polikistik over

merhaba..ben yaklaşık 6 senedir bu rahatsızlıkla mücadele vermekteyim ve artık uzman oldum diyebilirim..polikistik over sendromu genetik bir bozukluktan kaynaklanır ve ve tedavisi yoktur sadece başka hastalıkları önlemeye veya kadının hamile kalmasını sağlamaya yönelik tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.polikistik over adet döngüsünün oluşmaması nedeniyle yumurtaların büyüyüp gelişememesi ve yumurtalıklara hapsolması durumudur.bu bir kısır döndüdür hastalık yüzünden regl olamazsınız ve regli olamadığınız için daha çok yumurta daha çok kiste dönüşür.adet görebilmek iççin uygulanacak en sağlıklı tedavi(doğum kontrol hapları kilo aldırıyor tüylenme yapıyor ve üstelik vücuda testeron salgılıyor.oysa polikistik over hastalarının progesteron hormonuna ihtiyacı vardır) progesteron içerikli bir tedavi yani progestan hap kullanarak adet olmaktır..konuyla ilgili sorularınız varsa bana iletebilirsiniz daha detaylı bilgi veririm.

merhaba.doktorum bana polikistik over oldugumu söyledikten sonra bunun hakkında çok araştırma yaptım ve yazılanları okudukça çocuğumun olmamasından çok korktum.soğan kürünü denemeye başladm şifa olsun diyerek düzenli bi şekilde içtim.aradan iki ay gibi süre geçmişti hiç faydası olmadı diye düşünmeye başlamıştım ki hiç regl olmadan hamile olduğumu öğrendim.şimdi 3 aylık oğlum var.çocuğum olmayacak endişelerine sakın kapılmayın soğan kürünüde mutlaka deneyin

merhaba..ben yaklaşık 6 senedir bu rahatsızlıkla mücadele vermekteyim ve artık uzman oldum diyebilirim..polikistik over sendromu genetik bir bozukluktan kaynaklanır ve ve tedavisi yoktur sadece başka hastalıkları önlemeye veya kadının hamile kalmasını sağlamaya yönelik tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.polikistik over adet döngüsünün oluşmaması nedeniyle yumurtaların büyüyüp gelişememesi ve yumurtalıklara hapsolması durumudur.bu bir kısır döndüdür hastalık yüzünden regl olamazsınız ve regli olamadığınız için daha çok yumurta daha çok kiste dönüşür.adet görebilmek iççin uygulanacak en sağlıklı tedavi(doğum kontrol hapları kilo aldırıyor tüylenme yapıyor ve üstelik vücuda testeron salgılıyor.oysa polikistik over hastalarının progesteron hormonuna ihtiyacı vardır) progesteron içerikli bir tedavi yani progestan hap kullanarak adet olmaktır..konuyla ilgili sorularınız varsa bana iletebilirsiniz daha detaylı bilgi veririm.

Merhaba tedavisi var dıyo bazıları ama.. Siz evli mısınız ve Cocugnuz var mı ? Kisiye göre değişiyor düzelme süresi zayiflamaninda faydası var bende 7 senedir çekiyorm araştırıyorum hep farklı sonuclar var kimisi kendiliğinden kimisi de tedaviyle düzeliyor.. Haplara güvenim kalmadı artık

mrb bende de pko var 2 senedir bebeğim olmuyo.geçen hafta rahim filmi çektirdim tüplerim tıkalı idi açıldı çok şükür.dr 3aya kadar gebe kalırsın dedi inş.dediği çıkar.

mrb bende de pko var 2 senedir bebeğim olmuyo.geçen hafta rahim filmi çektirdim tüplerim tıkalı idi açıldı çok şükür.dr 3aya kadar gebe kalırsın dedi inş.dediği çıkar.

INSALLAH ALLAH TUM ISTEYENLERE VERSIN.. BAZEN GEBE KALMAYA ENGEL DEGIL PKO AMA BAZENDE TEDAVI GEREKTIRIYO ALLAH SIFA VERSIN BIZLERE

arkadaşlar bendede pco war.ben duphaston kullanıyorum 3 aydır bu ay sekti adet olamadım.soğan küründen bahsetmişsiniz nasıl birşey bu soğan kürü nasıl yapılır nasıl içilir bilgi verebilirseniz sevinirim.

rahim röntgenini ben de çektirdim . doktor bana da öyle dedi ama ben röntgenden sonra 2 ay adet olmadım şimdi doktorun verdiği söktürücüsü ile regl oldum. bebek de yok başka doktora gitmeye başladım şimdi bakalım hayırlısı.. inşallah senin hayırlısıyla olur..

slm bende 22 yaşındayım ve polikistikover hastasıyım 2 senedir çocuğum olmuyo.hap tedavisi gördüm daha sonra doktorum laparoskobi önerdi 26 aralıkta ameliyat oldum.hala çocuk yok.doktorum en geç 1 sene içinde olu dedi.bekliyorum ümitle.inşallah allahım tez zamanda bana ve tüm isteyenlere hayırlı evlatlar nasip eder tez zamanda....

Son düzenleme:
bende de 8 yıldır pko var ilk yıl doğum kontrol hapı kullandım daha sonra bıraktım şu an hiç tedavi görmüyorum 85 kiloyum ve aşırı derecede tüylenme var bebeğim olmaz diye nişanlımdan da ayrıldım çok kötü bunalımdayım nefret ediyorum pko' dan...

canım ya sakın üzülme ben 33 yaşındayım 16 yaşından beri pko ile savaşıyorum bende aşırı tüylenme var 14 yıllık evliyim 3 kez aşılama ve 3 kez tüp bebek denedim 3.denemede çok şükür bir kızım oldu şimdi 2 yaşında ama hala tüylenmeden kurtulamadım kilomada çok dikkat ediyorum sakın bebeğim olmaz diye düşünme Allah nasib ettimi oluyor herşeyin hayırlısı ben hiç adet görmediğimden çevrem bana ümitsiz vaka gözüyle bakıyodu ama sonunda nasib oldu rabbim cümlesine de sanada gönül muradını versin.

merhaba evliyim 1.5 yıldır tedavi görüyorum bebek için.şuan karından vurulan gonal f iğnesini kullanıyorum..her yolu deniyorum.pko etkileri herkeste farklı oluyor.kimisi düzenli adet görüyor,kimisi hiç adet görmüyor,kimi tedavi olmadan hamile kalıyor kimisi yıllarca tedavi görüyor.ama herşeyden önce bu hastalıkta vücuda gereksiz ilaç yüklemesi yapmamak gerek.eğer adet göremiyorsanız doktorunuza danışarak progestan kullanın.bir kaç kilo vermek bile hastalığın etkilerini azaltır,kiloluysanız vermeye çalışın.sorularınız olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

nişanlından ayrılmakla hata etmişsin.pkolusun diye hiç bebeğin olmayacak diye bişey yoktur.çok kişi var doğuran,bende pkoluydum şimdi 5 aylık kızım var hemde kendiliğinden oldu.şimdiden ümitsizliğe düşersen hiç olmazki zaten.

doktor zayıflarsan adet düzene girebilir dedi.. zayıflamaya çalışıyorum ama çok zorlanıyorummmm( adetim düzene girince ancak çocuk tedavisine başlamayı düşünüyorum .. hayırlısıyla olur inş..

Benim adetlerim hep düzenlidir. Adet olunca da hiç karın ağrısı filan çekmem iki ay önce doktora gittim hormon testleri yaptırmak için ultrasonda baktı minik minik kist gibi şeyler vardı sol yumurtalığımda pkos dedi doktor ama tahlil sonuçlarımda da Lh Fshtan yüksek değildi o da normaldi. Östrojenim düşük çıktı biraz, biraz da prolaktinim yüksek çıktı bunun üzerine dostinex ve diane35 verdi doktor.Diane35'te 3. kutudayım şimdi 3 kutu daha kullanıp doktora görünücem tekrardan. Bu arada şişman da değilim 49 kiloyum.

Son düzenleme:
banada zayiflamami onerdi ben 5 kilo verdim ama duzelmedi biraz daha vericem.. Allah tum isteyenlere evlat nasip etsin banada.. umidinizi kaybetmeyin kizlar.. Ben arkadasimdan duydum hic adet gormeyen bi kiz evlendigi gece hamile kalmis.. cesitli vakalar var hastaligimiz pko olsada illaki bi cozumu var tedavi sureci yada kendiliginden ben daha cocuk yapmayi denemedim ama biraz zayiflayip duzene sokunca denicem duzelmesede deniycem tedaviye baslarim olmazsa Rabbim herkesin yardimcisi olsun..

bende pko luyum. 33 yasindayim. adet oldugum ilk zamanladrdan beri var bu illet basimda. yillardir dogum kontrol hapi kullaniyorum. hapi biraktigimin ikinci ayinda sivilce, adet duzensizligi, sac dokulmesi yasiyorum. cok sukur zorlukla bir oglum oldu. 7 yasinda. azicik zayiflayim tekrar bebek istiyorum. tek cocuk cok zor. bu hastaliginda caresi yok maalesef. yani aslinda bu bir hastalik degil. bizlerin rahminin dogal durumu. bu arada bir dr un incili kadinlar diye bir yazisi var galiba okuyabilirsiniz

off off bendede ayni dert 22 yasindayim ayni hastalik bendede var 3 kere asilama bi kerede tup bebek yaptirdim malesef sonuc elde edemedik okadar zor bi durum ki en iyi siz anlarsiniz bende yurt disinda yasiyorum hayit suyu aldim icemiyorum gitmiyo bogazimdan simdide tabletini ismarladim turkiyeden bakalim faydasi olur insallah Allah hepimize sifa versin bazilarinda kalici bi rahatsizlikmis cocukluktan geliyomus doktorun dedigi kadariyla bendede oyleymis ilacsiz ignesiz adet olmuyorum iki senedir evliyim herzaman boyleydi ufff

bende 23 yaşındayım 11 aylık bir bebeğim var... bekarken bende kist vardı tedavi sonrasında geçmişti ancak doğumdan sonra pco olduğu ortaya çıktı.. doktorum glikofen verdi ileride şeker hastası olmamam için ancak şekerimi düşürdüğü için tatlı krizine girdim tabii ilacı bıraktım şimdi diane 35 kullanıyorum 3. kutudayım ancak sol yumurtalıkta sancı var ve karnımda şişlik var ne yapacağım bilmiyorum yarın doktora gideceğim sorunun da ne olduğunu bilmiyorum çıldırmak üzereyim sancıdan..

selamlar..
bilgilerinize ve fikirlerinize ihtiyacım var
2 yıla yakındır evliyim
ilk 14 ay doğum kontrol hapı kullandım bırakalı 7 ay oldu
3 aydır adetim 7-10 gün arası gecikiyor
ilkinde doktora gitmiştim olabilir hemen telaşlanma dediydi
daha önce hiç böyle olmamıştı
2 aydır çocuk istiyoruz ama olmadı
birkaç kilo aldım bu süre zarfında
pko dan endişeleniyorum
acaba belirtiler onu gösteriyor mu
hemen doktora gitmemli miyim
birkaç ay daha denesek mi
yardımcı olursanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…