• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pratik ev hanımları kulubü

• Konu Sahibi Konu Sahibi nesepalamudu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

titiz misinizdir?

• Ankete Katılan
    293
:1:
gel bacım gel yaz:)

halıma sakız yapışmıştıı oğlum saolsun sakızı çiğne sen bi güzel yapıştır..
bende hiç fark etmedim (halıda püsküllülerden) çıkmıo naptım ettim yok yapışmış her ipine işlemiş..
tınağımla kazıdım yok..
artık o ipleri kesmeye karar veririken aklıma geldi..
Annem eskiden sakız elbisemize yapışınca buz gezdirirdi sakız kendini atardı..
hemen buzluğaaa süper buz da var hemen 2 küp buz gezdirildi ipliklerde sakız dondu tırnağımla az zorlayınca çıkıverdi..

halı..elbise.. koltuk sakız yapışırda çıkmazsa napıyoruz 1 küp buzu gezdiriyoruz ve sakızdan kurtuluyoruzz..:66:

bu senede aklıma gelen bişi daha var..

eskiden babannemler yaparmışş ben unutmuştum bunu..
Dolabımın bir rafı çarşaf nevresim yastıkyüzlerim havlularımla dolu..
hepsi katlı arasına bu kokulu sabunlardan koyma fikri..
akşam oturuken aklımda ampul yanıverdi..
:1:

neden dedim o çiçek lavanta sübbül gül kokulu sabunlardan 3 er kat arayla koysam hep mis gibi koksalar...

ve uyguladım..

dolabı her açtığımda mütiş kokular yayılıyor..
Misafirim geliyor çarşafını seriyorum o koku nasıl işlemişse halam sordu en son misafirim oydu..
senin yumuşatıcın ne diye nasıl bi koku bu böyle dedi..
sabah hala koku duruyordu..
yumaşatıcıda kullanıyo olsam extra mikrokapsüllülerden olmadığı sürece kokusu uçuyor..

napıyoruz uzun lafın kısası çarşaflarımızın havlularımızn katlarının arasına kokulu sabunlar koyuyoruz
her daim mis gibi kokuyor..

bende bazanın altına kaldırdığım çamaşırlarımın içine atıyorum sabun.bazayı her kaldırdığımda mis gibi kokuyor.Tavsiye ederim.

Mutfaktaki fayans aralarının lekelerin ACE mor rengimi püskürtün 5 saniye bekletin kesinlikle leke kalmıyor

ayyyyyyy ben bu topigi çok sevdim bende temizlik hastasıyım durmadan temizlik yaparım fırsat buldukça siler dururum tuvalete biri girdimi mutlaka yıkarım artık hatalık oldu kapı kolları nı silmezsem rahat edemem burası tam benlik olmuş yaaa süper.

:52::52::52:

Bende aklima gelmisken yazayim.fayans aralarini ne yaptiysam temizlenmedi.bimde guldal kirec sokucu var en son bunu denedim aninda bembeyaz oldu.sanki fayanslar yeni yapilmis giibi.yanliz temizlik yaparken dikkatli olmaniz gerekiyor tuzruhu gibi kokusu vede fazla bekletmeden durulamaniz gerekiyo.ayrica gene bimde guldal yag sokucuyu siddetle tavsiye ederin.firin,ocak dolaplar ugrasmaniza gerek kalmadan temizliyor.
Temizlikte biraz detayciyimdir:34:

bende size bir temizlik maddesi öneriyim asprens adında aldıgım markette 2.250 tl fiyatı genel temizlik için ben çok memnunum tavsiye ederim

hatunlarrr..
Ev değiştimm bu evde dolap içinde ağır bi rutubet kokusu var (mutfak dolabında)
Havalndırıyorum sürekli ama baş edemedim acayip midemi bulandırıyor bu koku
nem küf kokusu hakkında bilgisi olan tecrübeli ev hanımı bacılarr akıl verin bana delirecemm:50:
Küf tableti duydum nette acaba denesemmii

hatunlarrr..
Ev değiştimm bu evde dolap içinde ağır bi rutubet kokusu var (mutfak dolabında)
Havalndırıyorum sürekli ama baş edemedim acayip midemi bulandırıyor bu koku
nem küf kokusu hakkında bilgisi olan tecrübeli ev hanımı bacılarr akıl verin bana delirecemm:50:
Küf tableti duydum nette acaba denesemmii
görünen bir küf nem yok sadece koku mu var canım. bazen benim duvarlarımda küf oluşuyo nedenini bulamadık .küfün üzerini çamaşır suyunu direk fısfıs yapıyorum on saniye de tertemiz oluyo. ama sonradan koku yine geliyo devamlı havalandırmaktan başka çare de bulamadım bilen varsa bana da söylesin :27:
bu arada topicte yeniyim tam benlikmiş bu konu tüm sayfaları baştan okudum çogu benim uyguladıgım formüller :16: temizligi seviyorum:16: tabi temizlik modum gelirse:9:

görünen bir küf nem yok sadece koku mu var canım. bazen benim duvarlarımda küf oluşuyo nedenini bulamadık .küfün üzerini çamaşır suyunu direk fısfıs yapıyorum on saniye de tertemiz oluyo. ama sonradan koku yine geliyo devamlı havalandırmaktan başka çare de bulamadım bilen varsa bana da söylesin :27:
bu arada topicte yeniyim tam benlikmiş bu konu tüm sayfaları baştan okudum çogu benim uyguladıgım formüller :16: temizligi seviyorum:16: tabi temizlik modum gelirse:9:

Canım görünürde küf rutubet hiç bişe yok..
Mesela bardak rafını dolabını açıyorum kapağını böle bi nemm kokusu küf kokusu var
Sürekli kapaklar açık cam açık haldeyim..
hiç bi odamdas koku yok sadece mutfak dolabında var..
İnternetten biraz araştırdım bi poşete tebeşir koyup poşeti delin dolaba koyun demişler..
birde küf tabletleri varmış kokuyu giderici 2 şey buldum..
denicem çarem yok..
Hani gardrop olsa sabun vs hallederimm
Ama mutfak dolabıı kafama taktım çözecemm:1:
araştırıyorumm

kızlar iki gündür alışveriş manyagı oldum:9::9: bugünde sırf temizlik ürünlerine 50 60 tl harcadım bu hafta full temizlik yapacagım:37::37:

Canım görünürde küf rutubet hiç bişe yok..
Mesela bardak rafını dolabını açıyorum kapağını böle bi nemm kokusu küf kokusu var
Sürekli kapaklar açık cam açık haldeyim..
hiç bi odamdas koku yok sadece mutfak dolabında var..
İnternetten biraz araştırdım bi poşete tebeşir koyup poşeti delin dolaba koyun demişler..
birde küf tabletleri varmış kokuyu giderici 2 şey buldum..
denicem çarem yok..
Hani gardrop olsa sabun vs hallederimm
Ama mutfak dolabıı kafama taktım çözecemm:1:
araştırıyorumm

daha önce oraya su dökülmüştür ıslak kalmıştır koku ondan oluyodur
ki bunun için yapacak bişeyde yok tabi...
ama sadece zararsız ve güzel bir koku kokmasını istiyorsan
çay tabağına vanilyayı boşalt ve koy o dolaba
kokunun gittiğini hissedince değiştirirsin
ben bunu bazen buzdolabımda koku hissedersem yapıyorum :34:

daha önce oraya su dökülmüştür ıslak kalmıştır koku ondan oluyodur
ki bunun için yapacak bişeyde yok tabi...
ama sadece zararsız ve güzel bir koku kokmasını istiyorsan
çay tabağına vanilyayı boşalt ve koy o dolaba
kokunun gittiğini hissedince değiştirirsin
ben bunu bazen buzdolabımda koku hissedersem yapıyorum :34:

Aynen öyle olmuş canım..
dolabın olduğu cephe dış duvara doğru.. izolasyon öncesi su yemiş duvardan
Naptıysam çözüm bulamadım..
Biomax küf bide 2-3 tane daha küf koku giderici bişiler buldum netten denicem hepsini vanilyayı da denicem
Çok canımı sıkıyo bu durum :18:
sinir oluyorum süreklide havalandırıyorum ama nafile..
Çok teşekkür ederim:71:

Aynen öyle olmuş canım..
dolabın olduğu cephe dış duvara doğru.. izolasyon öncesi su yemiş duvardan
Naptıysam çözüm bulamadım..
Biomax küf bide 2-3 tane daha küf koku giderici bişiler buldum netten denicem hepsini vanilyayı da denicem
Çok canımı sıkıyo bu durum :18:
sinir oluyorum süreklide havalandırıyorum ama nafile..
Çok teşekkür ederim:71:

bende yatak odamda yaptığım bir taktiği söyleyeyim belki işe yarar

ben kokulu sabunları rendeleyip tüllere koyuyorum sonra dolap içlerine yerleştiriyorum hem dolabın hemde odanın havası değişiyo açtıkça :1:

denemek isteyen varsa denesin çok kalıcı yani :81:

inşlh sorunu çözersin sende

kızlar dip köşe temzilik kaç gümnde yada haftada bir yapılmalı bide dip köşe yaparken her oda ayrı ayrı günlerde mi yapılıo

kızlar topiğinizi çok beğendim ve hemencicik soru soruyorum :1:

yeni adlığım montumu daha o gün ilk kez giyecektim eşim sigara içmiş ve koku olmasın diye mum yakmış
sabah işe gitmek için kalkmıştım şeytan dürttü ve mumu söndüreyim dedim bir uzandım ki tabağından tuttum
mum olduğu gibi üstüme ve tv ünitesine dökülmüş tabii geç kaldığım için hemen montu çıkarıp bırakmıştım
sonra buz falan koyduk ama çıkmadı hatta tv ünitesinde bile belli oluyor mum lekesi
ne önerirsiniz bana mont havası geçti ama olsun :1:

kızlar dip köşe temzilik kaç gümnde yada haftada bir yapılmalı bide dip köşe yaparken her oda ayrı ayrı günlerde mi yapılıo

dip köşe değişir.
evden eve
pencereden pencereye, mevsimden mevsime, binanın katından katına, evde çocuk olup olmadığına, evde aspıratör olup olmadığına, evin hergün süprülüp süprülmediğine, evin çarşıda olup olmadığına.....vs

ama nekadar sıklıkla yapılırsa o kadar kolay oluyor...

ben geciktirmişsem eve yardımcı çağırıyorum. mutfağı ona verip diğer yerleri ben alıyorum

Çarşafların 4 kenarına düğüm atın
Lastikli çarşaf formu alıyor
Ben öyle yapıyorum

ben de bu yöntemi yapıyordum
görümcemden öğrenmiştim

ama şimdi çarşaflara lastik dikiyorum kendim. yatağın altına kadar giriyor görüntüsü daha hoş

hazırlardan daha iyi oluyor.
götürüp lastik diktirebilirsiniz.

aysen_34 cnm vanilya fikri süper oldu teşekkür ederimm:71:

Back
X