Polikistik Over?

Hadikalkgelbulbirbahane hiç korkmayın lütfen bende yeni evli olduğum ilk ay poliksitik over olduğumu öğrendim ve doktor gebe kalabilirsin ama olasılığı çok düşük zor hamile kalırsın dedi ve biz o üzüntü telaşla korunmadık ve diğer ay hamile kaldm 1 yıl çocuk düşürmüyorken tüm planlarımız alt üst oldu tabi çok şükür şimdi 5 yaşınra yavrum. Bekarken adetlerim hep 40/45 güne bir olurdu gidiyordum strese fln yoruyordu doktorlar evlendiğim ay yine olamadım 2 ay nerdeyse olmadım doktora gittim polkskoversın dedi ve tarlusal kullanıp adet oldum o ay çok araştırdım ibrahim saraçoğlunun soğan kürünü denedim hemen ve diger ay sonra hamileydim çok şaşarmıştım . Hamile kalamzsın diye birşey yok korkmayın evet olasılık düşük belki ama polikstk over olanlanda pek güzel hamile kalıyor.

Maşallah seninki ilginç olmuş :) zaten hep beklemediğimizde geliyorlar.

Ben üniversite 1. Sınıfı bitirmiştim polikistik olduğumu öğrendiğimde 2 sene yasmin tedavisi gördüm. Tedavi sürecim jinekolog ve endokrin uzmanının ortak takibiyle devam etti; yaseminle birlikte metformin de kullandım.
Tedavi bittikten 4 yıl sonra evlendim ve yine yasmin ile korundum bir süre, sonrasında da kızımız oldu :)
Önemli an bu konuda bilinçlenip ona göre bir rota çizmen. Ben doktoruma, zaten polikistik over var hapla korumayayım değil mi diye sorduğumda doktorum; "hayır yaseminle korun çünkü bu sekilde sonrasinda hamile kalmanı kolaylaştıracaksın" demişti.

Çok güzel anlatmışsın canım, bu arada ben de rahim filmi çekildikten 2 ay sonra hamile kaldım, tedaviye de ara vermiştik. Benimki anesteziliydi. Rahim filmi denemeyen denesin derim mucize gibi oldu benim için.
Canim rahim filmiyle ilgili bilgi verir misin nasil cekilio doktor banada demisti de etraftan duydugum seylerden korkup cektiremedim

Canim rahim filmiyle ilgili bilgi verir misin nasil cekilio doktor banada demisti de etraftan duydugum seylerden korkup cektiremedim
Korkulacak bir şey yok, benim doktorum anestezili önerdi, diğer türlü kendimizi kasıyormuşuz çünkü, doğru sonuç vermiyormuşuz. Bir masaya yattım canım anestezi doktoru kolumdan ilaç verdi, güzel güzel konuşurken uyuyup gitmişim. Kadın doktoru alttan bir sıvı ilaç veriyor, rahme ve tüplere dağılmasını bekleyip yukardan filmi çekiyor. Sonra seni giydiriyor hemşireler, biraz sonra uyanıyorsun, tüm bunlar yarım saati bulmuyor. Kalkıp evine gidiyorsun, yanında biri olsun mutlaka. Sonuçlar hemen görünüyor, tüplerde vs tıkanıklık varsa ilacın o kısma ulaşamadığı görülüyor. Normalde 500 dü ücreti ama anestezili olunca 900 oldu. Doktorun önerdiği laboratuvarda yaptırdık biz, doktorum kendi gelip çekti. Çektirdikten sonra hamile kalan çok gördüm. Bir sorun çıkmadı bende ama demekki yollarımızı açıyor bir şekilde. Kuzenimde işe yaramadı çünkü onda çikolata kisti var, tüp bebek diyor doktoru, sanırım o aşamaya geçecekler.

Çok güzel anlatmışsın canım, bu arada ben de rahim filmi çekildikten 2 ay sonra hamile kaldım, tedaviye de ara vermiştik. Benimki anesteziliydi. Rahim filmi denemeyen denesin derim mucize gibi oldu benim için.
Tesekkur ederim evet rahim filmi gercekten ise yariyor. Benim o ay rahmimde yara var diye dogru duzgun birliktelik bile olmamisti. O yuzden cocuk dusuncesi de yoktu kafamda. Olacagi varmis olmus. Bu seferki gebeligim de bir kez korunmasiz iliskiyle oldu. Cocuk dusunmuyordum yine. Kafanin rahat olmasi cok onemli.

Kesinlikle kafanın rahat olması önemli. İlk kez bu ay ovulasyon takibi yapmadım ve sonuç :))

Tesekkur ederim insalllah bende dediklerini uygulicam gidip rahim filmi cektrcem .
Tesekkur ederim bilgilerin icin en kisa zamanda esimle bu konuyu tekrar konusup rahim filmi cektrcem allah yardimcimiz olsun bebeginide saglikla kucagina alirsin insallah :)

Sağol canım darısı sana ve isteyen herkese olsun.

Hiç üzülmeyin tamamen tedavi gerektirmez diyemem ama abimin eşinde de aynı sorun var ve ileri derecede polikistikti o 2. çatlatma iğnesinde hamile kaldı Allah yardım eder merak etmeyin

Teşekkür ederim darısı başıma,Geçen sene troit bezlerimde bi anormallik olduğunu fakat çok ciddi olmadığımı söylemişti doktor,3 ay sonra da daha da yükseldiğini söyledi endokrin bölümüne başvurman gerekiyor demişti fakat ben çokta ciddiye almadım.Ve üstünde durmadım.Hormon testinden sonra mutlaka o bölümede gitmeyi düşünüyorum.

Teşekkür ederim bende hormon testini de yaptıktan sonra başka bi doktora da görünmeyi düşünüyorum.Peki sizce yeni mi başlamıştır bu rahatsızlık ? çünkü bu sene başladı gecikmelerim.Ve erken tedavinin daha iyi sonuç verme gibi bi durumu var mıdır?

Allah bağışlasın :) ben tek sebebinin stres olduğuna eminim ama işte bi türlü uzak tutamıyorum kendimden şu stresi

Merhabalar,
Bence panik yapmanı gerektircek bir durum yok, polikistik adı üstünden çok fazla yumurtan oluşuyor genelde yeterli boya ulaşamadığı için çatlamıyor ve kısır döngü gibi her ay çatlamayan yumurtaların birikiyor. Sana önerim ilaç ve hormon yüklemesi yapma kendine. Polikistik tamamen tedavi olmasa bile beslenme düzeni ile geriliyor ve çok rahat hamile kalırsın. Ben bi süre uğraştıktan sonra ( polikistiktim bu arada ) soğan kürü yaptım d vitamini ve omega 3 kullandım ertesi ay hamile kaldım ne yazıkki bebeğimi kaybettim dış gebelikti sağ tüpüm alındı. Düşünsene hep polikistik hemde tek tüple hamilelik imkansız gibi geldi ama bir sürü makale okudum falan filan 1.5 ay sonra tekrar hamile kaldım çok şükür herşey yolunda şuan sana tavsiyem ;
1) Bol su içip yürüyüş yap (fazla kilon varsa diyetisyene gidebilirsin)
2) Sabah kahvaltıdan sonra Omega 3 kullan
3)D vit ölçtürüp takviye al
4) Birde soğan kürü yapıp, aklına geldikçe 1 fincan adaçayı iç :)
5)Bu konuda kimseyi dinleme .. Defalarca hem kendimde hemde çevremde tecrübe ettim
Bunları uygula dua edersin bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…