Bende aynen sizin gibi sarkikligi telafi etmek icin yaptirmistim. Ama aynen dediginiz gibi eger yaptriyorsaniz ileride ikinci bir operasyonu goze almak gerekiyor sanirim.Benim cok az bir sarkıklıgım var ama toparlanma ihtiyacı yok sadece kucuk 75b takıyorum dolgulu ama doldurmuyor aslında a cup cocugumu emzirdikten sonra ici biraz boşaldı ve hic bir zaman memelerimle mutlu olamadıgım ıcın yaptırmayı düşünüyordum yani takılsada 275 300cc orta profil takılacaktı yine cok buyuk bir meme istemedim dogal ici dolu biraz daha büyük hepsi bu:/ ama şu resimlerden sonra cıkartmayı dusunmuyordum ama cıkarılması gerekırse ilerde eminimki benimde sadece derim kalıcak cunku simdiden ici az bosalmıs durumda
Evet benim protezlerim ile lenfoma arasinda kesin bir bag bulundugu ve protezlerim piyasadan bu nedenle kaldirildigi icin degistirmek istiyorum su anda. Annemin bir ablasi gogus kanserinden oldu. Diger ablasi gogus kanserine bir gogsunu kaybetti. Kanser icin risk grubunda oldugum icin biraz endiseliyim. Yoksa 10 sene falan daha kullanirdim.Ama şuda var sizin taktırdıgınız protez değişilmesi lazım dediği için değiştiriyorsunuz değilmi aslında sorun yaşamadınız anladıgım kadarıyla çoğu doktor yeni nesil protezlerle ömür boyu yaşanabiliyor diyorlar bazılarıda 10 15yıl offf kafam cok karıstı
Revizyon deneyiminiz nasildi acaba? Suhan bey mi yapti? Cunku ben de kendisine gitmeyi dusunuyorum. Size hangi markayi takti? Artik sadece Polytech kullaniyormus. Hatta bu webinara da katilmis kendisi gordugum kadariyla.omur boyu soyleminin dogru oldugunu dusunmuyorum. 2008'de revizyon oldum. suhan bey su an hafif kapsul basladigini soyledi. eninde sonunda artacak. ayrca implantlarin saglamliginin surekli takip edilmesi gerektigini de soyledi. eger omur boyu olsa MR vs ile ugrasmaya gerek olmazdi.
diger yandan implant cikarimi icin de dokunun cikarilmasinin gerekebilecegini onerdi (olmayan seyin nesini cikaracak bilemedim?) (ve tabii ters t seklinde olacak kesi). bunun ne derece saglikli oldugunu arastiracagim, ona gore karar verecegim.
hayir revizyonu eser yuksel yapti. ameliyat sonrasi benim icin zor bir surecti. hem kas ustunden kas altina gecis hem de ilk hafta ates vs yasadim. mentor kullanildi.Revizyon deneyiminiz nasildi acaba? Suhan bey mi yapti? Cunku ben de kendisine gitmeyi dusunuyorum. Size hangi markayi takti? Artik sadece Polytech kullaniyormus. Hatta bu webinara da katilmis kendisi gordugum kadariyla.
Acaba kapsul kontraktur riski daha dusuk oldugu icin mi Polytech kullaniyor? Fakat implantlari ileride ozellikle kas altindan cikartmak riskliymis. Eger kapsul gogus kafesine yapismissa onu kazirken cigerleri bile sondurebiliriz dedi bir doktor bana. Polytech dokuyla birlestigi icin ozellikle kas altindan cikartmak cok zor olur diye dusunuyorum. Cunku ben kas altina takmayi planliyordum bu sefer. Gecen sefer kas uzerine takildi ve sarkma cok oldu. Bir de gogus dokum cok az oldugu cin implantlar resmen gorunuyor ve hissediliyor dokununca.
Yani diyelimki meme altı operasyon oluyorsun ama sonrasında t yada lolipop denılen sekılde çıkartıyorlar e ne anladm ben smdı 8 10 15 sene guzel gozukup sonrasında daha cok izle dolasıcam ay hıc bukadar içine girmemiştim ya hayallerim yıkıldı resmen 30 yasına yeni girdim ama bi 40tan sonrada mememde bir suru dıkıs ızıyle gezmekte istemiyorum:/omur boyu soyleminin dogru oldugunu dusunmuyorum. 2008'de revizyon oldum. suhan bey su an hafif kapsul basladigini soyledi. eninde sonunda artacak. ayrca implantlarin saglamliginin surekli takip edilmesi gerektigini de soyledi. eger omur boyu olsa MR vs ile ugrasmaya gerek olmazdi.
diger yandan implant cikarimi icin de dokunun cikarilmasinin gerekebilecegini onerdi (olmayan seyin nesini cikaracak bilemedim?) (ve tabii ters t seklinde olacak kesi). bunun ne derece saglikli oldugunu arastiracagim, ona gore karar verecegim.
Buarada tüm aileniz için cok geçmiş olsun sizinde bir an önce değiştirmeniz gerekiyor anladıgım kadarıyla kanser cok zor bir rahatsızlık annemden biliyorum allah herkese şifa versin ve dediğinize katılıyorum ömür boyu deniyor ama okudugum heryerde ortalama on yıl sonra başlıyor sıkıntılarEvet benim protezlerim ile lenfoma arasinda kesin bir bag bulundugu ve protezlerim piyasadan bu nedenle kaldirildigi icin degistirmek istiyorum su anda. Annemin bir ablasi gogus kanserinden oldu. Diger ablasi gogus kanserine bir gogsunu kaybetti. Kanser icin risk grubunda oldugum icin biraz endiseliyim. Yoksa 10 sene falan daha kullanirdim.
Ama deformayson ve zaman ile sarkma oldugu icin yine de bir gun cikartilip yenilenmesi gerekecekti. Hic bir implantin hayat boyu olduguna inanmiyorum. Ben yaptirirken omru en fazla 15-20 sene demisti Kanada'daki doktorum.
Hangisi en guvenilir ben ing bilmiyorum banada söylermisiniz:) polytech ıcınde kanser yapıyor diye haber yapılmış yukarda bi arkadaş paylaşmış sanırım yine en mantıklısı mentor ama ben vazgecicem gibi gözüküyor:)hayir revizyonu eser yuksel yapti. ameliyat sonrasi benim icin zor bir surecti. hem kas ustunden kas altina gecis hem de ilk hafta ates vs yasadim. mentor kullanildi.
evet pnomotoraks riski var, ama kas alti ameliyatta da o risk var. hatta bende oldu sandi doktor (igne ucu degmis) ama olmadi sukur. bu konuda durust davrandigi icin sansliyim sanirim. sonraki iki sene boyunca oksurunce ya da biraz usutunce cigerimde sizi hissettim, sonra gecti.
bu makaleyi daha once paylasmistim. markalara gore implant guvenligi. belki isinize yarar: https://www.troypittmanmd.com/files/2018/11/Safety-
Merhaba sadece şunu söylemek istiyorum. Tıp'da şuan doğru olan, zamanla yanlış olabiliyor. Birşeyin en güvenilir olması yıllar içinde sorun çıkarmaması sonucunda kabul edilir. 8 yıl önce en iyi ve ve en kaliteli marka diye Allergan marka pürüzlü silikonun kullanmıştı doktorum. Sonuç 2-3senedir bu marka lenfoma yaptığı gerekçesiyle toplatıldı ve yasaklandı.Hangisi en guvenilir ben ing bilmiyorum banada söylermisiniz:) polytech ıcınde kanser yapıyor diye haber yapılmış yukarda bi arkadaş paylaşmış sanırım yine en mantıklısı mentor ama ben vazgecicem gibi gözüküyor:)
Vazgeçtim bunca şeyden sonra riskleri göze alamıyorum çok istememe rağmenMerhaba sadece şunu söylemek istiyorum. Tıp'da şuan doğru olan, zamanla yanlış olabiliyor. Birşeyin en güvenilir olması yıllar içinde sorun çıkarmaması sonucunda kabul edilir. 8 yıl önce en iyi ve ve en kaliteli marka diye Allergan marka pürüzlü silikonun kullanmıştı doktorum. Sonuç 2-3senedir bu marka lenfoma yaptığı gerekçesiyle toplatıldı ve yasaklandı.
Emin olun en doğru karari verdiniz.şuan sizin yerinizde olmayı çok isterdim,yani hiç bulaşmamayi..keşke o dönemde bir kişi çıkıp bana bunları söyleseydi ve ben de vazgeçseydim.Vazgeçtim bunca şeyden sonra riskleri göze alamıyorum çok istememe rağmen
Belki on yıldır istediğim bişey birkere acısına dayanmayı göze alabilirim ve gogus altı dıkısıne ama sonrasında t kesi ve revizyon asla üstelikte yaş ilerliyor daha da zor olucakEmin olun en doğru karari verdiniz.şuan sizin yerinizde olmayı çok isterdim,yani hiç bulaşmamayi..keşke o dönemde bir kişi çıkıp bana bunları söyleseydi ve ben de vazgeçseydim.
Benim protezlerde sorun olmasa degistirmezdim. Fakat doktorum bana asla omur boyu degil dedi. Takmadan once uc doktorla gorustum Kanada'da. Hepsi 10-15 sene dedi ve sonra degistirmemi tavsiye etti.Ama şuda var sizin taktırdıgınız protez değişilmesi lazım dediği için değiştiriyorsunuz değilmi aslında sorun yaşamadınız anladıgım kadarıyla çoğu doktor yeni nesil protezlerle ömür boyu yaşanabiliyor diyorlar bazılarıda 10 15yıl offf kafam cok karıstı
Bu gun Suhan bey'den muayene tarihi aldim. Aralik ayinin 28'ine. B-Lite kullaniyormus. Amam normal Ploytech'den 10,000 TL daha fazla dedi asistani. Fakat bazi hastalari yumusakligi ve hafifligi yonunden seciyormus B-Lite'i. Tabiiki 10-15 sene yada daha fazla kullanacaginizi dusunerek hangisi uygun buldugunuza siz karar verirsiniz dedi.Merhaba;
Bende b-lite’ı sormuştum. Hastanın isteği üzerine takılabilir ama daha çok meme onarımında kullanılan bi protez dendi ve yeni bir ürünmüş. Ücretide tanesi 2000 euroya yakınmış sanırım.İlk kez slikon taktırmayı planladığım için bana gerek olmadığını düşündüm ve b-lite’ı eledim.
Evet bu protez bende var. Bende konu açtım b-lite protezi olanlar var mı diye merak ettim süreçleri nasıl gitti . Ben ameliyatın 23. Günümdeyim. Diğer protezlere göre baya pahalı çok kararsız kaldım ama sonra buna karar verdim. Şuan bile ödemden dolayı şişliğim olmasa protez yokmuş gibi okadar hafif ve hissetmıyorum spor yaparken koşarken bunu daha iyi anlayacağım bence. Protezli dikleştirme ameliyatı oldum. Daha erken bi süreçtim bende merakla 2. Ayı beklıyorumMerhaba bana da kendi doktorum onerdi ben kullanıyorum dedi ben mentor veya motiva istiyordum daha pahalıydı bu markalar o yuzden ikisi arasinda da motivayi onerdigi icin tercih ettim ,doktor polytech onerse de ben istemedim hic duymamistim cunku
Evet bu protez bende var. Bende konu açtım b-lite protezi olanlar var mı diye merak ettim süreçleri nasıl gitti . Ben ameliyatın 23. Günümdeyim. Diğer protezlere göre baya pahalı çok kararsız kaldım ama sonra buna karar verdim. Şuan bile ödemden dolayı şişliğim olmasa protez yokmuş gibi okadar hafif ve hissetmıyorum spor yaparken koşarken bunu daha iyi anlayacağım bence. Protezli dikleştirme ameliyatı oldum. Daha erken bi süreçtim bende merakla 2. Ayı beklıyorum. Aynen normal protezden 15 bin kadar fazla ama ömürlük. Biri sivri bi aleti göğsüne batırmadığı sürece delinmez :) Hafifliğide daha şimdiden hissediliyor protez yok gibi. Ama işte dediğim gibi erken bi süreçteyim ilerisini bende merak ediyorumBu gun Suhan bey'den muayene tarihi aldim. Aralik ayinin 28'ine. B-Lite kullaniyormus. Amam normal Ploytech'den 10,000 TL daha fazla dedi asistani. Fakat bazi hastalari yumusakligi ve hafifligi yonunden seciyormus B-Lite'i. Tabiiki 10-15 sene yada daha fazla kullanacaginizi dusunerek hangisi uygun buldugunuza siz karar verirsiniz dedi.
Memnun musunuz polytech markasindanEvet bu protez bende var. Bende konu açtım b-lite protezi olanlar var mı diye merak ettim süreçleri nasıl gitti . Ben ameliyatın 23. Günümdeyim. Diğer protezlere göre baya pahalı çok kararsız kaldım ama sonra buna karar verdim. Şuan bile ödemden dolayı şişliğim olmasa protez yokmuş gibi okadar hafif ve hissetmıyorum spor yaparken koşarken bunu daha iyi anlayacağım bence. Protezli dikleştirme ameliyatı oldum. Daha erken bi süreçtim bende merakla 2. Ayı beklıyorum. Aynen normal protezden 15 bin kadar fazla ama ömürlük. Biri sivri bi aleti göğsüne batırmadığı sürece delinmez :) Hafifliğide daha şimdiden hissediliyor protez yok gibi. Ama işte dediğim gibi erken bi süreçteyim ilerisini bende merak ediyorum
Valla korkulacak hic bisey yok ben cikattirdim doktor bana demisti kotu olacak sarkacak diklestirme yapalim falan filan ki sorna amarikan gurubunda duydum herkese oyle diyolarmis her neyse cikattirdim bi uyandim diklestirme falan yok doktor gerek duymamis durumu iyi die ve hakketten bidaki ay bir yil olacak nerdeyse eski hali derim derimde ilk implant takilan amaliyatta doktor kesiyi duzgun yapamadigi icin tel goguste kesi izi gozukuyo yani problem yok ve problem olmayan kadin fotografida cok gordumBunları gördükten sonra oturup birkez daha düşünesim var gerçekten çünkü belliki bu ameliyatı olan ikinci ameliyatıda olmayı kesinlikle göze almalı korkutucu hepsi ve üzücü
Revizyon deneyiminiz nasildi acaba? Suhan bey mi yapti? Cunku ben de kendisine gitmeyi dusunuyorum. Size hangi markayi takti? Artik sadece Polytech kullaniyormus. Hatta bu webinara da katilmis kendisi gordugum kadariyla.
Acaba kapsul kontraktur riski daha dusuk oldugu icin mi Polytech kullaniyor? Fakat implantlari ileride ozellikle kas altindan cikartmak riskliymis. Eger kapsul gogus kafesine yapismissa onu kazirken cigerleri bile sondurebiliriz dedi bir doktor bana. Polytech dokuyla birlestigi icin ozellikle kas altindan cikartmak cok zor olur diye dusunuyorum. Cunku ben kas altina takmayi planliyordum bu sefer. Gecen sefer kas uzerine takildi ve sarkma cok oldu. Bir de gogus dokum cok az oldugu cin implantlar resmen gorunuyor ve hissediliyor dokununca.genelde butun kapsüller gögüs kafesine dogru buyur ve yapisir cok yetenekli bi doktor onu dikkatlice kaziyip cikarabilir yetenek ve zaman gerekir cikarzamazsada katorize eder yani yakar demek oluyo galiba