• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikistik over

Ins olumlu bir sonuc alirsin canim..boyunla kilon guzel zayifsin hayit suyu denedinmi hic ben 3 ay denedim sonuc alamadim bazilari olumlu sonuc almis bilmiyrm hap almak istemiyrm artik son hizda spora devam ediyrm :) Allahim bilir istersek verir ona acilan elleri geri cevirmez bu yuzden ben dert etmiyorum icim rahatliyor dua edince dualarim anne olmak isteyen tum bayanlarla birlikte....

yok canım hayıt suyu denemedim hiç açıkçası otlardan korkuyorum ben.hem ilaç kullandığım için ikisi birlikte kötü sonuçlar doğurabilir.şimdilik sadece doktorun dediklerini yapıyorum ve allahımdan hepimize sabır diliyorummm:emir_bebek:

doktora gittim sağ yumurtalıkta 18 milim sol yumurtalıkta 15 milim yumurta oluşmuş sizce nasıl hanımlar yorumlarınızı bekliyorum yarın yine gidecem doktora bakalım ne kadar olacaklar.bi de yarına kadar çatlayıp kaybolma ihtimalleri var mı doktora sormayı unutmuşum.

canım bu kistler her ay kadında olan kistler adet dönemi geçirdikten sonra bunlar geçebilir.yanlış anlamadıysam yumurtalıklarındaki kistler dimi.

POS geçici değil ömürlük bir rahatsızlık,bende muzdaribim. kısır döngüsü kırılabilirse iyileşilebilir. benim bir bebeğim var şükür. 3 ay tedavi gördüm bebek için. adetlerim 35-40 günde bir,çok düzensiz sayılmaz ama aşırı tüğlenmem var. laser de sağlıklı insanlar kadar etkili değil bizde. hormonal düzensizlikden ötürü. ibrahim saarçoğlunun sitesinden kopyaladım. bana tadı çok kötü geldi 2 kere denedim .içemedim.son bir kere daha içmeye zorlayacağım kendimi.bir de bir üründen bahsediyor sitesine girip inceleyin.belki şifa ordadır.
Kür 2: Polikistik overe karşı
Kaynamakta olan birbuçuk su bardağı klorsuz suyun içerisine ince kabuğu soyulmuş orta boy bir kuru soğanı dörde bölüp atınız. Beş dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız. Ilıyınca içiniz. Onbeş gün boyunca aç karnına günde iki kez içiniz (öğleden evvel ve öğleden sonra). Eğer çalışan bir hanımsanız bu kürü akşam yemeğinden önce ve akşam yatarken uygulayabilirsiniz. İlk onbeş günlük başlangıç küründen sonra üç-dört adet döneminde, adetinize on gün kala on gün boyunca yine günde iki kez uygulayınız.

Dikkat: Her defasında taze hazırlanmalıdır. Kullanılacak olan kuru soğan, pazarlarda satılan açık kahverengi kabuklu yemeklik soğandandır. Özellikle bembeyaz soğan aramaya gerek yoktur. Beyaz, kırmızı ve mor soğan kullanılmamalıdır.

Son düzenleme:
canım bu kistler her ay kadında olan kistler adet dönemi geçirdikten sonra bunlar geçebilir.yanlış anlamadıysam yumurtalıklarındaki kistler dimi.
yok canım yanlış anlamışsın bende pco luyumbu ay progestan ve klomen tedavisi gördüm iki tane yumurtam oluştu 21 mlm olınca çatlatma iğnesi verdi doktor pazartesi günü iğneyi yaptırdım bkliyorum bu salı yine gidecem kontrole

Arkadaslar selam,

Bende de polikistik over vardi-bilmiyorum belki hala vardir.4 senedir cocuk istiyorduk,cok sukur simdi hamileyim.elimde hamile olmadan onceden kalan 2 tane saracoglu polikistik over kürü var.sogan kürünün arkasindan uygulaniyor.bana ozelden mesaj atan ilk iki arkadasa odemeli kargoyla gonderebilirim.yani kürlerden para almiyorum ama kargo ucretini siz odeyeceksiniz.
herkese acil sifalar diliyorum.sevgiler..

bende biara pko ya yakalandım 2 ay düzensiz oldu adetim allahtan hemen anlayıp doktora gittim şimdi maşallah günü gününe düzenli

ayrıca benim minik minik kistlerim vardı ilaçları kullandıktan sonra ultrasona girdim doktorum yumurtalıkların çok iyi maşallahın var bidaha gelmene gerek bile yok dedi :64:

hanımlar 13 gün önce çatlatma iğnesi yaptırmıştım bugün yarın adet olmam lazım göğüslerim aşırı ağrıyor ya koltuk altından gelen bir ağrı var göğüs uçları da top gibi ve sertleşti göğüslerim.yardımcı olur musunuz böyle bi durumla karşılaşan var mı

Ben ilk adet gördüğüm zamandan bu ana kadar (26 yaşındayım) sürekli düzensiz adet dönemleri yaşadım.İlk düzensizliğimde doktora gittiğimde POLİKİSTİK teşhisi kondu.2 sene tedavi ardından ömür boyu kullanmam için ilaç verildi.Tekrar tekrar başka doktorlara gittim sonuç hep aynı,2 sene sık sık kontrollerden sonra "artık gelmene gerek yok hastalığın tedavisi bu" dendi.Malesef benim düzensizliklerim 2-3 ay kalmıyor.Daha uzun süre adet görmediğim oldu.İlaca ara verdiğimde ilaç kullanmadan 2 ay adet görüyorum sonra kesiliyor.Anlayacağınız sizi hiç terk etmeyen bu hastalıkla yaşamanız lazım.Kullandığım ilaçların tek yan etkisi göğüslerimi büyütmesi,çevremde bu hastalığın adını daha sık duymaya başladım.Artı ve eksileriyle ben artık bunu hastalık olarak bile hissetmiyorum.Benimsedim sanırım :1:

öncelikle şu bilgiyi vermek istiyorum polikistik over hastası olmakla polikistik over sendromu hastası olmak çok farklı şeylerdir.. sendromun diğer adı yumurtalık tembelliğidir adet görmede zorluk yaşanır ve sancılı adet sık görülür.. polikistik over hastalığında ise artık yanaklarda tüylenme erkek tipi kıllanma başlar.. eğer sendrom boyutundaysanız mutlaka bir gün çocuk sahibi olursunuz ve tedavisi de kolaydır ama sabır ister... çocuk isteyip istememe durumunuza göre ilaçlar verilir.. umudunuzu kaybetmeyin strese girmeyin eğer ağır ilaçlar özellklede antibiotik kullanıyorsanız yumurtlamada sorun olabilir ama mutlaka doktor kontrolüne zamanında gidin eğer iyi tedavi olursanız hiç sıkıntı yaşamadan bebek sahibi olursunuz.. hepinize acil şifalar :61::61:

bana 20 yaşımda birden 16 kilo alıp, adet olmayınca PKO olduğum söylendi ama ondan önce adetim saat gibi işlerdi, 30. gün dedim mi adet olurdum. bu aldığım kilodan 12' sine yakınını AÇ GEZEREK(!) :D verdim, şu an 1.65 boyunda, 54 kiloyum. Hala kilo vermem lazım. Çabuk kilo alıyorum, 1 ay 1 kilo dahi alsam adetim gecikiyor, bu hastalığın tek çaresi ZAYIFLAMAK, ZAYIFLAMAK, ZAYIF KALMAK sevgili arkadaşlar. Yediklerimize dikkat edicez. Ben 2 senedir ilaç kullanmıyorum, bu 2 senede toplasanız 4-5 kere falan 35 günü geçmiştir adet döngüm, onun dışında her zaman 28-35 gün arasında adet oluyorum. Geçen ay 30. gün adet oldum, bu ayda adet dönemimdeyim 29. günüm, bugün yarın gelir, göğüslerim falan şiş çünkü. Kafanıza takmayın, sadece kilonuza dikkat edin. Hepimize geçmiş olsun :)

öncelikle şu bilgiyi vermek istiyorum polikistik over hastası olmakla polikistik over sendromu hastası olmak çok farklı şeylerdir.. sendromun diğer adı yumurtalık tembelliğidir adet görmede zorluk yaşanır ve sancılı adet sık görülür.. polikistik over hastalığında ise artık yanaklarda tüylenme erkek tipi kıllanma başlar.. eğer sendrom boyutundaysanız mutlaka bir gün çocuk sahibi olursunuz ve tedavisi de kolaydır ama sabır ister... çocuk isteyip istememe durumunuza göre ilaçlar verilir.. umudunuzu kaybetmeyin strese girmeyin eğer ağır ilaçlar özellklede antibiotik kullanıyorsanız yumurtlamada sorun olabilir ama mutlaka doktor kontrolüne zamanında gidin eğer iyi tedavi olursanız hiç sıkıntı yaşamadan bebek sahibi olursunuz.. hepinize acil şifalar :61::61:

:53::53::53:
evet doğru
benim tüm hormonlarım güzel
zayıfım
tüylenmem yok
pcos var
ama adetlerim düzensiz işte.bu da yumurtllamayı haliyla etkiliyo o da gebe kalmayı işte:59::59:
benimde 2 yıl olacak hala olmuyor
bıktım ilaçlar içmekten her ay umutla beklemekten 50gündür olmadım gene.soğan suyu içiyom napayım
dr a ara verdim:58:
yoruldum çünkü:95:

bende biara pko ya yakalandım 2 ay düzensiz oldu adetim allahtan hemen anlayıp doktora gittim şimdi maşallah günü gününe düzenli

ay canım bende bı ara pko ya yakalandım demıssın sankı grıbe yakalanmıs gıbı pko oyle bır hastalık kı ömür boyu gecmez dogustan yumurtalık yapısıyla alakalı bır ınsanda pkoluysa ömür boyu pkolu olarak kalır malefes tabıkı kısıden kısıye degısır bu semtomlar kımı az etkilenirken kimi cok etkilenir kimi arada olmsuzluklarını yaşarken kimi sürekli yaşar ve devamlı ilaç kullanmak zorunda kalabilir.

mrb arkadaşlar.bnde pco hastasıyım.2 ay önce ilaca başladım.çok fazla bi kilo artışı oldu buyıl bende:43:.şu an glifor kullanıyorum.içinizde bu ilacı kullanan var mı?tam olarak ne kadar süre kullanmak gerekiyor acaba???

Back