• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polis yada subay eşlerinden yardım istiyorum :)

Benim esimde polis aslinda universitede tanistik biyoloji mezunu is bulamayinca polis oldu once kpss den belli bi baraji gecmen gerek sonra mulakatlar var tabi vucudunda iz dikis dogum lekesi vs. olmamali boy kilo tutmali bedensel aktiviteli bi mulakat var bunlari gecebilirim diyosan bence gir ekmek aslanin agzinda esim sivil calisiyo sende birime gore calisabilirsin eger ilk ataman kucuk bi yer olursa bayan olarak cok rahat edersin biz istanbuldayiz esim cok zorlaniyo ama napalim ekmek parasi

Benim için çok önemli bir konu .
Geleceğimi planlamaya çalışıyorum ve çok kararsızım.
Polis eşleri ve asker işlerinden net bilgiler alabileceğimi düşünerekten konuyu açıyorum.
Bilgi akışı sağlamak kolay en azından , bayanlardan eşlerine sormalarını da rica ediyorum .
Ben bu sene 4. sınıf olacağım.
Önceden hayalim özel sektördü ama artık kısa vadede kar devlette elde ediliyor. Arkadaşım 4 yıl okudu işe 930 la girdi , teyzemin oğlu 2 yıl polis meslek yüksek okulunda okudu işe başlar başlamaz 2290 lira maaş alıyor.
Ben üniversiteyi bitirdikten sonra kendi işimi yapmak istemiyorum.
Ben polis yada subay olmak istiyorum.
Genel bilgileri biliyorum araştırdığım kadarıyla kpss mülakatlar falan.
Şimdi polislik tamam ama mesela bilmek istiyorum nereye kadar yükselebilirim ? Birgün sivil polis olma şansım var mı ?
Alan seçme şansım var mı ? Polis eşlerinden bu konuda yardım istiyorum. Tek yıldızlı komiser olarak mezun olacağım söyleniyor doğru mu ? Bu konular hakkında bilgi edinemiyorum.
Kara kuvvetleriyle ilgili hiç birşey bulamadım olabiliyorum ama nasıl ?
Bilenlerden bilgiler istiyorum lütfen.

Polis eşiyim. Eşim de üniversite mezunu ama tek yıldızlı komiser falan değil ki tek yıldız komiser değil komiser yardımcısıdır :1:

Sivilde mi çalışırsın, çevikte mi çalışırsın, 8-5 masa başı mı olursun o tamamen 6 aylık pomem eğitimini tamamladıktan sonra belli olur.. Belki de çevikle başlarsın daha sonra gittiğin yerdeki ihtiyaca göre sivile, masa başına ya da belki trafiğe geçersin baştan belli olmaz o..Bir bayana göre polislik bence zor.. Düşünsene nöbetlerin olacak, çoluğun çocuğun olacak.. Ama subaylık daha da zor olur diye düşünüyorum.. Hem subaylığa girmek çook daha zor polislikten.. Kişiliğin eğer yakınsa polisliğe, onca erkekle iyi anlaşırım diyorsan neden olmasın.. 900 lira maaşla çalışmaktansa.. Ayrıca 5 sene sonra komiserlik sınavlarına girerek önce komiser yardımcısı, tekrardan girip komiserliğe yükselme şansın var elbette..

Kızlar konu arada kaynamış :)
Öncelikle hepinize tek tek teşekkür ediyorum bana internette bulamıycağım bilgiler verdiniz.
Zor olduğunu biliyorum ama benim herzaman hayalim bu yöndeydi ailemin engellemesi yüzünden yapamamıştım şansım varken değerlendirmek istiyorum.
Yapabilceğimi düşünüyorum ama bakalım seneye göreceğim inşallah hakkımda hayırlısı olur.
Askeriyeden vazgeçtim ama .

Polis eşiyim. Eşim de üniversite mezunu ama tek yıldızlı komiser falan değil ki tek yıldız komiser değil komiser yardımcısıdır :1:

Sivilde mi çalışırsın, çevikte mi çalışırsın, 8-5 masa başı mı olursun o tamamen 6 aylık pomem eğitimini tamamladıktan sonra belli olur.. Belki de çevikle başlarsın daha sonra gittiğin yerdeki ihtiyaca göre sivile, masa başına ya da belki trafiğe geçersin baştan belli olmaz o..Bir bayana göre polislik bence zor.. Düşünsene nöbetlerin olacak, çoluğun çocuğun olacak.. Ama subaylık daha da zor olur diye düşünüyorum.. Hem subaylığa girmek çook daha zor polislikten.. Kişiliğin eğer yakınsa polisliğe, onca erkekle iyi anlaşırım diyorsan neden olmasın.. 900 lira maaşla çalışmaktansa.. Ayrıca 5 sene sonra komiserlik sınavlarına girerek önce komiser yardımcısı, tekrardan girip komiserliğe yükselme şansın var elbette..

mrb ben komiser esıyım..... ((( tek yıldız komiser değil komiser yardımcısıdır ))) derken ? sizde pek bilmiyorsunuz sanırım rütbeleri :)
tek yıldızlılar komiser yardımcısı
çift yıldızlılar komser
3 yıldızlılar da bas komser tatlım ;) ögrenmiş oldunuz

mrb ben komiser esıyım..... ((( tek yıldız komiser değil komiser yardımcısıdır ))) derken ?
sizde pek bilmiyorsunuz sanırım rütbeleri :)
tek yıldızlılar komiser yardımcısı
çift yıldızlılar komser
3 yıldızlılar da bas komser tatlım ;) ögrenmiş oldunuz

Sanırım kompleksli bir ruh haliniz var:ssz:
Zira benim dediğime bir bakın isterseniz tek yıldız komiser yardımcısı demişim değil mi?
Niye bana burada emniyetin rütbeleri (daha doğrusu eşinizin komiser olduğu gerçeğini) aktarma gereği duydunuz?

Zira benim dediğime bir bakın isterseniz tek yıldız komiser yardımcısı demişim değil mi?
Niye bana burada emniyetin rütbeleri (daha doğrusu eşinizin komiser olduğu gerçeğini) aktarma gereği duydunuz?

kompleksli ruh hali sizde gözüküyor çünkü alaycı ifadeler yazılarınızdan belli ........
benm konum tüm yazdıgınız degıl dıkkatınızı cekerim......dediginiz konu ((( tek yıldız komiser <<<değil>>> komiser yardımcısıdır ))) demeniz........
tek yıldızlı komıser + komiser yardımcısı hitaplarda aynıdır komiserim denir
neden esimin rütbesını söyleme geregi duydum çünkü komiser konusu oldugu arkadasa yazarken alaycı ıfade kullandıgınız için....

kompleksli ruh hali sizde gözüküyor çünkü alaycı ifadeler yazılarınızdan belli ........
benm konum tüm yazdıgınız degıl dıkkatınızı cekerim......dediginiz konu ((( tek yıldız komiser <<<değil>>> komiser yardımcısıdır ))) demeniz........
neden esimin rütbesını söyleme geregi duydum çünkü komiser konusu oldugu arkadasa yazarken alaycı ıfade kullandıgınız için....

Benim alaycı ifade kullandığımı nerden çıkardığınızı gerçekten merak ettim?
Eğer alay etmiş olsaydım onca bilgiyi yazmaz, sadece sizin yaptığınız gibi rütbelere takılırdım.
Ona kaldıysa polis memurlarına da çoğu kişi komiserim diye hitap eder ki değildirler..
Ben gayet iyi niyetle "komiserlerin tek yıldızı olmadığını, komiser yardımcılarının tek yıldızı olduğunu ve üniversite mezunu olsa bile polis olarak göreve başladığını" yazdım.
Ve konu sahibinin böyle bir alaycılığı görmemiş olması(ki yok), sizin görmeniz gerçekten çok ilginç.
Dediğim gibi eşinizin komiser olduğunu vurgulamak için yazılmış bir mesajdan başka birşey değil.
Eşin polis mi dediğimde "hayır polis değil, akademiden mezun komiser yardımcısı" diyerek nasıl bir ruh hali içinde olduğunu anlamadığım arkadaşımı bıraktığım gibi, sizi de kendi ruh halinizle başbaşa bırakıyorum :31:

Bende komser eşiyim...:98:
eşim akademi mezunu ama liseden sonra öss puanın ve akedemi içerisinde yapılan sınavlarda başarıl olman gerek.
ki biliyorsundur mevcudun 90 ı erkekse 4 ü bayan yani işin biraz zor...
memurlar sınavlara girerek yükseliyo diye biliyorum fakat akademi mezunları belli bir düzene göre yıldız sayısını artırıyo..
ve imkanları oldukça geniş... maaşıda tabi ona göre oluyo ama eşimin dediği amir-memur arasında öyle diğer mesleklerde olduğu gibi pek maaş fazla alma yok...

Back