- 13 Aralık 2014
- 1.604
- 508
- 148
- Konu Sahibi susgun peri
-
- #1.721
bence fazla kafana takma canım zaten Rabbim sana nasip ettiyse bunu bikaç güne öğrenirsin güzel haberleri acaba deyipte şartlarsan kendini sonra adet olursan üzülürsün düşünmemeye takılmamaya çalış çok kafana takılırsa bi doktora gözüküp test yaptırabilirsin kandan.ama inş içine doğduğu gibidir gönlüne göre olmuştur herşey :)Evet hani adet kanaması gibi değil kırmızı değil yani pembemsi ay bilemedim kendimide pek kaptırmak istemiyorum daha ortada birşey yokken bile bu kadar heycanlanıyorum ağır bişey kaldırmamaya özen gösteriyorum yani dikkat ediyorum kendimi yormuyorum inş olur çünkü bebek istiyoruz 5 aydır diyeyim ben her ay olacakmışım gibi geliyor kaçtane gebelik testi yaptığımı size anlatamam dua edin kızlar ya Rabbim hayırlısı ile hayırlı bir evlat nasip etsin ..korkuyorumda polikistimde olduğundan doktorum bana demişti normal gebelikler 6 ay sürer ise seninki 8 ay sürer demişti inş öyle olur...karnımda acaip bir ağrı da var analamıyorum sabırsızlıkla bekliyorum Rabbi herkesin gönlündekini verisn inş
canm neden 8 ay sürüyomş anlamadm çnkü heycanlısın sakn bşey kaldırma dediğin gbi umarm hamilesindr gebelk testnde çkmaz daha canm çnkü adetne daHA Var ve vuct hastalığa hazırlıyo kendini adet gnn geçicek vuct o zaman anlıcak hamile olduğunu sakn kaptırmada kndini olmazsa üzülme bdahaki ay benm 1 sene oldu kaç tane test yaptm sen hayal et eczaneleri zengn ettm artk tanıdı bütün eczaneler internettn alıyorm test:)Evet hani adet kanaması gibi değil kırmızı değil yani pembemsi ay bilemedim kendimide pek kaptırmak istemiyorum daha ortada birşey yokken bile bu kadar heycanlanıyorum ağır bişey kaldırmamaya özen gösteriyorum yani dikkat ediyorum kendimi yormuyorum inş olur çünkü bebek istiyoruz 5 aydır diyeyim ben her ay olacakmışım gibi geliyor kaçtane gebelik testi yaptığımı size anlatamam dua edin kızlar ya Rabbim hayırlısı ile hayırlı bir evlat nasip etsin ..korkuyorumda polikistimde olduğundan doktorum bana demişti normal gebelikler 6 ay sürer ise seninki 8 ay sürer demişti inş öyle olur...karnımda acaip bir ağrı da var analamıyorum sabırsızlıkla bekliyorum Rabbi herkesin gönlündekini verisn inş
aynen canm zaten hep öyle olr ya test yaparsn negatf snra daha adet olmadım ya dersn ertesi gn aaa bi bakmışsın gelmş kırmızılar bende artk test bulundurmuyorum çnkü sinir oluyorum erken gebelk testi alıyorum negatf hep yanlış bu dyorum atıyorum kenara meger hamile değilim kendmi kandırıyorum bde her ay ay kasığında batma var göğslerm şiş amannnnnn yani kendi kendimize sıkıntı bıraktm ben akışına kısmet ne zamansa artk ama yne kendimi kandırıyorumAllah hepimizden razı olsun canım güzel dileklerin içinde tşk ederim :) İnş bizde zamanı gelince hamiş haberlerimizi paylaşırız burdan :)ben bi ara evde gebelik testi bulunduruyodum fazladan ve ben ne zmn test yapsam ertesi gün adetim geliyodu sinir bozucu bir durum artık bıraktım akışına dayanmak zor ama umursamamayı düşünüyorum yeni ayda :)
canım bana bu ay doktor dediiki düşünmiceksn hasta olduğunu hep pozitif düşüncksn stres yapmıcaksın hep bi yerlere gt kafanı dağıt dedi gerçektende psikolojk çk etkiliyobence fazla kafana takma canım zaten Rabbim sana nasip ettiyse bunu bikaç güne öğrenirsin güzel haberleri acaba deyipte şartlarsan kendini sonra adet olursan üzülürsün düşünmemeye takılmamaya çalış çok kafana takılırsa bi doktora gözüküp test yaptırabilirsin kandan.ama inş içine doğduğu gibidir gönlüne göre olmuştur herşey :)
aslında kendini çok şartlamamak lazım ben bikaç aydır o moddayım hele bu ay 7 gün geçti adetim dedim kesin :d bide aşırı bir bel ağrım var diğer belirtilerde cabası mide bulantısı falan meğersem şeker hapı kullanıyodum o yapıyomuş bıraktım geçtiaynen canm zaten hep öyle olr ya test yaparsn negatf snra daha adet olmadım ya dersn ertesi gn aaa bi bakmışsın gelmş kırmızılar bende artk test bulundurmuyorum çnkü sinir oluyorum erken gebelk testi alıyorum negatf hep yanlış bu dyorum atıyorum kenara meger hamile değilim kendmi kandırıyorum bde her ay ay kasığında batma var göğslerm şiş amannnnnn yani kendi kendimize sıkıntı bıraktm ben akışına kısmet ne zamansa artk ama yne kendimi kandırıyorum
aslında öyle olmak lazım çünkü vucutta ona göre savunmaya geçiyo o durumlarda salgıladığımız hormonlar bile farklılaşıyor aslında hobisi olacak insanın kafa dağıtacağı.Ben örgüye başladım bu ara düşünmemek içincanım bana bu ay doktor dediiki düşünmiceksn hasta olduğunu hep pozitif düşüncksn stres yapmıcaksın hep bi yerlere gt kafanı dağıt dedi gerçektende psikolojk çk etkiliyo
bende pcoyum canm bliyorum yumurtlamadığımız için düzenli ondan gebe kalamıyoruz ve ilaç tedavsi yada başka bşeyle destk olması lazm ben şu anda ilaç tedavsi oluyorum ve zayflamaya çalışıyorum kiloda etkili pko daBende polikistikover vardı kızlığımdan beri ve evlendiğimde adetim 3 ay düzenli gitti bende buna sevindim derken hoppp tekrardan kasıklarımda ağrı ile hastaneye hemen gittim felaket bir ağrı oluyordu.
Polikistik over sendromu (PCO), yumurtalıklarda birçok küçük iyi huylu kist oluşmasıyla beliren bir hastalıktır. Yumurtalıkta oluşan ve kist olarak adlandırılan bu organizmalar yumurtalıkların çevresine yerleşmiş çok sayıda yumurta hücresidir. Bu hücreler ultrasonda özel bir görüntü oluşturmaktadırlar.
Polikistik over sendromu genel anlamda 35 yaş ve altında bulunan yaş gruplarını tehdit etmektedir. Genç kızlarda da görülebilmektedir. Yumurtalıklarda bulunan kist ile karakterize olarak meydana gelen hormonal bir problemdir.[1] PCO, hipofiz bezinden salgılanan LH ve FSH hormonlarının anormal şekilde üretilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu, kadınlarda düzenli olarak yumurtlama olmamasına neden olur (bazıları düzenli olarak adet görürken, bazıları ise yılda yalnızca birkaç kez adet görebilir.). Yumurtlama düzensizliğinin sonucu olaraksa erkeklik hormonunda bir artış gözlenir. "LH'daki artış overde erkeklik hormonu üretimini artırır. Salgılanan bu erkeklik hormonları (androjenler) yağ dokusunda östrojene dönüşmekte, bu östrojen LH üretimini artırmakta ve bir kısır döngü ortaya çıkmaktadır. Bu kısır döngü kilo kaybı ya da yumurtalıkların baskılanması gibi etkenlerle kırılabilir. Yine kilo fazlalığına bağlı olarak insüline karşı bir direnç ortaya çıkmakta ve sonuçolarak hormonal denge bozularak yine bu kısır döngüye ulaşılmaktadır."
Açılımını yukarıda yaptım hani doktorum bana dedi sakın moralini bozma öncelerde de 3 kadından biri 1 polikisttir dedi.Ama bunu bilmezler duymuşsunuzdur adetim geçikti düzensiz gibi laflar işte bunun nedeni budur dedi kimse farkında değildir yani...Bilmiyorum kızlarrr dua edin Rabbim hayırlısını versin herkese aratmasın eksikiliğini göstermesin dediğiniz gibi akışına bıraktım ama böyle şeyler yaşayınca kendime dikkat ediyorum belki hamile olabilirim.....
bende sabun süsleyp dağıtıyom herkese kafam dağılsn dye oyun falan oynuym facede bakalm:)aslında öyle olmak lazım çünkü vucutta ona göre savunmaya geçiyo o durumlarda salgıladığımız hormonlar bile farklılaşıyor aslında hobisi olacak insanın kafa dağıtacağı.Ben örgüye başladım bu ara düşünmemek için
güzel şeyler bulmuşsun aslındabende sabun süsleyp dağıtıyom herkese kafam dağılsn dye oyun falan oynuym facede bakalm:)
aaa bz hep burdayz canm bu aralar elinazim hasta zobisko okulda susgun peri bugn doktora gtti hsg çeklmeye ama onn haricinde hep burdayz dertleşiyoz soru soruyoz herşey var yanigüzel şeyler bulmuşsun aslındaben işyerinde olduğum için boş kaldıkça kafamda sorular beliriyor sürekli yapcak bişeyde bulamıyorum buraya takılıyorum zaten herkes ben gibi burda kaçamıyorum bu durumdan
olsn gndüz konuşuruz canm bzde sorun yok dediğin gbi dert ortagn olunca rahatlıyosun brine anlatmak istiyosn ama kime anlatcan brda hepimz aynı şeyi yaşıyorz ya bliyorz sorunlarıaslında ben bayadır takip ediyorum sizi burdan en son dedim bende üye olayımda rahat rahat konuşalım okumak çözüm değil tek başına insan destekçi istiyo bişeyler sormak istiyo tşk ederim ilgin için bende gündüzleri işyerinden bakıyorum geceleri giremiyorum evde netim yok diye öyle idare ediyorum işte :)
Sekerimmmm özledim seni kiz.. klomene baslamissin yine sanirim bikac gune kadar bnde baslicamolsn gndüz konuşuruz canm bzde sorun yok dediğin gbi dert ortagn olunca rahatlıyosun brine anlatmak istiyosn ama kime anlatcan brda hepimz aynı şeyi yaşıyorz ya bliyorz sorunları
rica ederm cnm anca gördm :)evet cnm denk geldikçe konuşmak isterim çok iyi geldi bugünki sohbet :) tşk ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?