pratik,günlük yemek

Boş duranı Allah sevmez dedim bugünkü tatilde aklımda olanların bir kısmına başlayayım dedim
Evet kızlar tek okuyunca olmuyor biraz kolları sıvamak lazımmış
Girişince devamı geldi evdeki tüm sarımsakları soydum, sıvı yağ eklediğim kavanoza doldurdum
Sarımsak candır, doğal antibiyotiktir. Artık üşenmece yok her yemeğe atmak lazım..
Buzdolabının raflarında saklanabilirmiş
nomunomuchua nomunomuchua fikir için teşekkürler

2015-10-29 18.06.00.webp

Boş duranı Allah sevmez dedim bugünkü tatilde aklımda olanların bir kısmına başlayayım dedim
Evet kızlar tek okuyunca olmuyor biraz kolları sıvamak lazımmış
Girişince devamı geldi evdeki tüm sarımsakları soydum, sıvı yağ eklediğim kavanoza doldurdum
Sarımsak candır, doğal antibiyotiktir. Artık üşenmece yok her yemeğe atmak lazım..
Buzdolabının raflarında saklanabilirmiş
nomunomuchua nomunomuchua fikir için teşekkürler

Eki Görüntüle 1671368

Oooo eline sağlık, afiyet olsun.
Ben tüm kavanozu doldurmuştum bir kerede.
Ama ellerim, parmaklarım sarımsak acısından çok yanmıştı bir kaç gün. :)

114401136_tn70_0.webp
Burada duyduğum ipli tupper soğan doğrayıcıdan sipariş etmiştim
Denemek bugüne kısmet olabildi nihayet
Memnun kaldım aslında
Sadece biraz fazla minik büyük soğanın yarısını koyabilirsiniz hazneye
Ama hem elektriksiz hemde çok parçalı değil diye gayet ideal çalıştırması ve yıkaması
Kızımın gözü yanmasın diye balkonda çektim ipini fır fır doğradı sağ olsun (: sarımsak ta attım içine
Sevdim ben bu aleti
Merak edenler için paylaşacağım demiştim, sözümü tutayım dedim
İzin günü güzeldir.

yok canım nerdeeee
hala pinekliyorum :KK43:
bu aksama dondurucuya balık koymustum hazır da yarın yıne mechul
Herkes buzlukçuymuş bende o alışkanlık yok olsa fena olmaz
Demek gaza gelmedin hala, yemek tarifi sitelerine bak o zaman belki iştaha gelirsin de canın çekince yapmadan duramazsın?

Herkes buzlukçuymuş bende o alışkanlık yok olsa fena olmaz
Demek gaza gelmedin hala, yemek tarifi sitelerine bak o zaman belki iştaha gelirsin de canın çekince yapmadan duramazsın?
malesef ole bogazım yok cok nadırdır benım canımın bıse cekmesı
su buzluk ısı bende de yok da baksanıza burda herkes ole dıyor
buzluk gercekten ıyı
ama onu da esım ıstemıyor dun mesela gecen bı balık almıstı cok almıs ben de temızleyıp dolaba koymustum dun yedık yok buzluktan olmasaymıs
oda yetısmıyor baska turlu
aksam 6 da evde oluyorum e soyun dokun derken 6:20 falan oluyor yedıye ceyrek kala esım gelıyor ortada bıse yok :(

malesef ole bogazım yok cok nadırdır benım canımın bıse cekmesı
su buzluk ısı bende de yok da baksanıza burda herkes ole dıyor
buzluk gercekten ıyı
ama onu da esım ıstemıyor dun mesela gecen bı balık almıstı cok almıs ben de temızleyıp dolaba koymustum dun yedık yok buzluktan olmasaymıs
oda yetısmıyor baska turlu
aksam 6 da evde oluyorum e soyun dokun derken 6:20 falan oluyor yedıye ceyrek kala esım gelıyor ortada bıse yok :KK43:
Benim de canım yemek pek çekmez ama börek çöreğe bayılırım
Eşin de çok nazlı
Sende çalışıyorsun
Buzluktan yemek ikinci güne kalan yemek istemem diyosa tazesi için ya kendi de yapsın ya da kadın tutun

Benim de canım yemek pek çekmez ama börek çöreğe bayılırım
Eşin de çok nazlı
Sende çalışıyorsun
Buzluktan yemek ikinci güne kalan yemek istemem diyosa tazesi için ya kendi de yapsın ya da kadın tutun
malesef onları yapacak imkanımız yok
esım buzluktan ıstemıyor ıkıncı gune kalan yemegı istemem diyen benim
ıkımızde nazlıyız yanı :(

bide benim özümde yok ole hamarat degılım işte
ilgi alanlarım gıyım kuşam gezme tozma:) öle annelerimiz gibi fedakarr cefakarrr falan degılım
işte öle malesf benden ev hanımı olmazda gec anladım :)

malesef onları yapacak imkanımız yok
esım buzluktan ıstemıyor ıkıncı gune kalan yemegı istemem diyen benim
ıkımızde nazlıyız yanı :KK43:

bide benim özümde yok ole hamarat degılım işte
ilgi alanlarım gıyım kuşam gezme tozma:) öle annelerimiz gibi fedakarr cefakarrr falan degılım
işte öle malesf benden ev hanımı olmazda gec anladım :)
Bende hamarat değilim
Gezme tozmayı da sevmem
Çalışmayı ve boş vakitlerimde de tv karşısında yayılmayı severim
Lakin çocuktan sonra pek mümkün olmuyo ( :

Ama biz ikimizde bi menemene fit oluruz yani
Kalan yemeği de ısıtır yeriz ne buzlukta ne dolapta kalmış diye gıkımız çıkmaz
Sizin ki zormuş

merhabalar be işten saat 6 da evde oluyorum cocugum da var okula gıdıyor
esım 6:30 da eve gelıyor yemek hazır olmamıs oluyor zaten
ertesı gune kalan yemekten hoslanmıyoruz
ben ıse pratık bırı degılım kı ev ısı yemek konularında hıc bır zaman ıyı olmadım
hamarat hanımlardan yardım ıstıyorum
acıkcası eve gıdınce ne yapacagımı da bılmeıyorum
sole bır saat ıcınde hazır olacak gunluk pratık yemek olarak ne yapabılırım
bır gunluk degıl tabı her gune yetecek bır suru fıkır ıstıyorum
bırde kafamı toplayamıyroum bu sene cok yogun oldum bırden bıre aslında dolapta hersey var et turu olsun buzlukta yemeklık olsun ama ben bı turlu bole pratık bıse ortaya cıkaramıyorum ne yapacagımı bılemıyourm
yardımlarınızı beklıyorum

Merhaba,

Sayfarın hepsini okuyamadım 26 sayfa olunca. :) Tekrar olabilir bu yüzden ama kısaca ne yaptıklarımı yazacağım belki faydası olur. Öncelikle evin düzenli olması için çok dağılmaması lazım ki size yemek çamaşır vs gibi zorunlu ihtiyaçlarınıza daha çok vakit kalsın. Ben haftasonları çalışmadığımdan dolayı haftasonu pazara gider haftaiçi için hazırlıklarımı yapardım. Hazırlık derken maksimum 2 saatimi alıyor. Soğan biber vs. gibi sebzeleri yıkayıp doğrayıp deepfreeze atıyorum. Yemek pişirirken çok büyük kolaylık. Eskiden sarımsakları zeytinyağında bekletirdim şimdi çok daha pratik bişe buldum sarımsak döveceği aldım. Kabuğu ile beraber koyuyorsunuz sarımsak eziliyor kabukları içinde kalıyor. Bunun gibi mutfak sihirbazlarından faydalanabilirsiniz. Ispanak gibi yapraklı sebzeleri yıkayıp ayıklayıp tupperware kaplarına koyuyorum. Eve gelince hazırlamam on dakika. Kış mevsimine geçmeden yazın son günlerinde Eylül gibi konserve, domates sos, turşu, acısos hazırlarım. Bu bir haftamı alır ama bir kış boyu rahat ederim. Yazın sebze meyve bol olduğundan domates ekmek bile yesek oluyor :) Aylık alışveriş yapınca bir kilo kıyma alır köftee yaparım porsiyonlar halinde deepfreeze atarım. Sigara böreği sararım yine dolabımda durur. Yeşilliklerimi yıkayıp temizleyip öyle dolaba kaldırırım hafta içi çok rahat ederim. Kemiklerden et ve tavuk suyu yapıp buzluğa atarım çorba için tencereye çözülmeden koyarım yumurta sarısı limon ve yoğurttan terbiye yaparım 15 dk ya çorbam hazır :) Haftada bir balık yaparım. Balığı zaten balıkçı temizliyor pişirmesi de çok kolay :) Şuan bebeğim var ücretsiz izindeyim evdeyim. Ama çalışırken hep bunları yapardım. Şimdi bebek için ayrı yemek hazırlıyorum. İşe başladığımda süreç biraz daha zor olabilir. Ama genelde planlı olunca zorluk olmuyor. Bir de ben mutfağı yemek pişirmeyi çok seviyorum bunun da etkisi çok :) Şunu unutmayın kimse mükemmel değil mükemmel olmaya çalışmayın düzenli olmaya çalışın o zaman her şey tıkırında ilerliyor zaten ;)

düdüklü tencere nimetinden yararlanın hemen hemen her türlü yemek hızlıca pişiyor. ben de 6 da cıkıyorum işte 7 ceyrek gibi yemeklerim hazır oluyo . önce yemegi koyun zaten o pişerken salata vs. hazırlayabiliyosunuz. ama mutfak derli toplu olunca cok daha ıyı oluyo tabi mumkun oldugu kadar önceki aksamdan bulasık bırakmamaya çalışın.

Ben de sizin gibi yapıyorum işlerim hiç aksamıyor.

Merhaba,

Sayfarın hepsini okuyamadım 26 sayfa olunca. :) Tekrar olabilir bu yüzden ama kısaca ne yaptıklarımı yazacağım belki faydası olur. Öncelikle evin düzenli olması için çok dağılmaması lazım ki size yemek çamaşır vs gibi zorunlu ihtiyaçlarınıza daha çok vakit kalsın. Ben haftasonları çalışmadığımdan dolayı haftasonu pazara gider haftaiçi için hazırlıklarımı yapardım. Hazırlık derken maksimum 2 saatimi alıyor. Soğan biber vs. gibi sebzeleri yıkayıp doğrayıp deepfreeze atıyorum. Yemek pişirirken çok büyük kolaylık. Eskiden sarımsakları zeytinyağında bekletirdim şimdi çok daha pratik bişe buldum sarımsak döveceği aldım. Kabuğu ile beraber koyuyorsunuz sarımsak eziliyor kabukları içinde kalıyor. Bunun gibi mutfak sihirbazlarından faydalanabilirsiniz. Ispanak gibi yapraklı sebzeleri yıkayıp ayıklayıp tupperware kaplarına koyuyorum. Eve gelince hazırlamam on dakika. Kış mevsimine geçmeden yazın son günlerinde Eylül gibi konserve, domates sos, turşu, acısos hazırlarım. Bu bir haftamı alır ama bir kış boyu rahat ederim. Yazın sebze meyve bol olduğundan domates ekmek bile yesek oluyor :) Aylık alışveriş yapınca bir kilo kıyma alır köftee yaparım porsiyonlar halinde deepfreeze atarım. Sigara böreği sararım yine dolabımda durur. Yeşilliklerimi yıkayıp temizleyip öyle dolaba kaldırırım hafta içi çok rahat ederim. Kemiklerden et ve tavuk suyu yapıp buzluğa atarım çorba için tencereye çözülmeden koyarım yumurta sarısı limon ve yoğurttan terbiye yaparım 15 dk ya çorbam hazır :) Haftada bir balık yaparım. Balığı zaten balıkçı temizliyor pişirmesi de çok kolay :) Şuan bebeğim var ücretsiz izindeyim evdeyim. Ama çalışırken hep bunları yapardım. Şimdi bebek için ayrı yemek hazırlıyorum. İşe başladığımda süreç biraz daha zor olabilir. Ama genelde planlı olunca zorluk olmuyor. Bir de ben mutfağı yemek pişirmeyi çok seviyorum bunun da etkisi çok :) Şunu unutmayın kimse mükemmel değil mükemmel olmaya çalışmayın düzenli olmaya çalışın o zaman her şey tıkırında ilerliyor zaten :KK66:

Yok yok sen işe dönünce de zorlanmazsın
Maşallahın var :nazar:

Güzelmiş cidden ben alıp kabuğuyla koyardım bi köşeye sonra unuturdum bozulurdu filan
Ay çiçek mi zeytin yağı mı bu
İçinden alınca rendeliyo musun ben dişe gelen sevmem bi de yağlıysa elinden kayar bıçakla parçalarız artık
Çok mu tembelim ne sorularıma bak :KK70:
Sarımsağı soyup buzdolabı posetlerine koy buzluga at içinden lazım oldukça alırsın. 2 dk bekle yada suya tut dogra yemeğe.

Sarımsağı soyup buzdolabı posetlerine koy buzluga at içinden lazım oldukça alırsın. 2 dk bekle yada suya tut dogra yemeğe.
Burda öğrenip şunu yaptım
Sıvı yağın içine soyup soyup attım hem bozulmuyo hem elimin altında
Buzdolabının raflarında saklanıyo
2015-10-29 18.06.00.webp

Burda öğrenip şunu yaptım
Sıvı yağın içine soyup soyup attım hem bozulmuyo hem elimin altında
Buzdolabının raflarında saklanıyo
Eki Görüntüle 1693939

Ben ikea dan sarımsak döveceği aldım direk kabuklarıyla atıyorum kabukları içinde toplanıyor sarımsaklar yemekte çok çok pratik.. Bu aleti bulmadan önceden sizin gibi yapıyordum ama bu çok daha iyi tavsiye ederim :KK9::KK9:

Hiç görmedim bi bakayım, ilginçmiş : ) Teşekkürler
Ben ikea dan sarımsak döveceği aldım direk kabuklarıyla atıyorum kabukları içinde toplanıyor sarımsaklar yemekte çok çok pratik.. Bu aleti bulmadan önceden sizin gibi yapıyordum ama bu çok daha iyi tavsiye ederim :KK9::KK9:

Ben de kendi yaptıklarımı sizinle paylaşayım. Çalışıyorum, her aylık alışverişten sonra köftemi yapar buzluğa atarım. Ara ara fırsat buldukca yeşil mercimek, nohut gibi bazı bakliyatları haşlayıp buzluğa atarım.

Çorbam hep tazedir ve hazır çorba kullanmam zaten en kolayı çorba üşendiğim gün şehriye çorbası yaparım mesela.
Pazar akşamından bir iki çeşit yemek hazırlayıp dolaba koyarım sonraki iki gün onları yeriz. Çok yoğun olduğumda ya da yorgun olduğumda buzluktaki köfteler imdadıma yetişir. Akşamdan bir sonraki akşamın yemeğini yaparım bazen, eve gelince aç oluyoruz sabırsız oluyoruz ama bi gün önceden yemek pişerken ben dizimi izleyebiliyorum.

Yoğurdumu cumartesi günleri kendim mayalarım.
Misafir geleceği zaman mesela böreğimi fazla fazla yaparım bir kısmını bir sonraki misafir için buzlukta saklarım. Dolaba tazefasulye, barbunya gibi zeytinyağlıları atarım ki misafir geldiğinde hemencecik yapabileyim.

Zaten iki kişiyiz bi yemek yaptım mı iki gün yiyoruz.

Bu buzlukta börek işini deneyeceğim=)
Bir püf noktası var mı, buzluktan çıkınca tadı değişiyor mu ?
Sigara böreği koyuyorum ama normal pişmiş tepsi böreği falan denemedim hiç, nasıl yapıyorsunuz

Back
X