Polikistik Over?

Ablamda vardı hemde ileri düzeyde ama evlendiği ilk ay hamile kaldı. Pko nun aşırı kilo yapmasıyla ilk bebekten sonra 9 sene hamile kalamadı ve diyetisyenle 50 kilo verince hiç bi tedavi görmeden kendiliğinden ikizlere hamile kaldı. Açıkçası herşey nasip..
Maşallah :) Dediğiniz gibi bazen doktorlar tüp bebekle bile hamile kalman imkansız diyor ve doğal yoldan hamile kalan bile oluyor çok üzmemem lazım sanırım kendimi

Merhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Olumsuz düşünme tıp artık çok ilerledi,arkadaşım 5 ay regl olmuyordu ama tedavi oldu şimdi kocaman bir kızı var.polikistik over hamile kalmana tabiki engel değil,bizde hiç bir sorun olmamasına rapmen hamile kalamıyorum.Tüp bebek deniyoruz,herkesin gönlüne göre olsun

merhaba;
bende test yaptığımda doktorum bu teşhisi koydu.Ki alanında gerçekten başarılı biri olmasından ötürü kabullendim fakat doğum kontrol hapını ilk etapta kullanmadım. Daha sonra 2 ve 3. reglerimde tekrar başka yerlerde başka doktorlara göründüm ve ilk doktorun söylediğini çürüttü. Demem o ki tek yerle sınırlandırma 2. ve içine sinecek bir yerde tekrar muayene ol..
Şimdi Doğum kontrol hapını kullanmayın mı diyorsunuz ? Dün gece başladım ona ama bana sürekli kullan demedi 21 gün kullan adet göreceksin o dönemde yanıma gel dedi

Merhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
polikistik over hastası olan bi arkadaşım doğum yaptı normal yoldan hamile kalmıştı.Tedavisi var sonuçta.FSH düzeyine bi baktır yüksekse evlendiğinde hayıt tohumu çayı iç bir tek o düşürüyor

Olumsuz düşünme tıp artık çok ilerledi,arkadaşım 5 ay regl olmuyordu ama tedavi oldu şimdi kocaman bir kızı var.polikistik over hamile kalmana tabiki engel değil,bizde hiç bir sorun olmamasına rapmen hamile kalamıyorum.Tüp bebek deniyoruz,herkesin gönlüne göre olsun
Amin Sizinde İnşallah her şey nasip kısmet işi

Ciddi misiniz ? Bende hiç bir zaman kilomu sorun etmemiştim spor yaptığım için bel ve karın kısmı ince zaten ama kilo konusunu doktorla da konuşmam gerek sanırım eğer o engel olacaksa tabiki vermem lazım fazla kiloyu.Şu sıralar iiştahımın açıldığını hissediyorum ama
canım zaten bu bir sendrom,zayıf başladığın bu maceradan şişman bıyıklı bir teyze olarak çıkabilirsin Allah korusun,bana doktorum dikkat etmezsem aynen böyle olacağımı söylemişti,acil kilo vereceksin dedi bana halbuki ben sadece balık etliydim 1,65 boya 62-63 kiloydum en fazla,bana bir hap verdi diane 35 diye,ve ben bir ayda günde 5 km yürüyüş yaptığım halde ve diyete başladığım halde 3,5 kilo almıştım sadece 1 ayda,bu sebepten sen doğal yolları dene tabiki belli süre,baktın çare olmuyor o zaman tabiki ilacı kullan,bu forumda polikistikle ilgili çok sayfa var,neler yaptıklarını konuş onlarla canım,Bir de hiççç takma gerçekten tedbir al tevekkül et,hiçbir sorunu olmadan o kadar çok insan hamile kalamıyor ki ,Rabbim isterse seni de evlat sahibi yapacak,bu inançla sarıl bitkilere

Arkadaşım
Bende nisanliyken Dr a gittiğimde pko oldunuz öğrendim.
İlk sorum çocuğum olur mu oldu.
Bilemem dedi..
İnternetten biraz araştırınca bayanların yüzde 90 bunda olduğunu, hamilelige çok engel olmadığını öğrendim.
Verdiği doğum kontrol hapı modemi çok.rahatsiz etti kullanamadim.
Evlenmeden bir ay önce Yasmin e başladım.
2 yıla yakın kullandım. Çünkü 2 yıl çocuk istememistik.
Bıraktığım ay hamile kaldım şükürler olsun.
Kızım 4 yaşında.
1.5 yıl sonra tekrar gecelik planladigim için 3 aydır yeniden Yasmin kullanmaya başladım.
Pko herkeste farklı kendini belli ediyor. Kiminde tüylenme kiminde adet gecikmesi, kiminde kilo.
Benim sorunum tuylenme idi.
Kullanınca ilacı tuylenmede azalma bile oluyor.
Bence bir süre doğum kontrol hapı kullanın. Kist eriyecektir.
Yasmin e başladım şuan bende iyi gelirse devam ettirmeyi düşünüyorum

Nişanlılık döneminde olan stres sebep olabiliyor böyle şeylere bende tarlusal kullanarak adet olduğumda çok uzun sürmüştü ama doktora gitmedim. Çevremde kısır tanısı koyulan ama çocuğu olan bir çok insan var ve hiç bir sorunu olmadan çocuğu olmayan çok insan. Demek istediğim böyle şeyleri kafana takma canım Allah ne zaman ol derse o zaman olur. Bu konuya daha fazla stres yapma, nişanlınada durumu anlatmana gerek yok bence
Bende gerek duymadım çünkü daha fazla strese neden olacak ikimizde de,Haklısınız Allah Ne zaman kısmet ederse o zaman olur :)

Her pkolunun çektiği psikolojik sıkıntıyı çekiyorsun canım.
Ben 26 yaşındayım ilk adet gördüğüm günden beri pkoluyum.
Senede 2-3 kez olurdum .
Evlendim bi buçuk sene çocuğum olmadı.
5 ay tedavi gördüm . Şimdi iki tane çocuğum var.
Korma allahın izniyle birşey olmaz
Herşeyin bi yöntemi var bugün tıpta.
Fazla kilon varsa vermeye bak .
Kilo aldıkça adetin gecikiyor
Adetin geciktikçe kilo alıyorsun.
Kısır bi döngü.
Sağlıklı beslen gecikirsen İbrahim saraçoğlunun kuru soğan kürünü iç .
Korkma bişey olmaz. Sağlıcakla kal
Adet olmadığım 23 gün içinde hemen hemen her gün günde 2 bardak soğan&maydanoz kaynatıp suyunu içiyordum.O bile söktürmedi.önceki aylarda(7-10 gün olan gecikmelerde) ada çayı bile içtiğim an adet görüyordum.Fakat en son hiç bişey söktüremedi tarlusal sayesinde adet gördüm

Ben değil ama kardeşim evliliğinin ikinci yılında öğrendi polikistik over olduğunu. Öncelikle sıkı bir şeker diyetine girdi. kilo verdi. Çünkü polikistik overı tetikleyen aynı zamanda kiloymuş. Daha sonra doktorun da verdiği ilaçlar sayesinde hamile kaldı . Şimdi 2 yaşında bir kız bir erkek ikizleri var. Umudunu kaybedip karamsar düşünme Allah büyük.
Kilon varsa bir an önce zayıflayıp dengeli ve sağlıklı beslenmeye bak inan bana çok etkiliyor.
Şu sıralar önüme ne geldiyse yedim sanırım,59 kiloyum şuan sizce kaç kilo vermem gerek ?

Ben varimmmm:)) bir yıl çocuğum olmadı ama şuan hamileyim.ben evliyim diye doğum kontrol kullanmadım.sadece üç ay önce soğan suyu kurune başladım ondan sonra Allah'ın izniyle hamile kaldım.zamani gelince herşey bahane tabi .ama kullandığım tek şey soğan suyu yaptım iki ay
Sadece soğan mı kaynattınız acaba ? Ve günde kaç kere içtiniz

Bende de pco vardı. Evlendiğimden 5 ay sonra öğrendim. Ağır bi tedaviyle 2 ay sonra olgun yumurtayı gördük. Size pco için önerebileceğim tek şey soğan suyu canım. Kk’da tanıdığım bir kız öyle hamile kaldı. Düzenli adet görmüyodu ve pcoluydu. Yumurtaları yetişmiyordu fazla. 1 ay soğan suyu kullandı ve o ay her gün ilişki yaşadı. O aydan hamile kaldı. Darısı başınıza ve benim de başıma inşAllah
Amin inşallah en kısa sürede bebeğinizi alırsınız kucağınıza,Peki kürü nasıl hazırlıyordu hatırlıyormusunuz?

Adet olmadığım 23 gün içinde hemen hemen her gün günde 2 bardak soğan&maydanoz kaynatıp suyunu içiyordum.O bile söktürmedi.önceki aylarda(7-10 gün olan gecikmelerde) ada çayı bile içtiğim an adet görüyordum.Fakat en son hiç bişey söktüremedi tarlusal sayesinde adet gördüm
Maydanoz un adet geciktirici etkisi var diye biliyorum canım kullanmamanı öneririm.
Sadece soğan yap ve
Kekik çayı da çok iyi geliyor

Sanırım birazdan bünyeden bünyeye değişiyor bazıları pcoya rağmen hemen hamile kalıyor bazıları tedavi ile hamile kalıyor ben 1 senedir tedavi görüyorum mesela ilaçla yumurta büyütülüyor ama yine olmuyor. Doktora kalsa ilaç kullandığım sürece olmaması için bir sorun yok çünkü yumurta büyüyor gelişiyor adet oluyorum demekki bu saatten sonrası Allah'ın uygun gördüğü zaman diyorum artık.. bence hemen canını sıkma ama korunmada! Ben çok pişmanım korunduğum için belki de süreyi kısaltmış olacaktım korunmayarak
Kesinlikle korunmayacam dünden sonra buna karar verdim.Allah Ne zaman isterse ozaman olur..Herşeyin hayırlısı olsun

Öncelikle geçmiş olsun gebeliği engellemez ama biraz uzatabilir evet arkadaşların yazdığı gibi böyle olup hamile kalan çok fazla kadın var siz herşeyden önce bunu stres yapmayın stres varsa hiç biseyiniz olmasa bile gebelik uzar
Dün öğrendiğimden bu yana ağzıma lokma girmedi,zaten yapı itibariyle strese çok meyilli bi bünyem var.Ve yaşadığım tek stres bu değil.Ben bu yaşadıklarımın tek nedeninin stres olduğunu düşünüyorum,çünkü genelde genetik derler ama ailemde hatta sülalemde hiç böyle bi rahatsızlıkla karşılaşan olmadı yada var olmasına rağmen öğrenmediler bilmiyorum

Polikistik cokda korkulcak bisey degil.bekarken 5 yil o ilaclari kulandim adet olmak icin.banada gec hamile kalirsin diyodu doktorlar ama Allhma sukurler olsun cok zor olmadi.evlendim cocuk olsun istiyodum korunmadim adetlerim olmuyodu doktora gittim 3 ay icinde catlatma ignesiyle hamile kaldim.ya ilacla adet olmaya caliscaktim yada bebek icin ugrascaktim.simdi 2 yasinda bi kizim var sonsuz şukurler.dogumdan sonra adetlerim cok duzenliydi.tekrar cocuk istedik ve kendiligimden hamile kaldim 6 aylik hamileyim suan :KK66: sende bebek istiyosan hic korunma ve sonrasinda doktora git.
Maşallah Allah bağışlasın.Hayır kesinlikle korunma fikrini çıkardım aklımdan :)

canım zaten bu bir sendrom,zayıf başladığın bu maceradan şişman bıyıklı bir teyze olarak çıkabilirsin Allah korusun,bana doktorum dikkat etmezsem aynen böyle olacağımı söylemişti,acil kilo vereceksin dedi bana halbuki ben sadece balık etliydim 1,65 boya 62-63 kiloydum en fazla,bana bir hap verdi diane 35 diye,ve ben bir ayda günde 5 km yürüyüş yaptığım halde ve diyete başladığım halde 3,5 kilo almıştım sadece 1 ayda,bu sebepten sen doğal yolları dene tabiki belli süre,baktın çare olmuyor o zaman tabiki ilacı kullan,bu forumda polikistikle ilgili çok sayfa var,neler yaptıklarını konuş onlarla canım,Bir de hiççç takma gerçekten tedbir al tevekkül et,hiçbir sorunu olmadan o kadar çok insan hamile kalamıyor ki ,Rabbim isterse seni de evlat sahibi yapacak,bu inançla sarıl bitkilere
Haklısınız herşey Allah ın elinde,spor yapıyordum ama ev içinde yapabildiğim kadarıyla işte.Hormon sonuçlarında sonra daha da ilerletmem gerek sanırım

X