Merhaba, ben daha 3 haftalık evliyim ama 10 senedir istanbulda ailemden uzak kendi başıma yaşadığım için yemek yapma konusunda epey pratikleştim.
Tencere yemeklerinin hepsi aynı zaten, malzemeleri sırayla tencereye koyun üzerine tuz ve su ekleyin pişmeye bırakın. Bu arada bir çorba oturtun ateşe bitti gitti. İlla tencere yemeği yapmak zorunda değilsiniz, arada ızgara ve fırına azıcık yağlayıp baharatlayıp tavuk sebze vb atın, gerçekten 15 dk'da hazırlanacak şeyler, sonra pişmeye bırakın.
Yoğurt, turşu, yeşillik her daim dolabınızda olsun ki iki yemeğin yanına hemen koyuverin.
Bu arada
çingene ızgarası denen aleti biliyor musunuz bilmem ama çook pratik birşey. (Düdüklü yerine bunu öveyim ben de

) Elektrikli ve kapaklı ızgara düşünün, içinde et tavuk balık, şiş kebap, sebze, kestane vb herşeyi yapabiliyorsunuz. Hızlı ve lezzetli oluyor. Altına önceden yağlı kağıt serin ki yağlar buna damlasın, size bulaşık çok çıkmasın.
Pratik olmanın en temel mantığı bence düzenli olmak. Tezgah üstü boş olsa; dolaplar düzenli olsa, bulaşık makinası akşam veya sabahtan boşaltılmış olsa yemek yapmak 1 saatte hallolacak iş.
Bir de, acaba ertesi güne kalan yemeği yememe alışkanlığınızı değiştirmeniz mümkün değil mi? O zaman gerçekten işiniz çok kolaylaşır. Pilavı ve çorbayı ertesi güne de bırakıp, tek ana yemekle kurtarabilirsiniz.