Kızlarrr ütünüzün içinde kireç varsa hanii böyle buhar fıslatırken kireç dökülüyor ise içine sirke koyup bi çalkalayınn su haznesine vee boşaltın suylada karıştırıp çalkalayıp boşalta bilirsinizz kireci söküp atıyoo
Tşhrtlerimize yağ döküldü isee sıvıyağ hemen üzerine tuz döküp ovalıyoruzz
ya mesela eşimin bır ıkı tşörtünde yag var damlatmış .yıkadım makıede çıkmıyor zamanında tuz döküp ovalasaydım olurdu ama sonrası içim geçerlı degıl demı bu tuz muhabbetı :))
Kızlarrr ütünüzün içinde kireç varsa hanii böyle buhar fıslatırken kireç dökülüyor ise içine sirke koyup bi çalkalayınn su haznesine vee boşaltın suylada karıştırıp çalkalayıp boşalta bilirsinizz kireci söküp atıyoo
canım ben bişey sorucam sirkeyi ne kadar katıyosun içine veboşalttıktan sonra buhara bastığında çamaşırlar sirke kokmuyo mu?bizim sular çok kireçli benim ütüde de acayip kireç var nerdeyse çalışmıycak artık bi çözüm bulmam lazım
yok cnm o an sıcağı sıcağına döküp ovuşturcaksın çıkıyoo..
Ama onada çare var
eşimde pasaklı damlatır öle yemek yağları felan..
Bulaşık deterjanı dök önce ıslat penyenin lekeli kısmını bulaşık deterjanı dök köpürt..
Sonra makineye atmadan bide lekenin üstüne kirçöz dök bişi kalmaz kaybolur gider..
Ben hep böle yok ediyorumm
harikasın sen ya :) teşekkur ederım inan bilmiyordum :)
orta derece titizimdir. yani hasta gibi sürekli ev temizken bile temizlik yapmam. ben yemek konusunda çok pratik olduğumu düşünüyorum. çalıştığım için hep buzlukta pişmeye hazır doğranmış yıkanmış sebzelerim. dolmadan, fasulye ıspanağa kadar, sarılmış sigara böreği falan olur. şu an buzlukta bi haftalık yemeğim var karnıyarık biber dolması bile:) evde yemeğim olduğunu bilmek rahatlatıyo beni. çok iştahlı ve yemeğe bayılan bi eşim olduğu için yemeğim varsa geri işler bana vız geliyo
günaydınlardün yaptıklarımı yazim bakimmm 4,30da evdeydim hemencik üstümü değiştirdim başladım temizliğe önce wc ve banyoya ç.suyu ve kirçöz döktüm ben diğer yerleri yaparken beklesin die sonra halıları kaldırıdığımı sölemiştim heryeri güzelce süpürdüm temizlik robotum ile sonrada sildim tüm evi mob ile yazlık halılarımı çıkardım onları bir güzel dövdürdüm daha önceki gün havalandırmıştım zaten serdim eve güzelce mutfağın kilimini makineye attım çamaşırlarım avrdı toplanıcak topladım katladım ütülenecekleri ayırdım ama ütülemedim wc ve banyoyu temizledim havluları katladım yerleştirdim dolaplara sıra geldi mutfağa aslında önce mutfaktan başlarım hep ama nedense sona kaldı bukez masayla ocağı silememiştim akşam onları hallettim dolapları şöle yüzeysel bir sildim buzdolabını toparladım yemeğeim vardı zaten yanına bi mercimek çor ve salata yaptım tabi bukadar süpür sil işi olunca tv falanda toz oldu tozları aldım saat oldu 6 oğluşumu getirdi bakıcımız ev işleri mecburen bitti başladım oğluşumla ilgilenmeye bugünde ütü yapıcam aaa kapımıda silmeyi unuttum bugün beni beklio buarada mersinde mezitlideyim canım
bende dün ne yaptığımı anlatayım. bayanssulusmile
eve gittim 7 gibi kocam gelmiş çoktan. biraz dağınıklığı toplamış. hemen pazara çıktık. salı günleri pazar günmüz bizim. pazar alışverişinden sonra çok halsizdim. ıspanağı yıkadı kocam bende bulaşığı yerleştirip açtım makinayı. tr_lelli nin söylediği gibi domestosuda koydum deterjan kısmına. ıspanağı yaptım yanına bol salata. rahatsız olduğum için kolay yemek oldu. dün pek bişi yapmadım yani. sabah hastanaeye gittim. gelirken şu kirçöz den aldım. pervol aldım bi de yaş maya akşama paskalya çöreği yapıcam. birde ankara da oturanlar bilir altunbilekler var orda kek kalıpları indirimdeydi kelepçeli olanlar ondan aldım. eve geldim ortalığı topladım. pazarlıkları yerleştirmemiştirm onları yerleştirdim. poşetli koymam ben buzdolabına kaplara koyarım hep. akşama mantarlı tavuk yapıcam mantarı yıkadım. tavuğu çıkardım. karnıbahar mücveri yapıcam karnıbaharı haşladım. kocam öğle yemeğine geldi. hastaneye gidecez diye kahvaltı yapamadık. kahvaltı hazırladım. domates soslu biber yaptım. omlet falan. yedik ve işe geldim işte.
Kızlarr nerdesiniz bakimmm siz..
Dixi yaban gülü kendisiylee tanışıklığımız bi kaç sene evveelee dayanırr yüzey temizleyicidir kendisi..
Missss gibi kokar..
SİZ silersiniz onun kokusu yayılırr..
Ben bu gibi ihtiyaçlarımı toptan satan bütük marketlerden piyasanın çeyrek karıyla alıyorum.. 6 - 8 kiloluk alırım temizlik malzememi..
yüzey temizliyimm
domestosum
yumuşatıcımm..
Bugün herbişe balkona atıp deli gibi temizlik yapasım var..
Camımı silerken.. kapı, dolap, avize, silerkende bu dixi den atıyorum suyuma birazz koksun bakalım her biyer..
Benim balkonumla alaklı sorunum var yalnızz napsamda bilmiyorumm artık hain planlarım varr ama kıyamıyorumm..
Kuşlar saolsunn ben temizliyorum arkamdan balkonumun mermerlerine pisliyorlar..
hergün aynı şeyy çıldırmama ramak kaldıı..
yaa hepsimi benim balkonuma tünüyo anlamadım ki kardeşimm
başka balkonmu yok bi gidin yaaa
Böle kendi kendime her sabah dakikalarca söylenip sövmelerimden sonra(eşimde alıştı) oları iğrene iğrene temizliyorum hemde her sabah..
Ben napıcam yaa bunları bu mermerden uzaklaştırmak için..:26:
fikri olan yardımmmmmm
Canım bizim yatakodamızın penceresine her sabah kuşlar geliyordu..
Gagasıyla cama tık tık yapıyor sabahın köründe..
Evde çocukluğumdan kalma iki tane barbie bebeğim vardı,cama içerden onları koydum,bir ucuna bir bebeği,diğer ucuna bir bebeği..
Artık gelmiyorlar,korkuluk gibi korktular herhalde bebeklerden..:))
Bizde pisleme olayı yoktu da ses yapıyorlardı sabahları takır tukur..
Hani böyle sevimsiz bebekler var ya cadı şeklinde falan,süpürgeli..Onlardan koyarsan belki korkup gelmezler..
Bir de eski cd leri asardı benim teyzem,ışığın yansımasından korkup gelmezlermiş..
marifetli hanımlar evde tek derdim çamaşır bi dünya yıkanıyor ama katlayıp ütüleyene kadar yenisi ekleniyor kafayı yemiş durumdayım
O detten evet bende bolca muzdaribim ama ütü yapmayı seviyorumm ondna pek sorun olmuyorr..
Ütü suyuna 2-3 damla yumuoşş arada o koku bilee bana haz veriyoo
bende normal şartlarda seviyom ütüyü ama sıcak bi yandan bebiş bi yandan ayakta çok duramıyom pazar günü perdeleri ütüledim öldüm kasık ağrısından her sabah paldır küldür o gün giyeceğin şeyleri ütülemekte çok sinir bozucu yakında kociş söylenmeye başlar çünkü benden önce kalktığı zamanlar o ütüsünü yapıp gidiyo :78:ne kadar tembel teneke oldum ben yaaaaa önceki çamaşırlar yerleşmedi diye yenisini yıkamadım giyecek bulamıyorum :90: utanıyorum kendimden annem gelsede beni bi evirip çevirse :81:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?