Pcos konusunda benim de kendime göre deneyimlerim var, paylaşmak istedim. 5-6 yıldır pcos olduğumu biliyorum. Zaten bizim ailemizde genetik bir durum.
En önemli etken stres. Daha evli değilsin, ortada bir şey yok bebek için endişeleniyorsun. Dur bi, önce kendi sağlığın sonra bebek falan. Hem ne ölümcül ne de kötücül bir hastalık. Allah'a şükür tedavisi var. Umutsuz bir durum yok ortada.
Dk haplarına bağımlı kalmak diye bir şey yok. Ben 1 yıl kullandım, bir ara da 6 ay, arada birkaç defa da 1-2 aylık kullanımlarım oldu. 2 yıldır hiç kullanmıyorum. Hormon seviyem düzenlendiği için doktorum tavsiye etmedi. 3-5 gün gecikiyor ama her ay oluyorum sonuçta.
Bir ara 3 ay soğan suyu kullandım, bizim ailede her pcoslunun hamile kalma sebebidir aynı zamanda. Soğan suyuna güvenebilirsiniz. Mesela civam perçemi,aslan pençesi, ve adaçayını üçlü olarak da ayrı ayrı da çok kullandım ama adet düzenlemede faydasını görmedim. Ama hormonlarıma etki etmiş olabilir tabi.
Sakın telaş yapmayın, evlenmeden önce dk hapı ile korunsam pcosuma daha mı iyi etki eder diye doktoruma danıştım. Aldığım cevap hayata bakışıma çok etki etti. Doktorum 'Şimdiden böyle tereddütlere kapılma, bu bir yerde kısmet işi, kendini şimdiden strese sokmana gerek yok. Çocuk istemiyorsan korun, aman çocuğum olmaz diye düşünme.' dedi. Gerçekten öyle olduğuna kanaat getirdim ben de. Kısmet sonuçta ve Allah verir ancak evladı. Gelmemiş günlerin stresine girmeye gerek yok.
Çok uzun yazdım ama böyle umutsuz konuşmalar görünce de dayanamadım