- 2 Eylül 2014
- 1.362
- 1.592
- 178
- Konu Sahibi withoutname
-
cnm cildine uygun bir temizleyiciyle yıka yüzünü ardındanda sudocrem diye bir pişik kremi var onu sür geceleri yatmadan yap bunu faydasını göreceksin ben böyle kurtardım cidldimi şuan cildim bebek gibi :) hala kullanıyorum alışkanlık yaptı sanrm :) haftada birde prinç unu maskesi yap yada 3 günde bir yap bu araMerhabalar Hanımlar,
Benim 20 yaşına kadar, ergenlik de dahil, porselen gibi bir cildim vardı. Ne sivilce, ne leke, hiçbir şey.. Son birkaç yıldır deri altı sivilceleri çıkmaya başlamıştı ama şu son dönemlerde iyice arttı. Biri sönüyor, diğeri çıkıyor. Doktora gittim ama pek bir fayda göremedim. Önümüzdeki hafta yine gitmeyi düşünüyorum. Avrupa yakasında bildiği iyi cildiye doktoru olan var mı? Ya da sivilcelerime çözümü olan?
roac.tan sonra göz kuruluğu yasadınız mı ?ben de 25 yasındaym roac.7 sene önce falan kullanmıstım göz kuruluğı yaptı bende ve ilacı bıraktıktan sonra da asla düzelmedi göz kuruluğunu hala cekiyorum yıllardır böyle bir sorun yasayacağımı bilsem asla kullanmazdım o ilacı,yasam kalitemi ciddi etkiliyor cünkü bu göz kuruluğu gözyası damlaları falan bıktım artık cekmekten25 yasindayim ve hala cikar sivilce bende. Tek tuk ve ufak cikiyor artik Allah'tan.
23 yasinda Roaccutane tedavisi de gordum hatta. Tahmin edersin ki ozellikle 23 yasina kadar denemedigim urun, kocakari formulleri kalmadi. Sonunda Roaccutane kurtardi beni. O yuzden yuze hic bir sey surulmemesi gerektigini dusunuyorum artik. Ben faydasini gordugum toprak maskesi urunumu bile bir daha cesaret edip kullanamadim Roac. tedavisinden sonra.
Cilt bakim rutini basit ve istikrarli olmali bana gore. Kaliteli bir temizleyici ve nemlendirici, istersen bir de tonik. Bu kadar. Gunde 2 defa yikayip ardindan nemlendirici yeterli oluyor. Bir de kafaya takmadin mi azaliyorlar. Incik cincik seyleri suratina surme. Neyin ne etki edecegi belli olmuyor.
Peki cildinizi ne ile temizliyorsunuz? Çok merak ettimben yüz temizleme ürünlerinin hiç birini hem bir kadın olarak hem de mesleki olarak önermiyorum. fakat dediğim gibi. deneyip test yapmak isterseniz vücut sizin
Teşekkür ederim :)Deneyebilirsiniz. Ben genelde Shifta Home markasını alıyorum. Migrostan almıştım en son ama aktarlarda da bulunur.
beslenmen nasıl?
bende merak ettim doğrusu :)Peki cildinizi ne ile temizliyorsunuz? Çok merak ettim
cnm cildine uygun bir temizleyiciyle yıka yüzünü ardındanda sudocrem diye bir pişik kremi var onu sür geceleri yatmadan yap bunu faydasını göreceksin ben böyle kurtardım cidldimi şuan cildim bebek gibi :) hala kullanıyorum alışkanlık yaptı sanrm :) haftada birde prinç unu maskesi yap yada 3 günde bir yap bu ara
roac.tan sonra göz kuruluğu yasadınız mı ?ben de 25 yasındaym roac.7 sene önce falan kullanmıstım göz kuruluğı yaptı bende ve ilacı bıraktıktan sonra da asla düzelmedi göz kuruluğunu hala cekiyorum yıllardır böyle bir sorun yasayacağımı bilsem asla kullanmazdım o ilacı,yasam kalitemi ciddi etkiliyor cünkü bu göz kuruluğu gözyası damlaları falan bıktım artık cekmekten
Merhabalar Hanımlar,
Benim 20 yaşına kadar, ergenlik de dahil, porselen gibi bir cildim vardı. Ne sivilce, ne leke, hiçbir şey.. Son birkaç yıldır deri altı sivilceleri çıkmaya başlamıştı ama şu son dönemlerde iyice arttı. Biri sönüyor, diğeri çıkıyor. Doktora gittim ama pek bir fayda göremedim. Önümüzdeki hafta yine gitmeyi düşünüyorum. Avrupa yakasında bildiği iyi cildiye doktoru olan var mı? Ya da sivilcelerime çözümü olan?
Sen nasıl biyologsun ya gereksiz antibiyotik kullanımı tabii ki zararlı ancak antibiyotiklerle üstesinden gelinen pek çok hastalık var. Ayrıca kimse 5 litre su için demiyor hatta su bile olsa 5 litreden fazlası zehir etkisi yapar bunu her doktor bilir. Doğal diye her şey de yüze sürülmez tabii ama gül suyunu pek çok uzman tavsiye ediyor.doktorlar antibiyotik de yazıyor, karbonhidrat yağ da almayın, günde 5 lt su da için diyor... benim bilgim olduğu için doktor diyosa doğrudur şeklinde yaklaşmıyorum.
Hem zaten ortada sorun teşkil eden bir durumunuz var. O doktor; sorun çözücü durumunda. size bir şey önermekle yükümlü. görevini yapıyor. Aynı şey enfeksiyon kaptığımızda da geçerli. vücutta bakteri var. o vücuttan atılmak zorunda, antibiyotikle atılıyor. ama antibiyotikler vücut ph ını değiştirdiği için faydalı tüm mantarların ölümüne neden oluyor. O mantarlar ölünce de sorunun bini bi para... vücudun toparlanması zor oluyor. günde 5 litre su iç diyen var. öyle 2-3 sene yaşayınca (her gün 5 lt su içerek) 3 yılda böbrekler 30 yıllık çalışmış,yorulmuş,yıpranmış oluyor. bu ve bunun gibi pek çok örnek mevcut.
Benim evim bitki dolu bu yüzden. 25 çeşit bitki var,aktar gibiyim.O bitkiler de karaciğer ile böbrekleri fazla çalıştırıyor farkındayım ama ilac gibi yıpratıcı değil en azından.
Merhaba aynı problemi ben de yaşadım .. Ergenlik dönemi ve sonrasında yüzümde 1 tane bile sivilce yokken , 20 li yaşlarda deri altı ağrılı büyük sivilceler çıkmaya başladı.O kadar cildiyeciye gittim ve o kadar ilaç kullandım ki . En sonunda bir tanesi ağır bi ilaç verdi ertesi gün kanamam oldu üstüne midem alt üst oldu ve ıkı gün sonra onu da bıraktım..
Sana söyleyebileceğim , cilt sonradan yapısını değiştirebiliyor. Beslenmene dikkat et , hiçbirşeyi çok kafana takıp kendine dert etme ve mutlaka ama mutlaka kendine , cildine uygun dermotolojik ürünlerle bir temizleme rutini geliştir. Umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir .
Geçen Mayıs gibi cildimde bir anda sivilceler çıkmaya başladı ve beyaz kapalı komedonlar. İlk başta pek umursamadım ama iyice azıtıp cm2 başına 1 sivilce üretebilme potansiyelini gördükten sonra orda bir dur bakalım dedim.
Tahlillerde hiç bir şey çıkmadı, hotmonlar vs vs herşey normal. O zaman geriye tek ihtimal kalıyordu kullandığım cilt bakım ürünlerinden bir vya bir kaçının uzun vadede gözenekleri tıkanmasına sebep olması. Çoğu insan farkında değil, kullandığımız ürünlerin bir çoğu cilt tarafından emiliyor ve uzun vadede cilt altı oluşumlara sebep oluyor. Cilt kendini sürekli yenileyen bir oluşum olduğundan blli bir süre sonra alttaki kusurlu kısım yüzeye çıkmış oluyor ve sivilce festivali başlıyor.
Ben nasıl çözdüm derseniz. Bir süre yüzüme krem dahil hiç bir şey sürmedim. Ayrıca 3 seans salisilik asit uyguladım. Haliyle, kapalı olan komedonların hepsi açıldı, ilk iki seans sivilceler azaldı son seansta ise tamamen kurtuldum.
Zaten, tahliller için doktora gitmen gerekecek, hazır gitmişken salisilik asit kullanmak istediğini söyle. Sana bir reçete verecek, o reçete ile eczanede salisilik asit solüsyonunu yaptırabileceksin.
Bunun dışında, kullandığın temizleme jellerini falan herşeyi değiştir. Şişe üzerinde son kullanma tarihi 12 ay olarak gözüksede o şişenin açılmasından itibaren 12 ay. Ürünü satın almadan önce herhangi biri şişeyi açıp ürünün hava ile temas etmesine sebep olduysa ürün vaktinden önce bozuluyor. Özellikle büyük boy ürünlerde risk yaşanması olası.
Son ihtimal, lullanılan ürünlerin alerji yapma ihtimali. Olat Total effect, gece ve gündüz kremi bende alerji yapıyor. Sivilce sorunundan kurtulduktan sonra kullanmaya devam edeyim dedim ama hayır, kesinlikle bende sorun yaratan bir ürün oldu kendisi.
Cildi iyi gözlemlemek gerek.
Antibiyotik hap atıyrm .iltihap kurutucu oluyr onu demk istedm hap sürmeyi bn bilmyrm .iltihplı sivilce sıkılmayınca deri altı ürü gibi oluyr.bana doktr sık etrafa yayılmamaya dikkt et dedi temzle sonra dedi kanı da sık yarayı ellme iz kalır yani .ama bazı yöntemlerin çok yanlış senin antibiyotik direk yüze sürülmezlimon ve sivilceyi sıkmakta çok yanlış limonda asit var ilerki yıllarda cildin delik delik olur sivilceyi sıkmakta iltihabı yayıyo deri altında ve iz bırakıyo yüzde bunları yapma benden tavsiye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?