• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

merhaba arkadaşlar bana dua edin lütfen 21 haftalığız ve tansiyonum 15lerde geziyor kızımdan ümidi kesmek üzereyim herşey normalken altüst olduk oğlumdada bu illeti yaşadım şimdi 3 yaşında ve maşallah sağlıklı ama onda bu kadar erken yaşamadım bu zıkkımı ne yapsam sakinleşemiyorum sadece iş ortamında rahatım eve gidince kalbim küt küt atıyor

canım aramıza hoşgeldin.diğer topikte de yazdım,lütfen bu kadar strese sokma kendini.tansiyonun preeklampsi değil stres nedeniyle çıkmış bence.İnşallah idrar testinde temiz çıkacak.biraz rahatla..benim arkadaşımında tayini eşiyle ayrı yere çıktı üstelik 7 aylık da bebeği var.bunu tek yaşayan sen değilsin tatlım,eş durumundan tayin istersin Allah dermansız dert vermesin yeterki..hem bebeğine yazık,sen olumsuz düşündükçe o da karnında yaşıyor bunu.boş yere tansiyonunu yükseltme lütfen.iyi düşün iyi olsun.bunaldıkça yaz buraya,paylaş bizimle.İnşallah güzel ve sağlıklı bir hamilelik geçireceksin.dualarımız seninle.hem burdaki arkadaşların senin vereceğin güzel haberlere ve morale çok ihtiyacı var..

merhaba arkadaşlar bana dua edin lütfen 21 haftalığız ve tansiyonum 15lerde geziyor kızımdan ümidi kesmek üzereyim herşey normalken altüst olduk oğlumdada bu illeti yaşadım şimdi 3 yaşında ve maşallah sağlıklı ama onda bu kadar erken yaşamadım bu zıkkımı ne yapsam sakinleşemiyorum sadece iş ortamında rahatım eve gidince kalbim küt küt atıyor

Canım benimmm hoşgeldin.yazını okurken bile sendeki stresi anlayabiliyorum ve tansiyonunun neden çıktığı belli oluyor,preeklampsi den değil sen stresten çıkartıyorsun bence, yapma bunu lütfen ... iş ortamında rahatım demişsin nasıl bir iş bilmiyorum ama , dinlenmen gerekiyor biliyorsun bol bol dinlenmek gerek , idrar testi yaptırman gerek, gözetim altında olman gerek ...lütfen ama lütfen rahat ol , güzel şeyler düşün , iyi şeyler düşün hem öyle karamsar da olma kızımdan ümidi kesmek falan o ne demek Allah korusun :nazar::nazar: hayırlısıyla hiç birşey olmayacak inanıyorum ben bu sefer daha bilinçlisin , daha önce yaşadın ...güçlü ol ve bizlerede ümit ol lütfenn...Dulalarım seninle......

Allahım inşaallah bu sefer olacak, valla çok dua ediyorum.Bende heycanlandım şimdi. İçime iyi şeyler doğuyor çok kısa zaman için...:46::66:

Canım arkadaşım benimde öyle içim umut dolu inşallah Rabbim yüzümüze baksın, bizim gibi bekleyenlerin , hamilelerin...Allahım korusun inşallah..Esra bişey soracam sen tıp fakültesinde mi yaptırdın bu testleri , dışarıda çok pahalı dedi doktorum.. tıptan randevu almakta bir mesele ..

Canım arkadaşım benimde öyle içim umut dolu inşallah Rabbim yüzümüze baksın, bizim gibi bekleyenlerin , hamilelerin...Allahım korusun inşallah..Esra bişey soracam sen tıp fakültesinde mi yaptırdın bu testleri , dışarıda çok pahalı dedi doktorum.. tıptan randevu almakta bir mesele ..

canım ersraya sormuşsun ben cevap vereyim ben tıp fakültesinde yaptırdım fakülteden bir prof buldum hemen istedi gerekli tahlilleri sonuçları 2 ayı buldu çıkmaları dışarıda çok pahalı sende öyle yapabilirsin canım

saolun arkadaşlar idrar testim temiz çıktı daha iyiyim çok şükür iki gündür ama ne olur ne olmaz ben dahiliyeden de kadın doğumdanda yarın kontrole gideceğim evde dinlenme gibi bir durum sözkonusu değil ne yazıkki yalnız kalmayım diye kayınvalide ve kayın pederde bende o yüzden eve gidince uzanıp dinlenemiyorum o yüzden sinirden çıktı tansiyonum aslında biraz bu konuda düşüncesizler saolsunlar ama kayınpederim gidecek inşallah rahat edeceğim

saolun arkadaşlar idrar testim temiz çıktı daha iyiyim çok şükür iki gündür ama ne olur ne olmaz ben dahiliyeden de kadın doğumdanda yarın kontrole gideceğim evde dinlenme gibi bir durum sözkonusu değil ne yazıkki yalnız kalmayım diye kayınvalide ve kayın pederde bende o yüzden eve gidince uzanıp dinlenemiyorum o yüzden sinirden çıktı tansiyonum aslında biraz bu konuda düşüncesizler saolsunlar ama kayınpederim gidecek inşallah rahat edeceğim

OHHH çok şükür ...canım bak hiç birşey bebeğinden önemli değil .kayınvalide kayınpedermiş bebeğin herşeyden önde git başka oda da yat Allahını seversen numara yap iyi değilim de, uzanayım geçer de, yapma gözünü seveyim ..

çok şükür canım idrarın temiz çıkmasına bence stre kaynaklı tansiyonun yükselmiş olabilir doktoruna gitmeyi ihmal etme kayınvalidene anlat durumu birazcık anlayışlı davransınlar biliyorsun preeklemsinin en etkili yolu istirahat etmek hiçbirşey bebeğinden önemli değil inşallah bizlere güzel örnek olacaksınız

valla eve geliyorum ev darmanduman tamam çocuğa bakıyosun ama insan bir evi bari toplar yardımcı alacağaım zaten napalım tansiyonumuda dün akşamdan beri ölçmedim tansiyon aletini görünce heyecan yapıyorum ama en azından çarpıntılarım geçti bugün de eşim geliyor biraz rahatladım Allah herkesin bebeğine çocuğuna sağlık sıhhat versin inşallah

evet canım maalesef bütün tahlillerin çıkması 2 ayı buluyor birde hangi tahlilleri istedi söylermisin?

Faktör V Leiden
Aktive protein C
Prothrombin G20210 A
MTHFR (metilentetrahidrofolat redüktaz)
PAI - 1 (plazminojen aktivatör inhibitör)
Protein C
Protein S
Antitrombin 3
Antikardiolipin antikor Ig M, Ig G
Lupus antikoagülan

istediği tahliller bunlar..:18:

Faktör V Leiden
Aktive protein C
Prothrombin G20210 A
Protein C
Protein S
Antitrombin 3
Lupus antikoagülan

Sevgili arkadaşım, benim yaptırdığım tahlillerin aynısı ,benim doktor ordan tanıdığı bi doktorun adını verdi ,bende fabrika doktorumuza tıp ta bu doktoru tanıyıp tanımadığını sordum sağ olsun önceden bu doktoru aradı.Ben öylesine randevuda aldım randevuyu 1 hafta sonraya vermişlerdi.doktorun müsait olduğu gün gittim.Derdimi anlattım kendi doktorumun ve fabrika dr. isimlerini verdim.yani biraz torpil oldu ama napiyim meraktan işte.sonuçlar 15 gün sonra çıktı.hatta sanada yazmıştım hatırlıyorsan.öptüm

Sevgili arkadaşım, benim yaptırdığım tahlillerin aynısı ,benim doktor ordan tanıdığı bi doktorun adını verdi ,bende fabrika doktorumuza tıp ta bu doktoru tanıyıp tanımadığını sordum sağ olsun önceden bu doktoru aradı.Ben öylesine randevuda aldım randevuyu 1 hafta sonraya vermişlerdi.doktorun müsait olduğu gün gittim.Derdimi anlattım kendi doktorumun ve fabrika dr. isimlerini verdim.yani biraz torpil oldu ama napiyim meraktan işte.sonuçlar 15 gün sonra çıktı.hatta sanada yazmıştım hatırlıyorsan.öptüm

Evet hatırladım canım .bende biraz önce riskli gebelikler prof.inanç bey var,onu aradım cebinden kendi doktorumun tahliller istediğini söyledim.benim sizi görmem gerek dedi ona muayene olacağım,oysa ki sezeryana onun muayenesinden sonra karar verilmişti en son ona görünmüştüm.hatırladı zaten ..salı günü akşam muayeneye gideceğim belki ilave bişeyler isteyebilir iki iş olmasın diye kendiside tıp fakültesinde zaten..hakkımızda hayırlısı....

ay rahatladım valla,demek ki yaşadığın tansiyon yükselmesiymiş preeaklampsi değil.bu iyi haber:)canım kayınvalideyle falan yaşamak eminim çok zordur ama geçici bir süre sanırım.sen kimseyi dinleme ve rahatına bak.onlarda anlayışlı olsunlar azıcık,dieğr hamileliğinde neler yaşadığını biliyorlardır.bence k.valideni de al doktora giderken,birde ondan duysun strese girmemen gerektiğini.

Faktör V Leiden
Aktive protein C
Prothrombin G20210 A
Protein C
Protein S
Antitrombin 3
Lupus antikoagülan

canım verdin mi tahlillerini?demek 2 ay sonraya çıkacak.hadi hayırlısı İnşallah.iyi düşünelim iyi olsun.bu tahliller güzel bir başlangıç için ilk adım olsun:71:

Kızlaaaaarrrrr nerdesiniz ? topiğimiz sessiz kalmış :55::79::80:

Canım noldu testler gittinmi vermek için,gerçekten herkes nerde kaç gündür ses yok seda yok...benim pek tadım yok bu aralar dönüp dönüp aynı şeyler işte bildiğin gibi, sen nasılsın keyfin nasıl umarım iyisindir canım öptüm.

Canım noldu testler gittinmi vermek için,gerçekten herkes nerde kaç gündür ses yok seda yok...benim pek tadım yok bu aralar dönüp dönüp aynı şeyler işte bildiğin gibi, sen nasılsın keyfin nasıl umarım iyisindir canım öptüm.

Selam esracım.benimde tadım yok iki gündür.dün prof.la randevum vardı kızımı doğum yaptığım hastahane ye gitmek zorun da kaldım.tekrar 17 mayıs gününe o hastaneye yattığım güne gittim herşey gözümde canlandı o anları tekrar yaşadım psikolojim alt üst oldu resmen.
Bahsettiğim prof.Antalya daki tek riskli gebelikler prof.u ve preeklampsi alanında araştırmaları ve makaleleri var.dinledi beni zaten 17 mayısta ona da görünmüştüm.ekrandan buldu tabii kayıtlarımı neler yaşadığımı ..çok ciddi bir gelişim geriliği geçirmişim, yaşadığınız şey kısacası plesantanın hastalanması ve buna bağlı olarak ta tansiyon yükselmesi dedi.bir sürü sordum işte kan değerlerim düşüktü yükseltmek için demir ilacı ve kan ilacı kullandım onlar pıhtılaşma yapar mı dedim . hayır ben öyle olduğunu düşünmüyorum dedi , testlerden bahsettim bunları yaptırınca ve herhangibirşey çıkarsa tedavisi sonucu bu risk kalkarmı ortadan dedim , pıhtılaşma bozukluğu varsa onların tedavisi var ,ayrı dedi , bebe aspirini yada inceltici iğneler o da gerekli olursa dedi.. Netice olarak 2 ay sonra gönül rahatlığı ile tekrar gebelik düşünebilirsin tekrarlama olasığı %10 - % 15 dedi.çünkü araştırmalarıma göre ve şimdiye kadar edindiğim deneyimlere göre 2.gebeliklerde tekrarlamaz denemez ama oran düşüktür dedi.benim bir çok hastam var sağlıklı bir şekilde 2.gebeliğinde bebeğini kucağına alan dedi.Sonuç şu Prof.ta olsa '' tekrar gebe kalmadan bilinemez,önceden anlaşılamaz !!! '' diyor bütün doktorlar. ama tekrar olursa da sıkı bir takiple bebeğini kucağına alırsın dedi.Doktor yalın bir doktor. öyle iyi niyet tabloları çizip seni rahatlatmaya çalışmıyor bende bunu istiyorum zaten .. Hocam dedim eğer siz bana tekrar gebe kalmayın deyin dedim kalmam o kadar korkuyorum dedim. Yok canım olurmu öyle şey tabiki kalabilirsin ayrıca yaş konusunu da sakın kafana takma dedi 42.yaşında bile takimde gebelik geçiren hastalarım var benim dedi açıkcası rahatladım galiba biraz...Hastane çıkışı kızıma gittim yine , her gittiğimde yanında ki bebeklere de çiçek dikiyorum, onları suluyorum , seviyorum hepsini tek tek bebeklerim onlar benim.bir görsen çiçek bahçesi gibi oldu, zaten çamların arasındalar ,çiçekler de açınca daha bir huzurlu oluyor sanki orası , yada ben sadece huzurlu hissediyorum.
Testleri yaptırmadım daha şimdi tıp fakültesinden randevu alacağım.Gece 3 e kadar oturdum, ağladım, ağladım gözlerim şiş geldim yine işyerine.

Selam esracım.benimde tadım yok iki gündür.dün prof.la randevum vardı kızımı doğum yaptığım hastahane ye gitmek zorun da kaldım.tekrar 17 mayıs gününe o hastaneye yattığım güne gittim herşey gözümde canlandı o anları tekrar yaşadım psikolojim alt üst oldu resmen.
Bahsettiğim prof.Antalya daki tek riskli gebelikler prof.u ve preeklampsi alanında araştırmaları ve makaleleri var.dinledi beni zaten 17 mayısta ona da görünmüştüm.ekrandan buldu tabii kayıtlarımı neler yaşadığımı ..çok ciddi bir gelişim geriliği geçirmişim, yaşadığınız şey kısacası plesantanın hastalanması ve buna bağlı olarak ta tansiyon yükselmesi dedi.bir sürü sordum işte kan değerlerim düşüktü yükseltmek için demir ilacı ve kan ilacı kullandım onlar pıhtılaşma yapar mı dedim . hayır ben öyle olduğunu düşünmüyorum dedi , testlerden bahsettim bunları yaptırınca ve herhangibirşey çıkarsa tedavisi sonucu bu risk kalkarmı ortadan dedim , pıhtılaşma bozukluğu varsa onların tedavisi var ,ayrı dedi , bebe aspirini yada inceltici iğneler o da gerekli olursa dedi.. Netice olarak 2 ay sonra gönül rahatlığı ile tekrar gebelik düşünebilirsin tekrarlama olasığı %10 - % 15 dedi.çünkü araştırmalarıma göre ve şimdiye kadar edindiğim deneyimlere göre 2.gebeliklerde tekrarlamaz denemez ama oran düşüktür dedi.benim bir çok hastam var sağlıklı bir şekilde 2.gebeliğinde bebeğini kucağına alan dedi.Sonuç şu Prof.ta olsa '' tekrar gebe kalmadan bilinemez,önceden anlaşılamaz !!! '' diyor bütün doktorlar. ama tekrar olursa da sıkı bir takiple bebeğini kucağına alırsın dedi.Doktor yalın bir doktor. öyle iyi niyet tabloları çizip seni rahatlatmaya çalışmıyor bende bunu istiyorum zaten .. Hocam dedim eğer siz bana tekrar gebe kalmayın deyin dedim kalmam o kadar korkuyorum dedim. Yok canım olurmu öyle şey tabiki kalabilirsin ayrıca yaş konusunu da sakın kafana takma dedi 42.yaşında bile takimde gebelik geçiren hastalarım var benim dedi açıkcası rahatladım galiba biraz...Hastane çıkışı kızıma gittim yine , her gittiğimde yanında ki bebeklere de çiçek dikiyorum, onları suluyorum , seviyorum hepsini tek tek bebeklerim onlar benim.bir görsen çiçek bahçesi gibi oldu, zaten çamların arasındalar ,çiçekler de açınca daha bir huzurlu oluyor sanki orası , yada ben sadece huzurlu hissediyorum.
Testleri yaptırmadım daha şimdi tıp fakültesinden randevu alacağım.Gece 3 e kadar oturdum, ağladım, ağladım gözlerim şiş geldim yine işyerine.

Ne kadar sinir bozucu bir durum yani hani tıp çok ilerlemişti, artık hiç bişeye güvenemiyorum.İnşaallah test sonuçlarıda iyi çıkar ve sorunsuz bi şekilde başlarsın herşeye yeniden...Aslında seni bu ruh halimle üzmek istemiyorum ama kimseyede anlatamam biliyosun, artık eşim bile sanki sıkılıyo konuşmaya başladığım zaman.Ben de tekrar bebek düşünme sürecine kendimi hazırlamaya çalışıyorum yani daha çok uzun zaman var o zamanı bekle sonra olcak mı olmıcak mı tekrar onun sitresi sonra sonu bilinmez bir hamilelelik...korkuyorum kısacası ve düşününce toplamda 2 yıl yani bide bilmiyorum artık ne hamilelik dönemi ne de başka şeyler mutlu etmedikten sonra ...velhasıl kafam allak bullak .öptüm canım

Back