• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Overlar nasıl hamile kaldınız? Tedavi görmeden hamile kalanlar oldu mu?

Sağon kürü inofolic combi glifor kullandım bal çörek otu tarçın yaptım çok şükür nasip oldu Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah

Merhaba kizlar bende pcoluyum ilk adet oldugumda orta okulu bitirmiştim yaz tatilindeydim. Dusunun ikinci adetimi6 ay sonra oldum. Universite yillarimda pcolu oldugumu ogrendim. Dkh kullandim 2015 te evlendim. 1 senedir cocuk istiyiruz olmuyor.polikistik overimvar 3 . Seviyedyim. Şuan bezmialem üniversitesinde tedaviye basladim doktorum müşerref banu yılmaz...persembe günü gonal f 450 flk kullanmaya basladim. Suan 50 lik kullaniyorum. Anladigim kadariyla yavas yavas artacak yumurtaliklarimin durumuna gore Yarinilk kontrolum var insallah hersey guzel olur.
Nasil doktor iyimi bende 4 ay once ona gittim basta cok sevdim konusuyor guler yuzlu sonra herseyin temiz dedi klomen verdi buraya gelmene gerek yok asilama tup bebek burasi dedi normal doktora git dedi takip bile etmedi okadar uzuldumki normale gittim onlarda resmen dalga gectiler inanmadilar asistan gulerek bunlara ilac verip buraya gonderiyorlar diyor dalga gecti bidaha oraya gitmem dedim esime cok bozuldm hic demedi bunun polikistik overi var ya kist olursa nolucak sinir oldm ozaman doktora

Canim dedigin gibi guler yuzlu ve ilgili.. pconun en ust seviyesui 4 mus ben 3. Seviyedeyim banada sana dedigini dedi ben ilacla tedavi etmiyorum. Istersen seni yonlendirebilirim dedi baska hastanelere fakat 1 sene yorulup gene bana gelecen dedi ki ben normalde ankarada yaşıyorum.suan esimin isin geregi 1 ay falan istanbuldayim.ailemin yaninda kaliyirum bu zamani imkani iyi değerlendirmem lazim. Sadece asilama ve tup bebek yapiyorum dedi. Zaten benim durumum da klomenin cok zayıf kalacagini soyledi ben bunları diger doktorlardan da duyduğum icin hemen asilamaya baslamak istedim.cok yogun ama sureci gene guzrl anlatiyor. Kapi kuyruk dolu asilama tup bebek muayne hepsini birden yapiyor..haliyle cok kuyruk var. Persembeden beri igne kullanıyorum kasıklarımda ve belimde cok agri var

Canim dedigin gibi guler yuzlu ve ilgili.. pconun en ust seviyesui 4 mus ben 3. Seviyedeyim banada sana dedigini dedi ben ilacla tedavi etmiyorum. Istersen seni yonlendirebilirim dedi baska hastanelere fakat 1 sene yorulup gene bana gelecen dedi ki ben normalde ankarada yaşıyorum.suan esimin isin geregi 1 ay falan istanbuldayim.ailemin yaninda kaliyirum bu zamani imkani iyi değerlendirmem lazim. Sadece asilama ve tup bebek yapiyorum dedi. Zaten benim durumum da klomenin cok zayıf kalacagini soyledi ben bunları diger doktorlardan da duyduğum icin hemen asilamaya baslamak istedim.cok yogun ama sureci gene guzrl anlatiyor. Kapi kuyruk dolu asilama tup bebek muayne hepsini birden yapiyor..haliyle cok kuyruk var. Persembeden beri igne kullanıyorum kasıklarımda ve belimde cok agri var
Canim bana oyle dizgn anlatmadiki anlatsa tmm ilaci verdi buraya gelmene gerek yok diynce bende enazindan ilaci takip edebilirdi dedim yada diyebilirkerdi ilacla tedavi etmiyorum diye ozaman baska olirdu bende cok uzuldm esime beni kovdu nadil gidim diyip duruyordm bize medipol hastanesi cok yakin ona gidiyorum tedavimi orda basliyvmcam ama boyle giderse nasil olucak bilmiyorum bu hormon tahlililerini her ay yaparmi ki

Ben normalde yumurtam oluyor catliyorda sence benim seviyem hangisi

bende varım :) umudunu kaybetme ilk adet olduğumdan beri pkoluyum ilaçsız adet olamadığım zamanların hesabı yok...
ilk gebeliğimde soğan kürü yaptım boş gebelikle sonuçlandı kürtaj oldum malesef.
6 ay sonra hayıt suyu+soğan kürü yaptım gebe kaldım, şuan 5. aya doğru gidiyoruz minnoşumla
Asla umutsuzluğa düşme hep inan ben inanarak yaptım dualarla hayıt suyunu aktardan aldım ve sabah akşam aç karnına içtim asla aksatmadım aksatmadan yap bence inan faydasını görürsün.. Rabbim hayırlısı ile evlatlarımıza kavuşmak nasip etsin inşallah...
Aktardan aldım bende hayıt suyunu gecenlerde ama bi kere ictim mide bulantisindan bidahada icemedim senin ictiginin tadi kotu degilmiydi ya :(

Aktardan aldım bende hayıt suyunu gecenlerde ama bi kere ictim mide bulantisindan bidahada icemedim senin ictiginin tadi kotu degilmiydi ya :KK43:
Tohumu alıp evde kendin demleyebilirsin canım hem daha sağlıklı hemde acı değil ben ılınınca bi kerede içerim

Tohumu alıp evde kendin demleyebilirsin canım hem daha sağlıklı hemde acı değil ben ılınınca bi kerede içerim
O sekilde iciyorum zaten ama internette hayit suyunun daha yararli oldugunu duydum oda baya acı bari cayini icmeye devam ediyim ben cayida faydalidir sonucta.

Anladim canim zaten suan kullanamam dogum kontrol hapi kullaniyorum ama ilerde kullanirken arada kan tahlili veririm. Bide bende enfeksiyon vardi hap kullandim yarin randevum var alttan muane olucam insallah gecmistir. En sevmedigim seyde alttan muane allahim insallah acımaz :KK43:
Acımaz kasmazsan.adet sancısı daha kötü.

Acımaz kasmazsan.adet sancısı daha kötü.
Valla acıdı canım ama en azından iltihapım geçmiş çok az varmış oda kendiliğinden geçer hapa gerek yok dedi doktor. Ama kan degerlerim normal degilmis dogum kontrol hapi kullanmami soyledi bende kullaniyorum zaten dedim. Birde kizamik gecirdinmi diye sordu bende gecirmesim dedim o zaman kizamik asisi vurulman lazim dedi gebeyken kizamik gecirildigi zaman kurtaj oneriyolarmis doktorlar çünkü bebekte zihinsel ve fiziksel engeller olusuyomus %99. Bende bugun sordum 250 lira dediler kizamik asisina almadim ama arastirip alicam riske atmak istemiyorum.

Selam kizlar. Ben de pcolu olup hamile kalanlardanim. Ama tedaviyle. Kendimden bahsedeyim. 1 bucuk senelik evliyim evlendigimden beridir korunmadim ilacsiz regl olamiyordum. 1 sene bi bekleyelim belki bebek olur dedim ama olmadi. Benim yumurtalarim gelismiyo ve catlamiyodu. Dr ilk klomen denedi ise yaramadi. Diger ay femara kullandim ve purogen igne karnimdan vuruldum 4 kere igneden sonra 1 tane yumurtam olustu catlatma ignesi yapildi ve 12 gun sonra cift cizgiyi gordum. Cok sukur 3 aylik hamileyim darisi tum isteyenlere. Kizlar eger hemen hamile kalmak istiyosaniz bence igneli tedaviye gecin direkt. Pco hamile kalmaya engel degil sadece hamile kalmak daha zor.
Maşallah gözün aydın sağlıkla kucağına alırsın inşallah Ben yazsam birebir hey şeyi ile aynı olurdu. Bu ay aşılamaya başlicak doktor. Peki bşey sorabilir miyim?
İnisülin direncin var mıydı. Ve kilolu muydun. Ben de ikisi de var fazla olmasada da doktorlara göre bebeğe engel.

Maşallah gözün aydın sağlıkla kucağına alırsın inşallah Ben yazsam birebir hey şeyi ile aynı olurdu. Bu ay aşılamaya başlicak doktor. Peki bşey sorabilir miyim?
İnisülin direncin var mıydı. Ve kilolu muydun. Ben de ikisi de var fazla olmasada da doktorlara göre bebeğe engel.
Hayir 1.72 kilo 70 orantiliyim oyle kilolu degilim insulin direncim yok ama seker ilaci baslatti bunu genelde cogu doktor baslatiyo kaliteli yumurta icin

Hayir 1.72 kilo 70 orantiliyim oyle kilolu degilim insulin direncim yok ama seker ilaci baslatti bunu genelde cogu doktor baslatiyo kaliteli yumurta icin
Ben kullandım canım şeker ilaçı glifor bide inofolic combi geçen ay kullandım ve çok şükür ilk ayda hamile kaldım altı aydır deniyorduk olmuyodu bi de aşırı düzensızdim çok işe yaradı bende inşallah sen dede yararc

Ben kullandım canım şeker ilaçı glifor bide inofolic combi geçen ay kullandım ve çok şükür ilk ayda hamile kaldım altı aydır deniyorduk olmuyodu bi de aşırı düzensızdim çok işe yaradı bende inşallah sen dede yararc
Canim ben hamileyim zaten yanlis oldu sanirim konu sahibine soyleyecektin ama darisi herkese olsun :)

Meraba kızlar :KK54:Ben 5 aylık evliyim ve pko'luyum herkesin hamile kalma hikayesi farklıdır, doktor bana hamile kalmak istediğimde tedavi görmem gerektiğini söyledi. Siz tedavi gördünüzmü? Adetiniz düzensizken nasıl yumurtlama tarihini takip ettiniz lütfen bana ve benim gibi olanlara yol gösterin :KK200:
Canım ben solpolikistoverim hatta 1 sene oluyor yumurta kıstım patlayalı acil e yattım iğne serumlarla kendime geldim ameliyattan yırttım çok şükür neyse benim adetim düzensizdır kızligimdan beri böyle killanma vs yan etkilerin hepsini taşırım yani biraz riskli polikistimoverim
2013 de evlendim eşim korundu ben hiç korunmadim çalıştım borçumuz bitince çocuk düşündük yumurtlama tarihimi bilmem kesinlikle çok rahat öyle gün saymadım acaba yumurtladim mi diye kafamerak rahattı 2015 yılında kızımı meleğimi getirdim dünyaya 2.5 yaşında şuan 2017 martta hamile kaldım mayısın 13 nde anneler gününde kürtaj oldum düşürdüm kürtajı zor du canlı yapıldı uyuşturulmadan tatile çıktım geldim 2017 eylül de tekrar hamile kaldığımı öğrendim ama şuan 2.5 aylık hamileyim Rabbim sağsalim kucağıma nasip etsin inşallah kızıma kardeş istiyordum. Yani ben özel bi çaba herhangi bişey yapmadım canım allah evlat isteyenlerin kucağını boş çevirmesın inşallah

Canım ben solpolikistoverim hatta 1 sene oluyor yumurta kıstım patlayalı acil e yattım iğne serumlarla kendime geldim ameliyattan yırttım çok şükür neyse benim adetim düzensizdır kızligimdan beri böyle killanma vs yan etkilerin hepsini taşırım yani biraz riskli polikistimoverim
2013 de evlendim eşim korundu ben hiç korunmadim çalıştım borçumuz bitince çocuk düşündük yumurtlama tarihimi bilmem kesinlikle çok rahat öyle gün saymadım acaba yumurtladim mi diye kafamerak rahattı 2015 yılında kızımı meleğimi getirdim dünyaya 2.5 yaşında şuan 2017 martta hamile kaldım mayısın 13 nde anneler gününde kürtaj oldum düşürdüm kürtajı zor du canlı yapıldı uyuşturulmadan tatile çıktım geldim 2017 eylül de tekrar hamile kaldığımı öğrendim ama şuan 2.5 aylık hamileyim Rabbim sağsalim kucağıma nasip etsin inşallah kızıma kardeş istiyordum. Yani ben özel bi çaba herhangi bişey yapmadım canım allah evlat isteyenlerin kucağını boş çevirmesın inşallah
Ne guzel boyle tedavi gormeden hamile kalan polikistik overların olması ne kadarda güzel :) tedavisi öyle ağır değil ama neticesinde ilac igne gerek yok bence doğal yollardanda kalabiliriz bence allah banada doğal yoldan hamile kalabilmeyi nasip tsin inşaallah :dua:

Back