- 1 Kasım 2014
- 132
- 84
-
- Konu Sahibi Hadikalkgelbulbirbahane
Genel olarak yaşadığım stresler yetmiyormuş gibi bide bunu düşünmekle uğraşacam şimdi.Çünkü yapı olarak zaten çok düşünen ve çok aşırı sinirlenebilen bir insanım.Ama inanın elde değil şu stres işi.Geçen seneni başından ortalarına kadar adetim hep düzenliydi bir gün bile şaşmazdı.çünkü stres yaptığım hiç bişey yoktu.Ama sonlarına doğru stres geldiği gibi gecikmeleri de kendiyle beraber getirdi..
Maşallah allah bağışlasın kızınızı inşallah.Bende polikistik over sendromu var. Dığum kontrol hapı üç ay kullandım bırakınca ikinci ay hamile kaldığımı öğrendim. Şuan bir buçuk aylık kızımTedavisiz elbette hamile kalabilirsin çok kişi var haberi bile yok polikistik olduğundan
Kadınların çoğunda görünlen bir yumurtalık çeşidi doktor biraz kötü cümle kurmuş. Umutsuzluğa kapılmışsınız endişelenecek bir şey yokNormalde ilk 1 sene çocuk istemiyorum derdim.Bugün ki yaşadığım korkuyla hiç korunmamayı bile düşünüyorum inanın.Doktor direkt olarak evet gebeliği engeller dediği için çok üzüldüm doğal olarak..
Çok geçmiş olsun bir daha bu durumla karşılaşmazsınız umarım.Peki kullandığınız ilaçların herhangi bi yan etkisi oldu mu yada tedavi süreci nasıl ilerledi?Siz hormon tahlillerinizi yaptırın herşey temiz çıkarsa,stres yaratan durumları vs hayatınızdan çıkartmaya çalışın. Sizi cidden çok iyi anlıyorum inanın. Ben iki seneye yakın diane ve yasmin kullandım . Stres anksiyeteye neden olmuştu regl düzensizliği had safhadaydı. Kendini yogaya spora verdim. Şuan doktorum pko sebebiyle kullandıgım tüm ilaçları bıraktırdı düzenli de adet görüyorum. Rahmimde herhangibir kist durumuda sözkonusu değilmiş :)
Bende bilmiyordum çok iyi bir doktora geldim neyseki öyle güzel izah etti ki hiç endişelenmedim.doğum komtrol hapıyla yumurtalıklarım dinlendi adetim düzene girdi ve sonrada hamile kaldımMaşallah allah bağışlasın kızınızı inşallah.Bende öğrenmemeyi tercih ederdim.Böyle bi durumun adını bile duymamıştım daha önce.Bilmediğimden olsa gerek Biraz fazla etkilendim sanırım .
Tamamen doktorun kullandığı kelimeyle alakalı stresim.O kadar net konuşmasa şuan umursamayacaktım bile.Teşekkür ederim tekrarKadınların çoğunda görünlen bir yumurtalık çeşidi doktor biraz kötü cümle kurmuş. Umutsuzluğa kapılmışsınız endişelenecek bir şey yok
Şuan 59 kiloyum ama son 6 7 aydır kilom 56-60 arası zaten öyle aşırı bişey Yok.Ama iştahımın açıldığını hissediyorum şu sıralar.Ben 2 3 ayda bir ilaçla adet oluyordum ve gitgide kilom artıyordu. Doktor pko oldugumu ve bazı şeyleri yemeyi kısıtlaması ve kilo vermemi söyledi kilo verince normale döndü adetler ve hamile kaldım. Sizde de var mı bu problem
Çok geçmiş olsun bir daha bu durumla karşılaşmazsınız umarım.Peki kullandığınız ilaçların herhangi bi yan etkisi oldu mu yada tedavi süreci nasıl ilerledi?
insülin direncine batırın. Benim evlenince artmıştı kilom. Y9dan 70eŞuan 59 kiloyum ama son 6 7 aydır kilom 56-60 arası zaten öyle aşırı bişey Yok.Ama iştahımın açıldığını hissediyorum şu sıralar.
Yasmin dogun kontrol ilaci deilmi dogun kontrol ilaclari miyom ve polistik leri yok ettigini biliorm bn bndede miyom vardi kullandim yok oldular kullanirsaniz duzenli duzelir sonrasında hamile kalabilirsinizMerhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Sadece bu değil genetik test yaptırın her iki eş de.mikro delesyon testi yaptırsın eşiniz aperm DNA hasar testi ve morfoloji .sebepsiz infeetilite yoktur sebebi bulunmayan infertilite vardırBuradan gebe kalmak isteyip kalamayanlara biraz bilgi vermek istiyorum
* adetleriniz düzenli ise ve çocuğunuz olmuyorsa ;
1) adetinizin 3. Günü doktora gidip hormon testi yaptırın
2) Eşinize sperm testi yaptırın
3) eğer çocuğunuz olmuyorsa mutlaka eşinizde ya da sizde hormon bozukluğu, sperm yetersizliği olabilir
4) eğer her iki bireydede sorun çıkmazsa çocuk olma ihtimali çok fazla
5) birde her yumurtlama döneminde yumurta atılımı geecekleşmez, o yüzden adetlerin düzenli diyip doktora gitmemezlik yapmayın
6) doktor tavsiyesi dışında hamile kalabilmek için aktarcıdan ot benzeri şeyler alıp tüketmeyin
ben tam dört kez hamile kaldım denediğim ilk ya da ikinci ayda polikistik over sendromu olmama rağmen. ama kan phtılaşması varmış bebeklerimi kaybettim. son gebeliğimde kan sulandırıcı iğne yaptım her gün ve bebeğim kucağımda şükür. özetle Rabbim neylerse güzel eyler, tedavi olup hamile kalan da çok benim gibi tedaviye ihtiyacı kalmayan da.Merhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Bu sayfalarda doktor çocuğun olmaz tüp bebek yapalım diyenlerin sonraki ay hamile olduğunu ogrenmelerine çok rastladım polikistik över olup. Doğal yolla hamile kalan da çok tedaviyle kalan da için rahat olsun Allah nasip ederse oluyo hem de ilk denemelerde olan bi sürü insan var hiç kendine dert etme benim hiç bir sorunum yok ve hala hamile kalamadim. Sakın çocuğun olmaz diye dert Edip morelini bozma .Allah tamamına erdirsin hayırlısıyla Rabbim aratmadan nasip etsinMerhaba arkadaşlar