• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pratik ev hanımları kulubü

• Konu Sahibi Konu Sahibi nesepalamudu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

titiz misinizdir?

• Ankete Katılan
    293
Canımm evet sıcaklardannn insan bunalıyorr..

Perde evet ütülenmesi gerekiyor.. mesela ben tüllerimi felan ütülemem..

Hmen asarım takılı kurur..

Birde ilk başta ütü yapınca tülee sürekli ütü istiyormuşş yapmamak lazımmışş

bnde böyle yapıyorum yıkadıktan sonra hemen asıyorum pencerede kuruyo kırışmıyorda perde ayarında atınca makineye
hem siz niye ayakta ütülüyorsunuzki
ben açıyorum klimayı film izlerken ütülüyorum ne sıcak ne de yoruluyorum
ütü masasını ayarlıyorum koltuğuma göre oturuyorum yanımada askılarla 2 sandalye alıyorum ütülediğimi askıya takıp sandalyeye asıyorum
balkonda bile yaptığım oluyor ütüyü

çamaşır işinide katlayarak topluyorum sonrada sepeti elimden bırakmadan hemencik yerleştiriyorum ütülenecekleri ayırıyorum haftasonuda oturarak çayım yanımda film karşısında ütüleyiveriyorum:D:D

ramazan dolayısıyla bende 2 hafta evdeyim..mutfaktayım.sulu köfte yapıcam ama bi türlü tezgah başına geçemiyorum.
marketten geldim yeni..bingonun turuncu cam silini aldım bakalım memnun kalacakmıyım.
eşim eğitimde kızımla yalnız kaldım ctesiye kadar böyle..o yüzden belkide yemek yapasım yok ama çocuk var işte mecburen...
ütüm var bide hiç biymeyen ütüm.bir sepet yıkanmış asılmayı bekleyen çamaşır.ama onların asılması için önce ipte kurumuş olanların toplanması gerek.
offfffffffff bu işler hiç bitmeyecekmi yaaaaa :84:

Ayy bitmiyokiii
Dip köşe temizliklerden elimi çektimm ramazan geleli
Eşimde evde:31:
yemeğe arkasını toplamaya iyi geliyorum valla

7. senem canım haziranda 7. senemize giriyoruz
5 yaşındada bir oğlum var

Yani severek yapıyorum hatta kendimi kaybediyorum ben ev temizlerken çok titiz değilim ama fazlaca temizim herkez böyle söylüyor sabah bi girişiyorum bakıyorum saat 4 olmuş ve bişey yememişim bunu fark ediyorum
Hatta bazen kolum bacağım morarıyor çarpmışım bi yere fark etmemişim
Yani zoraki değil severek yapıyorum
Komşum kızıyor eşim kızıyor her gün ev mi süpürülür ev mi silinir diye
bide silerken halı felan kaldırıyorum öle üstünkörü yapmam içime sinmez
Kendime iş çıkarıyorum
Mesela yollukları yıkamak aklımdaydı ufak tefeğimi balkonda yıkıyorum fakat büyükleri yıkamaya yoluyorum yerim yok yıkamak için komşumla annem caydırmıştı beni şimdi yıkama biraz daha dursun diye
AMA kafama koydum durumuyum oğlum annemdeydi hemen sabahtan güneş varken attım hepicini hortumuda çektim bi güzel pakladım..

becerikli hatunun hali de başka.maşallah sana :71:

becerikli hatunun hali de başka.maşallah sana :71:

Teşekkür ederim canım:71:

Şimdi ev değiştim annecimin dizinin dibine geldim aynı binadayız..
Daha çok karışıyoo hep engelliyoo..
çok sık yerleri siliyorum yerler aşındı diyoo
Cam siliyorum sık sık bak bakim camlar inceldiler mi diyo:1:
Yatak yorgan atıyorum balkona (yaz diye sık atıyorum) hee at at doldur hep kaldır evii kir götürmüştür diyoo:1:
Bazen abartıyorum bende farkındayım ama elimde değil:10:
Fazla boş kaldım can sıkıntısından her zaman derim çok titizlik hastalıkdır..

kızlar bim den Mr valet ıslak cam temizleme bezi aldım cam ayna ve cam eşyalar için cidden camları pırıl pırıl parlatıyo tavsiye ederim.

merhaba kızlar topiğinizi çok sevdim burda çok faydalı bilgiler bulacağımdan eminim bende sizlerle bildiklerimi paylaşırım zira bende temizliği sevenlerdenim ve temizlik malzemelerine bayılırım.

şimdi siz bi püf noktası söyleyecem kireç tutan çaydanlıklarınızın içine bi miktar limon tuzu atıp kaynatın kireçten eser kalmadığını göreceksiniz.boşuna kimyasal çözücülere para vermeyin derim.limon tuzu hem sağlıklı hemde hiç bi zararı yok.

Çaydanlığın içine su ve çamaşır deterjanı koyuncada parlıyo yeni gibi :34:
Suyu ve çamaşır deterjanını koyup kaynatıyoruz

Son düzenleme:
Ben ilk defa taşınıyorum. Nasıl 2 günde topladın evi canım ya süpersin! Benim bir hafta oldu bütün eşyalar yerli yerine yerleşti, temizlik de tamam ama hala açılmayı bekleyen 3 koli var. 2 de kitap kolisi var. İnan artık canım hiç bir şeye dokunmak istemiyor. Bir de zorlu bir hamilelik dönemi geçiriyorum, yorgunluktan yavaş yavaş yapıyorum işler bitmek bilmiyor bu yüzden. Bu işin bir sırrı, püf noktası varsa benim gibi tecrübesiz ev hanımlarına da söylersen çok sevinirim canım.. opuyorumnanaktan

taşınmak gerçekten zor ama kolaylaştırmak elimizde öncelike taşınmadan bütün herşeyimi yıkadım öle koliledim her odanın kolisine hangi odaya ait olduklarını yazdım dikkat edilmesi için cam eşyalara ayrıca belirttim toparladım herşeyimi bu arada yeni taşınacağım evi iki üçgünde güzelce temizledim tanışınır taşınmaz önce perdeleri taktım o arada yatak odasının dolabı monte ettirdim ben boş kaldıkca mutfak dolaplarına tabak çanak ne varsa yerleştirdim yatak odasının dolapları bazayı yerleştirdinmi mutfak yerleştimi işin çoğu bitmiş oluyor... en zahmetli iş bana göre mutfak ve yatak odası gerisi kolay...:34:

slm kızlarr çok sevdim bu topiği yeni keşfettim ama tam benlik burasııı

taşınırken(3 ay önce ev taşıdım bende) oda oda toparlayın

Hurçlar çok işe yarıyor vakumlu poşetler ve koliler..

salonumun eşyasını o odaya topladım koliledim bıraktım

Diğerlerinkinide öyle

Ve ben iç çamaşırı, çorap,oğlumun çamaşırlarını ufak tefek çekmece içi eşyaları fermuarlı yastık kılıflarına doldurdum..
Okadar pratikki bi kaç tane fermuarlı yastık kılıfı alın
Kendi iççamaşırı çorap vs eşyalarınızı
Eşinizin de öyle ayrı ayrı doldurun fermuarlayın kolay oluyo aradığınızıda şıp diye buluyorsunuz..

taşınırken(3 ay önce ev taşıdım bende) oda oda toparlayın

Hurçlar çok işe yarıyor vakumlu poşetler ve koliler..

salonumun eşyasını o odaya topladım koliledim bıraktım

Diğerlerinkinide öyle

Ve ben iç çamaşırı, çorap,oğlumun çamaşırlarını ufak tefek çekmece içi eşyaları fermuarlı yastık kılıflarına doldurdum..
Okadar pratikki bi kaç tane fermuarlı yastık kılıfı alın
Kendi iççamaşırı çorap vs eşyalarınızı
Eşinizin de öyle ayrı ayrı doldurun fermuarlayın kolay oluyo aradığınızıda şıp diye buluyorsunuz..

bende iki aya kadar taşınacam taşınmak işi cidden çok zor ama seninde dediğin gibi hurçlar can simidi gibi imdada yetişiyo herşey daha derli toplu oluyor hurçların sayesinde

kızlar bim den aldığım oda parfümü çok güzel tavsiye ederim hem çok hoş kokulu hemde hafif perdelerinizede sıkabiliyosunuz çok hoş bi ürün

Kızlarr nerdesiniz bakimmm siz..
Dixi yaban gülü kendisiylee tanışıklığımız bi kaç sene evveelee dayanırr yüzey temizleyicidir kendisi..
Missss gibi kokar..
SİZ silersiniz onun kokusu yayılırr..:1:
Ben bu gibi ihtiyaçlarımı toptan satan bütük marketlerden piyasanın çeyrek karıyla alıyorum.. 6 - 8 kiloluk alırım temizlik malzememi..
yüzey temizliyimm
domestosum
yumuşatıcımm..
Bugün herbişe balkona atıp deli gibi temizlik yapasım var..
Camımı silerken.. kapı, dolap, avize, silerkende bu dixi den atıyorum suyuma birazz koksun bakalım her biyer..

Benim balkonumla alaklı sorunum var yalnızz napsamda bilmiyorumm artık hain planlarım varr ama kıyamıyorumm..
Kuşlar saolsunn ben temizliyorum arkamdan balkonumun mermerlerine pisliyorlar..
hergün aynı şeyy çıldırmama ramak kaldıı..
yaa hepsimi benim balkonuma tünüyo anlamadım ki kardeşimm
başka balkonmu yok bi gidin yaaa
Böle kendi kendime her sabah dakikalarca söylenip sövmelerimden sonra(eşimde alıştı) oları iğrene iğrene temizliyorum hemde her sabah..
Ben napıcam yaa bunları bu mermerden uzaklaştırmak için..:26:
fikri olan yardımmmmmm

balkonunda ip varsa cd asabilirsin veya poşet onlar çirkin olur dersen rüzgar gülleri var işe yarar umarım:)

balkonunda ip varsa cd asabilirsin veya poşet onlar çirkin olur dersen rüzgar gülleri var işe yarar umarım:)

önerin için saol canımcımmm..
naptımmm tam balkonumun köşesinde cart yeşil domestos bidonları varya hanii 6 litrelik ona su doldurdum mermere oturttum:1: hemde 2 tane birini bi köşeye ötekini bi köşeye eskisi gibi gelmiyorlar bide kış olduğundan sanırım havalar soğudu yhaa ama bunlarda işime yaradııı sıkıntı çekenler ben gibi mutlaka yapsınlarr
ahh biz kadınlarr zehir gibiyizz valla maşallah bizee:nazar:

Son düzenleme:
vee veee veeee yine bir püfle geldimmm..

Bu evimde ocağımın yanı kalebodur diil duvar..
evet duvarr hemde 2 yanıdaaa
set üstü benim ocağım altında dolap
tezgahıma uzak bir köşede..
naptımmm tam arka kısmındaki duvara bu yapışkan folyo yapıştırdım..
mutfağımın yerlerii laminant parke..
dolabımın rengide parkelerime yakın renk o renk bi yapışkan folyo yapıştırdım arka duvarını öyle hallettimm..
yan duvarıma bazen yağ yemek sıçaraya biliyor napıyoruzz temiz bir bezii ıslatıp sıkıyoruzz üstüne 2-3 fısssss yağ çözz duvarımıızı siliyoruzzzz veee tertemiz oluyorr

vee veee veeee yine bir püfle geldimmm..

Bu evimde ocağımın yanı kalebodur diil duvar..
evet duvarr hemde 2 yanıdaaa
set üstü benim ocağım altında dolap
tezgahıma uzak bir köşede..
naptımmm tam arka kısmındaki duvara bu yapışkan folyo yapıştırdım..
mutfağımın yerlerii laminant parke..
dolabımın rengide parkelerime yakın renk o renk bi yapışkan folyo yapıştırdım arka duvarını öyle hallettimm..
yan duvarıma bazen yağ yemek sıçaraya biliyor napıyoruzz temiz bir bezii ıslatıp sıkıyoruzz üstüne 2-3 fısssss yağ çözz duvarımıızı siliyoruzzzz veee tertemiz oluyorr

acaba bu yakışkın folyolar nerede satılıyor?

acaba bu yakışkın folyolar nerede satılıyor?

ben praktikerden aldımm..
rulo halinde satılıyor
hani böyle ıkea, praktiker, koçtaş gibi yerlerde çeşit bol, renk çeşit model bolca var..
ama hanii bu benim aldığım gibi laminant modellilerden 1 milyoncu diyorlar ya oralardada var ama işte çeşit bol değil..
Bunlarla annem mutfak dolaplarının içini kapladı bende çekmece içlerimi de kapladım..
dolaplarımla aynı renk zaten..
çok kullanışlıı tavsiye ederim:34:

ben praktikerden aldımm..
rulo halinde satılıyor
hani böyle ıkea, praktiker, koçtaş gibi yerlerde çeşit bol, renk çeşit model bolca var..
ama hanii bu benim aldığım gibi laminant modellilerden 1 milyoncu diyorlar ya oralardada var ama işte çeşit bol değil..
Bunlarla annem mutfak dolaplarının içini kapladı bende çekmece içlerimi de kapladım..
dolaplarımla aynı renk zaten..
çok kullanışlıı tavsiye ederim:34:

teşekkürler burda ikea koçtas falan yok tekzen var birtek oda uzak artık 1 milyonculara bakarım.

Back
X