• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over

kızlar 6 gün önce doktora gittim 6 cm çikolata kıstı olduğunu söyledi doktor bende başka bi doktora gittim dun oda polikistık over sendromu dedi ben çikolata kisti falan görmedim dedi. 6 günde kist kayboldı pko geldi ben neye göre harekete edicemm yaaa

merhaba arkadaşlar bende perşembe günü muayne oldum vajinal ultrasonla baktı doktorum yumurtamın birinde küçük kistler vardı bi kaç tane hamile kalmama engelmi dedim değil zararı yok dedi biterl hap yazdı sadece
adetin 3.günü hormon testi için çağırdı sizce pkomuyum doktor muaynede anlarmıydı sizce pko olsam bişey demedi çünkü ..
adetlerim düzenli olurdu hep son adetim geç geldi kısa sürdü ve 2 gün şiddetli sancım olmuştu doktorumada anlattım kilo ve tüğlenmede var inşallah değilimdir

merhaba arkadaşlar bende perşembe günü muayne oldum vajinal ultrasonla baktı doktorum yumurtamın birinde küçük kistler vardı bi kaç tane hamile kalmama engelmi dedim değil zararı yok dedi biterl hap yazdı sadece
adetin 3.günü hormon testi için çağırdı sizce pkomuyum doktor muaynede anlarmıydı sizce pko olsam bişey demedi çünkü ..
adetlerim düzenli olurdu hep son adetim geç geldi kısa sürdü ve 2 gün şiddetli sancım olmuştu doktorumada anlattım kilo ve tüğlenmede var inşallah değilimdir
Adetin ucuncu gunnku testtn snra belli olur cnm bnde kilo yok tuylenme yok ama pko denldi

Bende oveerliyimmmm adetim duzenlidir her ay iki uc gun seker yalnizca doktor genetik bisey tedavisi yokmu dedim yok dedi ben bir senedir cok sinirliyim sinirlerime hakim olamiyorum pcostanmis tahminen 2 yildir var bende cocuk dusunuyoruz tedavideyz

Kızlar merhaba,
Pcostan muzdarip olanlardan biriyim ben de. İlk 13 yaşımda adet olmuştum ve kendimi bildim bileli adetim düzensiz. Pcos lu olduğumu 15 yaşımda öğrenmiştim. O zamandan beridir tarlusal, duphaston ve çeşitli doğum kontrol hapları arasında gidip geliyorum. Yeri geldi 1 yıl bile adet görmediğim oldu. Diane 35, yasmin vs... bekarken çok sorun olmadı benim için ama şimdi 26 yaşımdayım ve 1 yıldan beridir de evliyim. İlk yıl çocuk konusunda çok istekli olmadığımız için pek kovalamadım peşini işin. Açıkcası doğum kontrol hapları kullanmaktan da bıkmıştım. Pcos'un bütün belirtileri fazlasıyla mevcut. Ayrıyetten yıllardan beridir süren şeker problemlerim de vardı ve yaklaşık 15 günden beridir de Glukofen kullanıyorum artık. Sanırım ömür boyu da sürecek. Tabi hayatım boyunca hep kiloluydum ve belirli dönemlerde 15-20 kilo vermişliğim oldu. Tabi bunları korumam imkansızdı maalesef. Ama nisan ayından beridir artık ciddi olarak çocuk istemeye başladık önce adet problemimi çözmem gerektiğini düşünerek Avcılar Hospital'e gittim tabi sil baştan tahlil süreci malum. Doktor daha önce hiç kullanmadığım Qlaristayı verdi ve üç ay kullandım. Temmuz 23 son adet tarihim. Sonrasında ilk ay kendiliğinden gelecek mi diye merakımdan bekledim ve sonuç hüsran. Dün yine gittim doktoruma neden ilaç biter bitmez gelmedin diye zaten kızdı bir kere. Yine Tarlusal verdi ve adetliyken bir bakıcaz yine dedi çok ayrıntı vermedi. Pcos'un ne olduğunu ve bana ne yaptığını çok iyi biliyorum. Sanırım zorlu tedavi süreci beni bekliyor. Bir çok yerden okuyorum tedavileri bu entry'de kızlar sizleri okudum ve ileriyi düşündükçe çok korkuyorum. Şansın benden yana olmamasından çok korkuyorum. Başarısız olmaktan çok korkuyorum. Sadece benim başıma gelmiyor biliyorum ama benim sınavımın bu olmasından korkuyorum. İlk hangi aşamalardan başlıyorlar bunla ilgili tam net bilgim yok. İlk aşamalar için bilgi verir misiniz? Ayrıca nolur benim için de dua edin kızlar olur mu? Herkese bu yolda sabır ve şans diliyorum.

Kızlar merhaba, bende bundan ıkı uc ay once adet düzensizliğim için dr gittim, muayene sırasında pko oldugumu ogrendım, bır yıl içinde kilo almaya başladım, düzenli lazer yaptrdgm için kıllanma oldumu bılemıorm fakat adetlerim de ileri geri tarihlerde oluyor yanı bı bakıorm 28. Gun bı bakıorm 33 34 gunnde oluyor daha once gıttgm doktor 35 40 gun sonrası bızım ıcın onemlı bunun altındakıler duzensZlık sayılmıyor demıstı, bende trioit hastasyım yanı yavas calısıyor yıllardr ılac kullanıorm daha düşükte 25 mg. Herneyse dr pko lu oldgmu ıkı buyuk kistimin oldugunu ve dgm knt hapı ile bunların eriyecegnı soyledı bır ay kullandım ve dr gıttım tekrr muayene oldm vr bana erimişler dedi, sadece kilo ver almamaya dıkkat et dedı ve düzenli kontrol dedı fakat burada okuduklarm dr dan farklı seyler yanı kıstlerım erıyememsı gıbı, istanbul anadolu yakasında ıyı bır dr var mı önerebilecegınız ben bekarım ve şimdiden önlem almak istiyorm belkı yanlş tanıdır bilemiyorm

Merhaba arkadaşlar.
Sizinle polikistik over tanısı ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Ben yaklaşık 2 sene kadar Polikistik Over tanısı ile tedavi gördüm ve tedaviler hiç bir işe yaramadı. Bir kaç doktora gittim ve hepsi de aynı fikirde idi, buna rağmen sonuç hüsran. Bu doktorların hepsine tavsiyeler ile gittim ve normalden daha fazla ücretler ödedim bebek sahibi olabilmek ümidi ile.
Konun parayla pek alakası yok aslında. Doktor ünlü tanınan bilinen doktor olunca maalesef ki sana ayırdığı zaman da kısıtlı oluyor. Çok fazla hastası olduğu için herkese yetişmeye çalışıyorlar ve çok fazla şey gözden kaçıyor bence. Mesela hiç biri benden AMH testi istemedi. Ve hiç biri Rahim filmi istemedi.
Benim tavsiyem;
diğer hormon testlerinden ziyade 30 yaşını aştıktan sonra yapılması gereken en önemli 2 şey;
1-Rahim filmi çektirmek (acısız da çekiliyor artık. Digital HSG diyrolar adına)
2-AMH testi yaptırıp rezerv, kalite ve menopoz durumuna baktırmak.
Bir çok hastaya Polikistik Over teşhisi konuyor bunlara bakılmadan. Ben de onlardan biriyim ve 2 yıl kaybım var maalesef.
Siz de aynı yanlışlar yüzünden umutsuzluğa düşmeyin.
Mesela bende gebeliğe ciddi derecede engel olacak 2 adet 3-4mm çaplarında Polipler çıktı. Konumları ve büyüklükkeri gebeliik şansımı nerdeyse sıfıra indiriyormuş. Ayrıca rahmim de kalp şeklinde ve kavite epeyce derinmiş. Sonuç olarak bir tüp bebek merkezinde doğru teşhis kondu ve şimdi tedavi sürecine başladım. Yaşadıklarımın kimseye ( 2 yıllık kayıp ve umutsuzluk üzüntü) faydası olmadığı gibi saçma sapan bi sürü teste ödediğim paralar da cabası. Polikistik Over teşhisinden önce mutlaka ama mutlaka bu 2 önemli adım kontrol edilmeli. Arkadaşlar bilinçli olalım. Ben kaç tane FSH, Prolaktin, TSH vs vs testleri yaptırdım. Şekerden Demir bağlamaya ne varsa geçirdiler. Tamam onları da öğrenmiş oldum ama çektiğim üzüntüye değmedi elbet. Doktorunuz atlasa bile siz mutlaka bunları yaptırın derim.
Minyon, polip, rahim şekil bozuklukları, tüplerdeki tıkanıklıklar vb bi sürü soruna Polikistik teşhisi konuyor.
Sevgiyle

Kızlar merhaba,
Pcostan muzdarip olanlardan biriyim ben de. İlk 13 yaşımda adet olmuştum ve kendimi bildim bileli adetim düzensiz. Pcos lu olduğumu 15 yaşımda öğrenmiştim. O zamandan beridir tarlusal, duphaston ve çeşitli doğum kontrol hapları arasında gidip geliyorum. Yeri geldi 1 yıl bile adet görmediğim oldu. Diane 35, yasmin vs... bekarken çok sorun olmadı benim için ama şimdi 26 yaşımdayım ve 1 yıldan beridir de evliyim. İlk yıl çocuk konusunda çok istekli olmadığımız için pek kovalamadım peşini işin. Açıkcası doğum kontrol hapları kullanmaktan da bıkmıştım. Pcos'un bütün belirtileri fazlasıyla mevcut. Ayrıyetten yıllardan beridir süren şeker problemlerim de vardı ve yaklaşık 15 günden beridir de Glukofen kullanıyorum artık. Sanırım ömür boyu da sürecek. Tabi hayatım boyunca hep kiloluydum ve belirli dönemlerde 15-20 kilo vermişliğim oldu. Tabi bunları korumam imkansızdı maalesef. Ama nisan ayından beridir artık ciddi olarak çocuk istemeye başladık önce adet problemimi çözmem gerektiğini düşünerek Avcılar Hospital'e gittim tabi sil baştan tahlil süreci malum. Doktor daha önce hiç kullanmadığım Qlaristayı verdi ve üç ay kullandım. Temmuz 23 son adet tarihim. Sonrasında ilk ay kendiliğinden gelecek mi diye merakımdan bekledim ve sonuç hüsran. Dün yine gittim doktoruma neden ilaç biter bitmez gelmedin diye zaten kızdı bir kere. Yine Tarlusal verdi ve adetliyken bir bakıcaz yine dedi çok ayrıntı vermedi. Pcos'un ne olduğunu ve bana ne yaptığını çok iyi biliyorum. Sanırım zorlu tedavi süreci beni bekliyor. Bir çok yerden okuyorum tedavileri bu entry'de kızlar sizleri okudum ve ileriyi düşündükçe çok korkuyorum. Şansın benden yana olmamasından çok korkuyorum. Başarısız olmaktan çok korkuyorum. Sadece benim başıma gelmiyor biliyorum ama benim sınavımın bu olmasından korkuyorum. İlk hangi aşamalardan başlıyorlar bunla ilgili tam net bilgim yok. İlk aşamalar için bilgi verir misiniz? Ayrıca nolur benim için de dua edin kızlar olur mu? Herkese bu yolda sabır ve şans diliyorum.
selam canım seninle aynı zamanlarda aynı sıkıntıları yaşamışız hemen hemende aynı yaştayız kulandığımız ilaçlar bile aynı fakat şeker problemim yok .. ben pocs için çooookkkkk dr gittim bunun tek çaresi hayatınızdan sporu diyeti eksik etmeyceksiniz ve normal olmanız gereken kilodan hep zayıf olcaksınız dediler ..bunun bi çaresi yokmu diye hangi dr sorduysam bunu dedi ..bende spora yazılmıştım o aylarda 13 kilo verdim bayabi adetlerim tam tarihimde olmasada adet olduğumda baya bi kanamam oluyordu spor sayesinde rahatlıyordum derken şehir değişikliği nedeniyle ben spora ara verdim malum poc un marifeti ben yine kilo almaya başladım geçen ay yazıldım yıllık üye olarak bayabi araştırdık bunun tek çıkarı zayıf olmak..eşimde sen ömür boyu spora gideceksin diyerek sağolsun yazdırdı beni . gelelim tarlusal ilaca ben tarlusalı çok kullanmadım 2 3 ay kullandım fakat bu ilaç hiç iyi bir ilaç değil aşırı sinir yapıyor insanda ben müşterileri kovmaya başlamıştım çalışırken tahmin edemiyceğim hareketler atarlar tavırlar yapıyordum sendede bu problem oldu mu? şimdi duphaston kullanıyorum ve çok memnunum hiç bir yan etkisi olmadı bana ..klomen kullandım 6 ay banamısın demedi yumurtam poctan dolayı şuan çocuk tedavisinie ara verdim malesef doğalıyla olmasını bekliycez .poc lular bebek konusunda her zaman aceleci davranmasınlar diyor doktor o doğalıyla olur ona ilaç etki etmez biraz sabır işi diyor beklemek gerek diyorlar ..

selam canım seninle aynı zamanlarda aynı sıkıntıları yaşamışız hemen hemende aynı yaştayız kulandığımız ilaçlar bile aynı fakat şeker problemim yok .. ben pocs için çooookkkkk dr gittim bunun tek çaresi hayatınızdan sporu diyeti eksik etmeyceksiniz ve normal olmanız gereken kilodan hep zayıf olcaksınız dediler ..bunun bi çaresi yokmu diye hangi dr sorduysam bunu dedi ..bende spora yazılmıştım o aylarda 13 kilo verdim bayabi adetlerim tam tarihimde olmasada adet olduğumda baya bi kanamam oluyordu spor sayesinde rahatlıyordum derken şehir değişikliği nedeniyle ben spora ara verdim malum poc un marifeti ben yine kilo almaya başladım geçen ay yazıldım yıllık üye olarak bayabi araştırdık bunun tek çıkarı zayıf olmak..eşimde sen ömür boyu spora gideceksin diyerek sağolsun yazdırdı beni . gelelim tarlusal ilaca ben tarlusalı çok kullanmadım 2 3 ay kullandım fakat bu ilaç hiç iyi bir ilaç değil aşırı sinir yapıyor insanda ben müşterileri kovmaya başlamıştım çalışırken tahmin edemiyceğim hareketler atarlar tavırlar yapıyordum sendede bu problem oldu mu? şimdi duphaston kullanıyorum ve çok memnunum hiç bir yan etkisi olmadı bana ..klomen kullandım 6 ay banamısın demedi yumurtam poctan dolayı şuan çocuk tedavisinie ara verdim malesef doğalıyla olmasını bekliycez .poc lular bebek konusunda her zaman aceleci davranmasınlar diyor doktor o doğalıyla olur ona ilaç etki etmez biraz sabır işi diyor beklemek gerek diyorlar ..
Slm cnm hic inofolic ictinmi ;)

aynen :KK43: napalım canım kendi kendine oluyormuş poc lular aşılama tüp olmadan bende bu bilgiyle birazcık tedavilerime ara verdim .

Kendi kendine hamile kalan birsürü tanıdıgım var tüp ve aşılama yaptıran çok az var,birsürü pkolu tanıyorum yanii :)). Kendilinden oluyoda biraz zaman alıyo sanırım. Ben çörek otu yaptım bu ay beklemedeyim şuanda inşallah yüzüm güler bu ay

Back
X