Polikistik Over?

Merhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?

Arkadaşım insallah hiç korkma. Çocuk meselesi zaten nasip meselesi ben buna inanıyorum elimizden gelen herşeyi yaptıktan sonra tevekkül etmek. Ben 29 yaşındayım. Pcos olduğumu 15 yaşımda öğrendim ve o zaman bana çocuğun olmaz demişlerdi dünyam yıkılmıştı. Kilo aldıkça adetlerim duzensizlesiyor kilo verdikce adetlerim düzene giriyordu . İki yıl önce evlendim. Biraz ilaç destekli Rabbim nasip etti. İnşallah tamamına erdirir kucağıma almayı da nasip eder. Tüm isteyenlerle birlikte. Ayrıca pcos bir kist değildir foliklullerin tam olgunlasip yumurta olgunluğuna erişemediği için kist görünümünde kalması. İlaç desteğiyle çoğul gebelik şansının bile normal.birine göre daha yüksek olması demektir . Biraz uzun oldu ama kilona dikkat edersen ve çok dua edersen korkacagin hiç bişi yok. Rabbim çocukla kimseyi imtihan etmesin

Merhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Canım bu cümleye hiç takılma çünkü öyle olmuyor. Bi tanıdığa da aynısını söylediler yılda iki üç kez ancak adet olabiliyordu şimdi maşallah bebeği var. Başka birine de aynısını dediler o da olmaz diye korunmadı ilk aydan hamile kaldı hatta tedavi görmeden kesinlikle olmaz demişlerdi

Doktorum ultrason sonucuna göre tek sorunun o olduğunu fakat yine de hormonlara da bakmak gerektiğini söyledi.Peki kuzeniniz ilk öğrendiğinde ona da Doğum kontrol habı mı vermiş acaba doktor ?
Pcosu olanların sıkıntısı yumurta oluşmaması veya geç oluşup geç çatlaması ovulasyon testi ile bunu takip edersin ve zaten bilerek ona göre ayarlarsın kendini ve sonuç çok güzel olur. Allah nasip etsin yeter ki bende bir senedir istiyorum iki tarafta da bir sıkıntı yok ama nasip olmayınca olmuyor her şey bahane.

Pkolu olup ilk gece hamile kalan tanıdığım var. Ben de pkoluyum ilk bebek yaklaşık iki yılda oldu ikincide korunmayı bıraktığım ikinci ay oldu. İkisi de doğal yolla oldu. Bence kendini hazır hissetmeden korunmayı bırakma daha yaşın genç canım olur Allahın izniyle.

Pkoyum.Prolaktinim yuksek.Tarlusalsiz adet cok nadir oluyorum.Kilo problemin pek yok ama malum gobek bolgesi yaglanmasi var.Tedaviye basladim sayilir.
Ama sunu gordum.Sekersiz yedigimde,karbonhidrati azalttigimda,spor yaptigimda kendiliginden adet oluyorum.Isin ozu bu.

Benim de sizin gibi oldu. 2018 in mart misan aylarında adetlerim gecikmeye başladı 2016 aralıkta muayene oldun. Hiçbir şeyin yok demişti doktor. Neyse o araalr çok stresli sıkıntılıydı hayatım ondan oldu vs derken bir türlü düzelmedi. Farklı şikayetlerim de vardı. Bir de ben sağlıkçıyım aklıma geliyordu bu biliyorum yakın zamanda da görmüştüm bu konuları ama korkudan ihtimal vermiyordum. İlk muayeneden tam iki yıl sonra 2018 aralıkta muayene oldum. Pcos dendi. Ama hormonların normaldi. Doktor bana her şeyi anlattı. Bana da doğum kontrol hapı verdi en az etkilisinden. Ama o tedavi etmeyecek. Sadece adeti düzenlesin diye ve tüylenmenin önüne geçsin diye. Gebeliği sordum. Bende nişanlıyım ve yaza evleneceğim. Olabilir ama zor olabilir dedi. Eğer çok rahat ağrısız göğüslerin sızlamadan vs bi adet geçiriyorsun o ay yumurtlama olmadan geciriyorsudur dedi. Ama mesela muayeneye gittiğim ay biliyorum yumurtlamam olmuştu. Uzun süreden sonra ilk kez ağrılı sancılıdadır geçirdim. Kanamam yoğundu. Ve yumurtlama günlerimde bol akıntım vardı. Ordan biliyorum. Ben hap almadım almayı da düşünmüyorum. Hapla korunmayı da düşünmüyorum. Ama yine de hiç olmazsa diye cesaret edip korunmadan yapamam. Daha yaşım da küçük çünkü. 22 yaşındayım ben. Tabi Rabbim bilir neyi ne zaman nasip edeceğini ama ben korunurum diye düşünüyorum. Sıkmayın canınızı. Hiç olmuyor değil zor olabilir sadece. Bu bir hastalık değil zaten sendrom. Benim de canım çok sıkıldı. Bende nişanlımla gitmiştim hatta. Bende çıkınca bir şey diyemedim. Zor olabilirmiş falan hiç demedim. Evlenince olmazsa diye bana ısrar etmesin diye. Ben soğan kürü uygulayacağım. Adetimi bekliyorum şimdi

Merhaba arkadaşlar
merhaba Hadikalkgelbulbirbahane Hadikalkgelbulbirbahane
bende pco sendromlu biriyim.
ergenliğime girdiğimden beri adetlerim düzensiz ve hep bir arayış içindeydim doktor doktor dolaştım kullanmadığım doğum kontrol hapı kalmadı 6 ay tedavi görüyorsun düzene giriyor sonra yine aynısı oluyor. ilacı kullanırım kullanma derler bırakırım niye bıraktın en az 6 ay kullanacaktın derler herkes ama herkes bu konuda bir yorum yapar ve sen allak bullak olursun ... temelde kendi kendini tanıman gerekiyor kuzum.
gebeliğe engel midir diye soruyorsun . pco lu olmak direk gebeliğe engeldir diyemeyiz lakin adetlerin ve yumurtlamaların düzensiz ise gebe kalmak zorlaşabilir. evliliğimin ilk yarıyılında çocuk düşünmüyorum diyorsan doğum kontrol hapını hem düzenlemek adına hem de korunmak adına kullanabilirsin. ilacı bırakınca da hemen olmayabilir matematik gibi hesap ettiğin şey tutmaz canım.
kişisel kanaatim(sağlıkçıyım bu arada) ve kendimle deneyimlediğim soğan suyu kürü yaparsan hem kistleri söktürür adet olmanı sağlarsın hemde sentetik ilaç almamış olursun. zaten doktor yumurtlama tembelliği dediği için hemen çocuk olamayabilir o yüzden boşuna korunma zahmetine girmezsin evlenince . ovulasyon testi alır bu ay yumurtluyor muyum yumurtlamıyor muyum diye takip edersin. çocuk olması normal şartlarda zaten kolay değilken yumurtlama tembelliği varsa daha zordur. ayda 1 gün (adetine 14 gün kala) ya yumurtlarsın ya da yumurtlamazsın o günde ilişki olursa hamile kalabilmiş olursun. bu da zor bi ihtimal.
tüm pcolular gibi seni de biraz stresli görüyorum stres düşmanın . kafaya takıp kendini yorma. kendini tanı kendi kendinin doktoru ol.
sana tavsiyem hayatında zararlı alışkanlıkları çıkar abur cubur varsa hazır gıdalardan uzak dur bol su iç yumurta kaliteni artıcı faydalı şeyler tüket vitaminlerine baktır gerekirse takviye vitamin al ama bol su ile içmeyi unutma. kimyaal deterjanlardan uzak dur....
şahsen ben de uğraşıyorum evlendim ilk 4 ay korundum sonra karar verdim 8 aylık evliydim sonra boş gebeliğim oldu sonra kürtaj süreci falan derken şu an 1.5 yıllık evliyim . yumurtlama testi yapıyorum her ay yumurtlamadığımı farkettim... çalışmalara umut kesmeden devam ediyorum herşey nasip ....

Merhaba arkadaşlar
Selam çok geçmiş olsun öncelikle bende de yıllardır polikistik over sendromu vardi benim de çok kanamalı ve uzun geçiyordu regl donemlerim. Bana da hamileliğin zor olacağı söylenmişti ama hiç uğraşmadan çok şükür ki hamile kaldım ve çok şükür ki sorunsuz bir hamilelik gecirdim. Hamileligimi takip eden doktora da polikistik over olduğunu ve düşük riskini olabileceğinin soylendigini söylediğimde ise, bunun yanlış bir bilgi olduğunu ne hamile kalmayı ne de hamilelik sürecini kesinlikle etkilemeyeceğini söyledi. Benim durumuma bakarsak da haklı çıktı. Yani kendinizi uzmeyin lütfen. spor - yürüyüş yapın düzenli sağlıklı beslenin ve bence en çok aşırı kilo almamaya dikkat edin. Kimi polikistik over sendromu yasayanlarda kilo artışı olabiliyormus ve bu da regl dönemlerinde gecikmelere ve hastalığın yavaşlamasını engellemeye neden olabiliyor. Tekrar geçmiş olsun ...

Merhaba arkadaşlar

Merhaba arkadaşlar

canım öncelikle geçmiş olsun bende polikistik over var ama ben evlendikten sonra öğrendim benm arkadasımda vardı ben ordan az çok biliyordum bana kilo almamalısın dedi doktor ve bana metformın ve bi tane fitil kullandırdı ben o dönem hamile kalamadım çünkü adetlerim düzensizdi 10-15 gün gecikmeli oluyordum her ay klomen falan kullandım daha sonra saraçoğlunun sitesinde incir ve soğan kürü görüp okudum polikistik overde çok faydası varmış denedim gerçekten o kürü uyguladığım ay adet dönemim çok sancılı gecti ve resmen içimdeki iltihap söküldü gözle görülür bir şekilde daha sonraki ay hamile kaldım 5 yaşında oğlum ondan sonra 3 sene yasmin kullandım bırakalı 2 sene oldu 2017 eylülde hamile kaldım ama bebeğim kalbi gelimediği için kürtaj oldum ıkıncı bebeği düşünüyoruz ama yine olmuyor sağ yumurtalığımda 5 mm büyüklünde kist çıktı 3 ay dıane kullandım 3,ayın sonunda doktor bana tertemiz oldu hamile kalmak istiyorsan artık bırak dedi bıraktım ama tutmadı şimdi cumartesi başka doktora gidicem bakalım o ne dicek ...

tedavisiz hamile kalanı da okudum
tedavi ile hamile kalanı da
hastalıkla ilgili pekde bilgim yok aslında
ama moralinizi bozmayın diye yazdım korkulacak birşey yok

kilo problemi var mı? varsa o da tembelliği arttırdığı yazılmıştı okuduklarımda

Merhaba, polikistik over artik o kadar fazla kadinda var ki... ne yazik ki doktorlar her hastaya ayni tedavi yontemiyle yaklasiyor ama herkesin semptomu ve nedeni farkli. Mesela ablamda sivilce ve adet duzensizligi yaparken, ben de tuylenme problemi yapiyor ikimizde 50 kilo civarindayiz. Pcoslular artik doktorlarin sandigi gibi asiri kilolu, sivilce, tuylenme problemi olan insanlar degiller ve dogum kontrol haplari da tedavi filan etmiyor! Doktorlarimizin cehaletine cok kiziyorum. Instagramda ceren yavuz diye bir beslenme uzmani var onu takip etmenizi oneririm. Hayatimizdaki basit degisikliklerle pcosu kontrol altina alabiliriz. Asil soruna gelecek olursak korunmayi biraktigim ilk ay hamile kaldim. Yani butun pcoslular zor hamile kalir diye bir kaide yok.

Bende de polikistik over oldugunu soylemisti bir doktor. Saglikli yasaman gerek, spor yap, duzgun ve dengeli beslen vs. Bir suru tavsiye verdi. Kilolu degilim ama yine de birkac kilo verdim. Sogan kuru, aslanpencesi, ari sutu bal polen, hayit suyu... bircok bitkisel kur denedim. Hepsinin faydasini da gordum. Sogan suyu ictigim ay kistlerim kayboldu. Aslanpencesi ictigim ay hormonlarim duzene girdi. Nornalde 35-36 gunde bir adet olurdum, tam 29 gunde olmaya basladim. Bu arada 3 kez klomen ve catlatma ignesi de kullandim. Her ay yumurtam buyudu ve catladi ama yine de bir turlu olmadi. Sonra kendim rahim filmi cektirmek istedim. Asiri agrili bir film oldu ama ben o ay hamile kaldim. Bebegim dogdu ve su an 15 aylik. Ben hic dusunmezken surpriz bir sekilde yine hamile oldugumu ogrendim. Yani isin ozeti sen zaten kilo verip saglikli beslenirsen adetlerin duzene girer. Cok dusunup kafani yormazsan dogal yoldan hamile kalirsin. Her sey kafada bitiyor. Polikistik over bir hastalik degil duzensizlik. Bunu duzene sokmak senin elinde.

Bende de var. En üst seviyesinde yaşıyorum. İlaçla 2 defa hamile kaldım. İkisinide kaybettim:KK43:
6 ayda bir adet oluyordum. Tüylenme sivilce kilo insülin direnci hepsi vardı.

Normalde ilk 1 sene çocuk istemiyorum derdim.Bugün ki yaşadığım korkuyla hiç korunmamayı bile düşünüyorum inanın.Doktor direkt olarak evet gebeliği engeller dediği için çok üzüldüm doğal olarak..
Canım gebeliği engellemiyor da, zorlaştırıyor. Ben de pko olduğumu evlenince öğrendim. İlk üç ay korunduk sonra bıraktık 8 ay hamile kalamadım. Doktora gittik pko olduğum ultrasonda göründü, ama benim adetlerim düzenliydi. Klomen+çatlatma iğnesi tedavisi gördüm üç ay, 2. ay rahim filmi de çekildi. 3. ay tedaviye menogon diye bir iğne de eklendi. Doktor ümitliydi ama o ay da olmadı. Aşılamaya geçecektik. Doktor isterseniz hemen yapalım isterseniz üç ay dinlenin dedi. Ben de bir ay dinleneyim dedim ve o ay hamile kaldım. İlaçların etkisi bıraktıktan sonra 3 ay devam ediyormuş, o süreçte hamile kalan epey kişi oluyormuş. Kilon varsa ver mutlaka, yoksa da sağlıklı beslen, protein ağırlıklı ve sağlıklı karbonhidratlar ye, paketli gıdalar ve özellikle şekerden uzak dur. Sigara kullanıyorsanız çift olarak bırakın bu önemli. Benim tavsiyem korunmayın, ben o korunduğum üç ay için bile pişmanlıklar yaşadım. İnşallah gerek kalmaz ama tedavi sürecine girersen eğer eşin de sperm tahlili yaptırsın, pko'da sperm hareketliliği de önemli. Bir de spor yapman gerek yumurtalıklara kan gitmesi açısından, pko insülin direnci de yapıyor, bunlar sporla aşılacak durumlar demişti bana doktor. Kafana takma, beslenmene sporuna dikkat et, çocuğumuz oluyor ama diğer insanlar gibi hemen olmayabiliyor sadece. Evliliğin de şimdiden hayırlı olsun, Allah mesut etsin. :KK200:

Bende de polikistik over oldugunu soylemisti bir doktor. Saglikli yasaman gerek, spor yap, duzgun ve dengeli beslen vs. Bir suru tavsiye verdi. Kilolu degilim ama yine de birkac kilo verdim. Sogan kuru, aslanpencesi, ari sutu bal polen, hayit suyu... bircok bitkisel kur denedim. Hepsinin faydasini da gordum. Sogan suyu ictigim ay kistlerim kayboldu. Aslanpencesi ictigim ay hormonlarim duzene girdi. Nornalde 35-36 gunde bir adet olurdum, tam 29 gunde olmaya basladim. Bu arada 3 kez klomen ve catlatma ignesi de kullandim. Her ay yumurtam buyudu ve catladi ama yine de bir turlu olmadi. Sonra kendim rahim filmi cektirmek istedim. Asiri agrili bir film oldu ama ben o ay hamile kaldim. Bebegim dogdu ve su an 15 aylik. Ben hic dusunmezken surpriz bir sekilde yine hamile oldugumu ogrendim. Yani isin ozeti sen zaten kilo verip saglikli beslenirsen adetlerin duzene girer. Cok dusunup kafani yormazsan dogal yoldan hamile kalirsin. Her sey kafada bitiyor. Polikistik over bir hastalik degil duzensizlik. Bunu duzene sokmak senin elinde.
Çok güzel anlatmışsın canım, bu arada ben de rahim filmi çekildikten 2 ay sonra hamile kaldım, tedaviye de ara vermiştik. Benimki anesteziliydi. Rahim filmi denemeyen denesin derim mucize gibi oldu benim için.

X