- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
- #2.501
amin canım rabbim tüm annelere tattırsın muhteşem duyguyu benim hikayemi kısaca özetleyim elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım bende çok umut aramıştım bu sayfalarda ama şimdi birilerine umut olabiliyorsam ne mutlu bana
2006 yılında şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık ama gelişimi 24 haftayla uyumlu 780 gr ağırlığında doğum yaptım kızım 75 gün küvözde kaldık sonra evimize getirdik o zaman mersindeydim orda kaç doktora gittim bilmiyorum hep umut aradım tekrarlarmı sağlıklı doğum yapabilirmiyim diye ama kimse umut vermedi bana proflar dahi sonra nevşehire geldik memlekete kızım büyümeye başladı kızıma kardeş doğurmayı çok istiyordum eşimim kafasının etini yedim bu seferde kayserdide mustafa başbuğun muayenehanesine gittik benden bütün genetik tahlilleri istedi ve sonuç kan pıhtılaşması çıktı %50 yaşarsın yine dedi büyük bir ihtimaldi benim için allahıma sığınıp 3 ay sonra hamile kaldım cleksan 0.6 lık iğne kullndım sonuç 8 haftalık kalbi durmuştu ve tavrıda hiç hoşuma gitmemişti sonra zeki yılmazı buldum internetten eşime son kez zeki beye gidelim bu dönüm noktası olacak dedim randevu aldık zeki beye gittik bütün evraklarımla yarım saat konuştuk bana % 90 sağlıklı doğum yaptırırım dedi ne kadar mutlu olduk eşimle bu sefer gebelikten önce iğne kullanmaya başlayacaktım hemde günde 2 kere hemen başladık iğnelere 3 ay kullanacaktım tabi bu arada coraspin folik asit ve benexol kullandım bu arada kilo vermiştim ve hamilelikte kilo alımım 89 kiloyla sınırlı kalacaktı sıfır tuzsuz yedim 3 ay sonra hamile kaldım ve düzenli kontrollerime giderek 37 haftalıkken sağlıkl bir şekilde kucağıma aldım oğlumu önce rabbimin sonra zeki beyin tedavisiyle
zeki beye gitmeni tavsiye ederim bence fikrini al bendende selam söyle elimden geldiğince yardımcı olurum dua ederim canım tabiki kendine iyi bak
canım gözünaydın olsun çok sevindim umarım bu sefer sorunsuz bir şekilde bebeğini kucağına alırsın
tavsiyelerime gelince öncelikle strsten uzak dur beslenmene çok dikkat et ve kilo almına dikkat et
çok teşekkürler cnm..dediğin gibi inşallah bu sefer sağlıklıca kucağıma almak nasip olur..tavsiyelerin için teşekkürler..
canım nasılsın kaç gündür yazmıyosun merak ettim herşey yolundamı..
cnm şimdilik çok şükür her şey yolunda..8. haftamızdayız bu hafta.çarşamba doktor kontrolümüz var tekrar.ne kadar rahatlamaya çalışsam da korkmuyor değilim.inşallah her şey yolunda gider de sağlıklıca kucağıma alabilirim..
cnm şimdilik çok şükür her şey yolunda..8. haftamızdayız bu hafta.çarşamba doktor kontrolümüz var tekrar.ne kadar rahatlamaya çalışsam da korkmuyor değilim.inşallah her şey yolunda gider de sağlıklıca kucağıma alabilirim..
slm nsmsny RABBİM tamamına erdirsin sağlıkla kucağına alırsın inşallah. hamile kalmadan önce bi tedavi uygulandımı, hamile kalınca ne gibi tedavi verdi doktorun
canım benim rahat ol herşey yolunda gidecek merak etme..kontrollerini ihmal etme.fazla kilo almamaya çalış..dualarım seninle ve bebişinle..
merhaba..öncelikle ben doktorumun sözünü dinleyip tam 1 sene sonra hamile kaldım.bende kan pıhtılaşması ya da genetik faktörlerde bir problem çıkmadı.o yüzden herhangi bir tedavim yok ama ne olur ne olmaz diye günde 1 tane coraspin verdi doktorum hamileliğin başından beri..bide her hamile gibi vitamin ve folic asit..zaten çok yeni okumuşsundur.bu hafta 9. haftamıza girioruz her şey yolundaysa elbette..bir de doktorum ilk 3 ay kilo istemiyorum mümkünse dedi ve günde 3 kere tansiyonumu ölçmemi istedi 14-9 üzerine çıkarsa hemen hastaneye gelmemi istedi.her gün ve tempolu olmasa dayürüyüş yapmaya çalışıyorum.( sıcak olmayan havada çıkıyorum akşamüstü,güneşte tansiyonum oynamasın diye.her gün süt içmenin de preeklampsi riskini 3 veya 4 kat azalttığını okumuştum bir makalede..hamilelikten öncesini söyleyecek olursam tek yaptığım şey ilk hamileliğimde kızımı kaybettiğim zamana göre kilo verdim her ne kadar istediğim kiloya kadar inemesemde 57-58 kiloyla hamile kaldım ama hedefim de 55ti..başka sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olabilirsem mutlu olurum.şimdilik aklıma gelenler bu kadar..
mustafa başbuğ perinatoloji uzmanı fakültede araştırmalarını yaptır sonuçlarınla zeki beyin fikrini al doğumu nerde yaptın canımcanım çok sağol yazdıkların beni umutlandırdı ama mustafa başbuğ hakkında kararsız kaldım. zeki beyin bulunduğu hastanede çetin beye gidiyordum bende. seni dinleyip onada gidecem. aklım çok karısık seni ara sıra rahatsız edecem kusura bakma. desteğin umudun benim için çok önemli
60 kiloyla hamile kaldım ve 68 kiloyla doğum yaptımcanım bu arada kaç kilo ile hamile kaldın kaç kiloyladoğuma girdin.
mustafa başbuğ perinatoloji uzmanı fakültede araştırmalarını yaptır sonuçlarınla zeki beyin fikrini al doğumu nerde yaptın canım
60 kiloyla hamile kaldım ve 68 kiloyla doğum yaptım
mustafa başbuğ perinatoloji uzmanı fakültede araştırmalarını yaptır sonuçlarınla zeki beyin fikrini al doğumu nerde yaptın canım
60 kiloyla hamile kaldım ve 68 kiloyla doğum yaptım
canım benim hikayem çok karışık........toplamda 5 doktorla görüştüm.....kendi asıl doktorum bile diğer doktorlarla bağlantını kesme diyordu....izmir de bir Perinatolog vardı soner bey onunla iki kere görüştüm ilk defa soner bey benim doktoruma yazdığı raporuna yazmıştı preeklamsi riski yakın takip gerekiyor diye.....18. hafta civarıydı.......yine izmirde prof murat bey vardı onunla da görüşmüştüm.......o da tanıdıktı sağolsun çok ilgilendi ama izmire gelmene gerek yok her seferinde denizlideki doktorun uygulamaları doğru burda da aynıları yapılacak dedi........o yüzden onunla sürekli telefonda görüşmüştük sağolsun çok aradı neler oluyor diye......denizli de doktorum mehmet gencer di........tansiyonum 18 lere fırlayınca beni pamukkale üniv. gönderdi.......prof babür kaleli de kontrol etti beni ama asıl üniv. hast. yattığım ilk günden itibaren benimle ilgilenen ve doğumumu yaptıran Aysun Karabulut' tu benim meleğim......saydığım tüm doktorlar çok ilgililerdi ama Aysun Karabulut tüm güleryüzlülüğü ve pozitif enerjisiyle zaten çaresi olmayan rahatsızlığım süresince daha iyi hissetmemi sağladı.......5 doktor da aynı şeyi söyledi bana gebelik zehirlenmesi yaşıyorsun, çaresi yok, bebek doğsa bile yaşama şansı az çünkü haftası çok küçük vs. vs. 25+5 te doğum yaptım ki çok küçüktü yaşamadı........denizli deyim ben o yüzden aysun karabulut ve mehmet gencer e devam edicem....ki aysun hanıma hala gidiyorum kontroller için en son 3 ay olmasına rağmen doğum yapalı, rahim iyi korunmayı bırak dedi.....mehmet bey de gebelik olduğunda hem bana hem üniv. gidersen hem 15 günde bir kontrol olmuş olursun için rahat eder dedi....mantıklı geldi bana da......ayrıca tekrar aynı şeyleri yaşama riskim yüksek olduğundan üniv. yi sakın bırakmamamı söyleyen yine mehmet bey......ben dr konusunda şanslıyım allaha şükür.....Perinatolog değil ama drlarım, ben güveniyorum onlara......Perinatolog a gitmeyi şu anda pek istemiyorum ama gebelik olursa o zaman ne düşünürüm bilemem........
merhaba arkadaşlar uzun süredir hemen hemen herkesin yazılarını takip ediyorum. bende preeklamsi nedeni ile 29 haftalık doğum yapıp kızımı kaybettim. şimdi biraz cesaretimi toparlayıp tekrar bebek düşünüyorum ama güvenim çok sarsıldığı için her doktora güvenemiyorum acaba bu konuda uzaman bildiğiniz doktor varmıdır ? ben istanbulda yaşıyorumm bilgi verirseniz çok sevinirim..
tahes şimdi nasılsın.ben de 1997 help sendromu teşhisiyle oğlumu 32 haftalık dünyaya getirdim şimdi 16 yaşında ben de 37 .hala kardeş fikrini zihnimden atamıyorum.inşallah sen de bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.düzenli takip bilinçli hekimlerle bir çok arkadaşımız mutlu oldular.rabbim takdiri ayrı....o yıllarda izmirdeydik benim doğum raporların da da ege üniversitesi dr.murat ulukuş geçiyor yani hayatımızı kurtaran hekim .şimdi duydum doçent olmuş senin doktorun da aynı murat bey mi acaba sağlıkla kalın canım
canım nasılsın..çarşamba günü kontrolün vardı nasıl geçti yazmadın merak ettim..herşey yolundadır inşallah..
Kızlar merhaba,
uzun zamandır yazamıyordum malum işe geri döndüm işyerinden de yazmak pek mümkün olmuyor ama cepten hep sayfayı takip ediyorum okuyorum..
Hep aklımdasınız her duamda her şükürüm de sizler varsınız..
Nsnmy bebek bekliyorsun , çok sevindim arkadaşım Allah'ın izni ile hayırlısı ile alacaksın bebişini kucağına inşallah.
Hiç korkma aklına hiç olumsuz bir şey getirme gör bak nasıl geçecek , dediğin gibi kilo alımı takibi çok önemli dikkat ettikten sonra ve sıkı bir takiple her şey çok güzel olacak.
Yeni gelen arkadaşlar var yine ne yazık kitüm yaşadıklarımıza rağmen Hayat garip bir şekilde devam ediyor ve bizler gitgide daha da güçleniyoruz.
Bizim yaşadıklarımızın ve mücadelemizin sizlere ümit olmasını diliyorum..
cnm kontrolde her şey yolundaydı.boyu, kese normal. yalnız perinatologum şimdiden şeker yüklemesi ve bazı testler istedi.onları yaptırdım dün.son kan alındıktan sonra bir de tansiyonumu ölçebilir misinz dedim.13-9 çıktı. aşağı o hastanedeki doktoruma indim onun hemşiresi ölçtü yine aynı çıktı yarım saat dinlenin sonra bir daha ölçelim dedi bu sefer de daha da sıkıntı yaptım sanırım 14-9 çıktı.bugün hemen kardiyoloğa randevu aldım.ekg çekildi kalbe bakıldı bir sorun yok ama tansiyonum bu seferde 14-10 çıktı ve holter takıldı.şu an holterimle yazıyorum..biliyorum preeklampsi bu haftalarda çıkmaz ama ne olursa olsun bebeğe zararı olacak diye ödüm kopuyor.canım sıkkın yani..otururken ya da yatarken ölçünce normal çıkıyor.,ölçümden 2-3 dakika önce ayağa kalkmış olayım 14-9lara dönüyor tekrar tansiyonum.ayağa kalktıkça neden bu kadar oynuyor anlamıyorum..yatarkenki değerlere göre bakıp da doktorların ihmaline uğramam umarım( sıkıntı yapıp daha da tansiyonumu çıkartmamam gerektiğini biliyorum ama anlarsın işte beni..gerekirse yatayım hep ama artık bebeğime bir şey olmasın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?