- 17 Eylül 2015
- 5.268
- 6.092
- 198
- Konu Sahibi nebilimben
Yok canım ya yazılanları okurken dokunmatik telefon oldugu için yanlışlıkla olduM melekler-engelchen bişey yazacakmışsın da yazmadan göndermişsin gibi : )
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok canım ya yazılanları okurken dokunmatik telefon oldugu için yanlışlıkla olduM melekler-engelchen bişey yazacakmışsın da yazmadan göndermişsin gibi : )
Bu saydiklarin aklima gelse yarim yamalak yaparim ama misafir diyince basiretim baglaniyor benimAslında onunda kolayıvar şöyleki çaya geliyorsa eğer miflöy hamur bulunduruyorum buzlukta 10 dk bıle almıyor ıcıne peynır koyup fırına atmak sonra hazır garnıtürle hemen bı makarna salatası yapılabılır kı zaten mıflöyle aynı anda yapabılırsın makarnayı tatlı olarakda cok kolay tarıfler varda ben hamur ısınde pek ıyı olmadıgım ıcın hazır alıyorum.ama yemege gelıcekse eger acıl mısafır cok fazla şansı yok vallahı :) fırın posetınde soslu tavuk patetes.pilav salata buzlukda varsa çorba en kolay yontem bu gelıyor bana.belki zaman varsada havuz kabak rendeleyıp yogurtlama olabılr :)
Olmuyor canim istifa da yok işten cikarma da :) oyle de boyle de goturuyoruz bakalim. Benim cocuk yok henuz. Oldugunda ne olacak dusunmek bile istemiyorumay evet ya bıde ben sevmıyorum da işte
evın ısını bıtırıp yemege gıremıyorum bı turlu
evde de duzensızım
hala alısamadım evlıyım cocugum var ama öle işte
istifa etmek istiyorum bu hayattan !
şu patetesı bende oyle yapıyorum ama donma suresıne ulasana kadar genellıkle kararmaya yuz tutuyor patetesler.hatta buzdolabı posetıne su doldurup patetesıde koyup buzluga attım ama ondada patetesler su çekmıs gıbı acayıp bır tat aldım.bu konusa nasıl yaptıgından daha acık bahsedermısın
ya ben bes senelık evlıyım ama yapamıyorumOlmuyor canim istifa da yok işten cikarma da :) oyle de boyle de goturuyoruz bakalim. Benim cocuk yok henuz. Oldugunda ne olacak dusunmek bile istemiyorum![]()
Ne güzelPişmiş yemeği buzdolabına atmak bana pek hoş gelmiyor, lezzetli oluyor mu?
Ben cumartesileri pazardan mis gibi sebze alışverişimi yapıp haftalık yemek yapıyorum.
Mesela bu hafta, ıspanak, pırasa karnabahar, brokoli ve havuç, patates aldım.
Ispanak ve pırasayı pişirdim, karnabahar, brokoli, havuç ve patatesi haşladım.
Ciğer sote yaptım birde mercimek çorbası.
Pazartesi eşim gelmedi bizde kızımla biraz ciğer ve haşlanmış sebze yedik.
Salı, mercimek çorbası, ciğer sote, yanına küp patates kızarttım ve tabii ki haşlanmış sebzeler üzerine sarımsaklı yoğurt.
Çarşamba, Ispanak, yanına makarna yapıcam.
Perşembe evdeyim, fırın tavuk yapacağım yanına pilav.
Eğer perşembe çalışıyor olsaydım pırasanın yanına mantı yapacaktım, şimdi bu menü cuma ya kaldı.
Bunları perşembe yeseydik cuma akşamı fırın poşetine patates tavuk atacaktım.
Akşamları yarım saate sofram hazır olur çok şükür.
Velhasıl, hafta sonu 3 çeşit yemek yapmak bütün haftamı kurtarıyor.
Yanlarına sadece bir çeşit tamamlayıcı yemek yapmam yetiyor.
bu arada asla mutfağımı ve evimi dağınık bırakmam.
yemekten sonra mutlaka mutfak toplanır, Sabahları da namazdan sonra yatmam evimi toparlarım akşam için yapılacak bir hazırlık varsa onu yaparım. v.s.
Benim kzımda pek rahat bırakmaz 3,5 yaşında henüz ve birlikte vakit geçirmek istiyor.Ne güzel
Benim kızım yaramaz
Annesi de üşengeç
Bazen bulaşıkları makineye koymak dışında bişey yapmıyorum akşamları
Benim kızım 10 aylık arkamı dönsem ağlıyorBenim kzımda pek rahat bırakmaz 3,5 yaşında henüz ve birlikte vakit geçirmek istiyor.
Ama mutfağı toplama çok zor olmuyor yinede en fazla 15-20 dk. o sırada da zaten babasıyla oynuyor yada oyalanacağı bir şey veriyorum.
O zaman zor işte, bende kızımı 9. ayında bırakmıştım, eve geldiğimde yaka iğnesi gibi sürekli üstümdeydi tuvalete bile gidemiyordum.Benim kızım 10 aylık arkamı dönsem ağlıyor
Gündüz işte olduğumdan..
Sormayın aynan öyle bir durumdayım bendeO zaman zor işte, bende kızımı 9. ayında bırakmıştım, eve geldiğimde yaka iğnesi gibi sürekli üstümdeydi tuvalete bile gidemiyordum.
ama yavrucuklar zamanla alışıyorlar sizde hem pratikleşip hemde zamana karşı bir savaşçıya dönüşüyorsunuz.
Erkek olsam senin gibi hatun isterdimPişmiş yemeği buzdolabına atmak bana pek hoş gelmiyor, lezzetli oluyor mu?
Ben cumartesileri pazardan mis gibi sebze alışverişimi yapıp haftalık yemek yapıyorum.
Mesela bu hafta, ıspanak, pırasa karnabahar, brokoli ve havuç, patates aldım.
Ispanak ve pırasayı pişirdim, karnabahar, brokoli, havuç ve patatesi haşladım.
Ciğer sote yaptım birde mercimek çorbası.
Pazartesi eşim gelmedi bizde kızımla biraz ciğer ve haşlanmış sebze yedik.
Salı, mercimek çorbası, ciğer sote, yanına küp patates kızarttım ve tabii ki haşlanmış sebzeler üzerine sarımsaklı yoğurt.
Çarşamba, Ispanak, yanına makarna yapıcam.
Perşembe evdeyim, fırın tavuk yapacağım yanına pilav.
Eğer perşembe çalışıyor olsaydım pırasanın yanına mantı yapacaktım, şimdi bu menü cuma ya kaldı.
Bunları perşembe yeseydik cuma akşamı fırın poşetine patates tavuk atacaktım.
Akşamları yarım saate sofram hazır olur çok şükür.
Velhasıl, hafta sonu 3 çeşit yemek yapmak bütün haftamı kurtarıyor.
Yanlarına sadece bir çeşit tamamlayıcı yemek yapmam yetiyor.
bu arada asla mutfağımı ve evimi dağınık bırakmam.
yemekten sonra mutlaka mutfak toplanır, Sabahları da namazdan sonra yatmam evimi toparlarım akşam için yapılacak bir hazırlık varsa onu yaparım. v.s.
senin yüzünden butun etleri pisirdim :)dilabin altinda tencerede.bende çalısıyorum ve bır bebegım var bebegımı alıp eve gıdınce yemek yapabılıyorum
mesela pazardanbaslayalım pazar gunu ugrastırmalı yemeklerden yaparım patlıcan kebabı ,orman kebabı,patlıcan bıber kızartması,köfte gibi...
bu yemeklerden hangısını yapmıssam pazartesıyede kalır ve pzrtesıde yerız aynı yemegı.
salı gunlerı haftasonları buzluguma attıgım yemeklerden acıl yaparım mesela kofte yapmıs oldugum zaman fazladan yapar buzluga atmıs olurum onu kızartırım.yada bazen hafta sonu bıber doldurmus sarma sarmıs olurum onu pısırmedenbuzluga atarım ıse gıderken cıkarırım acılır gelır gelmez pısırırım 1 satte 7 de hazır olur.patlıcan biber kızartmasıda oluyor buzlukta ustune domates sosu pişirip dökerim hazır olur.
çarşambaları genellıle salı gunu kalanlarını yeriz.
perşembe gunu ıse menemen ton balıklı salata, hazır garnitürle hazırlanmıs makarna salatası,hazır yufkadan gözleme,yada bimdeki hazır pizza lahmacunlardan,veya daha oneceden pişirmiş olduğum kavurma durur dolabımda sadece erıtırım yumurta kırarım ıcıne yada domates bıder sosu dokerım.
cuma gunu genellıkle gecıstırırım kahvaltı falan yada hemen tavuk , kanat kızartması patetes kızartması nasılsa ertesı cumartesı evdeyım dıye ugrasmam fazla cumaresı yıne guzel yemeklerımden yaparım.
umarım yardımcı olabılılmısımdır.patetes ve tavuk dısında herseyı pısmıs veya cıg olarak buzlukta saklayabılırsınız.
bugun kalan bı nohut yada kurfasulye yemegınızı buzluga koyup bırkac gun sonra cıkarıp yıyebılırsınız ılk gunku gıbı oluyor.
iyi yapmıssın ellerine sağlık :) kavurma şeklinde yapıp ustune kendı ygının cıkmasınısaglarsan dolapta da saklayabılırsın pıserkende tuzunu koyarsan dolapda hıcbırsey olmuyor :)senin yüzünden butun etleri pisirdim :)dilabin altinda tencerede.
kqvanoza koyup saklamayi düşündüm ama cok yer kaplar. donduktan sonra posetleyecegim. sulari ziyan olmamis olur
saka maka dolaptakikeri hep pisirdim :) bugun posetleip buzluga kaldiracagim.iyi yapmıssın ellerine sağlık :) kavurma şeklinde yapıp ustune kendı ygının cıkmasınısaglarsan dolapta da saklayabılırsın pıserkende tuzunu koyarsan dolapda hıcbırsey olmuyor :)
saka maka dolaptakikeri hep pisirdim :) bugun posetleip buzluga kaldiracagim.
dedemler haca giderken boyle yapip goturmuslerdi. bejim aklıma gelmemistu. ama super oldu tesekkur ederum[/QU
rica ederim afiyet olsun :)saka maka dolaptakikeri hep pisirdim :) bugun posetleip buzluga kaldiracagim.
dedemler haca giderken boyle yapip goturmuslerdi. bejim aklıma gelmemistu. ama super oldu tesekkur ederum