• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Hemen hemen aynı kaderimiz. Bende 27 haftamda doğum yaptım oğlumu kaybettim. Avrupa yakası için birşey söyleyemem ama anadolu yakasında çok doktor araştırdım. Eğer özel sağlık sigortan veya imkanın varsa Memorial Ataşehir Hast. Arda Lembet'i tavsiye ederim. Çok bilgili araştırmacı ve dikkatli bir doktor. Biraz daha makul bir yer olsun diyorsan Küçükyalı Delta Hospital Hakan Gürbüz'i tavsiye ederim. Hakan bey'inde bilgisi iyidir. Bu doktorları internettende araştırıp bilgilerne bakabilirsin. inşallah hepimiz için hayırlısı olur bizde evlatlarımızı sağlıklı sıhhatli olarak kucağımıza alırız.

çok teşekkür ederimmm mutlaka değerlendireceğim saolll.....

canım arkadaşım sakin ol..holter sadece yatarken ölçmez hareket halindeykende ölçer..benim de kanda Bcgh yükselmeye başladığı an tansiyonumda yükselmeye başlıyor..kardiyolojide nefrolojide bunun sebebini bilmiyor..bazı insanlarda sadece gebelikte oluşabiliyor diyorlar.şuan yaşadığın preeklamsi değil ama gebelik tansiyonu olabilir.sakin ol.bebeğine zarar vermez..eğer yüksek seyrederse alfamet başlanır korkma lütfen..dularım seninle.

canım nasılsın..kaç gündür yazmıyosun herşey yolundadır umarım.. güzel haberlerini bekliyorum..

cnm kontrolde her şey yolundaydı.boyu, kese normal. yalnız perinatologum şimdiden şeker yüklemesi ve bazı testler istedi.onları yaptırdım dün.son kan alındıktan sonra bir de tansiyonumu ölçebilir misinz dedim.13-9 çıktı. aşağı o hastanedeki doktoruma indim onun hemşiresi ölçtü yine aynı çıktı yarım saat dinlenin sonra bir daha ölçelim dedi bu sefer de daha da sıkıntı yaptım sanırım 14-9 çıktı.bugün hemen kardiyoloğa randevu aldım.ekg çekildi kalbe bakıldı bir sorun yok ama tansiyonum bu seferde 14-10 çıktı ve holter takıldı.şu an holterimle yazıyorum..biliyorum preeklampsi bu haftalarda çıkmaz ama ne olursa olsun bebeğe zararı olacak diye ödüm kopuyor.canım sıkkın yani..otururken ya da yatarken ölçünce normal çıkıyor.,ölçümden 2-3 dakika önce ayağa kalkmış olayım 14-9lara dönüyor tekrar tansiyonum.ayağa kalktıkça neden bu kadar oynuyor anlamıyorum..yatarkenki değerlere göre bakıp da doktorların ihmaline uğramam umarım:(( sıkıntı yapıp daha da tansiyonumu çıkartmamam gerektiğini biliyorum ama anlarsın işte beni..gerekirse yatayım hep ama artık bebeğime bir şey olmasın..

Kötü düşünme. Sağlıklı sıhhatli alacaksın inşallah bebeğini kucağına :)
Dediğin gibi preeklampsi o kadar erken çıkmaz. Stresten tansiyon çıkartıyorsun. Birde tansiyon çeşitlerinin arasında beyaz önlük tansiyonu var biliyorsun. Hastanede doktor yada hemşire tarafından ölçülen tansiyon stresten çıkıyor. Böyle bir durum da olabilir. Herşey beynimizde bitiyor. Olumlu düşün olumlu olacak inan buna. Allahın izniyle çocuğunu kucakladığın günleri de yazacaksın bize..
Birde sana tavsiyem arada bir olumlama yap. Meditasyonda yapılan birşeymiş bu. Bir nevi dua gibi birşey.
Mesela her sabah kalktığında '''Her geçen gün daha da iyi olmayı,sağlığımın mükemmel olmasını ve sağlıklı rahat bir hamilelik geçirmeyi seçiyorum. Sağlığımı korumayı,sağlıklı olmanın tadını çıkartmayı ve sorunsuz çocuğumu kucağıma almayı kabul ediyorum.
Tam olarak sağlığıma ve çocuğuma kavuşmayı bütün benliğimle ve yüreğimle niyet ediyorum. Niyetim hemen şimdi gerçekleşmeye başladı ve bunun için teşekkür ediyorum.Allahıma şükürler olsun'''' de.. İşe yarayacak göreceksin. Allah yardımcın olsun. Hayırlı haberlerini bekliyoruz.

canım nasılsın..kaç gündür yazmıyosun herşey yolundadır umarım.. güzel haberlerini bekliyorum..

zeynepcim dr. yatak istirahati verdi şimdi eşim bilgisayarı kucağıma verdi de öyle size yazıyorum..sadece yemek ve tuvalet ihtiyacı için kalk dedi...alfamet verebilirim ama bebeğin ilk 3 ayda organları oluşuyor dışardan bir şey vermek istemiyorum madem yatınca normal seviyelerde en azından ilk 3 ayı böyle bitirip tekrar durumu görüşelim kadın doğum doktorunla dedi...10. haftamdayım şu anda..yeterki yükselmesin gerekirse 7 ayda yatarım...son durumum bu şimdilik...

Kötü düşünme. Sağlıklı sıhhatli alacaksın inşallah bebeğini kucağına :)
Dediğin gibi preeklampsi o kadar erken çıkmaz. Stresten tansiyon çıkartıyorsun. Birde tansiyon çeşitlerinin arasında beyaz önlük tansiyonu var biliyorsun. Hastanede doktor yada hemşire tarafından ölçülen tansiyon stresten çıkıyor. Böyle bir durum da olabilir. Herşey beynimizde bitiyor. Olumlu düşün olumlu olacak inan buna. Allahın izniyle çocuğunu kucakladığın günleri de yazacaksın bize..
Birde sana tavsiyem arada bir olumlama yap. Meditasyonda yapılan birşeymiş bu. Bir nevi dua gibi birşey.
Mesela her sabah kalktığında '''Her geçen gün daha da iyi olmayı,sağlığımın mükemmel olmasını ve sağlıklı rahat bir hamilelik geçirmeyi seçiyorum. Sağlığımı korumayı,sağlıklı olmanın tadını çıkartmayı ve sorunsuz çocuğumu kucağıma almayı kabul ediyorum.
Tam olarak sağlığıma ve çocuğuma kavuşmayı bütün benliğimle ve yüreğimle niyet ediyorum. Niyetim hemen şimdi gerçekleşmeye başladı ve bunun için teşekkür ediyorum.Allahıma şükürler olsun'''' de.. İşe yarayacak göreceksin. Allah yardımcın olsun. Hayırlı haberlerini bekliyoruz.

inş. cnm çok sağol güzel dileklerin için..ben olumlamaya çok inanıyorum hatta doktor yatak istirahati diyince bu konuyla ilgili bir şeyler okuyup hem kafamı boşaltayım hem de olumlu düşünmeme bir faydası olsun istedim..bildiğin bir kitap fln da varsa tavsiyelerini seve seve dikkate alırım..

zeynepcim dr. yatak istirahati verdi şimdi eşim bilgisayarı kucağıma verdi de öyle size yazıyorum..sadece yemek ve tuvalet ihtiyacı için kalk dedi...alfamet verebilirim ama bebeğin ilk 3 ayda organları oluşuyor dışardan bir şey vermek istemiyorum madem yatınca normal seviyelerde en azından ilk 3 ayı böyle bitirip tekrar durumu görüşelim kadın doğum doktorunla dedi...10. haftamdayım şu anda..yeterki yükselmesin gerekirse 7 ayda yatarım...son durumum bu şimdilik...

canım iyi olmana sevindim..inanki kaç gündür senden haber alamayınca çok korktum..sürekli sayfaya bakıyorum bişey yazdın mı diye..rahatladım vallahi..yat sen dinlen canım benim..dualarım seninle..alfamet kullanmaktan sakın korkma kullanman gerekirse bile..gebelikte kullanılan bir tansiyon ilacı..evde sana yardımcı olacak biri varmı eşin işe gidince ne yapıyosun ..dikkatli ol olurmu..öpüyorum

inş. cnm çok sağol güzel dileklerin için..ben olumlamaya çok inanıyorum hatta doktor yatak istirahati diyince bu konuyla ilgili bir şeyler okuyup hem kafamı boşaltayım hem de olumlu düşünmeme bir faydası olsun istedim..bildiğin bir kitap fln da varsa tavsiyelerini seve seve dikkate alırım..

Direk meditasyon ile ilgili bildiğim kitap yok. Uğur Koşar'ın Allah de ötesini bırak diye bi kitabı var onu okuyorum şimdi. Çok iyi geldi bana. Bir kaç tane daha kitabı varmış onlarıda okuyacağım inşallah :) sende al oku istersen. Yada bu adamın videolarını seyret oda iyi geliyor. Birde Cemalnur Sargut'un vıdeolarını seyredıyorum oda muhtesem bır kadın. Çok pozıtıfler ınsanı baska yerlere goturuyorlar bakış acılarıyla..
Bugün ebe olan bır tanıdık ıle görüştüm tesadufen. Tekrar hamılelık düşünürsen kesinlikle seni üzen kıran moralini bozan insanlardan uzak dur, sana ne iyi geliyorsa onu yap dedi. Ben genelde senin gibi hastalara renkli kalemler ve boyama kitabı aldıryorum sıkılmaya basladıklarında hastalıkları akıllarına geldıgınde boyama yapmalarını söylüyorum dedi.
İnşallah faydalı olur söylediklerim. İnşallah sen bebeğini kucağına alırsın saglıklı sıhhatlı bır sekılde. İnşallah sorunsuz gecer hamileliğinde bizler hamile kaldığımızda da sen bizi bilgilendirisin:) hersey insanın kafasında bıtıyor. Olumlu dusun olumlu olsun:) hayırlı haberlerını okumaya devam ederız ınsallahh :)

çok sağol cnm..biraz problemli başladık bu sefer..tansiyonum şimdiden çıktı. biliyorum preeklampsi için erken ama bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum..2. hamilelikte böyle bir şey yaşayan arkadaşlarımız var mı bu arada...

Canımmm beniimmm.. Evet dediğin gibi preeklampsi için çok erken tabi şimdiden önlem alınmasında fayda var. yapılacak tek şey dinlenme . lütfen stres yapma canım benim gör bak her şey çok güzel olacak.. olumlu düşünelim tansiyon hastası olup ta bebek doğuranlar var biliyorsun .sadece dinlen ve bebeğini düşün çok güzel günler sizi bekliyor. ;)

kızlar merhaba...doktorum sanırım benle baş edemeyeceğini anlamış olsa gerek ki beni psikoloğa yönlendirdi geçen hafta:))nedenini anlatıyorum size böyle bir şey başına gelen varsa yazar en azından..ben kızımı kaybetmeden yaklaşık 3 hafta öncesinde tuvaletimi yaptıktan sonra ve gün içinde birkaç kez sanki tuvaletimi tam boşaltamamışım gibi 1-2 adım attıktan sonra 3-4 damla kadar su geliyor.kızımda bunu doktora söylediğimde bir sorun olmadığını sıvının iyi durumda olduğunu söylemişti ama sonrasında o sıvı gitgide azalmıştı..şimdi de aynı şey oluyor sızıntı gibi tuvalet sonrası ve gün içinde birkaç kez idrar mı amniyon sıvısı mı anlam veremediğim bir şey geliyor...yine doktorum (kızımla aynı doktor değil bu,onu yetersiz bulduğumdan bıraktım)bir sorun olmadığını sıvının gayet iyi olduğunu,önceki hamileliği kafamdan atamadığım için aynı belirtileri bunda aradığımı,daha 30 haftamızın olduğunu ve böyle düşünerek olumsuz etkileneceğimi söyledi.tabiki kızımı kaybetmeden önceki dönemlerde gördüğüm ve şu an da aynı gördüğüm bir normal dışı bir durum varsa endişelenmekte haklıyım diye düşünüyorum hala..sonuçta bir akıntı değil bu,sızıntı gibi..ben yine de amniyon sıvısı mı diye amniyon sıvısı sızıntısını belli eden ped varmış ondan almayı düşünüyorum...benden haberler bu kadar..sizden haberler ve yorumlar bekliyorum...

Canımmm beniimmm.. Evet dediğin gibi preeklampsi için çok erken tabi şimdiden önlem alınmasında fayda var. yapılacak tek şey dinlenme . lütfen stres yapma canım benim gör bak her şey çok güzel olacak.. olumlu düşünelim tansiyon hastası olup ta bebek doğuranlar var biliyorsun .sadece dinlen ve bebeğini düşün çok güzel günler sizi bekliyor. ;)

inşallah canım.. idolümsün :))) anlarsınız işte bir evladı kaybedince öteki için çok endişeleniyor insan..ne kadar rahat olmaya çalışsa da..umarım benim ve diğer bebek isteyen arkadaşlarımın, hepimizin senin gibi evladını kucağına almak nasip olur...

kızlar merhaba...doktorum sanırım benle baş edemeyeceğini anlamış olsa gerek ki beni psikoloğa yönlendirdi geçen hafta:))nedenini anlatıyorum size böyle bir şey başına gelen varsa yazar en azından..ben kızımı kaybetmeden yaklaşık 3 hafta öncesinde tuvaletimi yaptıktan sonra ve gün içinde birkaç kez sanki tuvaletimi tam boşaltamamışım gibi 1-2 adım attıktan sonra 3-4 damla kadar su geliyor.kızımda bunu doktora söylediğimde bir sorun olmadığını sıvının iyi durumda olduğunu söylemişti ama sonrasında o sıvı gitgide azalmıştı..şimdi de aynı şey oluyor sızıntı gibi tuvalet sonrası ve gün içinde birkaç kez idrar mı amniyon sıvısı mı anlam veremediğim bir şey geliyor...yine doktorum (kızımla aynı doktor değil bu,onu yetersiz bulduğumdan bıraktım)bir sorun olmadığını sıvının gayet iyi olduğunu,önceki hamileliği kafamdan atamadığım için aynı belirtileri bunda aradığımı,daha 30 haftamızın olduğunu ve böyle düşünerek olumsuz etkileneceğimi söyledi.tabiki kızımı kaybetmeden önceki dönemlerde gördüğüm ve şu an da aynı gördüğüm bir normal dışı bir durum varsa endişelenmekte haklıyım diye düşünüyorum hala..sonuçta bir akıntı değil bu,sızıntı gibi..ben yine de amniyon sıvısı mı diye amniyon sıvısı sızıntısını belli eden ped varmış ondan almayı düşünüyorum...benden haberler bu kadar..sizden haberler ve yorumlar bekliyorum...

canım yapma böyle..seni en iyi biz anlıyoruz biliyosun ama korkma lütfen..akıntı amniyo sıvısı olamaz çünkü bebeğin henüz çok küçük ve içinde bulunduğu amniyo sıvısı da çok az eğer akıntıyla gelen amniyo sıvısı olsa çoktan biterdi..ikinci gebeliğimde bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum biliyosun..tansiyonum çok yükseldi stresten doktorum 2 tane dilaltı verdi kürtajdan önce..ilaçları kullandım ve yarım saat sonra ılık bir akıntı hissettim doktorum amniyo sıvısı boşaldı dedi o kadar azdı ki 2 yemek kaşığı kadar ancaktı..rahim büyüdüğü için idrarını tamamen boşaltamadığını hissetmen gayet normal..hem unutmaki idrarını yaptığın yerden amniyo sıvısı gelemez..rahim ağzı kapalı şuan sıvı gelmesi çok zor zaten senin stresin dışında herşey normal lütfen daha fazla stres yapıp durumunu zorlaştırma..bebeğinide etkiliyosun..ped falan alıp daha fazla stres yapma..rahat ol sadece bebeğini düşün..ona şarkılar söyle masal oku seni dinliyor çünkü..canım arkadaşım dularımız seninle..kuzucuğunu sağlıkla kucağına alacaksın allahın izniyle..

canım yapma böyle..seni en iyi biz anlıyoruz biliyosun ama korkma lütfen..akıntı amniyo sıvısı olamaz çünkü bebeğin henüz çok küçük ve içinde bulunduğu amniyo sıvısı da çok az eğer akıntıyla gelen amniyo sıvısı olsa çoktan biterdi..ikinci gebeliğimde bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum biliyosun..tansiyonum çok yükseldi stresten doktorum 2 tane dilaltı verdi kürtajdan önce..ilaçları kullandım ve yarım saat sonra ılık bir akıntı hissettim doktorum amniyo sıvısı boşaldı dedi o kadar azdı ki 2 yemek kaşığı kadar ancaktı..rahim büyüdüğü için idrarını tamamen boşaltamadığını hissetmen gayet normal..hem unutmaki idrarını yaptığın yerden amniyo sıvısı gelemez..rahim ağzı kapalı şuan sıvı gelmesi çok zor zaten senin stresin dışında herşey normal lütfen daha fazla stres yapıp durumunu zorlaştırma..bebeğinide etkiliyosun..ped falan alıp daha fazla stres yapma..rahat ol sadece bebeğini düşün..ona şarkılar söyle masal oku seni dinliyor çünkü..canım arkadaşım dularımız seninle..kuzucuğunu sağlıkla kucağına alacaksın allahın izniyle..

cnm yanlış anladın sanırım akıntım yok zaten..akıntı gibi dememin nedeni durduk yere bir anda geldiği içindi..su gibi ve renksiz,kıvamlı değil..gelen sıvının akıntının geldiği yerden geldiğini sanıyorum ondan endişelenmiştim.duaların için sagol canım benim..inşallah benim bebeğim hepimize umut olur..sende en yakın zamanda hamile kalıp kucağına alırsın..sende benim dualarımdasın..hem de bugün kandil.senin içinde dua edicem.. kandilin mübarek olsun arkadaşım...

sağol canım.. nasılsın nasıl geçiyor gebelik.inşallah herşey yolundadır dualarım seninle..

cnm geçen cuma günü ile birlikte günde 4 kez tansiyon hapına başladık.ölçüldüğünde 13-8 olduğunu söylediler ama herhalde beni panikletmemek için diye düşünüyorum..yoksa bu kadarcık tansiyona neden 4 kez hap versinler..tansiyonun kan akışıyla doğrudan ilgisi var ya acaba diyorum içindeki bir madde kullandığım coraspin gibi kanın daha rahat akmasına mı sebep oluyor..internette de bir şey bulamadım bu konuyla ilgili..sen biliyorsan fikrini söylersen sevinrim.bunun dışında yine tuvalet ve yemek haricinde çok hareket yasak..bebek gayet normal gelişiminde..benden haberler şimdilik böyle.umarım bu kadarcık sorunlarla devam ederiz...

cnm geçen cuma günü ile birlikte günde 4 kez tansiyon hapına başladık.ölçüldüğünde 13-8 olduğunu söylediler ama herhalde beni panikletmemek için diye düşünüyorum..yoksa bu kadarcık tansiyona neden 4 kez hap versinler..tansiyonun kan akışıyla doğrudan ilgisi var ya acaba diyorum içindeki bir madde kullandığım coraspin gibi kanın daha rahat akmasına mı sebep oluyor..internette de bir şey bulamadım bu konuyla ilgili..sen biliyorsan fikrini söylersen sevinrim.bunun dışında yine tuvalet ve yemek haricinde çok hareket yasak..bebek gayet normal gelişiminde..benden haberler şimdilik böyle.umarım bu kadarcık sorunlarla devam ederiz...

canım arkadaşım merak etme herşey yolunda gidecek..tansiyon ilacını hiç dert etme. bana ilaç başlandığı zaman rahatlamıştım biliyomusun.insan kendini garantide hissediyor.13-8 sınır daha önce preeklamsi hikayen olduğu için riske atmak istememişlerdir..rahat ol dinlenmene bak..dualarım sizinle canım.gebeliğinin tadını çıkar tamam mı..

günaydın arkadaşlar..

günlerdir gözyaşı döküyorum eminim hepiniz benimle aynı duyguları paylaşıyorsunuz..içimiz yandı 5 gündür ..biz bu haldeyiz soma daki aileleri düşünemiyorum bile..rabbim sabır versin.. şuan haberlerde küçük bir kız çocuğu babasının ardından gözyaşı döküyor ben de onunla beraber ağlıyorum..rabbim kimseye böyle bir acı yaşatmasın..umarım bundan sonra böyle bir facia yaşamayız..

günaydın arkadaşlar..

günlerdir gözyaşı döküyorum eminim hepiniz benimle aynı duyguları paylaşıyorsunuz..içimiz yandı 5 gündür ..biz bu haldeyiz soma daki aileleri düşünemiyorum bile..rabbim sabır versin.. şuan haberlerde küçük bir kız çocuğu babasının ardından gözyaşı döküyor ben de onunla beraber ağlıyorum..rabbim kimseye böyle bir acı yaşatmasın..umarım bundan sonra böyle bir facia yaşamayız..

Ahh sorma canım, içimiz yanıyor gerçekten... Haberleri izleyemiyorum bile ,açamıyorum televizyonu. artık yüreğim dayanmıyor. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin, nurlar yağdırsın ,mekanları cennet olsun inşallah. Kalanlara da bolca sabır dilemekten başka bir şey gelmiyor elden.. evlatlar babasız , analar babalar evlatsız kadınlar eşsiz kaldı ve yaşanamayan nice hayaller nice umutlarla birlikte toprak altında kaldılar. Şu dünya ne kadar acı ne kadar zalim oldu önceden de böyleydi de biz mi bilmiyorduk aklım almıyor artık. Rabbim başka acılarla sınama bizi amiiiiiinn...

Back