• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikistik over

yardim edin hanimlar.
bende polikistik over hastaligi var.
ve bundan dolayi fazla kilo alma, sac dokulmesi ve tuylenme yasiyorum.
doktorumla konustum.
bu hastaligin bir diger yan etkiside adet duzensizligiymis fakat bende boyle bir sorun yok cok sukur.
annemden gecti bu hastalik bana.

bazilarinda daha erkeksi ve asi hareketler gozlemlenebiliyormus. bu da var bende son zamanlardir..
ne yapayim bilemiyorum.
ayni seyi yasayan var mi?

pco gözlenen kadınların %20 sinde adet düzenlidir. düzenli adet görüyorum ben de pco olmaz ya da adetim düzensiz ben de pco var denemez. pco genetik sebeplerle de olur ama daha çok bünyeseldir. ayrıca asabiyet, sizin psikolojik durumunuzdan kaynaklanıyordur, hormonal düzensizliğe bağlı saldırganlık ve öfke nöbetleri, testosteron seviyesinin bir erkeğinkine eşit olması kaydıyla bayanlarda görülür, bu da çok nadir bir durumdur. pcos gibi hastalıklarda, testosteron seviyesi bunu oluşturacak kadar yüksek değildir. asabiyet durumunuz varsa sizi ve çevrenizi rahatsız edecek boyuttaysa bir psikiyatrdan yardım alın.

Ev kadınlarını veya masa başı çlaışna kadınların genel sorunu budur. çünkü kıçının veya sırtını üstünde uzun süre hareketsiz kalarak öncelikle kan dolaşımını sonra diğer sistemleri (dolaşım sindirim vs) bozarak PCOS a davetiye çıkarırlar. Hasta yorumları ve teşhislerimiz sonucu tedavi şekli şu şekilde gelişti.

1- öncelikli olarak kan dolaşımını düzene sokmak bunun için olmassa olmaz hacamat tavsiyemdir. Ekteki resme bakın

1,55,20,21,10,9,13,11,12,129,126,125,143,13,136 noktalarından kanlı hacamat göğüs altlarından kuru hacamat

2/a-Diyet yapın (Prof. Dr. Canan efendigil karatay'ın diyetini kullanabilirsiniz)
2/b- Zararlı gıdalardan uzak durun
  • hormonlu
  • asitli
  • gazlı
  • MSG(Mono Sodyum Glutamat) içeren gıdalar
  • 3beyazdan uzak durun

2/c-
  1. Sofraya açken oturun doymadan kalkın
  2. Midenizin 1/3ü yemek ,1/3ü su , 1/3ü hava ile dolu olsun
  3. Akşam 6 -7 den sonra yemek yemeyin

3- Düzenli Koşu ve/veya spor

4-Soğan kürü yapın (eğer soğan size dokunursa Tavşancılotu kürünü deneyin)

5- bal + Çörekotu + tarçın + karabiber + Z.yağı formululunu uygulayın

6- Bal + çörekotu + badem yağı + Susam yağı formulunu her akşam yatmadan önce kasıklarınıza ve göğüs altınıza ve sağ/sol ayak baş parmağınza masaj yaparak sürün (resimdeki 126,125,143,142,140,141,139,138,137,136,135,133,134,122 noktaları)bu masaj self infertility massage şeklinde olsun ilgli videodan izleyebilirsiniz (Self Fertility Massage - YouTube)

Eğer çocukta istiyorsanız

7- Eşiniz ilişkiye girmeden önce hz yunusun duasını 3 kere okusun ( Saffat Suresi, 139-142)

Buna rağmen çocuk olmuyorsa buna Kader-i mutlak denir Dua ile değişmez . Karşılığı ahirete kalmış demektir.Ama Allah kullarına acıdığı için kaderi muallak brakmışıtır. Yani gaybı bilemessiniz. Ama Hz eyüp (a.s) gibi sabredebilene hz ibrahim(a.s) gibi 86 yaşında bile evlet veriri Allah(cc)

Alabildiğine saçmalamışsınız!! Tıpın çözüm bulamadığı şeye dua mı okuyacak millet?
Benim en aktif dönemimde üniversite sınavına hazırlanıp, oradan oraya koştururken tanı kondu. Pek kıçımın üstünde oturmadığım bir dönemde!?
Yatmadan önce ballı bilmem ne yemek gerçekten insülin direncine baya iyi gelir yani... :47:
Oturup böyle dualar okuyacağınıza, hormonlu gıdaları bize iteleyip, gdo lu tohum ithalatını zorunlu tutan hükümetten hesap sorun..

Alabildiğine saçmalamışsınız!! Tıpın çözüm bulamadığı şeye dua mı okuyacak millet?
Benim en aktif dönemimde üniversite sınavına hazırlanıp, oradan oraya koştururken tanı kondu. Pek kıçımın üstünde oturmadığım bir dönemde!?
Yatmadan önce ballı bilmem ne yemek gerçekten insülin direncine baya iyi gelir yani... :47:
Oturup böyle dualar okuyacağınıza, hormonlu gıdaları bize iteleyip, gdo lu tohum ithalatını zorunlu tutan hükümetten hesap sorun..

öncelikle kötü bir yorum yapmak istemem tabiki herkesin dini kendine...ama duamı okuyacak millet tıpın bulamadığı çözüme cümlesi yanlış neticede tıp dediğiniz şeyde insanların oluşturduğu bi daldır bence duanın açamayacağı hiçbir kapı yoktur...Hastalığıda veren Allah tır alabilecek olanda Allah tır lütfen dikkatli yorumlar yapalım.Allah a şükür her zaman duamıda ederim...

yardim edin hanimlar.
bende polikistik over hastaligi var.
ve bundan dolayi fazla kilo alma, sac dokulmesi ve tuylenme yasiyorum.
doktorumla konustum.
bu hastaligin bir diger yan etkiside adet duzensizligiymis fakat bende boyle bir sorun yok cok sukur.
annemden gecti bu hastalik bana.

bazilarinda daha erkeksi ve asi hareketler gozlemlenebiliyormus. bu da var bende son zamanlardir..
ne yapayim bilemiyorum.
ayni seyi yasayan var mi?

tamamen beni tarif ediyorsun. 8 ay önce derdimi çözmek umuduyla doktora gittim. hormon testi ve ultrason görüntüsüyle polikistik over sendromu teşhisi konuldu. 6 aydır diana 35 kullandım.(ilacın bitimini takiben 5. gün regli oluyorum ve 5. gün tekrar ilaca başlıyorum.) geçenlerde kontrole gittiğimde tamamen iyileştiğimi söyledi ultrason görüntüleri:) 6 ay daha kullanıp tekrar kontrol edeceğiz.umarım sende iyi olursun.

Bence o doktora bi daha gitme hatta verdiği ilacı da kulanma

neden öyle dediğini öğrenebilirmiyim? bende 24+4 kullanıyorum. daha önce kullandğım ilaca göre bu daha iyi geldi 4. kutuya baslıcam ama kafam cok karıstı..

meraba arkadaşlar bana bu hastalığın tanısı koyulalı 2 sene oldu. Doktorların ısrarla kilo ver demesine rağmen veremedim. Doktorum diaformin vermişti zayıflamam için kullanmadım acaba aranızda kullanan oldu mu? Faydasını gördünüz mü?

meraba arkadaşlar bana bu hastalığın tanısı koyulalı 2 sene oldu. Doktorların ısrarla kilo ver demesine rağmen veremedim. Doktorum diaformin vermişti zayıflamam için kullanmadım acaba aranızda kullanan oldu mu? Faydasını gördünüz mü?

ben kullanıyorum.gerçekten kilo verdiriyor.ayıptır söylemesi sürekli ishal halindeyim.çok kilo verdiriyor.tatlıdan tiksindiriyor.kesinlikle tavsiye ederim.

ben kullanıyorum.gerçekten kilo verdiriyor.ayıptır söylemesi sürekli ishal halindeyim.çok kilo verdiriyor.tatlıdan tiksindiriyor.kesinlikle tavsiye ederim.
diaformin i bende doktoruma söyliyeceğim bakalım uygun görcekmi bende kullanıp kilo vermek istiyorum

diaformin i bende doktoruma söyliyeceğim bakalım uygun görcekmi bende kullanıp kilo vermek istiyorum

benim doktorum kiloya çok takık :1:
her gittiğimde beni ilk önce tartar.sonra muayene eder.
diaformin çok etkili.ilk başlarda mide bulantısı ishal yapıyor ama zaman geçtikçe geçiyor.benim tatlı krizlerim çok olurdu.şimdi tatlıdan nefret ettim desem yeridir.:34:
kaç kilosun sen canım ?

67 falan boyum da 66 10 kilo kadar fazlam var vermek istiyorum olmuyor

Merhaba geçmiş olsun bir zamanlar bende geçirdim bu hastalığı kilo alımı,kıllanma,saç dökülmesi vardı.Maalesef ülkemizde yönlendirmeler pek fazla olmuyor.Genel bir hormon testi yapıyor ultrason la bakıyor.teşhis koyulup ya doğum kontrol hapı yada ameliyat öneriliyor.
Benim tavsiyem ENDOKRİN uzmanına gitmeniz.Polikistik over hastası olduğunuzu söyleyin kilo alımı saç dökülmesi vs... sizden geniş çaplı yapılması gereken bütün kan değerleri testlerini isteyecektir.daha sonra size gerekli yönlendirmeyi yapar.bunun için özel diyetler var..test sonuçlarınız neticesinde diyetisyene de yönlendirebilir.Endokrin uzmanından yardım alın ben öyle yaptım.Geçmiş olsun...

merhaba feyza aynı sıkıntılar bendede vardı ve endokrin uzmanına gittim yumurta çatlatmak için bana glfor verdi ve bu ay adetlendim eğer hamile kalmassan aşılama yaparız daha erken 7 aylık evlisin dedi sen ne kadar sürede faydasını gördün şimdiden teşekkür ederim...

öncelikle kötü bir yorum yapmak istemem tabiki herkesin dini kendine...ama duamı okuyacak millet tıpın bulamadığı çözüme cümlesi yanlış neticede tıp dediğiniz şeyde insanların oluşturduğu bi daldır bence duanın açamayacağı hiçbir kapı yoktur...Hastalığıda veren Allah tır alabilecek olanda Allah tır lütfen dikkatli yorumlar yapalım.Allah a şükür her zaman duamıda ederim...
Hangi dua bir kanser hastasını iyileştirebilir söyler misiniz? İnsanların oluşturduğu bir dalsa neden en dindar insanlar dahi önce hacıya hocaya değil hastanelere koşturuyor? PCOS birçok kadının acısıdır, tedaviye rağmen bebek sahibi olamayanlar var, bu konuyu kimse din için kullanamaz! Herhangi bir hastalık gibi al ilacı bu, çaresi şu denebilecek bir hastalık değil bir sendromdur ve farklı tedavi yaklaşımları gerektirir, dolayısıyla insanları böyle boş şeylerle meşgul edemezsiniz, realite ile yaklaşmak gerekir!
Şuuraltı boşalman sonucunda dini düşman olduğun anlaşılıyo. Ağzının payını vermek hak oldu

Sizin tıb dediğiniz 1 yeri yaparken 10 yeri bozdu.
Medeniyet dediğiniz milletin 1/3ünü hastaneye 1/3ünü tıöarhaneye 1/3ünü kerhaneye kapattı. 85 yıldır bu milleti çağdaşlık safsataları ile kandırdınız.

kendini istediğin ateşe at ama milleti rahat brak tıbbı nebevi herşeye çözümdür.
Sen mi vereceksin ağzımın payını? Tanrı adına doktorluğa soyunanlar ateşe düşmeyecek yani? Benim düşeceğim ateşler sizi ilgilendirmez dolayısıyla siz kendinizi ne zannediyorsunuz da ağzımın payını vereceksiniz? İnsanlara tavsiyede bulunup, doktor tavsiye edeceğine boş şeylerle uyutacak birine fırsat vermem! Koltukaltına bal sürmek nedir? Bu mu din!? Bu mu tedavi?
Kerhanelere gidenler sizin dindar erkekleriniz! Medeni insanlar değil! Medeni ve tıptan haberi olan insanlar, oradan bulaşacak cinsel hastalıkları bilirler!!
İnsanlar hastaneye gitmesin, ölsünler evet siz de haklısınız! Bu medeniyet niye hastalıklara yeni tedaviler sunuyor ki yahu!!!
Gayet şuurlu bir biçimde dinsizim, bu da seni hiç ilgilendirmez! Sizin gibi boş boş atmıyorum, kutsal kitapları okudum ve inanmıyorum ve buna beynimi kullanarak gayet medeni bir şekilde karar verdim! Ben de PCOS'luyum, sırf dini propaganda yapmak için burada yazanlara ne gibi bir söz hakkı düşüyor bilemedim!..
Tımarhanelerden de gidin dinle kafayı bozanları toplayın!
Sizi dinle uyuturken, GDO'lu gıdaları sofranıza sunan, gdo'lu tohum ithalatını zorunlu kılan, hibrit tohumlar yüzünden çiftçinin hasatını bir yıl sonra kullanamamasına neden olan, hormonlu domatesleri vücudunuza depolayan, Avrupa'ya satamadıkları kanserojen her şeyi halkına reva gören hükümetten sakın ha hesap sormayın..
Orgazm konusu açmış, gelmiş bana şuurdan bahsediyorsun :D O kıza da dini bir yaklaşımın var mı!?

Son düzenleme:
bende yaklaşık 7 yıldır bu dertten muzdaribim, 11 ay dogum kontrol hapı kullandım asırı kilo aldım ve vucudum ödem yaptı bende adet duzensizliği ve tuylenme sikayetlerim vardı. Gecenlerde yine kadın doğuma gittim bu genetiksel bir sey doğum yapsan dahi geçmez dedi. Tek sikayetim adet düzensizliği 2-3 ayda bir oluyor bazen ama bu sendromlu kişilerin kilo alıp vermesi cok kolay ben spor yaparken düzenli adet görüyordum spor yapıp boğazdan kesmemiz lazım ama nerde :(

elam kızlar :)
bugün doktora gittim.ayın 30 unda progestan kullanmaya başlayacam sonrada klomenle tedaviye başlayacakmışız.hamile kalma olasılığım nedir acaba ? kolmenle hemen bebişime kavuşabilir miyim ki? tecrübesi olan var mı? yardımcı olursanız sevinirim

elam kızlar :)
bugün doktora gittim.ayın 30 unda progestan kullanmaya başlayacam sonrada klomenle tedaviye başlayacakmışız.hamile kalma olasılığım nedir acaba ? kolmenle hemen bebişime kavuşabilir miyim ki? tecrübesi olan var mı? yardımcı olursanız sevinirim

progestanı kac gün kullanacaksın

ben suanda 29 yasındayım ve ılk adet olodugumdan berı bu hastalıgı yasıyorum cok zor asırı kıllanma ozellıkle yuz bolgemde.asırı kılo.denemedıgım tedavı kalmadı.kıstlerımı bıle deldırdım.o kadar coklardı yanı.ama ben cozumunu buldum.en ıyı cozum kılo vermek kılo verınce bu kısır dongu kırılıyor.ılac kullanmadan adet goremezdım ben.5 yıldırdA Cocougum olmuordu.cunku hıc yumurtam buyumuyordu sureklı kıstlerım vardı.kılo verdım ve adetım duzeldı.ılac kullanmadan her ay duzenlı adet goruyordum.sukur suanda da 21 haftalık hamıleyım.ılacsız doktorsuz hamıle kaldım.sadece zayıflayarak ...

Back