merhaba..ben yaklaşık 6 senedir bu rahatsızlıkla mücadele vermekteyim ve artık uzman oldum diyebilirim..polikistik over sendromu genetik bir bozukluktan kaynaklanır ve ve tedavisi yoktur sadece başka hastalıkları önlemeye veya kadının hamile kalmasını sağlamaya yönelik tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.polikistik over adet döngüsünün oluşmaması nedeniyle yumurtaların büyüyüp gelişememesi ve yumurtalıklara hapsolması durumudur.bu bir kısır döndüdür hastalık yüzünden regl olamazsınız ve regli olamadığınız için daha çok yumurta daha çok kiste dönüşür.adet görebilmek iççin uygulanacak en sağlıklı tedavi(doğum kontrol hapları kilo aldırıyor tüylenme yapıyor ve üstelik vücuda testeron salgılıyor.oysa polikistik over hastalarının progesteron hormonuna ihtiyacı vardır) progesteron içerikli bir tedavi yani progestan hap kullanarak adet olmaktır..konuyla ilgili sorularınız varsa bana iletebilirsiniz daha detaylı bilgi veririm.
mrb bende de pko var 2 senedir bebeğim olmuyo.geçen hafta rahim filmi çektirdim tüplerim tıkalı idi açıldı çok şükür.dr 3aya kadar gebe kalırsın dedi inş.dediği çıkar.
mrb bende de pko var 2 senedir bebeğim olmuyo.geçen hafta rahim filmi çektirdim tüplerim tıkalı idi açıldı çok şükür.dr 3aya kadar gebe kalırsın dedi inş.dediği çıkar.
canım ya sakın üzülme ben 33 yaşındayım 16 yaşından beri pko ile savaşıyorum bende aşırı tüylenme var 14 yıllık evliyim 3 kez aşılama ve 3 kez tüp bebek denedim 3.denemede çok şükür bir kızım oldu şimdi 2 yaşında ama hala tüylenmeden kurtulamadım kilomada çok dikkat ediyorum sakın bebeğim olmaz diye düşünme Allah nasib ettimi oluyor herşeyin hayırlısı ben hiç adet görmediğimden çevrem bana ümitsiz vaka gözüyle bakıyodu ama sonunda nasib oldu rabbim cümlesine de sanada gönül muradını versin.bende de 8 yıldır pko var ilk yıl doğum kontrol hapı kullandım daha sonra bıraktım şu an hiç tedavi görmüyorum 85 kiloyum ve aşırı derecede tüylenme var bebeğim olmaz diye nişanlımdan da ayrıldım çok kötü bunalımdayım nefret ediyorum pko' dan...
Merhaba tedavisi var dıyo bazıları ama.. Siz evli mısınız ve Cocugnuz var mı ? Kisiye göre değişiyor düzelme süresi zayiflamaninda faydası var bende 7 senedir çekiyorm araştırıyorum hep farklı sonuclar var kimisi kendiliğinden kimisi de tedaviyle düzeliyor.. Haplara güvenim kalmadı artık
bende de 8 yıldır pko var ilk yıl doğum kontrol hapı kullandım daha sonra bıraktım şu an hiç tedavi görmüyorum 85 kiloyum ve aşırı derecede tüylenme var bebeğim olmaz diye nişanlımdan da ayrıldım çok kötü bunalımdayım nefret ediyorum pko' dan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?