köpüğü gibi kaydı gitti sanki. İnsanlar güçlü ol, sabret diyorlar.Onu kaybetmeyi çoktan kabullendim ama bu çılgınca özlemin önüne geçemiyorum. Öğrencilerime baktıkça onu çok özlüyorum. Evet, hayat devam ediyor ama bir tarafı hep eksik, hep kırık dökük. Tekrar bebeğim olsa ne güzel olurdu, ama bundan da korkuyorum, aynı fiziksel acıları yaşamaktan değil, aynı kaybı yaşamaktan korkuyorum.....
Kızımı kaybedeli bugün 256.gün ..zaman çok acımasız , hayat hep bir yanımız eksik şekliyle devam edip gidiyor işte.
Aklıma bazen ne gelir , karettaların belgeselini izlerken ürkmüşümdür hep . hani anne yumurtaları kuma gömüyor ve yavrular yumurtadan çıktıktan sonra can havliyle denize ulaşmaya çalışıyorlar ve tabi ulaşamayanlar da oluyor bir kuş gelip kapıp gidiyor ..işte o sahnede hep içimden birşeyler kopardı ,dayanamazdım seyretmeye ...nitekim yaşadıklarımda o sahneyi aratmadı ..
Ama nedir biliyormusun kader arkadaşım , inanç kurtarıyor insanı ...her pazar kızımın mezarına gitmeye çalışıyorum. hep dua ediyorum rabbim onu bana ve babasına şefaatçi eyle diye ve az da olsa içimde acaba diyorum Tanrım tekrar kızımı bana verir mi ? biliyorum delice bir istek bu ama hep bu şekilde onu tekrar geri istiyorum rabbimden. yalvarırım bir şans daha !!
Yaşadıklarımız kolay şeyler değil ama bize bizden başka çare olacak hiç kimse yok. çözüm kendi içimizde . aşacağız elbet ama dediğimiz gibi hep eksik kalacak bir yanımız.
Dün yarışma programının birinde ilginç bir soru vardı .. Shakespeare in bir sözü soruluyordu. ''Rüyaların yapıldığı maddeden yapılmayız biz ve uykuyla çevrilidir küçücük hayatımız..."
kimbilir belki birgün bu uykudan uyanıp gerçek hayatımızda yaşayacağız tüm güzellikleri.
Ama tabi o zamana kadar burada arkadaşız ve birbirimize dayanacağız.korku hepimizde var ama biliyorsun korkmak hiçbirşeye çare değil ne yazık ki. üzülerekte olsa hoşgeldin arkadaşım.....