Eki Görüntüle 3367059 herkese öncelikle merhabalar arkadaşlar. Ben ilk reglisini 18-19 yaşlarında görmüş şuan 28 yaşında olup polikistik over hastası olan ve hiçbir şekilde kendi kendine regl olamayan biriydim. Bu arada evleneli 3 yıl olacak ve yaklaşık 2 yıldır çocuk düşünüyoruz fakat hiçbir şekilde ne hamile kalabildim ne de yumurtlayabildim. Bir gün forumda tesadüfen hayit tohumunu duydum. Bununla hamile kalanlar çok olmuş ve tabii ki direk alıp kullanmak yerine ne ise yaradığını araştırmaya başladım. Hayit tohumunun Lh hormonunu yükselttiğini ve beyni uyararak yumurtlamayi sağladığını öğrendim. Fakat polikistik overlilerde hali hazırda zaten lh hormonu yüksek olduğu için bu tohumu kullanip kullanmamak konusunda endişe duydum ve özel bir kadın doğum uzmanına gidip tüm hormonlarimi kontrol ettirdim. Bana bu hastalıkla hamile kalmanın zor değil sadece sürecinin uzun olduğundan bahsetti. Ve biraz daha deneyin doğal yolla olmaz ise başka yöntemlere başlarız dedi. Ben bu kadar denememize rağmen biraz daha bekleyip doktoruma da bu bitkiyi sorup onayını aldıktan sonra kullanmaya başladım ( hormon sonuclarimda hiçbir sıkıntı çıkmadı). Resim yükledim. Bu resimdeki hayit tohumunu aldım. Toz haline getirip kapsüllerin içine koyulmuş hali. (Başka yerlerde vitex ya da chaste berry olarak geçebiliyor ) ilk başladığım tarih 23 aralık. Ve ben kullandıktan sonra ilk defa yumurtlama görüp dün kendi kendime hicbir ilac kullanmadan regl oldum. Onceden regllerim ilacla olmasina ragmen asiri agrili gecerdi ve yataktan kalkamazdim ama simdi asiri hafif bir sanci var ve hiç rahatsiz etmiyor bile beni
maalesef yumurtlama dönemini degerlendiremedik ama bu yumurtlama döneminde değerlendirmeyi planlıyorum. Bu süreçte yasadigim her türlü deneyimi sizler için paylaşmak istiyorum. Umarım bir kişiye bile olsa faydam dokunur. Ve bitki bile olsa lütfen doktorunuza danışmadan hiçbir şey kullanmayın. Hepimiz çok çabalıyoruz bebek için farkindayim. Ama başka birinde ise yaradı diye sizde yaramayabilir bu yüzden herseyden ince doktor kontrolü şart
NOT: hayit tohumunun suyundan ziyade öğütülmüş bir şekilde kullanmak daha etkili diye kapsüllu olanlardan aldım günde 2 kez sabah aksam aç karnına suyla birlikte içiyorum bunun yanı sıra metaformin ve magnezyum iceren inositol takviyesi, d vitamini, omega 3 , koenzimq10 gibi takviyelerde alıyorum