Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cocougum olmuordu.cunku hıc yumurtam buyumuyordu sureklı kıstlerım vardı.kılo verdım ve adetım duzeldı.ılac kullanmadan her ay duzenlı adet goruyordum.sukur suanda da 21 haftalık hamıleyım.ılacsız doktorsuz hamıle kaldım.sadece zayıflayarak ...
elam kızlar :)
bugün doktora gittim.ayın 30 unda progestan kullanmaya başlayacam sonrada klomenle tedaviye başlayacakmışız.hamile kalma olasılığım nedir acaba ? kolmenle hemen bebişime kavuşabilir miyim ki? tecrübesi olan var mı? yardımcı olursanız sevinirim
aynı tedaviyi bende gördüm klomen sadece yumurta oluşumunu sağlıyor ve çatlama gününü takip edip ilişki öneriyorlar hamile kalma olasılığı tamamen normal gebe kalanlarla aynı, dediğim gbii sadece düzenli yumurtlama ve adet görme sağlanıyor o yumurta döllenirse gebelik oluyr işte, ben 4 ay denedim yumurtam gayet güzel oluştu gelişti ama hamilelik olmadı... ama klomenle hamile kalanlarda var yumurtanın kalitesi ve kaliteli spermle buluşmasına bağlı biraz bu ..
ben suanda 29 yasındayım ve ılk adet olodugumdan berı bu hastalıgı yasıyorum cok zor asırı kıllanma ozellıkle yuz bolgemde.asırı kılo.denemedıgım tedavı kalmadı.kıstlerımı bıle deldırdım.o kadar coklardı yanı.ama ben cozumunu buldum.en ıyı cozum kılo vermek kılo verınce bu kısır dongu kırılıyor.ılac kullanmadan adet goremezdım ben.5 yıldırdA Cocougum olmuordu.cunku hıc yumurtam buyumuyordu sureklı kıstlerım vardı.kılo verdım ve adetım duzeldı.ılac kullanmadan her ay duzenlı adet goruyordum.sukur suanda da 21 haftalık hamıleyım.ılacsız doktorsuz hamıle kaldım.sadece zayıflayarak ...
PCOS iyileşmez belirtileri azalır :) Kiloyla alakası şu, pcos insülin direncini arttırıyor, şeker hastası olmadığınız halde vücudunuz şeker hastasıymış gibi tepki veriyor ve kilo alıyorsunuz, kilo aldıkça belirtiler daha da artıp kısır döngüye giriyor.. Aynı zamanda pcos'luların çoğunda östrojen daha yüksek seviyede ve yağ dokusu bu östrojeni daha da arttırıyor..Bir şeyi merak ediyorum PKOyu daha yeni duydum ve merak ettim forumları okuyorum da ilginç bir ekilde şunu fark ettim kilo veren herkes iyileşiyor! Nedir bu hastalığın kiloyla alakası?
PCOS iyileşmez belirtileri azalır :) Kiloyla alakası şu, pcos insülin direncini arttırıyor, şeker hastası olmadığınız halde vücudunuz şeker hastasıymış gibi tepki veriyor ve kilo alıyorsunuz, kilo aldıkça belirtiler daha da artıp kısır döngüye giriyor.. Aynı zamanda pcos'luların çoğunda östrojen daha yüksek seviyede ve yağ dokusu bu östrojeni daha da arttırıyor..
Ben kendimi bildim bileli polikistik over' lıyım.12 senedir hep ilaç kullanarak adet oldum, kullanmadığımda da olmadım. 1 senedir çocuk çabasına girdim ama tık yok. en son doktorum "hayatımda senin kadar çok kisti olanı görmemiştim" dedi![]()
5 ay klomen kullandım hiç etki etmedi bile. şimdi gonal f kullanmaya başladım ve bu ay 2 kutu bitti hala pek gelişme yok.3 'üncü kutuyla devam ediyorum ama ümidim daha doğrusu takatim kalmadı artık. vücuda hormon yükleyip duruyolar sonuçta, o da çok yorucu ve yıpratıcı oluyor. aylarca kortizon kullandım kilom aldı başını gitti, kilo veremiyorum da.
artık yorulduğum bu süreçte buraya biraz daha dayanma gücü bulmayı umarak geldim.
Allah her isteyene, herkesin gönlüne göre verir inşallah...
merhaba canım. ben de pkoyum ve senin gibi ciddi pco diyor doktorlar. ben de şu an tüp bebek tedavisindeyim. ümidimizi kaybetmeyelim :)
bende bu ay olmazsa gelecek ay tüp bebek tedavisine başlayacağım. ya ne biliyim doktorlara gittikçe hep olumsuz konuşuyolar, o kadar ilaç kullanıyorum en ufak bi ilerleme gösteremiyorum. bu süreçte kilo vermek bi yana kilo alıp duruyorum. depresyona girmeme ramak kaldı. kilo derdim olmasa sabrım bu kadar çabuk tükenmiycekdiyetisyen maceram oldu iki aylık kilo aldım sayesinde ! artık hayırlısı ne denir başka.
umarım senin çabalarında olumlu sonuçlanır
Merhaba geçmiş olsun bir zamanlar bende geçirdim bu hastalığı kilo alımı,kıllanma,saç dökülmesi vardı.Maalesef ülkemizde yönlendirmeler pek fazla olmuyor.Genel bir hormon testi yapıyor ultrason la bakıyor.teşhis koyulup ya doğum kontrol hapı yada ameliyat öneriliyor.
Benim tavsiyem ENDOKRİN uzmanına gitmeniz.Polikistik over hastası olduğunuzu söyleyin kilo alımı saç dökülmesi vs... sizden geniş çaplı yapılması gereken bütün kan değerleri testlerini isteyecektir.daha sonra size gerekli yönlendirmeyi yapar.bunun için özel diyetler var..test sonuçlarınız neticesinde diyetisyene de yönlendirebilir.Endokrin uzmanından yardım alın ben öyle yaptım.Geçmiş olsun...
canım bende polikistik over hastasıyım malesef bu hastalık kimisinde tüylenme kimisinde adet düzensizliği yapıyor yada her ikiside görülebiliyor.bende tüylenme yok çok şükür adet düzenliğim var oldum olası düzensizdir adetlerim yaşımında verdiği bişi olsa gerek doktorum bana evlen hemen gebe kal diyortedavisi yok bunun doktorum söylüyor benimde tek endişem gebe kalamamam Allah korusun hayatta en çok istediklerimin başında geliyor anne olmak
![]()
Bir şeyi merak ediyorum PKOyu daha yeni duydum ve merak ettim forumları okuyorum da ilginç bir ekilde şunu fark ettim kilo veren herkes iyileşiyor! Nedir bu hastalığın kiloyla alakası?
hiç canını sıkma. ben bir ay klomen tedavisi oldum. 15 mm yumurtam oldu bir tane. sonra çatladı gitti. büyümedi.
menogon iğne 75 mg 15 gün boyunca vuruldum. 3 kutu bitirdim. 12 mm bit yumurtam oldu, o da büyümedi.
şimdi tüp bebekte 5 yumurta topladılar benden. :) ben sanki hiç olmaz sanıyordum ama oluyor Allah'ın izniyle..
bende hiç kilo yok. ama pcosluyum. ben neyi verip iyileşeceğim :26::26: