polikistik over

dogum kontrol hapından sonra duzensızlık olabılıyor.
ayrıca 14 ay kullanan bır ınsan ne yazıkkı yaklasık 1 yıl beklemek zorunda kalıyor bu haplarda
uzun sure korumaları devam edıyor cunku.

Ben de pkoluyum maalesef. ergenliğimden beri çekiyorum bu hastalığı. ilaçsız hiçbir şekilde halledilemiyor maalesef.. Allah daha kötüsünü vermesin fakat, allahtan da ümit kesilmez. benim bir tanıdığım pko lu 40 yaşında bir evlada sahip oldu. hiçkimsenin ümidini kesmemesini tavsiye ediyorum. allah kimseye kaldıramayacağı dert vermez..
herkese şifalar dilerim..

bende yeni katıldım aranıza hanımlar bende pko luyum 21 yaşındayım 1.5 yıldır evliyim.bizde bebek istiyoruz doktora gittim progestan ve klomen verdi progestan kullandım adet oldum çarşamba günü klomene başlayacam.yazılanlara göre pek iç açıcı değil durumumuz ama pko lu olup klomenle hamile kalan arkadaşlar destek olun lütfen çok zor durumdayımm:(

Ben de bir şey sorucam arkadşlar. mesela pko sadece bir yumurtalıkta varsa diğer yumurtalık temizse o zaman çocuk olma şansı daha mı yüksektir?

bende yeni katıldım aranıza hanımlar bende pko luyum 21 yaşındayım 1.5 yıldır evliyim.bizde bebek istiyoruz doktora gittim progestan ve klomen verdi progestan kullandım adet oldum çarşamba günü klomene başlayacam.yazılanlara göre pek iç açıcı değil durumumuz ama pko lu olup klomenle hamile kalan arkadaşlar destek olun lütfen çok zor durumdayımm:(

mrb cnm bende pkoluyum pkolu oluta hamile olan çok kişi biliyorum.ayrıca klomen kullanıpta hamile kalanda var yani okadar zor degil.ben 9 yıldır evliyim hiç korunma olmadan bebek sahibi olamamıştım.2001 yılında ögrendim pkolu oldugumu ozamanki doktorlarım (istanbuldaki) çok umud veriyolardı dediler olmaması için büyük bi sebep degil pkolu hastalar diger hastalara göre hamile kalma şansı daha yüksek diolardı.ama benim olmuyodu bikaç kez tedavi oldum bazen sıkıldım yarıda bıktım tedavimi bazen iyi doktoru bulamadım(işimizden dolayı başka şehirlerde)bazen kendi hline bıraktık :) bi baktıki ohoo 9 yıl geçmiş tüp bebege karar verdik (zaman kaybetmemek için zaten okadar sene geçmiş tekrarmı tedavi olcaktım belkide aylarca)çok şükür allahıma şuan 5,5 aylık ogluma hamileyim.allahım inş isteyen herkese bu duyguyu nasip etsinn.:nazar:

inşallah rabbim isteyen herkese versin beklemek sabretmek o kadar zor ki bazen insanın hiç sabrı kalmıyor.inşşallah ilk ay olur.inşallah sağlıklı bir şekilde oğlunu kucağına alırsın canım desteğin için teşekkürler

inşallah rabbim isteyen herkese versin beklemek sabretmek o kadar zor ki bazen insanın hiç sabrı kalmıyor.inşşallah ilk ay olur.inşallah sağlıklı bir şekilde oğlunu kucağına alırsın canım desteğin için teşekkürler

merhaba bende de pko var ve iki çocuğuma da tedavi görmeden hamile kaldım. birincide 8 ayda hamile kalabildim. ikincide ise 5 ay yasmin kullandım (adetim düzene girsin diye) bir ay korunduk ikinci ay hamile kaldım..hatta doktor şaşırmıştı tedavisiz hamile kaldığımı duyunca..Allah bakabilecek herkese versin inşallah...

merhaba bende de pko var ve iki çocuğuma da tedavi görmeden hamile kaldım. birincide 8 ayda hamile kalabildim. ikincide ise 5 ay yasmin kullandım (adetim düzene girsin diye) bir ay korunduk ikinci ay hamile kaldım..hatta doktor şaşırmıştı tedavisiz hamile kaldığımı duyunca..Allah bakabilecek herkese versin inşallah...

sen şanslıymışsın bende 5 ay yasmin kullandım adetim düzene girdi 8 ay düzenli gitti sonra yine eski haline döndü acaba daha kaç ay sayacam böyle:(allahım yardım ettt

sen şanslıymışsın bende 5 ay yasmin kullandım adetim düzene girdi 8 ay düzenli gitti sonra yine eski haline döndü acaba daha kaç ay sayacam böyle:(allahım yardım ettt

Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın (amin) inşallah en kısa zamanda müjdeli haberini buradan paylaşırsın..

arkadaşlar yarın doktora gidecem dua edin lütfen

Stres yaparsan hastaligin dahada duzensiz olur.. kiloluysan zayiflamaya gayret et bende yediklerime dikkat ediyorum su an fransadayim trde gittigim doktorlar bir care bulamadi yasmin kullandim duzelmedi birde gyelle diye bir hap kulladim birakinca eski haline donuyo 3 aydan 3 ayda goruyodum ama gecen 1,5 ayda oldum spor yapiyrm duzenli besleniyrm yediklerime dikkat ediyrm bularinda faydasi varmis.. bende cocuk istiyorum ama daha baslamadik.. yani esim daha erken diyo ben 20 yasindayim oda 26 bakalim ALLAH nasip edecekse eder her sekilde cok kisiden duyuyorum pko lu olupta hamile kalan kafana takma uzulme Allahtan gelmis b ir dert elletteki bizede nasip edecektir anne olmayi.. benim arkadasimin da kendiliginden duzelmis biriside hic adet olmamis bekarken evlendigi gece hamile kalmis.. Allah sifa versin bizlere ama benim haplara guvenimde kalmadi simdi hic birsey kullanmiyrm biraktim kendi haline spor yapip zayifliyorum.. bakalim bu ay kacinda olcam bilgileri paylasalim burda arkadaslar.. senin de sonuclarii bekliyoruz.. Allah sifa versin.

Bende bu dertten 10 senedir müzdaribim. hiç kendiliğimden hasta olmadım. 16 yaşından beri doktor doktor geziyorum. doğum kontrol hapları,progestan,farlutal bu ilaçları döndüre döndüre senlerce kullandım. sonuç yok.bu hastalığı kontrol altında tutmak için ömür boyu ilaç kullanılcak.

benim sorunum kilo almam. ilaçlardan ve hastalıktan kilo alıyorum. bir kaç sene önce 4 ay ilacı braktım rejim yaptım 8 kilo verdim. kasımda evlendim, tedaviye doğum kontrol hapları ile devam etmeyi uygun gördü doktor ama 3 ayda 11 kilo aldım!! şimdi doktora gitmeden doğum kontrol haplarını kesip farlutal kullanmaya başladım, haftada 4 gün spora gidiyorum ama 2 aydır gram veremedim . sanırım çok stres yaptım bu durumu.
benim gibi ilaç kaynaklı ani kilo alıp sonra bi şekilde verenler var mı?

Stres yaparsan hastaligin dahada duzensiz olur.. kiloluysan zayiflamaya gayret et bende yediklerime dikkat ediyorum su an fransadayim trde gittigim doktorlar bir care bulamadi yasmin kullandim duzelmedi birde gyelle diye bir hap kulladim birakinca eski haline donuyo 3 aydan 3 ayda goruyodum ama gecen 1,5 ayda oldum spor yapiyrm duzenli besleniyrm yediklerime dikkat ediyrm bularinda faydasi varmis.. bende cocuk istiyorum ama daha baslamadik.. yani esim daha erken diyo ben 20 yasindayim oda 26 bakalim ALLAH nasip edecekse eder her sekilde cok kisiden duyuyorum pko lu olupta hamile kalan kafana takma uzulme Allahtan gelmis b ir dert elletteki bizede nasip edecektir anne olmayi.. benim arkadasimin da kendiliginden duzelmis biriside hic adet olmamis bekarken evlendigi gece hamile kalmis.. Allah sifa versin bizlere ama benim haplara guvenimde kalmadi simdi hic birsey kullanmiyrm biraktim kendi haline spor yapip zayifliyorum.. bakalim bu ay kacinda olcam bilgileri paylasalim burda arkadaslar.. senin de sonuclarii bekliyoruz.. Allah sifa versin.

benim tek şansım kilom zaten canım 60 kiloyum boyum da 1.70 normalim heralde doktorlar bir şey demiyor kiloma.bugün gittim doktora daha yumurta oluşmamış cumartesiye kadar bekleyecez dedi doktor.sabır sabır sabııırrrr

Arkadaşlar çok fazla aklınıza takmayın rahat olun, bana da doktor PKO demişti. Ve şükürler olsun ki ilk denemede oldu. Dua edin ve Rabbim istediğinde olmayacak hiçbirşey olmadığına inanın. Ali imran suresi 31. ayeti var, onu bol bol okuyun. olumsuz hikayelere fazla takılmayın, Normalde bile tek ilişkide olması zorken, PKO olduğum halde rabbim isteyince oldu:nazar:, darısı isteyen herkesin başına. Bazı isteklerimizin gecikmeside bir imtihan vesilesi, uğraşıp olmuyor diyenler de pes etmesin, ne kadar sabır o kadar mükafat...

Arkadaşlar çok fazla aklınıza takmayın rahat olun, bana da doktor PKO demişti. Ve şükürler olsun ki ilk denemede oldu. Dua edin ve Rabbim istediğinde olmayacak hiçbirşey olmadığına inanın. Ali imran suresi 31. ayeti var, onu bol bol okuyun. olumsuz hikayelere fazla takılmayın, Normalde bile tek ilişkide olması zorken, PKO olduğum halde rabbim isteyince oldu:nazar:, darısı isteyen herkesin başına. Bazı isteklerimizin gecikmeside bir imtihan vesilesi, uğraşıp olmuyor diyenler de pes etmesin, ne kadar sabır o kadar mükafat...

çok haklısın canım..

benim tek şansım kilom zaten canım 60 kiloyum boyum da 1.70 normalim heralde doktorlar bir şey demiyor kiloma.bugün gittim doktora daha yumurta oluşmamış cumartesiye kadar bekleyecez dedi doktor.sabır sabır sabııırrrr

Ins olumlu bir sonuc alirsin canim..boyunla kilon guzel zayifsin hayit suyu denedinmi hic ben 3 ay denedim sonuc alamadim bazilari olumlu sonuc almis bilmiyrm hap almak istemiyrm artik son hizda spora devam ediyrm :) Allahim bilir istersek verir ona acilan elleri geri cevirmez bu yuzden ben dert etmiyorum icim rahatliyor dua edince dualarim anne olmak isteyen tum bayanlarla birlikte....

Son düzenleme:
adetinizin 3-5. gününde çok daha anlamlı olan hormon testleri,usg ve klinik olarak tüylenme problemlerinizin kesişimi bir sendrom.vücut ağırlığı kan şekeri düzeyi vs. takip edilmeli

Back