• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklampsi

İnşallah bir aksilik çıkmaz hayırlısı ile.
Benim kontrolümde cuma günü haftada iki kez oluyor. Sende ki idrar kaçağı kaç acaba oranı ?

Bende şuan protein kaçağı yok canım ilk eser miktarda çıkmıştı doktor onu önemsemedi. Sonraki iki tahlilimde negatif çıktı. Muayene ederken çok korkuttu her an patlayabilirsin erken doğum yapıp bebeğini kuvoze koyabiliriz dedi. Tansiyonum da bir kaç defa küçük 9 a çıkmıştı. Sinirlerim bozuldu.

Tahliller için çok iyi dedi.

Şu an çok şükür 8 in üzerine çıkmıyor tansiyonum.

Ilk hamileliğimde protein kaçağı olduğunu görmüştük biz tahlillerde aile hekimine sorduk cuma vermiştim tahlili. Ne kadar çıktığını hatirlamiyorum. Aile hekimi yüksel değil pazartesiyi bekleyin dedi. Pazartesi gittim Doktor o değeri görünce doğuma aldı beni. 38 +4 tüm o zaman. Normal doğum yapamayacağıma karar verdik. Sezeryana alındım.

Preeklampsi ciddi birşey yerinde olsam hamileliğim çok ilerlemeden başka bir doktor görünüşü de alırdım.

@sarıbaykus 37. Haftadaymışsın canım insallah bebeğin gelişimini tamamlamistir. 36 dolunca tamamlamış sayılıyorlarmış. Yukarıda doktor değiştir sözümü dikkate alma ben daha erken diye düşünmüştüm. Insallah normal doğum yapabilir sağlıcakla bebişi kucağına alırsın.

@sarıbaykus 37. Haftadaymışsın canım insallah bebeğin gelişimini tamamlamistir. 36 dolunca tamamlamış sayılıyorlarmış. Yukarıda doktor değiştir sözümü dikkate alma ben daha erken diye düşünmüştüm. Insallah normal doğum yapabilir sağlıcakla bebişi kucağına alırsın.

Anladım canım inşallah öyle bir durum çıkmaz sende de evet çok riskli bir durummuş hayırlısı inşallah normal yada sezaryen diye diretmiyorum yeter ki sağlıklı olsun sağ bir şekilde kucağıma alabileyim. Bu paylaştığım tahlilleri cuma günü görecek ona göre değerlendirir sanırım

Anladım canım inşallah öyle bir durum çıkmaz sende de evet çok riskli bir durummuş hayırlısı inşallah normal yada sezaryen diye diretmiyorum yeter ki sağlıklı olsun sağ bir şekilde kucağıma alabileyim. Bu paylaştığım tahlilleri cuma günü görecek ona göre değerlendirir sanırım

Cumayı bende bekleyeceğim seninle. Haber ver olur mu. Hayırlısıyla bebişi ve sen sağ sağlim kurtulursunuz Insallah ❤

Canım cumayı bekleyemedim bugün acile gittim çünkü evde nişanım geldi sağlık ocağında ki ebe de hastaneye yönlendirdi açılmam yok ama 1-2 gün içerisinde sancın gelebilir dedi çok paniğim :KK43:

Ay Allah yardımcın olsun canım. Insallah sağlıcakla kolayca alırsın kucağına inşallah. ❤

Ne durumdasın canım bugün kendi doktoruna gideceksin dimi?
Günaydın cnm bir degisiklik yok gece sancım filan tutmadi. Dün kendi doktorumda görmüştü zaten bugün gelmene gerek yok sancın başlamaz ise 1 hafta sonra gel dedi evdeyim yani çantamı hazırlamaya başladım

Günaydın cnm bir degisiklik yok gece sancım filan tutmadi. Dün kendi doktorumda görmüştü zaten bugün gelmene gerek yok sancın başlamaz ise 1 hafta sonra gel dedi evdeyim yani çantamı hazırlamaya başladım

Ay çok heyecanlı. Miniğe inşallah sağlıkla kavuşursun. Neyin olacak bu arada? Benim ikinci bir oğlum olacak inşallah adını Kerem düşünüyoruz.

Ay çok heyecanlı. Miniğe inşallah sağlıkla kavuşursun. Neyin olacak bu arada? Benim ikinci bir oğlum olacak inşallah adını Kerem düşünüyoruz.
Maşallah canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasib etsin :)
Benimde kızım olacak nasipse Zeynep ismi inşallah
İlk çocuğumuz tedaviyle hamile kaldım

Amin cnim inşallah. Bende günde iki kez ölçtürüp yazıyorum sınırda çıkıyor tansiyonum nabzım yükseliyor genellikle ilaç filan başlatmadılar bana. Hatta kardiyolog gördü herşey normal dedi. İnanılmaz ödem var el ve ayaklarımda yarın konuşup doğum istemeyi düşünüyoruz ama erken diyede korkutuyor beni
Sakin ama sakin bakliyat badem kavun protein tüketmemeye dikkat edin yukarı da arkadaş ye demiş ama yasak bu gıdalar

Bana doktor protein ağırlıklı beslen diye üzerine vurgu yapıyor nedenini açıklar mısınız?
Bende premklemsi geçirdim yoğun bakımda kaldım bebeğim öldü üç gün yaşadı protein kaçağı çok fazla idi tansiyon çok yüksel idi. Onda nefrolojiye gitmedim ne bilim kimse yönlendirme yapmadı akıl edemedim ama doktorum yediğime içtiğime dikkat et derdi tuzlu yeme derdi. Böbrek zaten proteini süzemediği için protein kaçağı ortaya çıkıyor sen üzeri protein yersen ne olacak daha da zorlama yapar bana doktoruö sonra nefroloji uzmanı böyle dedi zaten az kalmış bence riske atmayın bende 30+4 iken doğum yaptım tansiyon çok etkilemiş bebeği sizinki ler daha büyük ve tahlilde öyle yüksek görmedim benim +4idi sizde +1şuan

Bende premklemsi geçirdim yoğun bakımda kaldım bebeğim öldü üç gün yaşadı protein kaçağı çok fazla idi tansiyon çok yüksel idi. Onda nefrolojiye gitmedim ne bilim kimse yönlendirme yapmadı akıl edemedim ama doktorum yediğime içtiğime dikkat et derdi tuzlu yeme derdi. Böbrek zaten proteini süzemediği için protein kaçağı ortaya çıkıyor sen üzeri protein yersen ne olacak daha da zorlama yapar bana doktoruö sonra nefroloji uzmanı böyle dedi zaten az kalmış bence riske atmayın bende 30+4 iken doğum yaptım tansiyon çok etkilemiş bebeği sizinki ler daha büyük ve tahlilde öyle yüksek görmedim benim +4idi sizde +1şuan

Başınız sağolsun çok üzüldüm Allh sabır versin.

Doktor bana sürekli protein ağırlıklı beslen diyor bebeğin kilo alması için.

Geçmiş olsun Rabbim hayırlı evlat nasib etsin bana hiçbir açıklama yapılmadı çok yüksek olmadığı için sanırım dikkate almadılar diye düşünüyorum tansiyonum normale döndü çok şükür hergün ölçtürüyorum

Back