• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

merhabalar.ben aranıza yeni katıldım.sizin gibi aynı acıları yaşayan.yazdıklarınızı okurken gözyaşlarımı tutamıyorum.ben de 2010 kasım ayında preklamsi+eklamsi sebebiyle 30 haftalıkken doğum yaptım.ama bebeğim gelişim olarak 28 haftalıktı.1300 gr doğdu.sonra 1100 e düştü.1hafta diyarbakır tıp fakültesinde yattık kızımla.sonra hava ambulansıyla batmana götürdük. 40 gün sonra kızıma kavuştum.hastaneye her gidişimde tansiyonum fırlıyorçnabız tavan yapıyordu.ama kızım bana cesaret veriyordu.her gidişimde o yumuk gözlerinin arasından bana bakması beni hissetmesi ayakta kalmamın tek sebebiydi.hastaneden çıkarken 1460 gr.kızımın ilk ağlamsını 30 gün sonra duydum.3 ay boyunca terlemedi.20cc sütü 1 saatte içirirdim.3ay emzirmedim sütümü sağıp vedim emerken kilo kaybediyordu.yaşanılanlar anlatmakla bitmez.çok şükür kuzum sağlıklı .şuan 14 aylık. 5-6 adım atmaya başladı.evet biraz ufak tefek am olsun.Rabbbim ayırmadı ya bizi.kızıma kardeş istiyorum.ama çok korkuyorum.tansiyon aletini gördüğümde kalbim çarpıyor.hamile kadın gördüğümde benim yaşadıklarımı yaşarsa diyorum.korkumu yenemiyorum.:(((

merhabalar; ben de yaklaşık 2ay önce ölü doğum yaptım; daha doğrusu sezeryan ile aldılar benden bebeğimi; preeklampsi olmuşun dediler; dr a gittiğimde bebeğin kalbi durmuştu. daha bi gün önce herşey normaldi;ertesi gün bebeği kaaybettik, tansiyonumun yüksek olması ve idrardaki protein yükselmesi gebelik zehirlenmesi tanısı koyuldu. bir rüya gibi oldu bitti. duygularımı yaşayanlar bilir....bundan sonra neler yaşayacağımın paniği ile nefes alıyorum

merhabalar; ben de yaklaşık 2ay önce ölü doğum yaptım; daha doğrusu sezeryan ile aldılar benden bebeğimi; preeklampsi olmuşun dediler; dr a gittiğimde bebeğin kalbi durmuştu. daha bi gün önce herşey normaldi;ertesi gün bebeği kaaybettik, tansiyonumun yüksek olması ve idrardaki protein yükselmesi gebelik zehirlenmesi tanısı koyuldu. bir rüya gibi oldu bitti. duygularımı yaşayanlar bilir....bundan sonra neler yaşayacağımın paniği ile nefes alıyorum

fmkara ,keşke şu anda bu yazıyı okumamış ve şu cümleyi kurmayacak olabilseydim '' seni çok iyi anlıyorum''.Belki yazıları okumuşsundur.Bende bebeğimi 8 ay önce kaybettim acı acı olarak kalsada kaybettiğimin 2. ayındaki kadar berbat bi ruh halim yok,bi süre sonra sende böyle hissedeceksin ve eğer şanslıysan sana destek olan insanlar varsa, ki ben burda gerçekten çok iyi insanlarla karşılaştım ve samimiyetle dertlerimi açabildim yazmak çok iyi geliyor,bi süre sonra hayata yeniden ve umutla tutunacaksın inşaallah.hiç korkma bilmiyorum çalışıyormusun ama ben hergün çalıştığıma şükrediyorum.çalışmıyorsanda kendini oyalayacak bişeyler bul.Hiçbirşey unutulmuyor ama zaman daha kötüye götürmüyor.

merhabalar.ben aranıza yeni katıldım.sizin gibi aynı acıları yaşayan.yazdıklarınızı okurken gözyaşlarımı tutamıyorum.ben de 2010 kasım ayında preklamsi+eklamsi sebebiyle 30 haftalıkken doğum yaptım.ama bebeğim gelişim olarak 28 haftalıktı.1300 gr doğdu.sonra 1100 e düştü.1hafta diyarbakır tıp fakültesinde yattık kızımla.sonra hava ambulansıyla batmana götürdük. 40 gün sonra kızıma kavuştum.hastaneye her gidişimde tansiyonum fırlıyorçnabız tavan yapıyordu.ama kızım bana cesaret veriyordu.her gidişimde o yumuk gözlerinin arasından bana bakması beni hissetmesi ayakta kalmamın tek sebebiydi.hastaneden çıkarken 1460 gr.kızımın ilk ağlamsını 30 gün sonra duydum.3 ay boyunca terlemedi.20cc sütü 1 saatte içirirdim.3ay emzirmedim sütümü sağıp vedim emerken kilo kaybediyordu.yaşanılanlar anlatmakla bitmez.çok şükür kuzum sağlıklı .şuan 14 aylık. 5-6 adım atmaya başladı.evet biraz ufak tefek am olsun.Rabbbim ayırmadı ya bizi.kızıma kardeş istiyorum.ama çok korkuyorum.tansiyon aletini gördüğümde kalbim çarpıyor.hamile kadın gördüğümde benim yaşadıklarımı yaşarsa diyorum.korkumu yenemiyorum.:(((

çok geçmiş olsun,geçmiş sayfaları okuduysanız görmüşsünüzdür bende preeklampsi mağduruyum.ikizlerimi 33.haftada doğurmak zorunda kaldım bu yüzden.bende hala hamile birini görmeye dayanamıyorum,tüm korkularım depreşiyor.ama hayat,devam ediyor mecburen.burada iki arkadaşımız var biri doğum yaptı diğeri hamile ve ilk gebeliklerinde preeklampsi yaşamalarına rağmen ikinci gebeliklerinde bu illeti yaşamadılar Şükürler olsun.eğer aramıza katılırsanız size destek vermeye çalışırız elimizden geldiğince.

başınız sağ olsun,kaybınız için çok üzüldüm.Allah sabır versin.evet aniden ortaya çıkan bir rahatsızlık bu,bende de öyle olmuştu.bi anda ortaya çıkmıştı,neler yaşadığınızı çok iyi anlıyorum.zaman geri alınabilse ve bu acılar silinebilse keşke ama mümkün değil.tek yapılacak şey gelecek güzel günler için çabalamak,bol bol Dua etmek.

çok geçmiş olsun,geçmiş sayfaları okuduysanız görmüşsünüzdür bende preeklampsi mağduruyum.ikizlerimi 33.haftada doğurmak zorunda kaldım bu yüzden.bende hala hamile birini görmeye dayanamıyorum,tüm korkularım depreşiyor.ama hayat,devam ediyor mecburen.burada iki arkadaşımız var biri doğum yaptı diğeri hamile ve ilk gebeliklerinde preeklampsi yaşamalarına rağmen ikinci gebeliklerinde bu illeti yaşamadılar Şükürler olsun.eğer aramıza katılırsanız size destek vermeye çalışırız elimizden geldiğince.

ben de sizinle olmak istiyorum.bizi ancak bizim gibiler anlar.Allah herkesi kuzusuna kavuştursun.O kötü günler bir daha yaşanmasın.İkinci kez bebek düşünüyorum ama zamana ihtiyacım var.2 yıl sonra büyük ihtimal.Rabbim o günleri göstermesin tekrar.Nehirin annesinden haber var mı?

rana ecrin ...fm kara hoşgeldin aramıza...fm rumuzlu arkadaş allahım sana sabrını verecek inşallah...bunu yine sen başaracaksın umutla hayata tutunarak...allahın takdiri diyoruz ama bizlerin de belki bilinçlenememiz doktorların preeklampsiyi öğrenmeden uzman kd. doktoru ünvanını almaları sinirlerimi bozuyor...ben 15 yıl önce yaşadım...yaşadığım ilçede sayılan en iyi 3 kadın doğum uzmanı 5 gün etrafımda hiç bir teşhis koyamıyorlar düşünebiliyormusunuz?şanslıymışız ki ege üniversitesine kaldırıldık oğlumu ben de 2000gr.dünyaya getirdim...kardeş hala çok istiyorum bak terken sağlıkla doğurdu çok şükür neden?düzenli takip ve bilinçli hekim çok önemli...bak yine heveslendim ben...alahım yardım et lütfen...

rana ecrin ...fm kara hoşgeldin aramıza...fm rumuzlu arkadaş allahım sana sabrını verecek inşallah...bunu yine sen başaracaksın umutla hayata tutunarak...allahın takdiri diyoruz ama bizlerin de belki bilinçlenememiz doktorların preeklampsiyi öğrenmeden uzman kd. doktoru ünvanını almaları sinirlerimi bozuyor...ben 15 yıl önce yaşadım...yaşadığım ilçede sayılan en iyi 3 kadın doğum uzmanı 5 gün etrafımda hiç bir teşhis koyamıyorlar düşünebiliyormusunuz?şanslıymışız ki ege üniversitesine kaldırıldık oğlumu ben de 2000gr.dünyaya getirdim...kardeş hala çok istiyorum bak terken sağlıkla doğurdu çok şükür neden?düzenli takip ve bilinçli hekim çok önemli...bak yine heveslendim ben...alahım yardım et lütfen...

:54: inşaallah olur canım nerelerdesin bayadır yoktun ...

ben de sizinle olmak istiyorum.bizi ancak bizim gibiler anlar.Allah herkesi kuzusuna kavuştursun.O kötü günler bir daha yaşanmasın.İkinci kez bebek düşünüyorum ama zamana ihtiyacım var.2 yıl sonra büyük ihtimal.Rabbim o günleri göstermesin tekrar.Nehirin annesinden haber var mı?

biz zaman buldukça burada yazıyoruz,sizinlede dertleşiriz..Nehirinannesi iyi,korunma süresi bitti İnşallah bu sefer herşey iyi olacak onun için. ama işleri çok yoğun olduğu için buralara pek uğrayamıyor.

masal1402

"selamlar bende siteye yeni üye oldum bende 2.5 sene önce ilk gebeliğimde preeklemsi yaşadım 30 haftalık doğum yaptım şu anda tekrar hamileyim 4 aylık olduk şu ana kadar bi sıkıntım yok inşallah bidahada olmaz"

kızlar bakın prematüre bölümündeki başlığa bir arkadaş bunu yazmış,moral olsun diye ekledim buraya.

ranacım hoşgeldin aramıza aslında preeklemsi geçiren bayağı bir kiş var ama buralara yazmıyorlar maalesef hepimiz bu illet hastalığı yaşadık çok zor ama bugünlerime çok şükür benim kızımda 26 haftalık 780 gr doğmuştu çok küçüktü şu an 5.5 yaşında allahım büyüyecekmi derdim büyüdü okula bile başladı bende kızıma kardeş çok istiyorum zaman ne gösterecek ikinci bir gebelik düşünüyorsan bütün genetik tahlillerini yaptır derim bizler plansız gebelik yaşayamayız bizler buralardayız kendine ve bebeğine iyi bak

canım başın sağolsun yaşadığın gerçekten çok zor allahım sabır versin preeklemsi bir anda ortaya çıkıyor acın çok taze kendini toparlayınca bütün genetik tahlillerini yaptır ona göre düşünebilirsin

günaydın canlar sizleri çok özledim izindeydim evde pek giremedim kızım hastaydı bronşit olmuş hergün hasteneye hava verdirmeye gittik pek iyi geçmedi tatil bugün işe başladım kızımıda babaanneye götürdük ben doktora gittim biliyorsunuz bende pıhtılaşma problemi vardı doktor çok emin konuşuyor /90 sağlıklı doğum yaparsın diyor ama hayatında tuz diye birşey olmayacak ve ayda 1 kilodan fazla almayacaksın dedi iğnelere hamilelikten 2 ay önce başlanacak iğnenin dozuda bayağı bir yüksek iğneleri aldık hatta kullanmaya başladım bile bilmiyorum çok kararsızım eşimde aynı doktor iyi güzel konuşuyor ama içimdeki fırtınaları hiç bilmiyor kızlar ne dersiniz benden haberler böyle

akimera nasıl gidiyor en son idrarda protein tahlili yaptıracaktın ne oldu güzel haberlerini bekliyoruz

nehirinannesi çok yoğunsun hiç uğramamışsın ses ver

kadesa canım sen neler yapıyorsun terken bebekle uğraşıyordur şimdi gazı maması derken vakit nasıl geçiyordur

esracım sen nasılsın bebek hoşgeldin arada bir giriyon kayboluyorsun yeni kızlar gelmiş hoşgelmiş hepiniz kendinize iyi bakın öpüyorum hepinizi

slm cnm.ben pek iyi deilim.proteine henüz baktıramadım.ama bebişimin gelişimi durdu iki haftadır kilo almıyo.en son 26 haftalık 1 kiloydu hala öle.tansiyonumda yüksek günde 4 defa tansiyon ilacı alıyorum buna rağmen düşmüyo.moralimde çok bozuk.geçen hafta strestan mide kanaması geçirdim.kaç gün hstnlrde koşturdum.öldüm öldüm dirildim defalarca kan kustum.allaha şükür serumlar ilaçlar derken düzeldim.zaten onlarad bi işe yaramasatdı endoskopi yapılacaktı.onuda hamilelere çok mecbur kalınırsa yapıyolarmış sakıncalıymış.neyse çok korkuyodum yapacaklar diye ama allaha şükür dualarla ilaçlarla falan kendime geldim.bende haberler böyle.sanırım bu bebişimede yakında kavuşacak gibiyim.yinede hayırlısı.inşallah sağlıklı doğsun allah ömür versinde napalım küvezde kalsın.öpüyorum sizleri.görüşürüz.bye..

slm cnm.ben pek iyi deilim.proteine henüz baktıramadım.ama bebişimin gelişimi durdu iki haftadır kilo almıyo.en son 26 haftalık 1 kiloydu hala öle.tansiyonumda yüksek günde 4 defa tansiyon ilacı alıyorum buna rağmen düşmüyo.moralimde çok bozuk.geçen hafta strestan mide kanaması geçirdim.kaç gün hstnlrde koşturdum.öldüm öldüm dirildim defalarca kan kustum.allaha şükür serumlar ilaçlar derken düzeldim.zaten onlarad bi işe yaramasatdı endoskopi yapılacaktı.onuda hamilelere çok mecbur kalınırsa yapıyolarmış sakıncalıymış.neyse çok korkuyodum yapacaklar diye ama allaha şükür dualarla ilaçlarla falan kendime geldim.bende haberler böyle.sanırım bu bebişimede yakında kavuşacak gibiyim.yinede hayırlısı.inşallah sağlıklı doğsun allah ömür versinde napalım küvezde kalsın.öpüyorum sizleri.görüşürüz.bye..

canım hiç moralini bozma inşallah düzelecek ben öyle olacağınına inanıyorum lütfen sende moralini yüksek tut allahın izniyle bebeğini küvöze girmeden kucağına alacaksın hiç yardım edecek kimse yokmu ya preeklemsinin en iyi tedavisi istirahat sen pek istirahat edemiyorsun anladığım kadarıyla allaha emanet ol

günaydın canlar sizleri çok özledim izindeydim evde pek giremedim kızım hastaydı bronşit olmuş hergün hasteneye hava verdirmeye gittik pek iyi geçmedi tatil bugün işe başladım kızımıda babaanneye götürdük ben doktora gittim biliyorsunuz bende pıhtılaşma problemi vardı doktor çok emin konuşuyor /90 sağlıklı doğum yaparsın diyor ama hayatında tuz diye birşey olmayacak ve ayda 1 kilodan fazla almayacaksın dedi iğnelere hamilelikten 2 ay önce başlanacak iğnenin dozuda bayağı bir yüksek iğneleri aldık hatta kullanmaya başladım bile bilmiyorum çok kararsızım eşimde aynı doktor iyi güzel konuşuyor ama içimdeki fırtınaları hiç bilmiyor kızlar ne dersiniz benden haberler böyle

akimera nasıl gidiyor en son idrarda protein tahlili yaptıracaktın ne oldu güzel haberlerini bekliyoruz

kadesa canım sen neler yapıyorsun terken bebekle uğraşıyordur şimdi gazı maması derken vakit nasıl geçiyordur

esracım sen nasılsın bebek hoşgeldin arada bir giriyon kayboluyorsun yeni kızlar gelmiş hoşgelmiş hepiniz kendinize iyi bakın öpüyorum hepinizi

Ben iyiyim Allah a şükür.size çok çok geçmiş olsun,şimdi nasıl tatlı kızın iyi mi sende kendine dikkat et ve bence olumsuz düşünme lütfen yani kontrollü olunca biraz daha iyi gidiyor galiba işler, bence olumlu düşün tatlım,...

Canım akimeracım valla bende seni düşünüyorum hep nolur moralini bozma bak bu zamana kadar geldin sık dişini ama bende kızlara katılıyorum biraz dinlenmeye bak,söylemesi kolay diceksin belki ama keşke elimizden bişey gelse biraz daha sabır öptüm

Nigarcım kızına geçmiş olsun,Rabbim şifa versin.doktorun olumlu konuşmasına çok sevindim,dikkat ederek iyi bir hamillelik geçireceğini düşünüyorum bende.kararı vercek olan sensin,olumlu olumsuz bütün yönlerini düşün ve kendine ona göre bir yön çiz.Hayırlısı olsun canım.

bana gelince tatildeyim ama yoğun günler geçiriyorum.kuzenimi nişanladık,gelen giden çok oldu.birde ziyarete gelen,görüşemediğimiz arkadaşlarım oldu,onları ağırladım falan.bu arada benim paşalar konuşmaya başladı artık.ilk cümlemiz ne oldu dersiniz KAR YAĞIYOOO:))..

KIZLAR NEHİRİNANNESİ NEREDE??????

Son düzenleme:

canım geçmişler olsun,ne diyeceğimi bilemiyorum.28.haftadasın,kötü bir hafta değil.İnşallah 36 ları görrüsün ama doğarsada telaş yapma.biraz küvözde kaldıktan sonra yanına gelir İnşallah.

buralardayım canlarım arada giriyorum siteye...iş güç hergün aynı ama su gibi akıp geçiyor zaman...akimera geçmiş olsun canım ya lütfen stres yapma bebişin biraz daha büyüsün lütfen... dua edeceğim.kadesa !!!o pıtırcıkların kar yağıyooo demelerini yerim ben maşallah...yazamadığım tüm arkadaşları öpüyorum....

slm kızlar.güzel yazılarınız için tşk.ederim ama kısmetim yokmuş sanırım.bugün kontrolüm vardı en son geçen hafta gitmiştim.bebişim 2 hafta gerilemiş.hala 1 kilo.yani kilo alımı durmuş.2,5 haftadır aynı kiloda.tansiyonumda yüksek bu aradafarklı tansiyon ilaçları verdi.ayrıntılı ultrasona giricem cmrtesi günü.bakalım onun sonucuna göre tansiyonumda düşmesse alacaklar yakında sanırım bebği.yani baya bi moralim bozuk.malesef terken kadar şanslı olamadım.en azından bi 36 ya kadar gelsem başka bi şey istemezdim.çok şanssızmışım gerçekten.dualarınızı bekliyorum arkadaşlar.bakalım bebişim sağlam doğarmı doğsada yaşarmı.epey bi korku sardı beni.gerçekten bi mucizeye ihtiyacım var lütfen duaları esirgemeyin kızlar çoookkk ihtiyacımm varr :(((:43:

Back