polikistik over

menakshe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2011
4
0
36
İngiltere
yardim edin hanimlar.
bende polikistik over hastaligi var.
ve bundan dolayi fazla kilo alma, sac dokulmesi ve tuylenme yasiyorum.
doktorumla konustum.
bu hastaligin bir diger yan etkiside adet duzensizligiymis fakat bende boyle bir sorun yok cok sukur.
annemden gecti bu hastalik bana.

bazilarinda daha erkeksi ve asi hareketler gozlemlenebiliyormus. bu da var bende son zamanlardir..
ne yapayim bilemiyorum.
ayni seyi yasayan var mi?

canımmm ben de aynı hastalık var dı 5 hafta önce ameliyat oldum bende kilo almıştım önceden şimdi normale döndümm çok şükür ama tedavi ol bi an önce şuan tedbir amaçlı doğum kontrol hapı kullanıyorummm doktorum çookk iyi maşallahh sana geçmişş olsunn canım

Doktorunuz pek iyi değil malesef... Bu devirde polikistikover a hala ameliyat yapan doktor tek kelimeyle para peşindedir...
PCOS hastalık değil sendromdur, anneden kalmaz sebebi bilinmeyen bünyeye bağlı bir durumdur.
Daha 5 hafta önce ameliyat olmuşsunuz, her yumurtlama döneminde yeni kistler oluşur yani sonucu görmek için henüz erken.
Ve doğum kontrol ilacı önlem amaçlı değil, zaten her doktorun bu sendrom için vereceği basit bir çözüm...
Yani ameliyat olmadan da doğum kontrol ilacı içerek ya da farklı ilaçlarla belirtilerinizi azaltırdınız, kistlerin alınması pcos da asla çözüm değil..
Üzmek istemem ama forumda arama yaparsanız, ilk çocuktan sonra pcos geçiyor mu konularına bile rastlarsınız..

Benim de saçlarım dökülüyor, dermaroller yaptırdım, saç tonikleri kullanıyorum. Bu bir sendrom ve saç dökülmesi de bunun bir belirtisi olduğu için doktorlar da bir şey yapamıyor.. Regllerim geciktiği için bir ilaç kullanıyorum sadece...
Kadın doğum uzmanını vereceği tavsiyelere uyun, düzenli spor yapıp, sağlıklı beslenin..

Merhaba geçmiş olsun bir zamanlar bende geçirdim bu hastalığı kilo alımı,kıllanma,saç dökülmesi vardı.Maalesef ülkemizde yönlendirmeler pek fazla olmuyor.Genel bir hormon testi yapıyor ultrason la bakıyor.teşhis koyulup ya doğum kontrol hapı yada ameliyat öneriliyor.
Benim tavsiyem ENDOKRİN uzmanına gitmeniz.Polikistik over hastası olduğunuzu söyleyin kilo alımı saç dökülmesi vs... sizden geniş çaplı yapılması gereken bütün kan değerleri testlerini isteyecektir.daha sonra size gerekli yönlendirmeyi yapar.bunun için özel diyetler var..test sonuçlarınız neticesinde diyetisyene de yönlendirebilir.Endokrin uzmanından yardım alın ben öyle yaptım.Geçmiş olsun...

gecmıs olsun canım.oncelıkle sunu solıyım bu hastalıgın amelıyat bıle olsa kesınlıkle tedavısı yok cunku genetık bı durum.sadece adet duzensızlıgı olanları dogum kontrol hapları ıle gebelık dusunenlerı ıse yumurtaları uyarıcı ve catlatıcı bı takım ılaclarla anlık tedavıler uygulanabılıyor.bu hastalıgın en belırgın ozellıklerı adet duzensızlıgı,hamıle kalamama,asırı kılo alma(ozellıkle erkek tıpı yanı gobek bolgesınden kılo alma) ınsulın dırencı ve asırı tuylenme ve sıvılcelenme dıye bılıyorum.
benımde kılo alma,hamıle kalamamak ve adet duzensızlıgı dısında bı problemım yok.hormonlarımda gayet ıyı ama bu belırtılerden bır veya bır kacı oldugunda buyuk ıhtımalle pko teshısı konmasına yeterlı oluyo.
canım ne yazıkkı eger bu sendromdan muzdarıpsen malesef yapılabılecek pek bısey yok bıldıgım kadarıyla bununla yasamaya alısmaktan baska caremız yok...ama yınede aklında kalmasındansa bı kac doktora daha gıtmende fayda var cunku doktorların bıle tedavılerı bırbırını tutmuyo...

Bende de aşırı kilo ve adet düzensizliği sorunu var bir türlü çare bulamadım. Hangi şehirdesin gittiğin doktor kimdi

sizde bi sonuca ulaşıldımı peki ben daha yeni öğrendim pko lu olduğumu gebelik tedavisi görüyorum ben ama tedavisi zor diye duymuştum

Merhaba kızlar, ben de polikistik over hastasıymışım 2 hafta önce öğrendim. Belirtileri sivilcelenme, kıllanma, kilo alımı gibi şeylermiş sanırım ama bende kilo dışında pek bir şey olmadı. Aslında benim bir sorum olucak. 18 yaşındayım ve önümüzdeki adetimin 3. gününde tedavi için doğum kontrol hapına başlayacağım. Çok kilo alırım diye korkuyorum. Bu haplar hakkında pek bir bilgim yok. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim :44:

canım bende polikistik over hastasıyım malesef bu hastalık kimisinde tüylenme kimisinde adet düzensizliği yapıyor yada her ikiside görülebiliyor.bende tüylenme yok çok şükür adet düzenliğim var oldum olası düzensizdir adetlerim yaşımında verdiği bişi olsa gerek doktorum bana evlen hemen gebe kal diyor tedavisi yok bunun doktorum söylüyor benimde tek endişem gebe kalamamam Allah korusun hayatta en çok istediklerimin başında geliyor anne olmak

Bende de aşırı kilo ve adet düzensizliği sorunu var bir türlü çare bulamadım. Hangi şehirdesin gittiğin doktor kimdi

Ankaradayım 2 üniversite hastanesi 2 tanede tıp merkezine gittim hemen hemen aynı şeyleri söyleyince verdiği ilacı kullanmaya başladım hem zayıfladım hemde diğer şikayetlerim azaldı. ilk önce endkrin uzmanına daha sonra sonuçların çıkınca diyetisyene git.faydası oluyor.Geçmiş olsun

Adet gecikmen yoksa hiçbir ilaç kullanma.. Sağlıklı beslen, şekerli gıdalardan uzak dur. Doğum kontrol ilaçları meme kanserine neden olabiliyor. Ben de senin yaşında başladım adetlerim düzenliyken düzensiz hale geldi.. İlaç kullanmadan 2 ayda bir regl olabiliyorum..
Ve memede kitle görüldüğü için doğum kontrol ilacını bıraktırdılar. Sadece reglimin başlaması için tarlusal gibi progesteron destekleri alıyorum..

Gecikmem var. 2-3 ay olmadığı oluyordu doktora gittim ve reçeteli olarak bu ilacı verdi. Tedavi süreci yani.. Tek korkum kilo alımı. Bu kesin bir şey mi? Kullanan kesin kilo alıyor mu?

arkadaşlar bu dkh çözüm değil inanın. doktora gitmek deçözüm değil. 2 yıldır bu hastalık var bende ve ben o kadar çok doktora gittim ki. ve sonuç hep dhk kullanmalısın oldu. ama onlarda bir işe yaramayacağına göre bi karar verdm ve KENDİMİN DOKTORU OLDUM. Yani artık doktora gitmiyorm. deneyimlermden yola çıkarak bu hastalığın etkilerini azaltmak için ilaç kullanmadan şunları yapıyorum ve işe yarıyor:

1.hormonlarımın düzelmesi için öncelikle kilo verdm yaklaşık 5 kilo kadar .
2. sağlıklı besleniyorm. her şeyn organiğinden yemeye çalışıyorum. haftada 1 kez balık tüketiyorm. sebze, meyve yiyorm. bunun da hormonlarıma ve dolayısıyla saçlarıma etkisi olumlu oluyor. yani saç dökülme sorunum kalmadı.3. adetimin her ay düzenli ve zamanında gelmesi için maydanoz ya da soğan kürü uyguluyorum. artık her ay düzenli adet görüyorum. bu arada maydanoz doğal östrojen kaynağı olduğundan erken menepoz riski ortadan kalkıyor Alla ın izniyle.
4. sivilcelenme için yüz temizliğine maksimum dikkat etmenin bi faydası olmadığı için mecburen tetradox isimli ilacı kullanıyorum. ha bu arada soğan kürü sivilcelere de ii geliyor ama ben bir süre bu kürü yapmadğm için sivilcelerm özellikle dudak çevresnde yoğunlaşmıştı.
5. tüyleme içinse yüzüme sarartıcı uyguluyorm. vücuduma ise ağda yaptırıyorum mecburen.

eğer bu hastalıktan kurtuluşumuz yoksa bu hastalıkla da mutlu olmayı bilmeliyiz. karamsarlığa kapılmamalıyız. Allah dermansz dert vermemiş doğada her şeyin çaresi var. bence ilaç kullanmayın arkadaşlar her şeyin çözümün doğada... sevgiyle kalın

Son düzenleme:
Gecikmem var. 2-3 ay olmadığı oluyordu doktora gittim ve reçeteli olarak bu ilacı verdi. Tedavi süreci yani.. Tek korkum kilo alımı. Bu kesin bir şey mi? Kullanan kesin kilo alıyor mu?
Regli başlatan başka ilaçlar da var.. Ben bunun için tarlusal kullanıyorum. 10 gün boyunca içilip, bitince başlatan başka ilaçlar da var.
Bana kilo yapmaz diye verdikleri belara da yasmin de kilo yaptı.. Çünkü ödem tutuyor..
Asıl tehlike kilo değil, memede kitle oluşumunu tetikleyebiliyor... Ayrıca reglin gecikmesine neden olan östrojenin fazla olup progesteronun düşük olması iken doğum kontrol ilaçlarında kombine olarak fazladan östrojen alıyorsun..

iyi akşamlarrr... merhabaa bende de varmış küçüklermiş... Ama doktorum adetin 3. günü gel deddiii tedavi gören olarak doktorunuz nasıl bir yol izlediii bilgilendirirsen sevinirim

Ev kadınlarını veya masa başı çlaışna kadınların genel sorunu budur. çünkü kıçının veya sırtını üstünde uzun süre hareketsiz kalarak öncelikle kan dolaşımını sonra diğer sistemleri (dolaşım sindirim vs) bozarak PCOS a davetiye çıkarırlar. Hasta yorumları ve teşhislerimiz sonucu tedavi şekli şu şekilde gelişti.

1- öncelikli olarak kan dolaşımını düzene sokmak bunun için olmassa olmaz hacamat tavsiyemdir. Ekteki resme bakın

1,55,20,21,10,9,13,11,12,129,126,125,143,13,136 noktalarından kanlı hacamat göğüs altlarından kuru hacamat

2/a-Diyet yapın (Prof. Dr. Canan efendigil karatay'ın diyetini kullanabilirsiniz)
2/b- Zararlı gıdalardan uzak durun
  • hormonlu
  • asitli
  • gazlı
  • MSG(Mono Sodyum Glutamat) içeren gıdalar
  • 3beyazdan uzak durun

2/c-
  1. Sofraya açken oturun doymadan kalkın
  2. Midenizin 1/3ü yemek ,1/3ü su , 1/3ü hava ile dolu olsun
  3. Akşam 6 -7 den sonra yemek yemeyin

3- Düzenli Koşu ve/veya spor

4-Soğan kürü yapın (eğer soğan size dokunursa Tavşancılotu kürünü deneyin)

5- bal + Çörekotu + tarçın + karabiber + Z.yağı formululunu uygulayın

6- Bal + çörekotu + badem yağı + Susam yağı formulunu her akşam yatmadan önce kasıklarınıza ve göğüs altınıza ve sağ/sol ayak baş parmağınza masaj yaparak sürün (resimdeki 126,125,143,142,140,141,139,138,137,136,135,133,134,122 noktaları)bu masaj self infertility massage şeklinde olsun ilgli videodan izleyebilirsiniz

Son düzenleme:
Okunacak ayet (Enbiya 87)

وَذَا النُّونِ إِذ ذَّهَبَ مُغَاضِباً فَظَنَّ أَن لَّن نَّقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَى فِي الظُّلُمَاتِ أَن لَّا إِلَهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ

arkadaşlar bende yeni ögrendim pko lu oldugumu fakat gittigim doktor cok birsey söylemedi yazz 24+4 diye bir dogum kontrol hapı yazdı1 sene kullancaksın dedi o kadar sizce baska bir doktora daha görünmelimiyim ??

arkadaşlar bende yeni ögrendim pko lu oldugumu fakat gittigim doktor cok birsey söylemedi yazz 24+4 diye bir dogum kontrol hapı yazdı1 sene kullancaksın dedi o kadar sizce baska bir doktora daha görünmelimiyim ??

Bence o doktora bi daha gitme hatta verdiği ilacı da kulanma

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…