mrblar arkadaşlar .ben 4 yıllık evliyim.10 gün önce bebek düşündüğüm ve doktor kontrolünde gebelik yaşamak istedim için doktora başvurdum. önceden gidip herhangi bi sorun varmı yokmu öğrenmek istedim.kontrol sonucunda sağ yumurtalığımda 7.5 cm kist tespit edildi.doktor sabah akşam kullanmam üzere tarlusal 5mg(kullandıktan 1 hafta 10 gün içinde adet olmanız gerekiyomuş) verdi.amaç hem gecikmiş olan adeti söktürmek hemde kisti parçalamaktı.hapı kullandıktan 2 gün sonra adet oldum.ve regl olduğumun ikinci günü kontrole gittim.kist 1.5 cm küçülmüş ve 6 cm olmuş.ama doktor istenilen sonucu vermediğini ve kistin büyümeye meğilli bi kist olduğunu söyledi.bana 3 ay boyunca kullanmam için doğum kontrol hapı olan desolett'i verdi.her ay kontrole gidicem eğer küçülme varsa ne ala ama yoksa 3 ayın sonunda kesinlikle ameliyat dedi.çünkü 3 ay boyunca geçmemesi artık ilacında vücuda etki etmemesi demekmiş.laparoskopi ile yapıcaz dedi kapalı bi ameliyatmış.ordan kisti alıcaz ve bişeyin kalmıcak dedi.ama genede tereddütlerim var.laparoskopi ameliyatını olan arkadaşlarım siz hangi hastanelerde ameliyat oldunuz.banada tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim.şimdiden araştırıp kendimi en kötüye hazırlamak istiyorum.birde ameliyattan ne kadar süre sonra gebe kalmanız tafsiye edildi.???şimdiden teşekkürler arkadaşlar..