pratik ev hanımları kulubü

• Konu Sahibi Konu Sahibi nesepalamudu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

titiz misinizdir?

• Ankete Katılan
    293
N

nesepalamudu

Ziyaretçi
kk nın becerikli, titiz hanımları kulubümüze hoşgeldiniz:sm_cool:
bu başlıktan hergün evimizde için neler yaptığımızı (temizlik, yemek, çocuk bakımı, market alışverişi vs.) yazalım, paylaşalım. evimize ne kadar zaman ayırıyoruz, neler yapıyoruz hep birlikte görelim. hem birbirimize pratik fikirler veririz, hem de bazen canımız bişey yapmak istemezya pekiştireç oluyor buradaki yazılanlar.
hadi bakalımkaydirigubbakcemile

Ben Bismillahhh diyerek başlimm..

Ben bu konularda baya hızlıyım pratik olduğumu söyler komşularım annem, elim çabuktur evde hangi odadan nerden çıkacağım pek belli olmaz çabuk biter işim

Hergün mutlaka evde isem ev süpürürüm ...

Dün mesela yatak odamın kücük yolluklarını attım balkona güzelce bi yıkadım
Camlarımıda yağmur felan derken silmemiştim sildim..
yemeğimide bugüne yetecek kadar fazlaca yaptım dünden
oğlumun dolabını düzelttim çamaşırlarını katladım
Kocamın ütülencekleri vardı ütüledim dışıya çıktım dün..

Bugünde sadece yatağımı kapattım bulaşıkları makineye dizdim çamaşır astım çektim kapımı çıktım yine

Hergün düzenli ev süpürülürse toz felan alınırsa çok fazla kirlenmiyor ev..

ben evi saatlerce toplasam mutfağı banyoyu yıkasam yorulmam. ama süpürmekten pek hoşlanmıyorum ben.:bbo: mecburen yapıyorum tabi. kaç yıllık evlisin canım.

7. senem canım haziranda 7. senemize giriyoruz
5 yaşındada bir oğlum var

Yani severek yapıyorum hatta kendimi kaybediyorum ben ev temizlerken çok titiz değilim ama fazlaca temizim herkez böyle söylüyor sabah bi girişiyorum bakıyorum saat 4 olmuş ve bişey yememişim bunu fark ediyorum
Hatta bazen kolum bacağım morarıyor çarpmışım bi yere fark etmemişim
Yani zoraki değil severek yapıyorum
Komşum kızıyor eşim kızıyor her gün ev mi süpürülür ev mi silinir diye
bide silerken halı felan kaldırıyorum öle üstünkörü yapmam içime sinmez
Kendime iş çıkarıyorum
Mesela yollukları yıkamak aklımdaydı ufak tefeğimi balkonda yıkıyorum fakat büyükleri yıkamaya yoluyorum yerim yok yıkamak için komşumla annem caydırmıştı beni şimdi yıkama biraz daha dursun diye
AMA kafama koydum durumuyum oğlum annemdeydi hemen sabahtan güneş varken attım hepicini hortumuda çektim bi güzel pakladım..

Oğlumun odasının halısını silicektim bu sabah yine komşum caydırdı..
sabah kahvaltıya çağırdı işim var dedim halı silcem benim moralimi bozmak için mi yapıyorsun diyo sen de otur temizle der gibi yoo dedim saçmalama biliyorsun beni..
Görümcem gelicek almanyadan o yüzden aslında dip köşe temizlik yapmak istemiyorum kirleticek çoluk çocuk ama siliyim diyodum yıkamaya ağustosda yollucam
Caydırdı bıraktım ölece çıktım..
mesela ev silerim dış çelik kapıya kadar illa bi silincek o kapıyı bile haftada 1 silerim mutlaka
Ben kendimi kaybediyorum iş yaparken
Annem banada gel parayla temizliğe diyookaydirigubbakcemile3
Elimden geldiği kadar onada yardımcı oluyorum tabiki
Annem aksine hiç ona çekmemeişim o vurdum duymazdır
Amannnnnnnn der geçer üstün körü yapar hiç beğenmem yaptığını
Kestane kabuğunu beğenmezmiş ya o misal..

Çok titizimdir ama bugünlerde temizlik lafını duymaktan nefret ediyorum. ıki haftadır temizlik yapıyorum. Taşındık, taşınırken eşyaları topla, paketle, evi temizle; sonra yeni taşınacağın evi temizlet, eşyalar taşınsın bu kez dağınıklık, toz haydi yine temizle. Paketler açıldıkça çıkanları yıka yerleştir. Hamileyim ve hepsini tek başıma yapıyorum. Deliricem bitmiyor, bitmiyor.

orta derece titizimdir. yani hasta gibi sürekli ev temizken bile temizlik yapmam. ben yemek konusunda çok pratik olduğumu düşünüyorum. çalıştığım için hep buzlukta pişmeye hazır doğranmış yıkanmış sebzelerim. dolmadan, fasulye ıspanağa kadar, sarılmış sigara böreği falan olur. şu an buzlukta bi haftalık yemeğim var karnıyarık biber dolması bile:) evde yemeğim olduğunu bilmek rahatlatıyo beni. çok iştahlı ve yemeğe bayılan bi eşim olduğu için yemeğim varsa geri işler bana vız geliyo

kaydirigubbakcemile3

Bir de kocam çok dağınık ona üstelik temizliyorum işde napimm adama 7 senedir öğretemedim
Dağınık artık böyle kabullendim napimmm temizle ben temizleeee bele kuvvet

allah kolaylık versin canım ya:teselli: taşınmak zor zanaat. amna fazla yorma kendini hamilesin yazık. bende taşınalı 2 ay oldu. ama benim çok taşınmaktan elim alıştı heralde. 2 günde evi toplamıştım. valla ben bile şaşırdım.laelaelaelaelae

tebrik ederim canım 1 haftalık yemek haalkisalkisalkis nasıl karnıyarığı yapıp buzluğamı atıyorsunCADIARZU

Kızlar tozlara karşı şu çilalar felan varya hani sprey olanlar fısfıslı onlar baya iyi şiddetle tavsiye ederim
Hem mobilyalar güzel parlıyor hemde çabuk tozlanmıyor pratik hatunların bilgilerine sunulur ..
Yeni başladım kullanmaya süper bişi

Bir de kocam çok dağınık ona üstelik temizliyorum işde napimm adama 7 senedir öğretemedim
Dağınık artık böyle kabullendim napimmm temizle ben temizleeee bele kuvvet

al benden de o kadar benimkide çok dağınıktı ama artık elinden geldiğince yapmaya çalışıyor. :asigim:siz siz olun kocalarınızı rahata alıştırmayın.:1no2:

çalışıpda pratik olan bayanarıda alıomusunuz aranıza bakim

tabiki. hoşgeldin canım. bende çalışıyorum 9-6 mesaim var. çok zor oluyor tabi ev işi. ama seviyorum evimle ilgilenmeyi:asigim:

tebrik ederim canım 1 haftalık yemek haalkisalkisalkis nasıl karnıyarığı yapıp buzluğamı atıyorsunCADIARZU

Canım bak bunu annem yapıyor
Patlıcanları kızartıp içlerini dolduruyor karnı yarık malzemesiyle (tavasına diziyor yada plastik bir kaba difrize tıkıyor..
sonra çıkarıp salçalı suyunu yapıp pişiriyor
patlıcaları küp küp doğrayıp kızartıpda koyuyor köfte kızartıp koyuyor
onunda çıkapıp öle buzlu salçalı su yapıp pişiriyor
Ben sevmiyorum sanki böle tadımsı oluyor ben beğenmedim ama pratik
Annem gezcem diye nasıl vakit yaratıyor kendine yeterki gezmek olsun dedikodulardan mahrum kalır.. kaydirigubbakcemile3

hangisi canım cifin büyük şişeleri var onlarmı yeni çıkan.
fisfisfis

hoşbuldum ozaman çok çok titiz olduğumu söyleyemem üstelik kocam evdeyse hiç bişi yapmam yaptırmaz zaten 8-4 çalışıorum 3,5 aylıkda bir erkekim var ALLAH ım esirgesin bunların dışında elimden geliğince yapmaya çalışiırum mesela şimdi 4de eve gidicem biii sürüüü işim var halıları kaldırdım eşyaların yerini değiştirdim biri bana yardıma gelsin yaahuuu
bu arada ben yer silerken ve toz alırken suyun içine elma sirkesi katıorum acayip parlıo kaynanam bile soruo ne kulanıosun die düşünün artık

hangisi canım cifin büyük şişeleri var onlarmı yeni çıkan.
fisfisfis

CİF değil bitanem prontoyo benzer bi marka evde değilim adı da aklımda değil ama rengi pronto ahşap temizliyicinin renginde onun vazifesini yapıyor
Pronto ahşap temizliyici kullanmışsan bilirsin o daha koyudur suya katıp öyle sileriz ahşapları bu biraz daha sulusu fısfıslı şişilerde var birde oda spreyi gibi teneke kutularda var cilası bu parlıyo
püskürtüyosun yüzeye kuru bir bezle siliyorsun..
Hem parlıyor hemde çabuk tozlanmıyor yüzey komşumda gördüm hemen aldım
Ytak odamdaki dolabımı vestyerimi yemek odamın büfesini masasını bunla siliyorum kapılarımı bile çok güzel parlatıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…