Polikistik Overliler Umudunuzu Yitirmeyin İşte Benim Hikayem

eet canım hafta bugun buyuk gun gorecez bakalımsanada tekrar geçmiş olsun canım inşllah atarsın şu kıstlerıde adetlerın duzene gırer ikinci cocugunu istedıgın zaman dogurursun

ben 87 kiloyum 70 kg idim evlendiğimde 11 ayda 17 kg aldım eşim geç geliyor işten hep onu bekledim yemek için hep geç yemek yedim çok büyük bi hata yaptım o şekilde öyle yapıştı kaldı kilolarım acilen zayıflamam lazım zaten kilonunda etkisi varmış

eet canım hafta bugun buyuk gun gorecez bakalımsanada tekrar geçmiş olsun canım inşllah atarsın şu kıstlerıde adetlerın duzene gırer ikinci cocugunu istedıgın zaman dogurursun

inşallah düzene girer de canım ama ikinci çocuğu isteyeceğimi pek sanmıyorum yine de kısmet tabiki valla çocuk büyütecem diye 8 ayda 8 yıl yaşlanmış hissediyorum kendimi çok zor çok... tabiki güzel yanları da çok..

ah ah şu kilolar özlemcim aynı benim gibi olmuşsun ben de evlendiğimde 70 kiloydum boyumda 1.76 olduğu için fiziğim güzel görünüyodu ama evlendikten sonra geç saatte yemeler abur cuburlar bir de üstüne o kadar tedavi iğneler derken 90 kiloda hamile kaldım ama doktorum hep derdiki kilo vermek tedaviyi ve hamile kalma şansını yüzde 50 artırır... onun için kilolara dikkat aman almayalım vermeye çalışalım

kızlar bugun dayanamadım test yapptım sonuç yıne kocaman tek çizgidaha 1 hafta var kan tahlılıne ama umudum cok azaldı.hamılelıge dair tek bir belirti yok bu ay da boş bnde

kızlar bugun dayanamadım test yapptım sonuç yıne kocaman tek çizgidaha 1 hafta var kan tahlılıne ama umudum cok azaldı.hamılelıge dair tek bir belirti yok bu ay da boş bnde
fatmacım lütfen böyle konuşma bu ay olmazsada üzülme ne olursun sen değilmiydin bu ay demekki hayırlı değilmiş diyen hem daha kesin bişey yok daha daha bir hafta var

kız ne testi... test mi yapılır adete 1 hafta kala... sabret canım benim biliyorum sabredemiyosun ama şimdi yapacağın testler seni yanıltır

fatmacım gerçekten çok erken davranmışsın, şuanda belli olması mümkün deil hele de idrar testinde. inş 1 hafta sonra kanda görüceksin mutlu sonucu:) ben bugün kontrole gittim yumurtamın çatlayıp çatlamadığı belli deil ama doktorum bir ay daha aşılama yapalım sonra tüp bebek deneyelim istersen dedi. çok mu erken bilemedim ne yapsam aslında bu şekilde her ay hüsrana uğramaktan sıkıldım en azından olma ihtimali yüksek tüp bebekle die düşünüyorum. kafam biraz karışık. 3 ay 5 ay daha denesem yine aynı masraf iğneler pahalı muayene parası aşılama falan derken yine maliyetli oluyo sonuçta bi de psikolojik olarak yıpranıyorum.. ne diyorsunuz. bir kez daha aşılama deneyip tüp bebek düşünsem mi???

esmaaa0202 bana özel mesaj atmışsın ama ben özel mesaj yazamıyorum beyaz leke hakkında doktorumuız büyümezse sorun olmaz demişti mantar galiba açıkça birşey demedi sen ne öğrendin bu konuda. bu arada hikayeni okudum tüylerim diken diken oldu çünkü benim kız kardeşim de bebek istiyo. şuan yücel karaman'a gitti yani şimdi orada bakalım ne diyecek çok istiyor inş. Allah her isteyene nasip etsin. beyaz leke hakkında birşey öğrenirsek yazalım sen bana özel mesaj atabilirsin

fatmacım lütfen böyle konuşma bu ay olmazsada üzülme ne olursun sen değilmiydin bu ay demekki hayırlı değilmiş diyen hem daha kesin bişey yok daha daha bir hafta var

eet canım ne bıleyım işte öle bi psıkolojıkı bu durum insan kendı dedıgıne dahı ınanmak istemıo bakalım inşallah dedıgın gıbı olr canım

canım sen ilk tedavıye ne zaman başladın aşılamayı kaç kez yaptırdın bak gecen doktorum bana dedıkı benım pkom ilerlemiş safhada senn işin sabır işi ama olmayacak demıorum tup bebegıde sana duusnmuorum cunku aşılama her zaman saglıklı tup bebekte bebeklerde ve gebelıkte cok problemle karsılasıoruz dedı daha cok erken senn için dedı yanı pek tavsıye etmıo ve en en en son çare dıo.ben yaklaşık 1 senedır tedavi goruorum canım senn tedavınde yeni ise bence aşılama ile devam et ilerıyde düşünerek.inş olacak

canım benim tedavimde tam bir yıl oldu. klomenle başlamıştık. 2 aydır da gonal f deniyoruz işte. bir kez aşılama yapıldı. o da lüzumsuz bi zamanda yapıldı. boşu boşuna yani. doktorum bana şunu söledi sen hiç tedavi görmesen de sadece glucophage kullansan bir yıl içerisinde % 50 ihtimalle hamile kalırsın. yani çok kötü bi durumda deilmişim. ama benim artık sıkıldımın ve psikolojik olarak yıprandımın farkında bir an önce olsun diosan tüp bebek deneyelim dedi. bende aşılamayı biraz daha denemek istiyorum dedim. tamam dedi. bu sefer daha düşük bi dozla başlayıp biraz yavaş ilerlicez dedi. bu ay bitsin de bir an önce tekrar tedaviye başlayalım istiyorum..
5 gün kaldı değil mi canım, az kalmış ama eminim ki senin için zaman geçmiodur. hadi bakalım iyi haberler ver bize ki bana da bizim gibi olanlara da umut olsun...

Merhaba arkadaşlar

bendede yıllardır pco var, buna bağlı olarak tüylenme ve saç dökülmesi şikayetm çok yoğun.
1 sene önce evlendiğimde 54 kg idim, bu 1 senede 9kg aldım ve 63üm.

evliliğimizin ilk 8 ayında çok skı bir biçimde korunduk çünkü ben asla bebek istemiyordum ilk2-3 sene
sonra adet düzensizliği için gittiğim doktorlar bebek istediğinizde tedavi göreceksiniz dediklerinde korunmayı artık o kadarda sıkı tutmamaya başladık, çünkü nasıl olsa bebek istediğimizde tedavi olmamız gerekiyordu, derken 3 aydan sonra adet dönemim geldiğinde regl olmayınca test yaptım negatif çıktı, nasıl rahatladım anlatamam, derken 2 hafta daha geçti hala tık yok, gittim doktora kanda baktılar hamileliğe yine negatif. bana adet söktürücü verdi gönderdi, 10 gün o hapı içtim, bir on günde regl olucam die bekledim yok.. son kez doktora gittiğimde doktor bana 6 haftalık hamilesin dedi.
düşünebiliyormusunuz ,, o yüzden kimse umutsuzluğa kapılmasın, Allah kısmet ettikden sonra ol dedikden sonra herşey oluyor, imkansız diye birşey yok,,

ben ilk öğrendiğim günler aldırmayı bile düşünüyordum, hiç planlarmızda yoktu, hiç düşünmemiştik ve ben cidden istemiyordum ancak günler geçtikce alıştım, bağlandm, şimdi tam 3.5 aylık olduk :)
darısı isteyen herkese..

bu arada atladığım noktalar olmuş
prolaktinim zirvelerdeydi, 2 sene dostinex kullandım .
testesteron öyle,
biçok hormonum bozukdu pco yüzünden ama büyük bir şans bu benim için, doktorumda çok şanslı olduğumu söylüyor.

ama bir arkadaşım bu bebek için şöyle bir yorum yaptı, çok hak verdim bende.

"sen bu bebeği istemiyorsun ama o dünyaya gelmeyi istiyor, o kadar adet söktürücüye rağmen sana tutundu demekki o bebeğin dünyaya gelmesi nasipmiş, belkide bebek gecikse aile büyüklernden dedesinden ninesinden onu göremeyecekler olacaktı, zamanı şimdiymiş " dedi.
çok hak verdim gerçektende..
Nasip şimdiymiş..

bu konuda özelden cevap yazdım sana canım

Allah yeterki ol desin önüne hiçbir engel geçemiyo darısı tüm isteyen arkadaşlarıma olsun

doktorun da uygun gördüyse tüp bebek yapın canım şansınız artar en azından ben daha ilk yumurtam olduğunda doktoruma tüp bebek yapalım demiştim olmaz daha yolun başındayız demişti gerçekten o ay da hamile kalmıştım yani doktor kararı en uygunudur canım hayırlısı olsun

esmacım aslında bir an önce olsun istiyorum ama bi yandan da doğal yollarla olsa daha iyi olucak gibi gelio, yani aslında tüp bebeğe çok sıcak bakmıorum. 2 ay daha aşılama denicem yine olmazsa bende artık tüp bebeği düşünücem. sırf bir an önce olsun artık die. sabrım beni iiki ay daha götürücek ama ondan sonrasına pek sabrım kalmıcak sanırım. hayırlısı hangisiyse o olsun dielim...

aynurcum svgnin de deiği gibi çok yumurta iyi bişey değilki baksana gebelik daha riskli oluyor yeterki kaliteli olsun 1 yumurta bile herşeye yetiyor

slm esmacim ben cok talihsiz günler gecirdim, carsamba hastaneden ciktim, gecen hafta sali günü aniden sancilandim esim isteydi arkadas doktora götürdü meger böbreglerimde tas düsürüyormusum, cok siddetli agrilara dayanamadim dogum sancilarindan beter birsey, ambulansla hataneye gittim morfin verdiler, tomagrafiye koydular, hamile olmamdan süpelendiler kanimi aldilar, test sonuclari geldi ama ve agridan ciglik atiyorum, doktor sordu agzimi aradi ve bebekten önce kendini düsünüceksin dedi ve agir ilaclar verip idrar yollarimi genisletsin diye boru, kanca gibi bisey taktilar, agrim gitti ve ameliyat icin gün verdiler eve gönderdiler. amaa eve geldim gece fenalastim her taraf kan oldu hemen acile gittik. boruyu cikarttilar, bebek meger serumla sonlandirilmis, tas nihayet kendi kendine düstü ama böbregim zarar görmüs tedavi görücem ve en önemlisi cok su icicem.. rabbim kimseye yasatmasin yasadiklarimi, herseyden önce sükretmeyi ögrenmeliyiz arkadaslar. bebegim 1 aylikmis bugun doktora gittim ögrendim cok tuhaf yaaa, hamile olduguma sevinemeden hersey bitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…