yardim edin hanimlar.
bende polikistik over hastaligi var.
ve bundan dolayi fazla kilo alma, sac dokulmesi ve tuylenme yasiyorum.
doktorumla konustum.
bu hastaligin bir diger yan etkiside adet duzensizligiymis fakat bende boyle bir sorun yok cok sukur.
annemden gecti bu hastalik bana.
bazilarinda daha erkeksi ve asi hareketler gozlemlenebiliyormus. bu da var bende son zamanlardir..
ne yapayim bilemiyorum.
ayni seyi yasayan var mi?
yardim edin hanimlar.
doktorumla konustum.
bu hastaligin bir diger yan etkiside adet duzensizligiymis fakat bende boyle bir sorun yok cok sukur.
bazilarinda daha erkeksi ve asi hareketler gozlemlenebiliyormus. bu da var bende son zamanlardir..
ne yapayim bilemiyorum.
Bende de aşırı kilo ve adet düzensizliği sorunu var bir türlü çare bulamadım. Hangi şehirdesin gittiğin doktor kimdiMerhaba geçmiş olsun bir zamanlar bende geçirdim bu hastalığı kilo alımı,kıllanma,saç dökülmesi vardı.Maalesef ülkemizde yönlendirmeler pek fazla olmuyor.Genel bir hormon testi yapıyor ultrason la bakıyor.teşhis koyulup ya doğum kontrol hapı yada ameliyat öneriliyor.
Benim tavsiyem ENDOKRİN uzmanına gitmeniz.Polikistik over hastası olduğunuzu söyleyin kilo alımı saç dökülmesi vs... sizden geniş çaplı yapılması gereken bütün kan değerleri testlerini isteyecektir.daha sonra size gerekli yönlendirmeyi yapar.bunun için özel diyetler var..test sonuçlarınız neticesinde diyetisyene de yönlendirebilir.Endokrin uzmanından yardım alın ben öyle yaptım.Geçmiş olsun...
yardim edin hanimlar.
doktorumla konustum.
ne yapayim bilemiyorum.
Bende de aşırı kilo ve adet düzensizliği sorunu var bir türlü çare bulamadım. Hangi şehirdesin gittiğin doktor kimdi
Merhaba kızlar, ben de polikistik over hastasıymışım 2 hafta önce öğrendim. Belirtileri sivilcelenme, kıllanma, kilo alımı gibi şeylermiş sanırım ama bende kilo dışında pek bir şey olmadı. Aslında benim bir sorum olucak. 18 yaşındayım ve önümüzdeki adetimin 3. gününde tedavi için doğum kontrol hapına başlayacağım. Çok kilo alırım diye korkuyorum. Bu haplar hakkında pek bir bilgim yok. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim :44:
Adet gecikmen yoksa hiçbir ilaç kullanma.. Sağlıklı beslen, şekerli gıdalardan uzak dur. Doğum kontrol ilaçları meme kanserine neden olabiliyor. Ben de senin yaşında başladım adetlerim düzenliyken düzensiz hale geldi.. İlaç kullanmadan 2 ayda bir regl olabiliyorum..
Ve memede kitle görüldüğü için doğum kontrol ilacını bıraktırdılar. Sadece reglimin başlaması için tarlusal gibi progesteron destekleri alıyorum..
Regli başlatan başka ilaçlar da var.. Ben bunun için tarlusal kullanıyorum. 10 gün boyunca içilip, bitince başlatan başka ilaçlar da var.Gecikmem var. 2-3 ay olmadığı oluyordu doktora gittim ve reçeteli olarak bu ilacı verdi. Tedavi süreci yani.. Tek korkum kilo alımı. Bu kesin bir şey mi? Kullanan kesin kilo alıyor mu?
arkadaşlar bende yeni ögrendim pko lu oldugumu fakat gittigim doktor cok birsey söylemedi yazz 24+4 diye bir dogum kontrol hapı yazdı1 sene kullancaksın dedi o kadar sizce baska bir doktora daha görünmelimiyim ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?