• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Overliler Umudunuzu Yitirmeyin İşte Benim Hikayem

eet canıımm bugun sonuçlarım çok şukur rabbıme cok ii cıktı hcg 168.1:nazar:cıktı ben tıroıt hastasyım ilaç kullanıorum cok şukur oda ii cıktı şimdılık bı problem yok umutsuz gunlerım de hep yanımda olsunuz tesellı ettınız sızı sevıyorum kızlar:75::75::71:
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
MAŞALLAH CANIM YAA ÇOK UMUTLUYUM SENİN ADINA RABBİM HAYIRLISIYLA KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN TABİ TİİN SENİNDE AYNI ŞEKİLDE HAYIRLISIYLA VE SAĞLIKLA BEBİŞLERİNİZLE KUCAKLAŞIN:nazar:
BİZLERDEN DE DUALARINI EKSİK ETMEYİN:43:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
MAŞALLAH CANIM YAA ÇOK UMUTLUYUM SENİN ADINA RABBİM HAYIRLISIYLA KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN TABİ TİİN SENİNDE AYNI ŞEKİLDE HAYIRLISIYLA VE SAĞLIKLA BEBİŞLERİNİZLE KUCAKLAŞIN:nazar:
BİZLERDEN DE DUALARINI EKSİK ETMEYİN:43:

aminnnn canım hep sız arakadaslrım dualrımdasınız emın olun sızde bu duyguyu tadacaksınız ama bıraz sabır canım ben de cok sabrettım cok sukur oldu darsı tum isteyenlere:49:

aynurcum çok geçmiş olsun..çok üzüldüm gerçekten.ama herşeyde bi hayır vardır mutlaka.ama şuna da sevin hamile kalmışın.bi dahaki aylarda inş olur cnm bnm kendini çok üzme.

cok teskkür ederim canim yaaa.. herseyde bir hayir vardir insallah. sen nasilsin kizlarin olucakmis ne güzel, kendine iyi bak kizlarinada iyi bak opt:54:

ay inanmıyorum yaaa canım benim böbrek sancısını iyi bilirim ben de taş düşürmüştüm ama sen galiba çok daha şiddetlisini yaşamışsın ama bebeğe de çok üzüldüm canım yaa dünyada kısmeti yokmuş demekki iyileş de bi daha olur bebeğin çok çok geçmiş olsun

tesekkür ederim canim, evet cok siddetliydi, dogum sancisindan beter bir agriydi, simdi elimle su sisesiyle geziyorum en az 2 litre icmemiz lazim:59: sen nasilsin?? oglun nasil?? OPT SIZI:54::54:

kızlar merhaba beklenen gun geldı bugun gıttım hastaneye sabah kanımı verdım saat 13.30 a kadar sonucun cıkmasını bekledım umutsuzca ve aglayarak sonuccumu aldım elıme sonuç kagıdının arka yuzu cevrılıydı sonra kagıdı cevırdım ve yıne o manzarayı 00 gorecegım zannederken degerre bı baktım 59.1 HAMILEYMİŞİM MEGER:52::52::64::64: hemen eşimi aradım ben pek anlamıodum degerlerden elım nasıl tıtrıo gormenızı isterdım eşime soledım tabı garıbım oda bılmıo degerler hakkında ama heralde hamılayım dıorum onada oda bı hemen umutlanma dıo netten arastırmaya bakıo bu arada bızım hoca dersteymş.ben dayanamyıp alt kata hemşilereye gosterdım ama kagıt elımden dusecek el tıtremesın den hemşire baktı tmm pozotıf hamılesın dedı ama inaannamadım başaldım aglamaya hepsı tebrık ettı ama şimdılık ii dedıler çarsamba tekrar bakılacak kan degerleme yukselmşmi düşmüşmu dıe hayırlısı baklaım.eşimi aradım soledım adam aglamaktan konusamadı harıka bı duygu suan cok sevnemıoruz ama carsamba inşallah daha guzel haber verırım.savgi canım darsı sana inşllah hep dua edıorum.anlıcanız kızlar şuan cok tuhaf bı duygu içindeim:17:

ay canim yaaa cooook sevindim teprikler:49::49::49::49::49: kac sene olmamisti, cok üzülüyordun cok istiyordun, ALLAH gönlüne göre verdi canim.

eet canıımm bugun sonuçlarım çok şukur rabbıme cok ii cıktı hcg 168.1:nazar:cıktı ben tıroıt hastasyım ilaç kullanıorum cok şukur oda ii cıktı şimdılık bı problem yok umutsuz gunlerım de hep yanımda olsunuz tesellı ettınız sızı sevıyorum kızlar:75::75::71:

ALLAH tamamini erdirsin canim yaa cok mutluyum senin adina, icim kipir kipir oldu. kendine be bebeklerine, yada bebegine iyi bak opt

kızlarrr çok sağolun destekleriniz için. inşşş benim hikayem de sizlerin ki gibi sonuçlanacak bende burda müjdeli haberi paylaşıcam... inanın yaşadıklarımızın benzer olması çok umutlandırıyor beni. çevremde bu sıkıntıyı yaşayan hiç kimse yok dolayısıyla benim hissetiklerimi kimsenin anlaması mümkün deil. ama sizlerin varlığı gerçekten hem umut oluyo hem de çok mutlu ediyo beni. hele ki fatmanın yaşadığı heycanı o kadar yürekten paylaştım ki ben hamileymişim gibi sevindim.. Allah tamamına da erdirir inş...
fatmacım bu arada belirtilerini yaşadıklarını da paylaşırsan sevinirim.
kendinize ii bakın:)

ay canim yaaa cooook sevindim teprikler:49::49::49::49::49: kac sene olmamisti, cok üzülüyordun cok istiyordun, ALLAH gönlüne göre verdi canim.

saol aynurcum sanada cooook geçmiş olsun once senn saglıgın bebegıne inşallah sende kavuşacaksın canım 2 sene dıelım ama asıl alarak yaklasık 1 sene oldu 2009 basladık once amaelıyat oldum rahımde bozukluk var dıe sonra tıroıt cıktı onu tedavı ettık 2010 temmuzda ilk tedavıye başladım sonucu bu sene nısan ayında aldım canım darısı sıze inşallah

kızlarrr çok sağolun destekleriniz için. inşşş benim hikayem de sizlerin ki gibi sonuçlanacak bende burda müjdeli haberi paylaşıcam... inanın yaşadıklarımızın benzer olması çok umutlandırıyor beni. çevremde bu sıkıntıyı yaşayan hiç kimse yok dolayısıyla benim hissetiklerimi kimsenin anlaması mümkün deil. ama sizlerin varlığı gerçekten hem umut oluyo hem de çok mutlu ediyo beni. hele ki fatmanın yaşadığı heycanı o kadar yürekten paylaştım ki ben hamileymişim gibi sevindim.. Allah tamamına da erdirir inş...
fatmacım bu arada belirtilerini yaşadıklarını da paylaşırsan sevinirim.
kendinize ii bakın:)

ben ilk bu topıgı buldugumda esmanınn hıkayesını aglaya aglaya okudum allahım banada yast bu guzel duygu dıe dua ettım hem onun adına cok sevındım hem kendım adıma cok umutlandım.bende her negatıf sonuçta umudumu iice kaybettım kımseye derdını anlatamıosun derdımı hep burdakı arkadaslarım la paylastım saolsun onlarda hep destek oldular sıkıntılarıma umut oldular bana bu doktorum senn pko n bıraz zor dedı sabır isteyen bi iş dedi umudum dahada azaldı cunku pko nun cok çeşiti var benımkıde en zor olanı ben bu ay hiç olmaz dıodum bak rabbıme ummdagım anda guldurdu yuzumu.canım hiiiç canını sıkma olacak sende anne olacaksın bende hamıle kalan arkadaslrımı duyunca acaba bende bı gun buraya hamıleyım dıe yazbılırmıyım dıodum bak oldu darsını da sıze versın allahım inşallah bebegımı saglıcakla kucagıma almayıda nasıp etsın.hamıle oldugu bı eşim bı benım anemler bı de siz bılıosunuz kızlar şimdılık kımsye solmıcem ne olur ne olmaz dıe.kıb canım optum kocaman:54:

esma cım senın kanaman nasıl oldu canım durdumu.sen dogumu normal mı sezeryanlemı yaptım dogum dan sonra adetlerın duzene gırdımı benım suan belım agrıo arada karnım agrıo sendede olmuşmuydu hele goguslerım dokunamıorum bıle haftaya doktora soracgım normalmı dıe.galıba haftaya carsamba ultrasonla bakacak nasıl bişey acaba gorunurmu bişiler meraklardaımmm:52:

kızlar geçen hafta kendım test yapmıstım dedım ya sıze negatıf cıktı dıe hamılelgımı ograndıkten bı gun sonra yıne yaptım testı:90::90:sırf o iki çizgiyi goreyım benı ne kadra uzdun dıe iki çizgiyide gordum:52::52: sırf ogun benı bu test cok uzdu dıe:33::33:

kızlar geçen hafta kendım test yapmıstım dedım ya sıze negatıf cıktı dıe hamılelgımı ograndıkten bı gun sonra yıne yaptım testı:90::90:sırf o iki çizgiyi goreyım benı ne kadra uzdun dıe iki çizgiyide gordum:52::52: sırf ogun benı bu test cok uzdu dıe:33::33:

fatmacım hamileliğimi öğrendikten sonra bende yapmıştım test o çift çizgiyi görebilmek için :)))

tınncım canım bişi sorcam sana ya benım belım karnım ara ara cok agrıo aynı adet olacakmısım gıbı sendede bole belırtı olmusmuydu sennkı kaç aylık oldu.mide bulantıların aşermen ne zaman başladı canım ya

esma cım senın kanaman nasıl oldu canım durdumu.sen dogumu normal mı sezeryanlemı yaptım dogum dan sonra adetlerın duzene gırdımı benım suan belım agrıo arada karnım agrıo sendede olmuşmuydu hele goguslerım dokunamıorum bıle haftaya doktora soracgım normalmı dıe.galıba haftaya carsamba ultrasonla bakacak nasıl bişey acaba gorunurmu bişiler meraklardaımmm:52:

ben haa ilaç kullanıyorum canım yaa arada bazen unutuyorum tekrar kanama başlıyo bitsin de eğer geçmezse başka bi doktora daha giderim heralde arada endişelniyorum acaba ötü bişeymi var diye ama doktor o kadar rahattıki rahim tertemiz dedi bakalım duruma artık...
heycanını o kada güzel yansıtıyosun ki canım yazdıklarından bile anlaşılıyo çok güzel bi duygu gerçekten anne olacağını bilmek ve bir o kadar da inanılmaz b ilk zamalar inanamıyodum haile olduğuma ta ki beeğimin kalp atışların duyana kadar senin de o günlerin çok yakın canım o kadar güzel bi duygu ki anlatılamaz...
benim doğumum sezeryanla oldu canım ben istediğim için oldu bir de son ayda bebeğimin suyu azalmıştı doktor da ondan sezeryanı uygun gördü 38 haftalıkken doğdu bebişim...
bel ağrısı karın ağrısı göğüs ağrısı herşey olağan şeyler canım endişelenme bol bol dinlen uzan ağrın olduğu zaman.. Allah korusun kanaman olmadıkça sorun yok demektir zaten 10 güne kadar gebelik belirtlerini tek tek yaşamaya başlarsın...
inşallah görürsünüz canım ben ilk gitiiğimdee karından görünmedi bebişim çok korkmuştum o zaman sonra vajinal ultrasondan bakılınca göründü çok küçüktü kalp atışları bile yoktu 10 gün sonra gidince kalp atşların dumuştk..

tesekkür ederim canim, evet cok siddetliydi, dogum sancisindan beter bir agriydi, simdi elimle su sisesiyle geziyorum en az 2 litre icmemiz lazim:59: sen nasilsin?? oglun nasil?? OPT SIZI:54::54:

neyse ki atlattın canım inşallah bi daha böyle şeyler yaşamazsın bol bol su iç suyun zararı olmaz oğluş da iyi çok şükür şimdi adanadayım kayınvalidemlere geldik gezmek amacıyla ondan pek giremiyorum klavyede bozuk azcık zor yazıyorum ben de öptüm canım seni ve oğluşunu..

Sevgili Pko'lu hanım arkadaşlarım,

bakın size ne güzel bir şey anlatayım da, huzurla umutla dolsun içiniz. Çünkü ben de bu pko denilen illetle başım beladayken böyle şeyleri okuyup, duymayı çok istiyordum. Evvala, bu işte Allah'a güvenmenin ve sadece ondan dilemenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Gerçekten, doğru bir inanç, bu yolun zorluklarını atlatmakta çok yardımcı oluyor ; nasıl mı?

Yüce Allah kitabında kendisi yaşlı olan ve karısı kısır olana evlat bahşettiğini açıklıyor, bizlere örnek olması için ;

Meryem Suresi/ Ayet 8-9 : Rabbim, dedi, nasıl benim bir çocuğum olabilir ki karım kısır ben ise son derece yaşlıyım?İşte böyle, dedi. Senin Rabbinim, o bana çok kolaydır, dedi. Daha önce sen de yoktun, seni de yaratmıştım.

Bundan güzel müjde mi olur, bundan güzel örnek mi olur? Bizler yoktuk, bizler de yoktan var olduk. Allahın gücü herşeye yeter, onun ol demesi yeter. Yok pkoluymuşuz da her yerimiz kist dolmuş da yok yumurtalıklarımız alınmış da yok spermler az imiş çok imiş de, bunların hepsi o kadar küçük mesele ki, korkmayın, sadece Rabbinize güvenin. Mutlaka herşeyin iyisini hayırlısını o bilir.

Gelelim benim öyküme ; eşim iki kere varikoselden ameliyat oldu, benim ise yumurtalıklarımda kistçiklerden yer kalmamış durumdaydı. doktorlar yüzüme bakıp, çok zor dediler, bebek işini çok kocaman tedavilerle belki düşünebilirsin, ama ona rağmen çok zor dediler...

İlk zaman çok ağladım, eşimi de üzdüm kendi yüreğimi de. Sanki yarımdım. Sanki suçluydum. Sanki dünyada en şansız insanlardık biz. Oysa ne güzel aşk ile evlenmiştik hayaller kurmuştuk, aşkımızın meyveleri olacaktı. doktorlar o hayalimizdeki meyve ağacına bir bir taş attı.

Tam tedavi olacaktım. İlaçlar içecektim, içim dışım hastane koridorlarında mahvolacaktı, hatta olmuştu da. Ağlamamı sağlamaktan psikolojimi bozmaktan ve kanamalarımı artırmaktan başka hiç bir işe yaramadı o bırkalamalar...

Dedim ki, tedavi felan olmuyorum. İlaç da içmiyorum. Eşimi çok seviyorum, evimi çok seviyorum, doğmamış bebeğimi bebeklerimi de çok seviyorum. Allahıma çok güveniyorum, eğer o dilerse, muhakkak ki verecek, eğer dilemiyorsa olmaması gerekiyorsa da olmasın dedim. Ağlamadım o günden sonra. Beni ağlatan, doktorlarıma inat ağlamadım. Daha çok sevdim adetlerimi, misafir ağırlar gibi ağırladım onu,ağrısı sancısı başım üstüne dedim, eyvallah ettim, güldüm gülümsedim...

Ha bir de bu arada çok ağır çalışmaya başladım, baya böyle ağır iş, sabah 7 den gece 2-3 e kadar hiç durmadan, eşime yardım etmek için. Bir de eve gelip işlerimi yaptım çamaşırımı yıkadım astım. Yorgunluğumdan ayak parmaklarımın çatlarcasına sancıdığı sıralarda tatlı uykulara daldım. Sırtımda yük de taşıdım. Üstelik bir de astım hastasıydım, nefesim kesilse bile aldırmadım. Sevine sevine çalıştım, yardım etmenin gururunu yaşadım.

Bir sabah kahvaltı hazırladım, çorbalarımıza ekmek doğradım, ağzıma bir lokma attım, yok yutamıyorum. Bir şey geri itiyor boğazımdan, midem hiç bulanmaz, mide bulantısı çeker oldum. Aldırmadım, çok yorulduk herhalde deyip, aç karnına işe gittim yine. Meğer benim adetim geçmiiiiş gitmiiiş, ondan bile haberim yok. Takip etmiyorum ki. İş yerinde de çalışamayınca, eşim hasta mı oldun ne oldu hayrola dedi, dedim vallahi bilmiyorum, ama her şey kokuyor bana, merdivenler betonlar, demirler, yiyecekler içecekler herşey... Gülümsedi usulca, hadi al arabayı da bi eczaneye git de gel dedi, yok yaav ne eczanesi dedim, karnım ağrıyor benim adet olucam akşama kalmaz dedim. Sonra ikimizin kafasına da dank etti ; benim çoktan adet olmuş olmam lazımdı ki...

Wc'de bile umutsuzdum, testi selpaklığın üzerine koymuş, üstümü başımı toparlıyordum. Ne çıktığına bile bakmadım. Çünkü bebek olmayacaktı ya hani...
Sonra gözüm hafifçecik çıkan çiftinci çizgiye ilişti. Ahah yok artık hayal de görüyorum dedim. Aldım testi gittim eşimin yanına ; iyi bak buraya ben hayal mi görüyorum yoksa burda silik bir çizgi mi var dedim...

İşte o andan sonra, benim karnımın içinde minnacık bir hayat başladığını öğrendik, aşkmızın meyvesi vardı yani. Denk gelmemişti hiç bir taş ona, bundan sonra gelmeye niyetlenen taşlara da siper olmuştu annesi babası çoktan. Karnımın içinde, kıpır kıpır küçük bir kız var şimdi. Aşk meyvesi...

Olmayacaksa bu meyvenin ilk baharı, benim rahmimin çiçeğini açtırmazdı. Sanmayın ki siz de bu pko illeti yüzünden kış ayları içinde kalıp, bahar kokusunu içinize çekmeyeceksiniz... Yanılmayın hiç... Allah'a çok güvenin.

Bebek oluyor, içinize doluyor, kıpırdanıyor, size bir tane daha hayat katıyor, babası seviniyor annesi seviniyor, hayat güzel oluyor ; gülümsemeyi daha güzel öğretiyor.

Şükürler olsun Rabbimize, hepimize sağlıklı evlatlar hayırlı hayatlar versin inşallah. Herkesin gönlündeki meyveye kavuşması, mutlu mutlu olması dileği ile...

İnşallah yanaklarınızda tatlı tatlı gülücükler oluşur, ordan yüreğinize dolar, sonra rahminize bir bebek doğar : )

fatmacım ve tiincim bana teşekkür etmişsiniz topikin uğurlu oluşundan ve size verdiğim moraldan dolayı... canlarım benim moral olduysam ne mutlu.öpüyorum sizleri ayrıca şu çift çizgiyi görmek için ben de sizler gibi yapmıştım ne kadar güzel oluyo dimi:) inşallah sıra aynurda özlemde svgde onlar için de sevinecez yakında inşallah

Son düzenleme:
Sevgili esma ve muntazaman arkadaşım ikinizin hikayesinide gözlerimden yaşlar dökülerek okudum şuanda işyerindeyim herkesler bana bakıyor niye ağladım diye
buradaki paylaşımlar en son olarakda fatmadan aldığımız güzel haber umutlarımı dahada arttırıyor buradaki herkese tek teeekk teşekkür ediyorum inşallah ben aynur svg ve adını bilmediğim tüm arkadaşlar baharımıza en kısa zamanda ulaşıcaz :64:

tınncım canım bişi sorcam sana ya benım belım karnım ara ara cok agrıo aynı adet olacakmısım gıbı sendede bole belırtı olmusmuydu sennkı kaç aylık oldu.mide bulantıların aşermen ne zaman başladı canım ya

evt cnm bendede ağrılar oldu çok normal dedi doktor bende senin gibi endişelnmiştim.sonra aşerme ve bulantı hemen başlamadı bende 2. ayda başladı ve sadece gün boyu bulantı idi benmkisi.kusma olmadı çok nadir oldu.3.5 ikende bitti şimdi 4 ay bir hafta oldu bu ayda da kasık ağrıları oluyo buda rahim genişlediği içinmiş.göğüsler şişiyorağrıor bunlar çok normal.bende hep endişeli davranıorum ama allah muhafaza kanama olmadıkça endişelenmek anlamsız boş galiba.allah tamamına erdirsin inş senide benide.ve arkadan gelecek olan hamileleride inş :))

kızlar dün regl oldum ve doktora gittim, muayenede o gelişen bi sürü yumurtanın söndüğünü söyledi doktorum. östrojen testi yaptı sonucu pazartesi günü alabilicem. östrojen düzeyine göre bu ay hangi dozda başlıcamıza karar vericekmişiz. hatta belki bu ay tedaviye ara da verebilirmişiz. yani bi 150 lik doz 2 ayımı boşu boşuna yemiş olabilir. moralim bozuk, sıkıldım, umudumu yitirdim, kilo almaya başladım vs vs vs :(((

Back