- 30 Ocak 2011
- 4.995
- 5.396
-
- Konu Sahibi Hadikalkgelbulbirbahane
Ben ilk adetimi gördüğümden beri pkoyum. Doktorum tedavisiz hamile kalman çok zor dedi 3 ayda bir adet olan biriydim yumurtalıklarım çok tembel çalışıyomuş. Evlendim önce spora yazıldım ve yasmin kullandım 1 sene boyunca. 6 kilo verdim ideal kiloma düştüm. Hapı bıraktım inofolic combiye başladım ve 3. Ayımda hamileydim. Yani kalabilirsin doktorların dediğine kulak asma ve tedavi görme doğal yolla çok kolay hamile kalabilirsin en önemli nokta asla kafana takma :)Merhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Nişanlım sürekli bi kızım olsun başka hiç bişeyim olmasin diye hayal kuruyor şimdiden onu üzmek istemedim,bilirsiniz erkekler biraz düz düşünürler şimdi bizim düşündüğümüz gibi tedaviyle geçer falan demez bu kadar sorunun içinde bide onun için üzülür diye söyleyemedim.Ama içimi rahatlattınız çok teşekkür ederimUniversitemin son iki yili kadin dogumda gecti.4ay adet gormedim sonra ilacla oldum sonra bi 4 ay daha olmadim.Sonra hormon test vs. Polistik dedi doktor bi guzel de acikladi .Bana da yasmin verdi bununla duzelirse duzelir yoksa sikinti dedi. 6 ay kullandim sonra her ay adet gormeye basladim 35 40 gunde bir yine ama. Bu rahatsizligima ragmen evliyken 2 sene korundum biraktigim ay hamile kaldim.Simdi 16 aylik oglum var cok sukur.Icinizi daraltmayin Allah ne dediyse o olur tedaviniz neyse aksatmadan olun gerisini ona birakin.
Ben evlenmeden esime demistim boyle boyle bi durumum var sonra niye demedin olmasin .
Teşekkür ederim,doktorun okadar net konuşması biraz canımı sıktı
Allah bağışlasın Peki tedaviniz sadece Doğum kontrol hapıyla mı oldu ?17 yasindayken ogrendim, 27 yasinda evlendim, dogum kontrol hapini 17 yasindan beri kullaniyordum evlenince de kullanmaya devam ettim. Hapi birakip korunmaya devam ettigim surede hamile kaldim, o bebegimi kan pihtilasmasi yuzunden kaybedip kurtaj oldum. Kurtajdan 3 ay sonra korunmadigim tek iliskiden tekrar hamile kaldim. Su an bebegim 15 aylik.
Ben tarlusal kullanmadan neredeyse hic adet gormuyorum.
Evet Doğum kontrol ilacı.Umarım öyle olur teşekkür ederim:)Yasmin dogun kontrol ilaci deilmi dogun kontrol ilaclari miyom ve polistik leri yok ettigini biliorm bn bndede miyom vardi kullandim yok oldular kullanirsaniz duzenli duzelir sonrasında hamile kalabilirsiniz
Bende saç dökülmesi ve yağlanması çok aşırı,bu sene başladı hepsiBenim adetlerim çok düzenli.hormonlarım normal .doktor sendrom yok ama yumurtalıklarda görünüm öyle diyor.böyle olan var mı?saç dökülmem ve tüylenmem var siz de var mı?
Allah bağışlasın :) Tabiki herşey Rabbimden gelir derdi de veren ı dermanıda,ama işte düğünden sonra öğrenmeyi yada hiç öğrenmemeyi tercih ederdimben tam dört kez hamile kaldım denediğim ilk ya da ikinci ayda polikistik over sendromu olmama rağmen. ama kan phtılaşması varmış bebeklerimi kaybettim. son gebeliğimde kan sulandırıcı iğne yaptım her gün ve bebeğim kucağımda şükür. özetle Rabbim neylerse güzel eyler, tedavi olup hamile kalan da çok benim gibi tedaviye ihtiyacı kalmayan da.
Allah razı olsun Umarım en kısa sürede alırsınız bebeğinizi kucağınızaBu sayfalarda doktor çocuğun olmaz tüp bebek yapalım diyenlerin sonraki ay hamile olduğunu ogrenmelerine çok rastladım polikistik över olup. Doğal yolla hamile kalan da çok tedaviyle kalan da için rahat olsun Allah nasip ederse oluyo hem de ilk denemelerde olan bi sürü insan var hiç kendine dert etme benim hiç bir sorunum yok ve hala hamile kalamadim. Sakın çocuğun olmaz diye dert Edip morelini bozma .Allah tamamına erdirsin hayırlısıyla Rabbim aratmadan nasip etsin
Benim düzensizlik bu senenin son aylarında başladı maalesefBenim arkadaşımda da var fakat onun adet düzensizliği yok. 3 ay içinde korunmasız ilişkide doğal yolla hamile kaldı.
Daha önce pko ne demek onu bile bilmiyordum hiç duymamıştım bile doktorda öyle çok net evet gebeliğe engeldir dediği için biraz kafama taktım açıkçasıBen ilk adetimi gördüğümden beri pkoyum. Doktorum tedavisiz hamile kalman çok zor dedi 3 ayda bir adet olan biriydim yumurtalıklarım çok tembel çalışıyomuş. Evlendim önce spora yazıldım ve yasmin kullandım 1 sene boyunca. 6 kilo verdim ideal kiloma düştüm. Hapı bıraktım inofolic combiye başladım ve 3. Ayımda hamileydim. Yani kalabilirsin doktorların dediğine kulak asma ve tedavi görme doğal yolla çok kolay hamile kalabilirsin en önemli nokta asla kafana takma :)
Peki kaç kiloydunuz bu rahatsızlığı öğrendiğiniz zaman ?Kimi doktorlar böyle dilerseniz önce doktor değişin. Bende PCO var. Ama bu hormonlarımı vs etkileyecek şekilde değil. Ama son gittiğim doktorum kilo vermemin polikistik üzerinde çok olumlu etkisi olduğunu söyledi. (yaklaşık 17 kilo verdim) Bundan da kaynaklı olabilir. Son bikaç senedir ne adetim gecikir ne başka bir şey ayrıca da dediğim gibi en son yapılan hormon testlerinde PCO'lu birinin değerlerinden çok çok iyi bir değere sahip olduğum çıktı. Ultrason görüntülerimi asla desteklemiyordu hormon sonuçlarım. Yani üzülmeyin sadece çözümlerine bakın araştırın.
Henüz evli değilim Yaza düğünüm var.Bu durumda olup da doğal yoldan hanile kalan oldu mu diye merak ediyordum.Şükür varmışOvulasyon tesleri ile deneyebilirsin... youtube da videolari var nasıĺ yapabileceğinin.. birsuru bayan var pko olup ovulasyon tesli ile hamile kalan
Peki gebe kalamamanızdaki tek sebep o pko muydu?Bende evlenince adet görememiştim 5 ay o zaman öğrendim poliklistik över olduğumu 3.5 yil korumadım tup bebekle hamile kaldim
İnan’ın ben geçen aya kadar da ilk bi sene korunacam diyordum ama bu korkuyla korunmayacam sanırımBen varım:) Evlendiyim ilk ayda hamile kaldim 20yaşım vardı.Kızım 5yaşında şuan
Pko için denediniz mi bi kür acaba ?Ibrahim saracoglununun kurlerini arastirabilirsiniz ben onun hangi kurunu denediysem fayda gördüm
Umarım bebeğini sağsalim alırsın kucağına.Psikolojim bozuldu resmen öğrendiğim andan itibarenAh cnm bnm pkoyla sende tanştn demek. Bende evlendiğimde öğrenmiştim ve 2 senedr uğraşıyorum gebe klmak için. Şuan hamileym ama değerlerm düşük gdiyor. Kimyasal yada düşük olablr. Ama kalınıyor birşklde ben aşılamayla kaldım ama olmucak gibi duruyor yrn kan testi yaptırıcam tekrar.üzülme kesin kalamıcan diye birşey yok. Doğal yoldan yada tedavyle birşklde kalnıyor
Ciddi misiniz ? Bende hiç bir zaman kilomu sorun etmemiştim spor yaptığım için bel ve karın kısmı ince zaten ama kilo konusunu doktorla da konuşmam gerek sanırım eğer o engel olacaksa tabiki vermem lazım fazla kiloyu.Şu sıralar iiştahımın açıldığını hissediyorum amabenim arkadaşıma polikistik overden doktor,milletin 1-2 ayda olur bebeği senin 5-6 ayda dedi,kızda nasılsa olmayacak hemen kafasıyla korunmayı bıraktı,hamile kaldı o ay,hiç kafana takma,polikistik over bebeğe engel değil(Allahın izniyle) sadece biraz daha uğraşman gerekebilir,yumurtlama zamanının belli olmamasından,ibrahim saraçoğlunun polikistik overle ilgili kürlerini uygula,kilo ver biraz,paketli yiyecekler yeme,hatta sana tavsiye önce bu kürleri ve kilo verip sağlıklı beslenmeyi dene,sonrasında işe yaramazsa doğum kontrol ilaçlarını iç,o ilaçlarda çok masum değil,doğal yollardan çözmeye çalış,kilonun onda birini (60 kiloysan 6 kilo gibi)verdiğinde polikistik overden kurtulma olasılığın çok yüksek,
Çok şükür Allah bağışlasın :)Polikistik over im çok şükür tedavisiz bir yavrum var bende doktorda yumurtalarımın hiç büyümediğini öğrendikten sonraki ay hamile kaldım bana göre bunda sorun yumurtaların ne zaman büyüyeceği çatlayacağı bilinmediğinden hamilelik olmuyor düzenli beraberlikle bu sağlanabilir
En azından doktorun tavsiyesi bu yöndeydi şükür oldu da
Çok haklısınız Allah ol der ve olur.Keşke öğrenmeseydim bu durumu diyorum şuan.En azından stres yapıp daha da zorlaştırmazdım durumumerhaba canım evet gebeliği zorlaştırıyor sağlıklı bir insan ilk yılında gebe kalırken p.over hastalarında bu süreç uzuyor. Bende yok ama ablamdan biliyorum ablamda da vardı yıllarca tedaviyle uğraştı hatta tüp bebek bile denedi olmadı ama 9 yıl sonra gebe kaldı hemde doğal yollardan şuan 2 tane çocuğu var, yine ablamın görümcesi oda aynı durumdaydı yıllarca bekledi daha sonra tüp bebekle ilk bebeğini kucağına aldı, daha sonra doğal yollardan 2 tane daha çocuğu oldu, yani kendini üzme normal yollardan da olabilir ama olmazsada tüp bebekle olur Rabbim dermansız dert vermesin ha bu arada ablamın görümcesinin ilk doğumdan sonra tüpünün biri alınmıştı yani p. over hastası ve tek tüple 2 tane bebeği oldu normal yollardan, üzülme umudunu yitirme ALLAH ol der ve olur.