polikistik over

kızlar mesajları okuyorumda,yumurtalıklarda kistler varken hamile kalmak mümkün mü??
benim ilk adet düzensizliğim 16 yaşındayken başladı.aynen yazdığınız gibi hiç ilaç kullanmadan adet olamıyordum.ilk etapta 6 ay adet olmadığımı biliyorum.50 kilodan en son 66lara kadar çıkmıştım.19 yaşındayken farlutal ve sonrasında başka bi ilaç kullanarak adetim düzene girdi.kiloda verdim.şu an evliyim.aradan seneler geçti tabi.ben düzenli adet görüyorum 32 günde bir.hiç sekmiyo.derken bi sorun olacağı hiç aklıma gelmedi.bırak kist olmasını başka hiçbişey gelmedi aklıma.hani düzenli adet gören insanın kistimi olur diye düşündüm ve ilk denememde olmasada sonrasında kesin hamile kalırım gözüyle bakıyodum.olmadı tabii.geçen hafta bu hayıt tohumunu çok övmüşler diye hayıt tohumlu macunla civanperçemi çayı aldım.kullandığım süre boyunca kanamam oldu.düzenli olan adetimide kendi elimle mahvettim.martın 18inde adet olmam gerekiyo ama olucak mı şimdi bilmiyoum.doktora gittim.yumurtalılarımda kistler var.fakat çok değil.bende biraz endişeledim tabi kistler varken boşu boşunamı çabalıyorum bebek için acaba diye..

kistleriniz cok degilse ilacla tedavisi var ama denemektede fayda var tabiki Allahtan umit kesilmez kizligindan beri hic adet gormeyip evlendigi gece hamile kalan birisini taniyrm benimde duzensizligim var ama Allahnasip edecekse her sekilde eder biz daha denemedik yapmayi ama duzene girsin oyle olsun diyorum ben ama ilk oldugumdan beri duzensiz benimkisi dedigim gibi 7 ayda adet gorup 3 cocugu olan bi arkadasimda var hem yeni evliyim biraz zayiflayip tedavi olduktn sonra dusunuyrm ben de.. Ins Rabbim analik duygusunu tum isteyenlere nasip eder o kdr ictenlikle diliyorumki bunu InsAllah herkese nasip olur

kistleriniz cok degilse ilacla tedavisi var ama denemektede fayda var tabiki Allahtan umit kesilmez kizligindan beri hic adet gormeyip evlendigi gece hamile kalan birisini taniyrm benimde duzensizligim var ama Allahnasip edecekse her sekilde eder biz daha denemedik yapmayi ama duzene girsin oyle olsun diyorum ben ama ilk oldugumdan beri duzensiz benimkisi dedigim gibi 7 ayda adet gorup 3 cocugu olan bi arkadasimda var hem yeni evliyim biraz zayiflayip tedavi olduktn sonra dusunuyrm ben de.. Ins Rabbim analik duygusunu tum isteyenlere nasip eder o kdr ictenlikle diliyorumki bunu InsAllah herkese nasip olur

Amin canım!!!:69:inşallah en kısa zamanda tadarız bu güzel duyguyu..

merhabalar,27 yaşındayım ilk adetimden beri çekiyorum bu pko.5 yıllık evliyim tüp bebek tedavisi görüyorum şuanda 2 kere denedik olmadı malesef.pko tedavisi yok arkadaşlar ömür boyu bu hastalık devam edecek ancak ilaçlarla kontrol altında tutulur.

merhabalar,27 yaşındayım ilk adetimden beri çekiyorum bu pko.5 yıllık evliyim tüp bebek tedavisi görüyorum şuanda 2 kere denedik olmadı malesef.pko tedavisi yok arkadaşlar ömür boyu bu hastalık devam edecek ancak ilaçlarla kontrol altında tutulur.

Allah isterse olur ne diyelim ki hastaligmizin sifasi O'ndan

slm arkadaşlar birgün bu konuyada yazacağımı hiç aklıma getirmezdim geçen sene bu zamanlar çikolata kistin var demişlerdi ondan bebek olmuyo diye düşünüyordum bu arada başka başka doktorlarada gittim bir kez aşılama denedim hiç polikistik over diyen olmamıştı hiç bu yaşıma kadar adetim gecikmedi bu ay tüp bebek düşünüyoruz gittiğimiz merkezdeki doktor polikistik over var sende dedi gösterdi ultrason cihazından gördüm siyah yuvarlaklar yanyana ama çok şaşırdım çünkü 28 yaşındayım daha hiç adet gecikmesi yaşamadım ve 2ay önce aşılama yapıldığında da hiç bana böyle diyen olmadı ondn öncede. siz ne diyosunuz bu aniden çıkarmı ortaya adet gecikmesinden bahsediyosunuz bende yok siz ne diyosunuz lütfen yorum yaparmısınız

slm arkadaşlar birgün bu konuyada yazacağımı hiç aklıma getirmezdim geçen sene bu zamanlar çikolata kistin var demişlerdi ondan bebek olmuyo diye düşünüyordum bu arada başka başka doktorlarada gittim bir kez aşılama denedim hiç polikistik over diyen olmamıştı hiç bu yaşıma kadar adetim gecikmedi bu ay tüp bebek düşünüyoruz gittiğimiz merkezdeki doktor polikistik over var sende dedi gösterdi ultrason cihazından gördüm siyah yuvarlaklar yanyana ama çok şaşırdım çünkü 28 yaşındayım daha hiç adet gecikmesi yaşamadım ve 2ay önce aşılama yapıldığında da hiç bana böyle diyen olmadı ondn öncede. siz ne diyosunuz bu aniden çıkarmı ortaya adet gecikmesinden bahsediyosunuz bende yok siz ne diyosunuz lütfen yorum yaparmısınız

polikistik over duzensiz adet hastaligidir arkadasim adetin duzenliyse neden pko olsun ki ben ilk oldugumdan beri duzensiz evet siyah yuvarlaklar var yumartalarin catlamasini geciktiren birsey ama duzensiz olmasi gerekir o zmn benim 3 ayda oluyo mesela

benimde adetlerim düzenli ama doktor pikolu olduğumu o yüzden bebek sahibi olamadığımı söyledi.henüz hormon testim yapılmadı onun sonucunda tedaviye başlancak

evlenmeden önce bendede vardı polikistik over çok düzensizdi adetlerimm ama hamile kaldım gerçi doktorda şaşırdı ama oldu işte allahın mucizesi gerçi mucize olamadı bebeğim ölü doğdu.Doğumdan sonra kistler kayboldu 2.kez hamile kaldım ama yine oluştu siz ne ilacı kullanıyosunuz arkadaşlar bana doktorum yasmin verdi doğum kontrol amaçlıda onu kullanıyodum

Kızlar benmde polikistik overim var 4 yılı aşkın doktorum kontrolünde hap kullandım.İlkönce yasmin verdik sonra yazz şimdi bir ay sonra belara başlıcağımı söledi.vee doktorum bana dedi ki artık iyileşmeye başlamışsın kayboluyor dedi çok sevindm yani kızlar geçmiyor die birşey yokk bende öyle sanıyordum ama uzun süreli tedavilerle geçebiliyormuş.3 ay da bu hapı kullandıktan sonra tekrar kontrole gidicem bakalım ne dicek?allh herkese şifa versin umudunuzu kaybetmeyin kızlar...

Bende pko ilk adet olduğum günden beri düzensizlık yaşıyorum ara ara 3 yıl ilaç tedavisi ilaçı bıraktıktan sonra 6 ay normal ondan sonra yine düzensılık yıne ilaç tedavisi arkasından ilaç bırak yıne aynı 21 yaşında evlendım doktor çocuğun olamaz tedavi ile olur dedim bende allahın işine karışmayın dedim evlendikten 5 ay sonra hamıle kaldım şuan 9 yaşında oğlum var
ama hale adetlerim düzensiz en son geçen yıl tekrar tahlil yaptırdım antalya doktor alı fuat benım tahlilere göre sen evlimisin dedi evet dedim senın bu tahlil sonuçlara göre çocuğun olamaz dedi bende benım 8 yaşında oğlum var deyince çok şaşırdı ama benım esas sorunum yuzumdekı sivilceler di doktor bana ne yaparsan yap dedi bu şekilde yaşamaya alışacaksın yanı ara ara dönemler adetin gelmeyecek ara ara dönem yuzunde sırtında sivilce ve tuylenme olacak bizim verdiğimiz ilaçlar sadece kullandıın süre ama bırakınça yıne aynı cilt için kullandığın ilaçlarda sadece karaciğerini bitirir dedi bende sladım artık ,ama sonra soğan suyu kuru yaptım 5 ay kadar 1 yıldır adetlerim düzenliydi hatta sivilcelerim bile geçti ama bu ay yıne sapıttı adetim 15 gün kadar geçikti suratım sivilce oldu yanı bence kesin sonuç yok tabı allahtan umit kesilmez.ha birde ben 1 tek yumurtalık var diğeri ana rahmin arkasında olduğu için işlev görmüyormuş

Cok farkli seyler var.. Hayirlisiyla cocuk sahibi oluruz ins biz de hic adet goremeyenler var onlarin durumu bizden daha kotu Allah yardimcimiz olsun biz kadinlarin.. Allahtan isteyince verir doktorlarin lafiyla hemen karamsar olmayalim bence

merhaba arkadaşlar.. ben 25 yaşındayım ve bende de kalıtsal polikistik over var. Annemden geçmiş. ilk adetimden beri tedaviler gördüm ara ara. düzene girince bıraktım.2 sene önce evlendim. hemen sonrasında adet gecikmesiyle beraber kist patlaması olmaya başladı. doktor adet düzenleyiciyle kistin küçüleceğini söyledi. ama ilaç bitince yine aynı sorunu yaşadım..bu sefer 3 ay süreyle doğum kontrol hapı kullandım..kist patlamaları bir daha olmadı ama adet düzensizliği devam etti. sürekli adet olmuyorum.tabi eşimde çocuk istediğini söylüyor sürekli.. doktora tekrar gittim bu sefer söktürücü verdi ve hormonlarıma baktı.hepsi normal çıktı. en son rahim röntgeni yaptırdım.. bundan sonra düzelir ve büyük ihtimalle hamile kalrsın dedi ama yine 2 aydır olmadım. başka bir doktora gittim dün ve o da bana tamamen yalış tahliller yapılmış dedi.ayrıca kilo vermem gerektiğini söyledi.Fazlasıyla erkeklik hormonu salgılıyormuş vücut adet düzensizliğinde.. Bunun yanında polikistik overde adet düzensizliğiyle beraber rahmin normalden küçük olması(normal 7cm miş benm 6cm), stres ve sinir,şeker tatlı ihtiyacının artması ve dolayısıyla kilo artışı olur dedi. bu bir kısır döngü ve bir yerden kırmamız gerekir dedi.ilk önce kilo vermelisin dedi.tekrar söktürücü verdi.. Adetin 3. günü böbrek üstü bezlerinden salgılanan hormanlara bakılması gerekiyormuş onlara bakacakmış ve tedaviye öyle başlayacakmış..çocuğumun olmamasından da korkuyorum ama sağlığıma kavuşmadan çocuk yapmak da istemiyorum.. bunalıma girdimmm:(( herkes sanki üzerime geliyor.. kendimi eksik hissediyorm :((

merhaba arkadaşlar.. ben 25 yaşındayım ve bende de kalıtsal polikistik over var. Annemden geçmiş. ilk adetimden beri tedaviler gördüm ara ara. düzene girince bıraktım.2 sene önce evlendim. hemen sonrasında adet gecikmesiyle beraber kist patlaması olmaya başladı. doktor adet düzenleyiciyle kistin küçüleceğini söyledi. ama ilaç bitince yine aynı sorunu yaşadım..bu sefer 3 ay süreyle doğum kontrol hapı kullandım..kist patlamaları bir daha olmadı ama adet düzensizliği devam etti. sürekli adet olmuyorum.tabi eşimde çocuk istediğini söylüyor sürekli.. doktora tekrar gittim bu sefer söktürücü verdi ve hormonlarıma baktı.hepsi normal çıktı. en son rahim röntgeni yaptırdım.. bundan sonra düzelir ve büyük ihtimalle hamile kalrsın dedi ama yine 2 aydır olmadım. başka bir doktora gittim dün ve o da bana tamamen yalış tahliller yapılmış dedi.ayrıca kilo vermem gerektiğini söyledi.Fazlasıyla erkeklik hormonu salgılıyormuş vücut adet düzensizliğinde.. Bunun yanında polikistik overde adet düzensizliğiyle beraber rahmin normalden küçük olması(normal 7cm miş benm 6cm), stres ve sinir,şeker tatlı ihtiyacının artması ve dolayısıyla kilo artışı olur dedi. bu bir kısır döngü ve bir yerden kırmamız gerekir dedi.ilk önce kilo vermelisin dedi.tekrar söktürücü verdi.. Adetin 3. günü böbrek üstü bezlerinden salgılanan hormanlara bakılması gerekiyormuş onlara bakacakmış ve tedaviye öyle başlayacakmış..çocuğumun olmamasından da korkuyorum ama sağlığıma kavuşmadan çocuk yapmak da istemiyorum.. bunalıma girdimmm:(( herkes sanki üzerime geliyor.. kendimi eksik hissediyorm :((

Sakin oyle dusunmeyin kendinizi neden eksik hissediyorsunuz bu hastalik Allahtan gelen birsey siz kendinizmi istediniz boyle olmayi. Allah derdini verdiyse dermanini illaki verir yeterki ondan isteyelim oyle degil mi.. Allah sifa versin yar ve yardimciniz olsun insAllah sifa bulur bebegnize kavusursunuz. ben de pkoluyum ama 7 aylik evli oldgm icin cocuk daha dusunmuyorum hem de ilk once duzene girsin oyle yaparim diyorum.. hapta kullanmiyorum cunki guvenemiyorum artik haplara kullanipta duzelmedigni gordukten sonra nasil olsa birakincada ayni.. Herseyin bir vakti saati var Allah biliyor hayirli bir vakti var ki o yuzden bebek olmuyor oyle dusunun bu hastalikta sebebi.. stresi siniri bir kenara birakin ve kilo vermeye baslayin bende veriyorum,once sizin sagliginiz siz saglikli olmazsaniz birseyin anlami varmi.. Allah verir esinizde size destek oluyordur umarim bu hastalik konusunda olmasa bile Allaha siginmaktan guzel birsey yok.. Allah tum isteyenlere analik duygusunu nasip etsin ins..:70:

aminnnn..çok teşekkürler iyi dileklerin için.. ben de aynı fikirdeyim.. önce sağlık.. inş hepimiz hayırlısıyla anne oluruz:) tabi zamanı gelince..

Ben de 17 yaşındayım. Adet düzensizliğim vardı. Doktora gittim hormon testi yapıldı ve polikistik over oldğnu öğrendim. Tabi korktum önce nedir bu diye. Yumurtalarım küçükmüş. Şimdi 3 ay doğum kontrol hapı kullancakmışım. Sonra tekrar görüncem doktoruma. İlerisi için bi sorun yaratır mı dedi annem, doktor hayır dedi ama kuşku düştü içime. İnternetten de aratınca polikistik over diye çocuğum olur mu gibi soruların olduğu birçok siteye rastladım. Bu hastalık çocuk olmasını engeller mi? Doktorum ne kadar haklı acaba belki küçüğüm diye bişey söylememiştir..? Bilgilendirirsiniz çok mutlu olurum..

Ben de 17 yaşındayım. Adet düzensizliğim vardı. Doktora gittim hormon testi yapıldı ve polikistik over oldğnu öğrendim. Tabi korktum önce nedir bu diye. Yumurtalarım küçükmüş. Şimdi 3 ay doğum kontrol hapı kullancakmışım. Sonra tekrar görüncem doktoruma. İlerisi için bi sorun yaratır mı dedi annem, doktor hayır dedi ama kuşku düştü içime. İnternetten de aratınca polikistik over diye çocuğum olur mu gibi soruların olduğu birçok siteye rastladım. Bu hastalık çocuk olmasını engeller mi? Doktorum ne kadar haklı acaba belki küçüğüm diye bişey söylememiştir..? Bilgilendirirsiniz çok mutlu olurum..

çocuk konusunda herkese göre değişken sonuçlar var.. bu hastalığa sahip bazı insanlar normal yolla hamile kalrken bazıları doktor kontrolünde hamile kalıyor..ama çocuğun olmaz diye hiç bir doktor demedi bana şimdiye kadar.. sadece normal yolla olmazsa iğneyle hiç olmadı en son tüp bebek olur ama olur dediler.. çok kafana takma bebek konusunu, öncelik şu an sensin.. tedaviyle inşallah düzelirsin..

Yok canim korkma bende 16 yasimda gittim doktora banada pko dedi doktor yumurtaliklarimda tembellik varmis yani ve bana zayiflamami soyledi, polikistik over o kadar buyuk bir hastalik degil ama bazen cocuk tedavi sonucunda oluyor stres yapma stres yaparsan dahada duzensiz olur ztn bu hastaligin en basi stres birde kiloluysan biraz zayiflamaya gayret et.. Hayit tohumu suyunu oneriyolar cogu kadin memnun kalmis sende bir dene ben 3 ay kullandim ama bende etki etmedi belki sende eder. Dene sonucta denemekten zarar gelmez dogal bir bitki.. hastalik cocuk olmasina engel degil dedigim gibi bazen hemen oluyo bazende tedaviyle ama takdir Allahin canim doktorlar vesile sebep Allah unutma :70:]

kızlar bana da yardım eder misniz ben de ilk kez bu ay polistik görnünm çıktı ama adet düzensiziliği falan yok yani polistik over hastalığı değil görünülü olması farklıymış galiba

sorum şu ben 15. gün doktora gideceğim hala bu görünüm varsa çıkar mı
bu görünümüN yok olması mümkün mü?

merhaba arkadaslar bir konuda sizden fikir almak istiyorm.. bende polikistik over sendromu var yani duzensiz adet gorme nedenim bu 3 ayda bir adet goruyrm acaba polikistik over hakkinda bilgisi olan varmi daha dogrusu bu sendroma olup adeti duzelen varmi varsa paylasabilirmi acab ?

merhaba..ben yaklaşık 6 senedir bu rahatsızlıkla mücadele vermekteyim ve artık uzman oldum diyebilirim..polikistik over sendromu genetik bir bozukluktan kaynaklanır ve ve tedavisi yoktur sadece başka hastalıkları önlemeye veya kadının hamile kalmasını sağlamaya yönelik tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.polikistik over adet döngüsünün oluşmaması nedeniyle yumurtaların büyüyüp gelişememesi ve yumurtalıklara hapsolması durumudur.bu bir kısır döndüdür hastalık yüzünden regl olamazsınız ve regli olamadığınız için daha çok yumurta daha çok kiste dönüşür.adet görebilmek iççin uygulanacak en sağlıklı tedavi(doğum kontrol hapları kilo aldırıyor tüylenme yapıyor ve üstelik vücuda testeron salgılıyor.oysa polikistik over hastalarının progesteron hormonuna ihtiyacı vardır) progesteron içerikli bir tedavi yani progestan hap kullanarak adet olmaktır..konuyla ilgili sorularınız varsa bana iletebilirsiniz daha detaylı bilgi veririm.

Back