• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polisiye gerilim tutkunları

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben de grange okumaya başlayınca polisiye gerilim hastası oldum ama ondan başka iyi bi yazar bilmiyorum sölediklerinizi denicem sanki kimse grange'ım kadar iyi olamaz gibi geliyo bütün kitaplarını okudum ve her kitabını bitirişimde boşluğa düşüyodum keşke daha fazla kitap yazsa da her gün grange okuma şansımız olsa:delphin:

Saatçi,
Jeffery Deaver.
Dikkate değer...

arkadaşlar tarihi kitapların yanısıra polisiye gerilim tarzı kitaplar bana sürükleyici geliyor.genelde maxsime chattam ve jean cristophe crange sevdiğim yazarlar.buna yakın tarzı olupta beğendiğiniz yazarlar varmı .bu tarz kitapları aramızda takas edebiliriz :sm_cool:ne dersiniz
Ahmet Ümit'in kitaplarını okumanı öneririm. Patasana ile başlayabilirsin.

Off ya. Biraz önce bitirdim, gerçekten gerdi beni
Petra Hammesfahr
Korkulu Bekleyiş

arkadaşlar tarihi kitapların yanısıra polisiye gerilim tarzı kitaplar bana sürükleyici geliyor.genelde maxsime chattam ve jean cristophe crange sevdiğim yazarlar.buna yakın tarzı olupta beğendiğiniz yazarlar varmı .bu tarz kitapları aramızda takas edebiliriz :sm_cool:ne dersiniz

sonunda benımle aynı zevki paylaşan biri :)hihoyyyt
maxsime chattam ve jean cristophe crange e bayılıyorum hiç bir kitabını kaçırmadım !
bunun dışında sana graig russel (kanlı kartal-kanlı masallar ) tess geritsen (mefisto klubu-cerrah-çırak) gleen meade (şetyanın mürüdi-sakkaranın kumları-buz kapanı...) gibi kitaplarını tavsiye diyorum..

kesinlikle benimde en sevdiğim yazarlar...bunların yanında stephen king ve dean koontz da vazgeçilmezlerimdir..türk yazarlardan da en çok ahmet ümit tabii ki..osman aysu'yu tavsiye ettiler polisiye tarzı olarak ama ben pek sevemedim..

osman aysu bence türk filmi tarzında poliseye yazıyor :))
diğer yabancı yazarların yanında çok basit bir kurguyla kalıyor.. sonunda katil hizmetçi tarzında basit bir son ortaya çıkıyor.. bencede hiç sürükleyici değil çok katılıyorum..türk polisiye olarak bence tek bir yazar var o da ahmet ümit ama o bile maxime chattam j.c.granje, gleen meade yanında çok sönük kalıyor...

"pegasus sırrı" nı okuyan var mı? okumayı düşünüyorum ama bir fikir edinmek istedim sürpriz olmasın sonra :)

ben okudum thıanna ama pek beğenmedim..
başlığında davincinin şifresı gölgelede kalacak şeklinde bir yazı vardı bende merak edip aldım ama hiç alakası yok...
kötü bir kitap değil ama davincinin şifresiyle kıyaslanamaz... dan brown hala tarihi -polisiye konusunda bir numara bence a.s (okumadıysan eğer melekler ve şeytanlar da baya sürükleyici)

Tess Gerritsen'i tek geçiyorum
çok akıcı sürükleyici ve kitapları birbirleriyle bağlantılı olması çok güzel..
neredeyse tüm kitapları var
onun dışında bi ara Grange'e kafayı takmıştım
ama çok yoruluyorum arkadaşlar yaa.. sanki onların peşinden ben de koşuyorum, her cinayet mahalinde bende kıyıdan köşeden bakıyorum sanki, ipucu arıyorum, halkaları birleştiriyorum, nasıl soluk soluğa kalıyorum:)
zaten rizzoli'nin yanında staja başlayacağım az kaldı:)
eminim beni anlıyorsunuzdur , normal değil mi :)

granje bnm en favorı yazarım bu konuda hihoyyyt
sadece son kıtabı "seytanın müridini" nin diğer kitaplanın yanında biraz sönük kaldığını düşünüyorum ama gene de süper süper:teytey:

merhaba
Ben pegasus sıırnı okudum ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. övüldüğü kadar güzel bir kitap değil. hele hele Dan Brown ile yarışamaz bile. ama size önerebileceğim pek çok yazar var. Glenn Meade nin bütün kitaplarını tavsiye ederim. inanılmaz güzel yazıyor ve elinizden bırakamıyorsunuz. Halen Coben çok müthiş bir yazar bana göre. Clive Cussler çok güzel yazar, kitaplarını elinizden bırakamazsınız. ama Türk yazarlara gelince bu türde yazan o kadar fazla yok ülkemizde. Ahmet Ümit, Celil Oker, Pınar Kür (bazı romanları) benim tavsiye edeceğim yazarlardan. Ama yeni yeni bu türde yazmaya başlayanlar var. En son Okuduğum Yaralı Bebek adlı bir kitap varki bence çok güzeldi. Yazarın diğer kitabını da sipariş ettim.
Size iyi okumalar...

halen coben ı hiç duymamıştım ama okumak isterim..
hangi kitabını okuma mı tavsiye edersin ??

granje bnm en favorı yazarım bu konuda hihoyyyt
sadece son kıtabı "seytanın müridini" nin diğer kitaplanın yanında biraz sönük kaldığını düşünüyorum ama gene de süper süper:teytey:

grange ın Türkçeye çevrilmiş son kitabı Şeytan Yemini 'dir..okumak isteyenler yanlış kitap aramasın =) ayrıca grange kitapları arasında favorilerimden bir tanesidir..Bu arada grange sevenlere bir güzel haber vermek isterim...yazarın yeni kitabı MISERERE fransızca olarak yayımlandı....Türkçeye çevirisinin yaklaşık 6 ay süreceği söylendi ve yine doğan kitaptan çıkacak diye biliyorum ...yeni kitap için biraz bekleyeceğiz yani :çok üzgünüm:

Osman Aysu Dean Koontz Stephen King vsden direkt alarak yazıyor romanlarını, sayfa sayfa. Hiç saygı duymuyorum kendisine. Ama Ahmet Ümit süper bence de.

Dean Koontz'u ben de çok severim, 14 15 yaşımdan beri sürekli okuduğum bir yazar, gönül bağım var kendisiyle =) Stephen King'i de bu sıralar okumaya başladım ben de =)

dean koontz un bütün romanları hemen hemen vardır bende. konuları, bilim kurgu ,gerilim ve korku arasında gidip gelir....şu aralar,en son çıkan ,İSTİLA yı okuyorum....

dean koontz un bütün romanları hemen hemen vardır bende. konuları, bilim kurgu ,gerilim ve korku arasında gidip gelir....şu aralar,en son çıkan ,İSTİLA yı okuyorum....

İstila'yı ben de okudum. Yeni çıkan her kitabını okumaya çalışıyorum. Daha Türkçe'ye çevrilmemiş bidolu kitabı var. Merakla bekliyorum ne zaman çevrilir diye =)

halen coben ı hiç duymamıştım ama okumak isterim..
hangi kitabını okuma mı tavsiye edersin ??

Halen değil de Harlan Coben olacak o. Arkadaş sanırım yanlış yazmış, siz de dolayısıyla bulamamışsınızdır bu yazarı. Ben de hakkında övgüler duyunca bulabildiğim kitaplarını sipariş ettim geçen cuma. Hala gelmesini bekliyorum. Sipariş ettiğim kitaplar:

Başka Şansın Yok
Kimseye Söyleme
Karanlık Fotoğraf
Asla Vazgeçme

Daha elime geçmediği için henüz hiçbirini okumadım. Fakat şu sayfadan her kitapla ilgili bilgi bulabilirsiniz. Sevgiler

Ben çok severim. Yeni keşfettiğim tavsiye edebileceğim birkaç yazar var.

Tess Gerritsen
Ruth Rendell
Patricia Cornwell
Peter Straub
John Grisham

Bazıları tam polisiye gerilim olmasa da benzer türler ve ben beğenerek okuyorum. Tavsiye ederim. Sevgiler =)

Tess Gerritsen in cerrah ı süperdi gerçekten ayrıca polisiyede de ahmet ümiti çok başarılı buluyorum

grange ın Türkçeye çevrilmiş son kitabı Şeytan Yemini 'dir..okumak isteyenler yanlış kitap aramasın =) ayrıca grange kitapları arasında favorilerimden bir tanesidir..Bu arada grange sevenlere bir güzel haber vermek isterim...yazarın yeni kitabı MISERERE fransızca olarak yayımlandı....Türkçeye çevirisinin yaklaşık 6 ay süreceği söylendi ve yine doğan kitaptan çıkacak diye biliyorum ...yeni kitap için biraz bekleyeceğiz yani :çok üzgünüm:

:)) çok pardon ya doğru söylüyorsun... 2 kitabın adını hep karıştırıyorum:) seytanın müridi glenn meade ın... gene yanlış hatırlamışım kusura bakmayın...:çok üzgünüm:

harlen coben'in karanlık fotograf harika bir kitaptır. keza Kimseye söyleme'de güzeldir. Ama Harlen Coben'in Asla Vazgeçme adlı kitabını tavsiye etmem.

agatha christine benim için gelmiş geçmiş en iyi polisiye roman türü yazarı...
12 yaşından beri okuyorum ilk okuduğum kitabı 10 küçük zenci
şuan yeni bir polisiye romana başladım ruth rendell sessizliğin öfkesi

grange ın yeni kitabı çıkmışmı..Çok şükür ya.. Türkiyeye gelene kadar bekliyecez ama değer yani..Ben grange ın en çok SİYAH KAN kitabını seviyorum...harika bi kitap..
maxime chattam,tess gerittsen en beğendim yazarlar..
türk yazarları denemedim ama denemeyi düşünüyorum..
shephen king i beğenmiyorum..kurgusu sarmıyor beni niyeyse

Ahmet Ümit'in son kitabını okudunuz mu?
Muhteşem tek kelimeyle..

Back