- 11 Mayıs 2015
- 14
- 5
- 6
- 31
- Konu Sahibi cilginleydi
-
Kizlar ben de pcos oldugumu ogrendim .26 yasindayim.sadece killanma var .ben sprinolakton vermisti .ilac yutamadigim icin hep cikardim onu .icemedim hic..
Baska bir doktora gittim mide bulantisi da yapar o dedi.gerek gormedi.sadece dogum kontrol verdi .minyon biriyim .adet duzensizligimde yok.ama evlenince bebegim olmazsa ve ilerde baska hastaliklara yol acarsa diye cok tedirginim.kistlerin buyuklugunu bilmiyorum.uc ay daha kullan dedi dogum kontrolu ...kistleri yok edip ise yarar mi ki ?çaresiz hissediyorum ...aşırı killanma da kendimi daha kotu hissetmeme sebep oluyor ...allah hepimizin yardimcisi olsun....cevap verenlere simdiden tesekkurler...
Cok nadir de olsa kimi pcos hastalarinda adet duzensizligi olmazmis.ama iste adet gormek illaki yumurtladigin anlamina mi geliyor ondna tam emin degilim.yasmin dogum kontrol hapini verdi .kistleri eritir mi ise yarar mi onu da hic kullanmak istemiyorum. Ama kullaniyorum. Eli kolu bagli kaliyor insanin .kistlerin boyutlarini falan takip etmek gerekir mi hic bilmiyorum .Bende kilo, tüylenme, regl düzensizliği hepsi var. Araştırdığım kadarıyla regl düzensizliği olması kısırlığa ya da rahim içi kanserine yol açabiliyormuş ileriki etaplarda ilerlediğinde. Sonuçta atılması gereken yumurtalar atılmamış oluyor. Bunun ehli değilim tabi ki ama doktorlardan dinlediğim, okuduğum kadarıyla regl düzensizliğiniz olmadığı için bence gönlünüzü ferah tutmalısınız. Geçmiş olsun :)
Cok nadir de olsa kimi pcos hastalarinda adet duzensizligi olmazmis.ama iste adet gormek illaki yumurtladigin anlamina mi geliyor ondna tam emin degilim.yasmin dogum kontrol hapini verdi .kistleri eritir mi ise yarar mi onu da hic kullanmak istemiyorum. Ama kullaniyorum. Eli kolu bagli kaliyor insanin .kistlerin boyutlarini falan takip etmek gerekir mi hic bilmiyorum .
Cevap icin sag olun...
cnm merhaba, ben 14 yaşımda öğrendim pkos olduğumu, pkos doğuştan bizmle olan bi sendrom, hastalık degil, yumurtanlarımızın yapısı boyle, ben 14 yıldır pkosla yasıyorum, bu senee cocuk yapmaya karar verdik, 2 sene önce doktorum diaformin vermişti ve midem bulandığı için içmemiştim, keske içseymişim diyorum , şimdi tekrar basladım düzenli bi sekilde içiyorum , hem kilo vermemi sagladı 2 aydır , hemde aclık krizlerimi yok etti, ve 3 ay düzenli kullanınca da yumurtlamayı düzenlediği bilimsel olarak kanıtlandı, diaformin içemiosan doktorundan glucophage iste mide bulantısı daha az yapar, ancak unutma düzenli adet görmek ve ilerde saglıklı doğal yollardan hamile klalmak için soğan kürü vs değil , doktorunun önerdiği ilaçları DÜZENLİ kullanarak bol su içerek PKOS'A ÖZEL BESLENEREK, VE HAYATINDAN SPORU EKSİK ETMEDEN YASAMALISIN, ayrıca diaformin ve metformin (ikisi hemen hemen anı) bu iki ilacın mide bulantı süresi 2 haftada bitiyor, kendine dikkat et cnm , sormak istediğin bişeyde olursa cekinme ,
sevgiler,[/QUOmerhaba bende yeni üye oldum pkodan dertliyim bende 3 yildir ugrasiyoruz ama çocuk olmuyor iki aşilama negatifle sonuçlandı iki ayda bir adet oluyorum hep düzensiz her ay
Merhaba 22 yaşındayım polikistik overden muzdaribim. Regl olmuyorum 2 aydır. Gitgide kilo alıyorum, çabalarıma rağmen veremiyorum kilo. Sürekli bi sinirlilik hali hakim. İnsülin direnci için verilen ilaçları kullanamıyorum yan etkilerinden dolayı. Tavsiye verebilecek olanlar varsa harika olur. Şimdiden teşekkürler.
benimde pco var insülin direncim var kilo vermeye başladım şöyle öylim doktorumun bana tavsiyesi sabahları 1-2 dilim kepek ekmeğini ye salatanı haşlanmış yumurtanı peynirini ye pirinç kesinlikle yeme bulgur ye patatesi bırak şekeri abur cuburu bırak hem kilo vericeksin birde haftada 3 gün omegadan zengin ızgara balık ye senin dediğin 2 aydır regl olamıyorum ben sana şöyle söylim ilk reglm 19 yaşında ilaçla ve 34 yaşındayım tüp bebek tadavisine kadar hep ilaç okadar söylim yaşım genç canını sıkma bol su iç havalar güzel günde yarım saat yürü görüceksin sonucunu eminol
İnositol çözümü: Ergenlikten beri polikistik over (pko) dan muzdarip bir kadınım. Yaşım 38. Regly olabilmek için doğum kontrol hapları, soğan suları, şeker ilaçları kullanıp durdum. Ama yan etkisiz bir yöntem bulamamıştım. İki ay önce Amerikada çok yaygın kullanılan inositol powder i keşfettim. Bu bir vitamin türü (B vitamini). Myo inositol formunu kullandım ve sonuç mucize. iki aydır düzenli regly oluyorum, ne mide bulantısı ne stres ne kıllanma. Günde bir çay kaşığı suda eritip içmek yeterli. Tadı gayet güzel. Şifa arayanlarla paylaşmak istedim çünkü bu sıkıntılı hastalığı biliyorum. Bu toz Türkiyede pek bulunmuyor. Ebay dan (polonya) üzerinden aldım. My Protein adlı markanın 250 g. ürününü kullandım. Türkiye'de de sonradan internette ORLAB marketde gördüm fakat kullanmadım. Ama bu da alınabilir sanırım. Kapsül olarak da satılıyor fakat dozu yeterli olmuyor. Sorusu olan varsa yardım edebileceğim konularda yazabilirsiniz. Allah herkese şifa versin.
INOFOLIC 'in dozunu bilmiyorum, ama ben tozundan günde 1 çay kaşığı (2 gram) kullanıyorum. Eğer bu yeterli olmazsa (2-3 ay kullanıp) yanında bir de glukophage alabilirsiniz, 800 mg günde bir tane. Kesinlikle yumurtlamayı artırıyor. Ben öyle hamile kamıştım. Ama çok mide bulantısı ve diyare etkisi var. Allah yardımcınız olsun.cnm merhaba,
az önce doktordan geldim ve bana İNOFOLİC verdi , üzerinde inozitol + folic asid yazıor ,
hamile kalmada veya yumurtlamadada etkisi varmıdır acaba :)
INOFOLIC 'in dozunu bilmiyorum, ama ben tozundan günde 1 çay kaşığı (2 gram) kullanıyorum. Eğer bu yeterli olmazsa (2-3 ay kullanıp) yanında bir de glukophage alabilirsiniz, 800 mg günde bir tane. Kesinlikle yumurtlamayı artırıyor. Ben öyle hamile kamıştım. Ama çok mide bulantısı ve diyare etkisi var. Allah yardımcınız olsun.
cnm merhaba 3 ay bir süredir hergün 1 tane 850 mg glucophage kullanıyorum, son 7 gündürde sabah akşam yaklasık 1 cay kaşığı inofolic alıyorum + her aksamda İMOM isimli bir omega-folic birleşimi ,
benim 3 aydır hiç kendim yumurtlama olmadı, 2 aydırda adetim düzenli gelmedi tarlusal kullandım
sizin adetler düzenlimiydi? kilo probleminiz varmıydı ve çocuk düşündükten ne kadar süre sonra yumurladınız? ilk yumurtlamanızda hamilelik oldumu ?
çok soru sordum farkındayım kusura bakmayın nolur , şimdiden tesekkrler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?