Sadece bu konu için demiyorum, zayıflatıyor, hamile kalmanızı sağlıyor, kansere bile iyi geliyor diye satılan tüm ürünlerin her insanda farklı bir yan etkisi olduğunu, bilmem ne markasıyla satılan kahvenin dahi içindeki kafein nedeniyle çarpıntı gibi sonuçlar doğurduğunu, bu bazı ürünleri kullananların sağlığından olduğunu, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını bozduğunu düşünmeden, umursamadan ürün satmak, reklamını yapmak, çerez önerir gibi önermek insan sağlığını hiçe saymaktır.
Kimse bana ama bunlar bitkisel demesin, böyle konularda hep yazıyorum, uyuşturucu hammaddeleri de genelde bitkidir ama öldürüyor değil mi?
Çay da bitkidir lakin fazlası kansızlık yapar, bitkidir zararı yoktur yan etkisi yoktur denmez.
Sırf pazarlama yapıp para kazanmak için de ne insan sağlığı hiçe sayılmalı ne de bebek üzerinden amansız bir hastalık üzerinden umut tacirliği yapılmalı.
İnsan umutsuz kalınca her yolu dener diye de insanlara bile bile boş vaatlerle ürün satılmaz, eli vicdana koymayı unutuyoruz maalesef.