Polikistik Over?

Ben ilk adetimi gördüğümden beri pkoyum. Doktorum tedavisiz hamile kalman çok zor dedi 3 ayda bir adet olan biriydim yumurtalıklarım çok tembel çalışıyomuş. Evlendim önce spora yazıldım ve yasmin kullandım 1 sene boyunca. 6 kilo verdim ideal kiloma düştüm. Hapı bıraktım inofolic combiye başladım ve 3. Ayımda hamileydim. Yani kalabilirsin doktorların dediğine kulak asma ve tedavi görme doğal yolla çok kolay hamile kalabilirsin en önemli nokta asla kafana takma :)

Nişanlım sürekli bi kızım olsun başka hiç bişeyim olmasin diye hayal kuruyor şimdiden onu üzmek istemedim,bilirsiniz erkekler biraz düz düşünürler şimdi bizim düşündüğümüz gibi tedaviyle geçer falan demez bu kadar sorunun içinde bide onun için üzülür diye söyleyemedim.Ama içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim

Teşekkür ederim,doktorun okadar net konuşması biraz canımı sıktı

Kimi doktorlar böyle dilerseniz önce doktor değişin. Bende PCO var. Ama bu hormonlarımı vs etkileyecek şekilde değil. Ama son gittiğim doktorum kilo vermemin polikistik üzerinde çok olumlu etkisi olduğunu söyledi. (yaklaşık 17 kilo verdim) Bundan da kaynaklı olabilir. Son bikaç senedir ne adetim gecikir ne başka bir şey ayrıca da dediğim gibi en son yapılan hormon testlerinde PCO'lu birinin değerlerinden çok çok iyi bir değere sahip olduğum çıktı. Ultrason görüntülerimi asla desteklemiyordu hormon sonuçlarım. Yani üzülmeyin sadece çözümlerine bakın araştırın.

Allah bağışlasın Peki tedaviniz sadece Doğum kontrol hapıyla mı oldu ?

Allah bağışlasın :) Tabiki herşey Rabbimden gelir derdi de veren ı dermanıda,ama işte düğünden sonra öğrenmeyi yada hiç öğrenmemeyi tercih ederdim

Allah razı olsun Umarım en kısa sürede alırsınız bebeğinizi kucağınıza

Daha önce pko ne demek onu bile bilmiyordum hiç duymamıştım bile doktorda öyle çok net evet gebeliğe engeldir dediği için biraz kafama taktım açıkçası

Peki kaç kiloydunuz bu rahatsızlığı öğrendiğiniz zaman ?

Umarım bebeğini sağsalim alırsın kucağına.Psikolojim bozuldu resmen öğrendiğim andan itibaren

Ciddi misiniz ? Bende hiç bir zaman kilomu sorun etmemiştim spor yaptığım için bel ve karın kısmı ince zaten ama kilo konusunu doktorla da konuşmam gerek sanırım eğer o engel olacaksa tabiki vermem lazım fazla kiloyu.Şu sıralar iiştahımın açıldığını hissediyorum ama

Çok şükür Allah bağışlasın :)

Çok haklısınız Allah ol der ve olur.Keşke öğrenmeseydim bu durumu diyorum şuan.En azından stres yapıp daha da zorlaştırmazdım durumu

merhaba;
bende test yaptığımda doktorum bu teşhisi koydu.Ki alanında gerçekten başarılı biri olmasından ötürü kabullendim fakat doğum kontrol hapını ilk etapta kullanmadım. Daha sonra 2 ve 3. reglerimde tekrar başka yerlerde başka doktorlara göründüm ve ilk doktorun söylediğini çürüttü. Demem o ki tek yerle sınırlandırma 2. ve içine sinecek bir yerde tekrar muayene ol..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…