- Konu Sahibi turkmenkizi86
Hangi tansiyon aletini aldınızBende de protein kaçağı var pazartesi günü tekrar test yapılacak sabah akşam tansiyon takibi yaptırıyorum acil bir durumda tekrar hastaneye gelmemi söylediler ilaç vs vermediler.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hangi tansiyon aletini aldınızBende de protein kaçağı var pazartesi günü tekrar test yapılacak sabah akşam tansiyon takibi yaptırıyorum acil bir durumda tekrar hastaneye gelmemi söylediler ilaç vs vermediler.
Almadım eczanede ölçtürüyorumHangi tansiyon aletini aldınız
Bende erken doğumla oğlumu kaybettim...gebelik sonrası idrarda protein bakıldı preklemsi gelişmek üzereymiş sonrada pıhtılaşma cıktı enox 04 kullanıyorum ve tabı görselin şuan 14 hastalığım çok korkuyorum siz ne zaman tansiyon takibi yaptınız benim başım çok ağrıyor ve sabahları sarı kusuyorum bazen tansiyona bağlıyorum sizin oylemiydu
SağolunAlmadım eczanede ölçtürüyorum
26+6 da sezeryan oldum amin inşallah hepimiz sağlıkla alalım manüel ölçecek kimse yok bende çok arastirdim omron m3 çok önerilmiş onu alayım olmazsa senin pıhtılaşma benden yüksek galiba şuan kaç haftaliksin ve bebeğin kaç kilo pıhtılaşma preklemsi gelişim geriliği yapmadı demi.. Bende ilk bebeğinde bilmiyordum ikincide test yapıp öğrendik ondan başladık aslında perinatoloji hiç iğne kullanamazsandan olur diyorsa ben korkuyorum sadece coraspin yeter dedi ama kadın doğum kullan diyor sen kadın doğum takiplimisinyoksa perinatolojimiBaşın sağolsun. Kacinci haftada kaybettin? Insallah bu sefer sağlıkla alırsın kucağına inşallah.
Bende de pıhtılaşma var. Oksapar 4000likle başladım şimdi 6000lik kullanıyorum. Gebeliğin sonuna kadar kullanacağım. Kan pıhtılaşması olanlarda preeklampsi daha sık görülüyormuş sanırım.
Benim ilk haftalarım rahattı. Kusuyordum ama tansiyonum yükselmiyordu. Ilk gebeliğimde 32. Haftadan sonra bunda buraya konu açtığım gün yükselmeye başladı.
Ben annemin tansiyon aletini kullanıyorum. Gittiği kardiyolog doğru ölçüyor demiş. Omron M3 markası. Bende de M2 si var yükselene kadar onunla takip ediyordum büyük tansiyonu daha düşük olctuğunu farkettim. Tansiyon aleti alırsan eğer manuel olculenlerlede deneyip al.
Sağolun
26+6 da sezeryan oldum amin inşallah hepimiz sağlıkla alalım manüel ölçecek kimse yok bende çok arastirdim omron m3 çok önerilmiş onu alayım olmazsa senin pıhtılaşma benden yüksek galiba şuan kaç haftaliksin ve bebeğin kaç kilo pıhtılaşma preklemsi gelişim geriliği yapmadı demi.. Bende ilk bebeğinde bilmiyordum ikincide test yapıp öğrendik ondan başladık aslında perinatoloji hiç iğne kullanamazsandan olur diyorsa ben korkuyorum sadece coraspin yeter dedi ama kadın doğum kullan diyor sen kadın doğum takiplimisinyoksa perinatolojimi
saribaykus gittin mi doktora bugün?
Gittim canım suyu düzelmiş azalma görünmüyor dedi kilosunu ölçmedi çünkü büyüdüğü için artık yanlış ölçüm oluyormuş ama zayıf değil dedi hala beklemedeyiz.
Sen ne durumdasın?
2 hafta kalmış canım çok dikkat et yükselmesin tansiyonun Rabbim hayırlısını ile kucağımıza almayı nasib etsin :) bu arada doğuma epidural normal doğuma karar verdik doktorla görüştük inşallah sezeryan olmazsa sancılarımı bekliyorum .Çok sevindim senin adına. Insallah minnak sağlıkla gelir. Sonra da bizimkiler gelir sırayla :)
Ben bugün gideceğim doktora öğleden sonra. Üç gündür iyi gibiyim. Daha dinc hissediyorum inşallah böyle gider diye dua ediyorum. 36. Haftaya kadar büyüse sonra doğsa da üzülmeyeceğim erken doğdu diye.
2 hafta kalmış canım çok dikkat et yükselmesin tansiyonun Rabbim hayırlısını ile kucağımıza almayı nasib etsin :) bu arada doğuma epidural normal doğuma karar verdik doktorla görüştük inşallah sezeryan olmazsa sancılarımı bekliyorum .
Gittin mi acaba doktora ?
Öyle yapayım olmazsa tansiyon aleti için bende 70 kiloyun doktor çok kilo alma dedi ve tuzlu yemiyorum sen bu süreçte neye dikkat ettin yemeklere tuz attınmı detaylı usg de bisey ciktimi ilk gebelikde çocuğuna bisey olmadi demi ben tromfili paneline baktım devlette geç cıktı doğru bakalım çok korkuyorum bazen beslenmeneçok dikkat attınmı iştahın nasıldı buru tıkanıklığı yaşadım gebelikteGünaydın canım. Dediğim gibi tansiyon aletini alırken manuel olanla kıyasla. Ikisindede ölç seninkini esininkini falan öyle al.
Ben periontologa sadece ayrintili için gittim normal kadın doğumcu. 10 tane gene bakıldı 4 tanesi sıkıntılıydı. Trombofili testini de özelde yaptırdım ben devlette uzun zaman alır diye. Başlarda coraspirinde kullaniyordum. Sonra diş etlerim durduğu yerde kanamaya başladı ağzımın içi kan doldu hep. Doktor kesti. 75 kilo üzerindekilere 6000lik kullanılıyormuş canım o yüzden 20. Haftadan sonraydı 6000lik kullanmaya başladım. Şimdi 33+3 teyim. Bugün gideceğim doktora. iki hafta önce 1950 civarı demişti doktor. Igneden dolayı pıhtılaşmadan etkilenmedi sanırım kilosu şimdiye kadar iyiydi. Insallah tansiyondan da etkilenmemiştir. Ilk hamileligimde oğlum 34. Haftada 2400 dü doğuma kadar hiç kilo almadı. O zaman bu kadar bilinçli değildim imkanları çok kısıtlı olan bir yerde çalışıyorduk. Doktor kurbanı oldum
Çok soru soruyorum kusura bakma daha yolun başındayım sanırım korku var biraz o yüzden rabbim evladını sana bagislasimInsallah sağlıkla yapabilirsin doğumunu az kaldı seninde.
Bende yeni geldim doktordan. Diyete devam 34 ü bir atlatırsak kuvezde kalmaz dedi. Ben şu an 33+3 teyim. 2400 gram olmus minnağım ben kilo almamışım. Tansiyonun yükselmezse 38 e kadar bekleriz dedi. Yukselir gibi olursa 36 da alacak sanırım. Tansiyonun tekrar yükselirse alfameti 4 e çıkaracağım. Doktor parça parça anlattı benim kafam çok doldu bende buraya öyle yazdım.
Rabbim bize bekleyen herkese hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah...
Öyle yapayım olmazsa tansiyon aleti için bende 70 kiloyun doktor çok kilo alma dedi ve tuzlu yemiyorum sen bu süreçte neye dikkat ettin yemeklere tuz attınmı detaylı usg de bisey ciktimi ilk gebelikde çocuğuna bisey olmadi demi ben tromfili paneline baktım devlette geç cıktı doğru bakalım çok korkuyorum bazen beslenmeneçok dikkat attınmı iştahın nasıldı buru tıkanıklığı yaşadım gebelikte
Yok yararlı bilgiler oldu tsk ederim çok sağol rabbim evlatlarını sana bagislasin inş bu bebisinode sağsaydım kucağına alırsın...ınsallah benimde güzel geçer bakalım daha yolun başındayım ilaçlardan dolayı burun tıkanıklığın oldumu iğneye daha çok nerenize yapıyorsunuzCanım ben seni çok iyi anlıyorum. Ilk oğlum çok şükür hayatta. 2400 gr doğdu. Gelişim geriliği vardı sadece kilo olarak. 5 6 saat kadar kuveze koydular kanı Cok koyu oldugu için sulandirdilar. Başka birşey yaptılar mı bilmiyorum. Birde troitleri yüksekti. O da 1 aylıkken normale döndü. Ben ilk tansiyonum yükseliyor dediğimde beni dikkate almadı ilerleyen haftalarda da kontrol edemedik içtiğim ilaçlar hiç düşürmedi kardiyologa falanda yonlerdirmedi. Ikincisi istedik kalp atışı olmadı zaten kanamamda oluyordu kürtaj oldum. Bunda da hamileyken yaptirdim testleri. Bu gittiğim daha dikkatli bir doktor.
Detaylı da periontologa yonlendirdi. Orda midesi kuçük dediler. Doktorum bak simdide buyuk baktiklarinda midesi boş olmuş olabilir dedi.
Ben hamile kaldığında 98 kiloydum canım 80 lerden o kiloya nasıl çıktım hangi akla hizmet hamile kaldım hala bilmiyorum.
Yani ben 100 lerdeykende 4000 lik kullanıyordum. Yaklaşık 8 kilo aldım şimdiye kadar. Benimle aynı doktora giden bir arkadaşım var haftalarımızda aynı ve çok zayif. Ona da Cok kilo alma demiş. Aslinda herkese diyorlar.
29. Haftadan bu yana kilo almadim sanırım hem tuzsuz yedim hem protein ağırlıkĺı yedim.
Tansiyonum oynayana kadar az tuzlu yiyordum canım şimdi tamamen bıraktım. Baktim kahvaltıdan sonra yükseliyor zeytin ve peynir yemiyorum. Doktor yumurta ye demişti peynir yerine 2 yumurta yiyorum sabahları. Sayılı şekilde soda içtim. Midem yandıkça ilerleyen haftalarda onuda içmedim. Tuzlu şeyler yemiyorum. Bademin iyi geldiğini duymuştum ama ben tiksindiğim için yiyemiyordum simdi ara ara yiyorum. Muzda iyi geliyormuş ben hamilelikte kabızlık yasıyorum onuda çok tüketmedim. Birde magnezyum eksikligi preeklmapsi yapıyormuş ben kramplar girdiği için içiyordum. Şimdi atlamamaya çalışıyorum.
Daha önceki sayfalarda bir arkadaş protein tuketilmemesi gerektiğini de yazdı. Bence doktoruna sor. Insallah sorularına cevap olmuştur. Yanlış birsey yazmamisimdir umarim.
Yok yararlı bilgiler oldu tsk ederim çok sağol rabbim evlatlarını sana bagislasin inş bu bebisinode sağsaydım kucağına alırsın...ınsallah benimde güzel geçer bakalım daha yolun başındayım ilaçlardan dolayı burun tıkanıklığın oldumu iğneye daha çok nerenize yapıyorsunuz
Bendede çok oluyo peki bulantıların ne kadar sürdü ve sabah ac karımla hiç sarı kustunmu ve tansiyondan dolayı baş ağrın nasildi
Evt safra çıkartıyorum sürekli bi öğürme var benimde çok şiddetli baş ağrın var bazen acaba tansiyonlu yükseliyor diyorum kendi kendimekorkuyorum bazen bende parol kullandim bi kac kez idrarda protein nasıl baktiriyorsunuz..yada baktiriyormusunuzSafra kusuyorsun sanırım. Hiç birşey yiyemiyor musun? doktoruna söyledin mi? Iki hamileliğimde de 14. Haftalarda bitti. Ilkinde serum falan takılmıştı şiddetliydi. Bunda tecrübeden mi bilmiyorum daha azdı yada ben iğne yemekten usandigim için bulantı şikayetiyle gitmedim hiç. Baş agrım oldu ilk zamanlarda da. Tansiyonum normal cıktı. Bahsettiğim gibi benimle haftası aynı olan arkadaşım da başım ağrıyor deyince normal diye düşündüm. Bu arada kuru fasulye nohut barbunya yemiyorum tansiyonum olduğundan beri. Ilk gebeliğimde nohut yemeginden sonra yükselmişti diye hatırlıyorum.
Gecenlerde tansiyonum yükselmişti ve çok şiddetli başım ağrımıştı. Üst kattaki hemşire komşumuz parol iç yarim saat uzan hafiflemezse acile git demisti. Bas agrim o sekilde hafifledi. Ertesi gün kardiyologa gittim. Gunde 3 taneye kadar parol içilebiliyormus.
Yiyorum ve sabah ac karinla safra çıkarıyorum dedim bulantı ilacı verdiSafra kusuyorsun sanırım. Hiç birşey yiyemiyor musun? doktoruna söyledin mi? Iki hamileliğimde de 14. Haftalarda bitti. Ilkinde serum falan takılmıştı şiddetliydi. Bunda tecrübeden mi bilmiyorum daha azdı yada ben iğne yemekten usandigim için bulantı şikayetiyle gitmedim hiç. Baş agrım oldu ilk zamanlarda da. Tansiyonum normal cıktı. Bahsettiğim gibi benimle haftası aynı olan arkadaşım da başım ağrıyor deyince normal diye düşündüm. Bu arada kuru fasulye nohut barbunya yemiyorum tansiyonum olduğundan beri. Ilk gebeliğimde nohut yemeginden sonra yükselmişti diye hatırlıyorum.
Gecenlerde tansiyonum yükselmişti ve çok şiddetli başım ağrımıştı. Üst kattaki hemşire komşumuz parol iç yarim saat uzan hafiflemezse acile git demisti. Bas agrim o sekilde hafifledi. Ertesi gün kardiyologa gittim. Gunde 3 taneye kadar parol içilebiliyormus.