- 11 Mayıs 2010
- 4.851
- 5.290
-
- Konu Sahibi Hadikalkgelbulbirbahane
Ah kuzumBende de var. En üst seviyesinde yaşıyorum. İlaçla 2 defa hamile kaldım. İkisinide kaybettim
6 ayda bir adet oluyordum. Tüylenme sivilce kilo insülin direnci hepsi vardı.
Merhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Maşallah seninki ilginç olmuş :) zaten hep beklemediğimizde geliyorlar.Hadikalkgelbulbirbahane hiç korkmayın lütfen bende yeni evli olduğum ilk ay poliksitik over olduğumu öğrendim ve doktor gebe kalabilirsin ama olasılığı çok düşük zor hamile kalırsın dedi ve biz o üzüntü telaşla korunmadık ve diğer ay hamile kaldm 1 yıl çocuk düşürmüyorken tüm planlarımız alt üst oldu tabi çok şükür şimdi 5 yaşınra yavrum. Bekarken adetlerim hep 40/45 güne bir olurdu gidiyordum strese fln yoruyordu doktorlar evlendiğim ay yine olamadım 2 ay nerdeyse olmadım doktora gittim polkskoversın dedi ve tarlusal kullanıp adet oldum o ay çok araştırdım ibrahim saraçoğlunun soğan kürünü denedim hemen ve diger ay sonra hamileydim çok şaşarmıştım . Hamile kalamzsın diye birşey yok korkmayın evet olasılık düşük belki ama polikstk over olanlanda pek güzel hamile kalıyor.
Merhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Canim rahim filmiyle ilgili bilgi verir misin nasil cekilio doktor banada demisti de etraftan duydugum seylerden korkup cektiremedimÇok güzel anlatmışsın canım, bu arada ben de rahim filmi çekildikten 2 ay sonra hamile kaldım, tedaviye de ara vermiştik. Benimki anesteziliydi. Rahim filmi denemeyen denesin derim mucize gibi oldu benim için.
Korkulacak bir şey yok, benim doktorum anestezili önerdi, diğer türlü kendimizi kasıyormuşuz çünkü, doğru sonuç vermiyormuşuz. Bir masaya yattım canım anestezi doktoru kolumdan ilaç verdi, güzel güzel konuşurken uyuyup gitmişim. Kadın doktoru alttan bir sıvı ilaç veriyor, rahme ve tüplere dağılmasını bekleyip yukardan filmi çekiyor. Sonra seni giydiriyor hemşireler, biraz sonra uyanıyorsun, tüm bunlar yarım saati bulmuyor. Kalkıp evine gidiyorsun, yanında biri olsun mutlaka. Sonuçlar hemen görünüyor, tüplerde vs tıkanıklık varsa ilacın o kısma ulaşamadığı görülüyor. Normalde 500 dü ücreti ama anestezili olunca 900 oldu. Doktorun önerdiği laboratuvarda yaptırdık biz, doktorum kendi gelip çekti. Çektirdikten sonra hamile kalan çok gördüm. Bir sorun çıkmadı bende ama demekki yollarımızı açıyor bir şekilde. Kuzenimde işe yaramadı çünkü onda çikolata kisti var, tüp bebek diyor doktoru, sanırım o aşamaya geçecekler.Canim rahim filmiyle ilgili bilgi verir misin nasil cekilio doktor banada demisti de etraftan duydugum seylerden korkup cektiremedim
Tesekkur ederimÇok güzel anlatmışsın canım, bu arada ben de rahim filmi çekildikten 2 ay sonra hamile kaldım, tedaviye de ara vermiştik. Benimki anesteziliydi. Rahim filmi denemeyen denesin derim mucize gibi oldu benim için.
Kesinlikle kafanın rahat olması önemli. İlk kez bu ay ovulasyon takibi yapmadım ve sonuç :))Tesekkur ederimevet rahim filmi gercekten ise yariyor. Benim o ay rahmimde yara var diye dogru duzgun birliktelik bile olmamisti. O yuzden cocuk dusuncesi de yoktu kafamda. Olacagi varmis olmus. Bu seferki gebeligim de bir kez korunmasiz iliskiyle oldu. Cocuk dusunmuyordum yine. Kafanin rahat olmasi cok onemli.
Insallah saglikla kucagina alirsin canimKesinlikle kafanın rahat olması önemli. İlk kez bu ay ovulasyon takibi yapmadım ve sonuç :))
Hepimizinkini inşallah canımInsallah saglikla kucagina alirsin canim
Tesekkur ederim insalllah bende dediklerini uygulicam gidip rahim filmi cektrcem .Korkulacak bir şey yok, benim doktorum anestezili önerdi, diğer türlü kendimizi kasıyormuşuz çünkü, doğru sonuç vermiyormuşuz. Bir masaya yattım canım anestezi doktoru kolumdan ilaç verdi, güzel güzel konuşurken uyuyup gitmişim. Kadın doktoru alttan bir sıvı ilaç veriyor, rahme ve tüplere dağılmasını bekleyip yukardan filmi çekiyor. Sonra seni giydiriyor hemşireler, biraz sonra uyanıyorsun, tüm bunlar yarım saati bulmuyor. Kalkıp evine gidiyorsun, yanında biri olsun mutlaka. Sonuçlar hemen görünüyor, tüplerde vs tıkanıklık varsa ilacın o kısma ulaşamadığı görülüyor. Normalde 500 dü ücreti ama anestezili olunca 900 oldu. Doktorun önerdiği laboratuvarda yaptırdık biz, doktorum kendi gelip çekti. Çektirdikten sonra hamile kalan çok gördüm. Bir sorun çıkmadı bende ama demekki yollarımızı açıyor bir şekilde. Kuzenimde işe yaramadı çünkü onda çikolata kisti var, tüp bebek diyor doktoru, sanırım o aşamaya geçecekler.
Tesekkur ederim bilgilerin icin en kisa zamanda esimle bu konuyu tekrar konusup rahim filmi cektrcem allah yardimcimiz olsun bebeginide saglikla kucagina alirsin insallah :)Korkulacak bir şey yok, benim doktorum anestezili önerdi, diğer türlü kendimizi kasıyormuşuz çünkü, doğru sonuç vermiyormuşuz. Bir masaya yattım canım anestezi doktoru kolumdan ilaç verdi, güzel güzel konuşurken uyuyup gitmişim. Kadın doktoru alttan bir sıvı ilaç veriyor, rahme ve tüplere dağılmasını bekleyip yukardan filmi çekiyor. Sonra seni giydiriyor hemşireler, biraz sonra uyanıyorsun, tüm bunlar yarım saati bulmuyor. Kalkıp evine gidiyorsun, yanında biri olsun mutlaka. Sonuçlar hemen görünüyor, tüplerde vs tıkanıklık varsa ilacın o kısma ulaşamadığı görülüyor. Normalde 500 dü ücreti ama anestezili olunca 900 oldu. Doktorun önerdiği laboratuvarda yaptırdık biz, doktorum kendi gelip çekti. Çektirdikten sonra hamile kalan çok gördüm. Bir sorun çıkmadı bende ama demekki yollarımızı açıyor bir şekilde. Kuzenimde işe yaramadı çünkü onda çikolata kisti var, tüp bebek diyor doktoru, sanırım o aşamaya geçecekler.
Sağol canım darısı sana ve isteyen herkese olsun.Tesekkur ederim insalllah bende dediklerini uygulicam gidip rahim filmi cektrcem .
Tesekkur ederim bilgilerin icin en kisa zamanda esimle bu konuyu tekrar konusup rahim filmi cektrcem allah yardimcimiz olsun bebeginide saglikla kucagina alirsin insallah :)
Teşekkür ederim darısı başıma,Geçen sene troit bezlerimde bi anormallik olduğunu fakat çok ciddi olmadığımı söylemişti doktor,3 ay sonra da daha da yükseldiğini söyledi endokrin bölümüne başvurman gerekiyor demişti fakat ben çokta ciddiye almadım.Ve üstünde durmadım.Hormon testinden sonra mutlaka o bölümede gitmeyi düşünüyorum.Teşekkür ederim umarım sizde kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz :) ben uzun bir süre sadece jinekolog ve dogum kontrol hapı ile tedaviyi götürdüm ama durum hep aynıydı, ilacı bıraktıgımda eskiye geri dönüyordu. Doktorumu değiştirdim, kendisi endokrin doktoruyla beraber calışmamız gerektiğini ve hemen dogum kontrol haplarına basvurmanın sakıncalı oldugunu belirtti. Endokrinde hormonların neden değişken olduğunun cevabını arıyorlar. Hipofiz beziyle alakalı bir durum sözkonusuysa eğer ona göre ilac kullanıyorsunuz yoksa şeker/tansiyon/stres gibi nedenler araştırılıyor. Benim herhangi kilo problemim yoktu ama dediğim gibi sınav döneminden sonra filan anksiyete durumu ortaya çıkmıştı ki hormonlardan bitanesi(stresle alakalı olan ,testestoron olabilir suan net hatırlayamıyorum) çok yüksekti. Doktor buna yönelik bir tedavi planı cizdi hatta psikyatri departmanından da fikir alındı. Bu son süreçte dogum kontrolu kestiler ve anksiyetemin tedavisiyle beraber yavaş yavaş adetimde düsene girdi.
Teşekkür ederim bende hormon testini de yaptıktan sonra başka bi doktora da görünmeyi düşünüyorum.Peki sizce yeni mi başlamıştır bu rahatsızlık ? çünkü bu sene başladı gecikmelerim.Ve erken tedavinin daha iyi sonuç verme gibi bi durumu var mıdır?Ebelik öğrencisi olarak bildiğim kadarıyla cevap vereyim, polikistik över (PCO) yumurtalıkta oluşan kist ve gebe kalmayı engeller ama tedavi edilirse gebe kalabilirsiniz, yumurtalık dediğimiz överlerde oluşan kistler nedeniyle overler tembelleşiyor ve yumurta üretimini ve atılımını (ovulasyonu) engelliyor.
Bunun için tedavi görmeniz gerekir. Genellikle doğum kontrol hapı verilir ve tedavi edilir. Genellikle adet geçirmeleriyle belirti verir.burada çocuktan daha önemli olan bu sorunun tedavi edilmesi, kendi sağlığınız için tedavi olmalısınız nişanlınızı düşünmeyin şimdilik.kısacası tedaviyle çocuğunuz olur korkmayın birde başka doktorlara gitmenizi öneririm
Teşekkür ederim,doktorun okadar net konuşması biraz canımı sıktıHiç üzülmeyin tamamen tedavi gerektirmez diyemem ama abimin eşinde de aynı sorun var ve ileri derecede polikistikti o 2. çatlatma iğnesinde hamile kaldı Allah yardım eder merak etmeyin
Allah bağışlasın :) ben tek sebebinin stres olduğuna eminim ama işte bi türlü uzak tutamıyorum kendimden şu stresiMerhaba. Ben de kendimi bildim bileli pcosluyum. Bir kızım var bir ay korunmadım oldu. Şimdi ikinciyi istiyoruz o uğraştırıyor biraz tedavi olacam. Daha doğrusu tüm sonuçlarım doktorum da bize şubata rendevu verdi. Bakalım tedavi gerekecekmi yoksa daha önemli birşey mi var. Benim rahim filmi , adetin 2. Günü hormon tahlili hepsi yapıldı. O kadar korkmanıza gerek Yok böyle şeyler kısmet işi. Ama arkadaşların dediği gibi stres çok kötü etkiliyor. Kafan rahat olsun herşey hal olur inşallah
Merhabalar,Merhaba arkadaşlar